Pallontallaajat.net
Valikko

Matkakosmetiikka-arsenaalin uusi koti

Kirjoittanut Inka 9.12.2015

Yhteistyössä Insjö ja Flow Kosmetiikka

Vaikka olin hivenen heikossa hapessa ennen Dubain-matkaa, ehdin kuitenkin panostaa pakkaamiseen, sillä siitä jos mistä ei luovuta. Tein samalla aika hauskan huomion: nyt kun viskaan laukun ruumaan, mua ei ihan hirveästi kiinnosta panostaa grammanviilaukseen. Sinällään pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen on kyllä huomattavasti mukavampaa, että se vaatii vähän tavallista enemmän panostusta myös iteltä. Nyt riitti että pakkasin kamat kasaan.

Aivan miten sattuu en kuitenkaan pakkauspuuhista selvinnyt, sillä tein aika tarkan pakkaussuunnitelman sen mukaan, mitä reissu pitää sisällään. Mulla on luvassa kaks yötä lentokoneessa ja kolme päivää perillä, lämpötila Dubaissa vaihtelee matkan aikana 23 asteesta 26 asteeseen, ja varustuksen pitää olla sopiva paitsi kaupunkikierroksille, aavikkoseikkailulle kuin illallisellekin, joten aika paljon erilaista kampetta saa varata mukaan.

Myös kosmetiikka-arsenaali aiheutti vähän päänvaivaa, sillä mun melko haastava iho ei ihan hirveästi pidä ilmastonvaihteluista, mutta toivon että kun mennään kylmästä lämpimään, se ei ihan hirveästi ala reagoida. Monesta mokasta viisastuneena otin tällä kertaa mukaan pelkästään tuotteita, jotka oon todennu hyviksi ja toimiviksi jo kotioloissa, enkä kokeile mitään ekaa kertaa reissuolosuhteissa. Olisihan se helppoa jos iho ei juuri välittäisi, mutta näin herkkänahkaisena ei voi kuin pelata varman päälle.

Sain blogin kautta kotimaisen Insjön baginbag-sisälaukun, jonka valjastin ensimmäisenä juuri kosmetiikkaveskaksi reissuja varten. Lähtökohtaisesti baginbagit on nimensäkin mukaisesti tarkoitettu juuri isompien laukkujen sisään, jotta laukkuja voi vaihdella ilman sen suurempaa säätöä, mutta näin reissuorientoituneesta näkökulmasta sovelsin käyttötarkoitusta vähän paremmin omiin tarpeisiini sopivaksi, ja tungin sinne kaiken mahdollisen kosmetiikkakaman, mitä halusin napata mukaan matkalle. Lisääkin olis mahtunut, joten tilaa ei ainakaan puuttunut. Lisäbonuksena sisälaukussa on vielä kahvat, joiden avulla kosmetiikkasäilönä toimivan pussin saa ripustettua esimerkiksi hostellin kypyhuoneessa naulakkoon, jos tuntuu ettei laskutilaa ole.Insjö baginbag Insjö baginbag-3 Insjö baginbag-4

Meikkipussin lisäksi pakkasin mukaan muun muassa harjan (matkakokoinen Tangle Teezer on vaan ykkönen), rasiallisen ponnareita ja pinnejä, kookosöljyä purskutteluun, hiuskiinnettä*, korvapuustin tuoksuista vartalovoidetta*, hajuvettä, rakkolaastareita, peilin, hammasharjan, piilareita, kasvopyyhkeitä, suolasaippuan, pari erivahvuista naamarasvaa*, aurinkovoidetta, hammastahnaa, vanupuikkoja sekä shampoo- ja saippuapalat*. (Tähdillä merkityt tuotteet on saatu blogin kautta.)

