Pallontallaajat.net
Valikko

Vuoden 2015 matkat

Kirjoittanut Inka 25.12.2015

Apua, vuosi alkaa olla lopuillaan. Nyt onkin aika aiempien vuosien tavoin summata tämän vuoden reissut. Oon sen verran ahne haalimaan matkakohteita, että toivoisin aina pääseväni matkustamaan enemmän. Siispä vuoden matkojen yhteen summaaminen onkin aivan loistava tapa muistuttaa itelle, että jotain paikkoja tässä elämässä pääsee onneksi näkemään ihan joka vuosi. Aiempia vuosikoosteita voi tsekata täältä: 2014, 2013, 2012 kahdessa osassa, 2011, vuosi 2010 useassa osassa sekä hieman erilainen katsaus vuoden 2009 matkoihin.

Mutta eiköhän lähetä tsekkaamaan, miltä tämä reissuvuosi näyttikään!

Buustamon Fjällgård Åre Helly Hansen Floria Jacket (9) åre (6) Buustamon Fjällgård Åre

Helmikuu | Åre

Matkailuvuosi 2015 alkoi Ruotsissa, kun viikkoa ennen SM-kisoja uhrasin koko painonpudotusajan matkan vuoksi, ja se kannatti. Pitkä viikonloppu talvitunnelmissa laskiessa hyvällä porukalla loistavan ruoan äärellä kelpasi siihen kisaressiin, ja oli ihan mahtava päästä laskemaan monen vuoden jälkeen! Mukana oli tosiaan huippujengi, kun Visit Swedenin Joonaksen lisäksi seikkailtiin Åressa Eveliinan, Annikan ja Saran kanssa.

Monteliusvägen Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa

Maaliskuu | Tukholma

Ruotsi-tunnelmat jatkui maaliskuussa, sillä meillä oli Karimin kanssa ohjelmassa ihan perinteinen Tukholman-risteily. Yhen päivän aikana ehittiin bongailla kaupungin parhaita maisemapaikkoja ja herkutella laivalla. Kelit ei maaliskuussa olleet ehkä ihan kaikkein parhaimmat, mutta siitä huolimatta Tukholmassa ollessani en voinut olla miettimättä sitä, miten siistiä olis päästä kaupunkiin joskus vähän pidemmäksi aikaa ja viettämään siellä vaikkapa viikon loma.

Sveitsi Sveitsi Sveitsi Sveitsi

Huhtikuu | Sveitsi

Huhtikuussa saatiin varaslähtö kevääseen, kun lennettiin Swissin uuden Helsingin-yhteyden avulla Sveitsissä asuvien ystävien luo. Muutaman päivän seikkailun aikana onnistuin lukitsemaan itseni parvekkeelle, seikkailemaan Alpeilla sekä tietty herkuttelemaan sveitsiläisillä erikoisuuksilla. Kaiken kruunasi tietty huippuseura, kun Tiina ja Flavio piti meistä erinomaisen hyvää huolta.

Parnu-4 Parnu-10 Parnu-19

Toukokuu | Viro

Toinen toukokuun matka sijoittui etelänaapuriin, kun olin työmatkalla Virossa. Sinä aikana ehin kierrellä niin Pärnussa kuin Muhulla ja Saarenmaallakin, ja saarille oli kieltämättä ihan palata. Alkukevään kelit sattui vielä sopivasti suht lämpimiksi, joten etelänaapurissa kelpasi pyöräillä ja muutenkin seikkailla ympäriinsä.

Sky Garden Sky Garden Lontoo-18 Lontoo-14

Toukokuu | Lontoo 

Norwegianin loistavien tarjouslentojen siivittämänä nappasin Lauran mukaani Lontooseen, missä nautittiin pari päivää ihanan kaupungin tunnelmasta. Ehittiin myös tavata Leena ja Annika, mikä teki matkasta erityisen hauskan. Lyhyen matkan aikana ehdittiin kierrellä ympäri kaupunkia, ja koska oltiin liikkeellä pääasiassa jalan, ehdittiin nähdä vaikka mitä. Parasta oli paitsi Lontoo myös seura, sillä Lauran kanssa oli ihana olla reissussa!

Tallinna-6 Viikonloppu Tallinnassa-42 Pirita seikluspark-16Teletorn-15

Elokuu | Viro

Mun tämän vuoden kesäloma alkoi loistavasti, sillä suuntasin suhtkoht suoraan töistä kohti satamaa ja Karimin, Millan, Juuson, Lauran, Rimman ja J:n sekä O:n kanssa lähdettiin pienelle lomanaloittajaismatkalle Tallinnaan. Suunnitelmissa oli viettää hieman erikoisempi aktiiviviikonloppu Tallinnassa, ja se onnistui suunnitelmien mukaisesti. Reissu oli mahtava, enkä malta odottaa meidän tulevia seikkailuja!

