Pallontallaajat.net
Valikko

Maailman katolla

Kirjoittanut Inka 20.12.2015

Tämän korkeammaksi ei ihminen maan päällä pääse. Maisemat maailman korkeimman pilvepiirtäjän 148. kerroksesta oli melkoiset, ja aika monta kertaa piti hieraista silmiään, että onko tuossa alapuolella nyt pienoismalli Dubaista vai ihan oikea kaupunki. Tosin se, miten korkealla tuossa todellisuudessa oltiin, oli ihan hemmetin hankala hahmottaa ja hyvä niin, sillä korkean paikan kammo olis muuten saattanut nostaa rumaa päätään. Nyt se loisti poissaolollaan, ja mikäs sen parempaa.

Tällä hetkellä maailman korkein rakennus on Dubain keskustassa sijaitseva Burj Khalifa. Jotkut tuntenee sen myös rakennusaikaisella nimellä Burj Dubai, mutta koska suurin osa rakennuksen rahoituksesta tuli Dubain emiraatin ulkopuolelta, päätettiin nimi muuttaa. Tällä hetkellä maailmalla on jo suunnitteilla sekä myös rakenteilla monia rakennuksia, jotka tulee valmistuessaan syrjäyttämään Burj Khalifan 828 metrin korkeuden. Ihan älytöntä kilpavarustelua, mutta onhan se tietysti aikamoinen kilpailuvaltti.

Burj Khalifa Burj Khalifa-2 Burj Khalifa-3 Burj Khalifa-4 Burj Khalifa-5

Kanadan CN Tower -fiaskon jälkimainingeissa päätin että korkeat rakennukset saa jäädä, sillä ne ei tuo vastinetta rahoille. Täytyy sanoa, että Burj Khalifa tekee poikkeuksen, sillä onhan nuo maisemat nyt aivan uskomattomat! Kaupungin yläpuolelle pääsee kahteen korkeuteen riippuen siitä kuinka paljon maisemista haluaa maksaa. Suurin osa vierailijoista ostaa lipun 124. kerrokseen, sillä se maksaa 32-50 euroa ja sillä pääsee näkemään maisemat kuitenkin 456 metrin korkeudesta. Tuntuu että Dubaissa kaikkialla on mahdollista olla vip, ja siitä syystä myös Burj Khalifassa on raharikkaille oma kerroksensa, sillä pääsy 148. kerrokseen maksaa 88-125 euroa, mutta sieltä maisemia voi katella 555 metrin korkeudesta. Eli ihan sinne kaikkein korkeimmalla 828 metrissä sijaitsevalla huipulle ei tuolla pääse, mutta siellä antennin nokassa vois kyllä olla melko epämiellyttävää kekkuloida.

Vierailukokemus 555 metrissä oli kieltämättä melko huikea. Olin iloinen, että meidän reissun ohjelmassa oli vierailu 148. kerroksessa 124. kerroksen sijasta, sillä en välttämättä olis omasta lompakosta kaivanut sataa euroa vierailun vuoksi. Jonot oli suht lyhyet, ja hissi vei reilun puolen kilometrin korkeuteen hetkessä. Siinä vaiheessa kun päästiin maisemien äärelle, loppui räpättäminen myös mun kohdalla. Siinä vasta tajusin, että nyt oltiin todellakin keskelle aavikkoa rakennetussa kaupungissa.

Päästiin näkemään maisemat lasiseinän takaa, mutta ulkona sentään. Lasin toiselta puolelta näkyi vaan pilvenpiirtäjiä ja moottoriteitä, sillä meidän vierailun aikana oli vähän pilvistä, joten aavikko ei aivan siintänyt horisontissa, mutta siitä huolimatta oli selvää, että tässä oltiin nimenomaan keskellä aavikkoa.

Burj Khalifa-9 Burj Khalifa-10 Burj Khalifa-11 Burj Khalifa-12 Burj Khalifa-14 Burj Khalifa-18

Mielenkiintoisinta vierailussa oli maisemien lisäksi tiirailla niitä tyyppejä, jotka sitä vip-palvelua halusivat. Maisematasanteella oli tietysti pukuihin pukeutuneita bisnesmiehiä mutta myös hurjasti perinteisiin kandura-asuihin pukeutuneita miehiä, sekä tietty itäaasialaisia turisteja.

Kokemuksena Burj Khalifa oli kyllä yksi Dubain parhaimpia, ja maisemat maailman korkeimmasta pilvenpiirtäjästä oli kieltämättä huikeita. Kuvissa turkoosina näkyvä suihkulähdeallas teki vieressä olevan Address-hotellin kanssa maisemasta näkemisen arvoisen, mutta en oo ihan varma olisinko ollut vierailusta yhtä mielissäni, jos joka suunnalla olis näkyny vaan motareita tai noita vähän matalampia pilvenpiirtäjiä.

Jos kuitenkin Dubaihin saakka matkustaa, kyllä tuolla Burj Khalifassa kannattaa käydä, sillä onhan se aika huikea, tai siis niin huikea kuin vierailu pilvenpiirtäjässä voi olla.

Burj Khalifa-15 Burj Khalifa-16 Burj Khalifa-17 Burj Khalifa-19 Burj Khalifa-20

Suosittelen tsekkaamaan myös Britannika-blogin Annikan tekemän videon Dubaista, missä mimmi vierailee myös Burj Khalifassa!

Eng: This is Burj Khalifa, the tallest building in the world. I paid a visit to the 148th floor of the unbelievable skyscraper and was blown away by the view. It is really something.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Heli / Auringonkalastaja 20.12.2015 at 16.23

Niin hassua, että ollaan seisottu viitisen vuotta sitten rakennelmaa ihailemassa maantasossa. Niinpä se Burj Dubai tuli sitten valmiiksi, vaihtoi nimeä ja oot päässy vielä tuonne käymään. Tosin vaikka se ois ollu valmiina silloin kun me oltiin siellä, noin kalliita lippuja en ois kyllä raaskinu ostaa. “Alakertaan” ois voinu ostaakin, mut on tuo “yläkerta” hinnoiteltu kalliiksi kertakaikkiaan!

Vastaa
Inka 20.12.2015 at 18.56

Joo on yli satanen kyllä ihan sikakallista, mutta ehkä se on just tarkoituskin, sen verran fiiniä porukkaa siellä näytti olevan. Ja sitten me toimittajanretkut! :D

Vastaa
Burju 20.12.2015 at 20.40

“Tämän korkeammaksi ei ihminen maan päällä pääse”

Ai ei vai? Pääseehän. Sen kun kiipeää jonkun vuoren huipulle. Aika moni vuori on korkeampi kuin noin 800 metriä.

Vastaa
Inka 20.12.2015 at 20.44

No niin tekkee! Näin sitä ihminen laittaa laput silimille ja menettää todellisuudentajun. Vois mennä luontoon!

Vastaa
Pingviinimatkat 21.12.2015 at 9.11

Ah tää olis kyllä niin mun bucket listalla ja ihan vaan siksi, että rakastan korkeita paikkoja! Upeat maisemat ja varmasti aivan mieletön kokemus. Tosin ihan vip tason lippua ei varmaan raaskis hankkia, melko hintavaa hupailua hissiajeluista!

Vastaa
Inka 21.12.2015 at 23.59

Joo se oli kyllä melko tyyris, ja eipä sitä varmaan silmä tajua että ollaanko 450 vai 550 metrissä. :D Nää kyllä niin tykkäisit!

Vastaa

Jätä Kommentti