Erityisen kiinnostavia näin matkailijan näkökulmasta tuosta satsista ovat nuo kaks viimeisintä tuotetta. Sain blogin kautta testiin kotimaisen Flow kosmetiikan hyvinkäällä valmistetut shampoo- ja saippuapalat, joiden kokeilemista oon miettinyt pitkään, sillä onhan se nyt aika mahtavaa kyetä skippaamaan nestemäisten tuotteiden roudaus ja ottaa niiden sijaan mukaan kotimaiset palasaippuat. Shampoona mulla on käytössä herkälle hiuspohjalle tarkoitettu hamppu, ja saippuana taas pakkasin mukaan piparminttu-himalajansuola-saippuan, jonka on määrä rauhoittaa esimerkiksi auringossa kärtsähtänyttä ihoa. Mietin pitkään että miten mää saisin pakattua nämä tuotteet kätevästi reissulle, ja lopulta päädyin sullomaan ne perinteiseen saippuakoteloon. Sinne sujahtivat kätevästi molemmat, joten tilaa ei ainakaan mene sen vuoksi hukkaan.

Insjö baginbag-6 Insjö baginbag-7 Insjö baginbag-2

Esimerkiksi bloggaajakollegani Loosefit-life-blogin Anni on kirjoittanut useaan otteeseen Lushin palashampoista sekä muista saippuoista, ja Annilta opin myös sen, että palasaippuoista sekä -shampoista voi tietysti leikata myös pieniä palasia, jolloin koko saippuapalaa ei tartte roudata mukana reissuilla. Koska nyt matkatavaroiden koko ei oo ihan niin justiinsa, en jaksanut alkaa pieniä saippuapaloja, mutta todennäköisesti teen sen tulevien reissujen yhteydessä.

Nyt mukana on siis ainakin tarpeeksi kosmetiikkaa, ja tällä arsenaalilla pärjätään taatusi. Tuntuu kieltämättä tosi hassulta lähteä liikenteeseen näin valtavan purkki- ja tuubimäärän kanssa, mutta kait sekin täytyy kokea. Ja pakatessani päätin ottaa tietoisen riskin ja laittaa lähes kaiken kosmetiikan kasvosuihketta ja huulirasvaa lukuun ottamatta ruumaan ja toivoa, että suoralla lennolla ei sattuisi ikäviä yllätyksiä matkatavaroiden suhteen, ja ei onneksi sattunut.

Terkkuja Dubaista, mää hyppään seuraavana katsomaan, miltä maailman ainoa seitsemän tähden hotelli näyttääkään!

Eng: For once I didn’t really try to pack as little stuff as possible, since I was going away just for three days and still putting my back in the cargo. This is the amount of cosmetic products I packed with me, and at least for me it seems just so much! 

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Milla - Pingviinimatkat 9.12.2015 at 22.50

Oon useampaan kertaan pohtinut tuommosen pussukan hankitaa! Tosin en kosmetiikkalaukuksi vaan muuten, mutta tuohan on tosissaan kerrassaan mainio idea. Mielenkiinnolla odotan palautetta shappoosta ja pohdin milloin olis hyvä hetki ottaa oma pala haltuun.

Vastaa
Inka 11.12.2015 at 18.16

Shampoo on kyllä ihan huippu, en voi muuta kuin rohkaista ottamaan oma pala käyttöön! Niin kätevä!

Vastaa
Anni 11.12.2015 at 21.30

Ohhoh Anni mainittu, kiva kun oot saanu multa uusia vinkkejä :) kerranki niin päin!

Vastaa
Inka 12.12.2015 at 13.51

No joo, nää oot kyllä todellinen asiantuntija mitä palasaippuoihin ja muihin vastaaviin tulee! :)

Vastaa
Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 24.1.2016 at 10.33

Hei mistä tollasen saippuakoteon saa? Mä oon pääni miettiny puhki et miten pakkaan omat palat mukaan reissuun ja paras mitä oon tähän mennessä keksiny on Minigrip-pussit, mutta tietty tollanen kotelo ois kätevämpi!

Ihana toi Insjön baginbag, mäkin haluun tollasen!

Vastaa
Inka 24.1.2016 at 22.23

Tää on ostettu Lontoosta Bootsista, makso ehkä puolitoista puntaa… Mutta luulis noita olevan myynnissä myös Suomessa, jossain Anttilassa, Etolassa tai jossain vastaavassa! Tuo on kyllä ihan nerokas, varsinkin kun siihen mahtuu kaks!

Ja tuo on ihan super, aivan suosikki!!!

Vastaa

Jätä Kommentti