Balkan-16 Balkan-2 Balkan-7 Balkan-13

Elokuu | Kroatia, Montenegro ja Albania

Kesäloman pääreissu eli Balkanin road trip varattiin tosi myöhäisessä vaiheessa, ja kahdeksan päivän reissun reitti valikoitui sekin aika viime hetkillä. Lopulta matka sisälsi kuitenkin paitsi tiukkoja tilanteita ratin takana myös ihan superupeita maisemia ja ihania rantoja. Lämmintäkin oli ja eväät oli ykkösluokkaa samoin kuin seura, joten matka oli kyllä todella onnistunut, ja teki tehtävänsä tarjoten täydellisen nollauksen syksyä varten.

Punainen-torni-Alanya-3 Palmu-12Mattokauppa Alanyassa-3 Alanyan linna-6

Lokakuu | Alanya

Pääsin tänä vuonna työmatkalle myös syksyllä, kun lokakuussa nappasin mukaan mun työkaverin ja me suunnattiin Turkin Alanyaan. Matkan aikana rikottiin monia ennakkoluuloja, nautittiin lämmöstä ja maisemista sekä herkuteltiin hyvällä ruoalla. Kyllä kelepasi!

Alanya ja Abu Dhabi-36 Alanya ja Abu Dhabi-47 Alanya ja Abu Dhabi-39 Alanya ja Abu Dhabi-44

Lokakuu | Abu Dhabi

Heti Alanyan-reissun jälkeen, tai pikemminkin suoraan sieltä, jatkoin matkaa vielä idemmäs ja lensin Abu Dhabiin työkavereiden kanssa. Muutama päivä oli täynnä hellettä ja kiehtovia kulttuurikokemuksia, ja ikäväkseni jouduin missaamaan osan matkan annista maatessani hotellihuoneessa ruokamyrkytyksen vuoksi, mutta niin käy joskus.

Burj Khalifa-10 Dubai-25 Dubai-11 Dubai-4

Joulukuu | Dubai

Kaikkien odotusten vastaisesti mun reissuvuosi ei päättynytkään vielä lokakuussa, sillä pääsin vielä joulukuun puolella työmatkalle, kun pakkasin taas passini Arabiemiraatteihin. Oli hauskaa päästä käymään noin lyhyen ajan sisällä sekä Abu Dhabissa että Dubaissa, sillä kaupungit oli kyllä tosi erilaisia, ja näin niitä pystyi vertailemaan keskenään aika hyvin.

Täytyy sanoa että nyt listattuna nämä tämän vuoden kymmenen ulkomaanmatkaa on kyllä rehellisesti sanottuna enemmän, mitä olisin heittäny jos olis laskematta pitänyt arvata. Yhtään kaukomatkaa en tänä vuonna päässy tekemään, sillä tuota Arabiemiraattien keikkaa ei varmaan lasketa, kun sinne lentää yhtä kauan kuin Kanariansaarillekin. Ens vuonna kaukoreisboja on kuitenkin luvassa ainakin yks, joten sitäkin nannaa on taas tulossa.

Kaiken kaikkiaan oon kyllä aika iloinen tämän vuoden reissusaldosta, sillä niin omia, blogin kautta tulleita kuin työmatkojakin on ollu aika monipuolisesti. Not Bad!

Kymmenen reissua piti sisällään yheksän maata, joista neljä eli Sveitsi, Montenegro, Albania ja Arabiemiraatit uusia. Ruotsi, Viro, Iso-Britannia, Turkki taas olivat vanhoja tuttuja. Plakkarissa oli siis kymmenen reissua, joten samoissa kohteissa on tullut käytyä useaan otteeseen.

Miltä tämän vuoden reissumäärä näyttää, oliko sun listassa samoja kohteita? Missä kaikkialla sulla on tullut tänä vuonna käytyä?

Eng: I just calculated all the places I have been during this year, and have to admit that I am a little surprised by the numbers: ten trips, nine countries of which four were totally new to me. Not bad!

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Pingviinimatkat 25.12.2015 at 12.08

Mahtava reissuvuosi ollut sulla kyllä! Ja monestiko ehdit sanomaan, että tänä vuonna ei pahemmin reissailla :D Kuinkas sitten kävikään. Itse kans vähän mietin et ihan kauheesti ei ole tullut reissailtua, mutta sitten tein itsekseni yhden lifestyleblogeissa pyörineen vuosikatsauksen ja olin aika äimissäni siitä mitä kaikkea tulikaan tehtyä. Ehkä tässä intoudutaan tekemään jonkinlainen blogiinkin. Näitä on aina niin kiva lukea muidenkin blogeista :)

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.13

Haha, joo tais muutama kerran lipsahtaa aiheettomia valituksia.. Onneksi näin! :) Ja tee ihmeessä, näitä tosiaan on kiva lukea ja sullaki on ollu ihan huikeita reissuja!!!!

Vastaa
Maarit Johanna 25.12.2015 at 17.13

Mie niin kadena seuraan teidän huippujen reissuporukoiden matkoja! Ihana, että voi olla noin paljon samanmielisiä ystäviä, jotka lähtee matkoille :) Se on kyllä niin siunaus elämässä <3
Ei muuten yhtään huonoja reissuja! Åreen ja Sveitsiin lähtisin mielelläni uudelleen. Molemmissa tuli itekki käytyä tänä vuonna :)

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.12

Hyvät reissukohteet sullaki on kyllä ollu! Ja en voi kyllä muuta ku olla kiitollinen siitä että oon löytäny niin samanhenkisiä reissukavereita, se on kyllä ihan huippu juttu. :) Ja täytyy myöntää että sekiä Åre että Sveitsi houkuttelis molemmat myös tulevalle vuodelle…

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 25.12.2015 at 20.19

Upea reissuvuosi takana! Hirveän monta maata ja paikkaa olet nähnyt tämän vuoden aikana. :) Kyllä vuoden aikana vaan ehtii paljon. Kohta on taas vuosi uusi ja uudet kohteet. Niin hienoa. :)

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.10

No elä muuta sano, ootan jo malttamattomana ens vuoden seikkailuja!

Vastaa
Katja 26.12.2015 at 9.29

Et oo muuten ainoa, joka matkakuumeissaan sokeutuu kaikille omille tekemilleen reissuille. Siinäkin nää vuosikatsaukset on niin parhaita, kun ainaki omassa tapauksessa palauttaa aika hyvin takasin maanpinnalle.
On sullakin ollu kyllä matkarikas vuosi! Ja huippua että saitte noukittua ne tarjouslippuset ens vuodelle, että on mitä odottaa! Voi että ku määki tahon!!! :D

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.18

Oot kyllä Katja niin oikeassa! Onneksi on tosiaan nää koosteet. Ja niinpä, en tiijä voisinko olla enää enempää mielissäni niistä lipuista, vuhuu! Toivotaan että nääki nappaat jonku suoertarjouksen. :)

Vastaa
Jane 27.12.2015 at 20.46

Hurja määrä kiinnostavalta kuulostavia matkoja! Itse en ole koskaan neljää lentomatkaa enempää tehnyt per vuosi ja siinäkin on budjetit paukkuneet! :-D Tästä vuodesta ei kannata puhuakaan, mutta selitysten määrä on loputon

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.08

Heh, selityksiä riittää kyllä täälläkin päässä, aina. :D Neljä lentomatkaa vuodessa on sekin melko hyvin. Ihania reissuja!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 29.12.2015 at 11.34

Ihan reipas reissuvuosi takana, etten sanoisi ;) Ja varsinkin ystävien kanssa kun saa reissata, niin ilo välittyy kyllä makoisasti tänne ruudun toisellekin puolelle! Parasta tulevaa uutta (reissu)vuotta! <3

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.06

Kiitos ihana! <3 Ja seura on kyllä ollut ensiluokkaista, siitä ei voi muuta ku olla kiitollinen. Ei tää vuosi nyt ihan maailmanympärimatkan veroinen ollu, mutta hyvin kelpasi. ;)

Vastaa
Teea / Curious Feet 29.12.2015 at 17.40

Hyvinhän ehdit sinne ja tänne! Todella kivalta kuulostavia reissuja ja mukavan monipuolisia kun olet eri porukoilla reissannut. Sitten ens vuoteen :)! Antoisaa reissuvuotta 2016!

Vastaa
Inka 29.12.2015 at 23.04

Kiitos Teea! On se kyllä tosiaan jännä miten sitä ite sokeutuu omille reissuilleen, mutta onneksi tosiaan on tullu tänäki vuonna päästyä johonki. Ihanaa tulevaa reissuvuotta sullekin! :)

Vastaa

Jätä Kommentti