Pallontallaajat.net
Valikko

Reitti selvä! Kolmen osavaltion road trip, täältä tullaan

Kirjoittanut Inka 4.1.2016

En kyllä rehellisesti sanoen meinaa pysyä paikoillani kun edes mietin tulevaa pääsiäistä ja silloin odottavaa kolmen osavaltion road trippiä. Reitti on nyt nimittäin selvä, kun jouluvapaiden aikana oli sen verran mukavasti aikaa, että ehdittiin istahtaa kunnolla karttaohjelman äärelle ja kattoa, mitä kaikkia paikkoja tuleva kuuden päivän minimittainen automatka tulisi pitämään sisällään.

Reitti ulottuu tällä kertaa kolmen osavaltion, Kalifornian, Nevadan ja Utahin alueelle.

USA ROAD TRIP MAP

Aloitetaan matka tietysti Kaliforniasta, missä on meidän reissun tukikohta, Karimin veljen ja tämän vaimon koti. San Josesta hypätään porukalla autoon ja kurvaillaan Los Angelesiin, missä asuu lisää sukulaisia. Sieltä meillä olis tarkoitus vuokrata auto (tämä pieni yksityiskohta on toistaiseksi hoitamatta), ja lähteä seuraavaksi kohti Nevadaa. Las Vegas on paikka joka ei välttämättä oo täydellinen matkakohteena näin pariskunnalle, mutta ei sen väliä, mennään kattomaan. Ei kuitenkaan olla paheiden kaupungissa yhtä yötä kauempaa, sillä noh, onhan se nyt vielä toistaiseksi nähty.

Sen jälkeen onkin luvassa todellinen luontomatka, sillä valkattiin Utahista lukuisia kansallispuistoja ja muita luontonähtävyyksiä reitille. Matkan varrelle sijoittuu muun muassa Zion National Park, Bryce Canyon ja Bonnevillen suolatasanko. Kohteita oon fiilistellyt muun muassa jo näistä Kirsin ja Kean postauksista, enkä malta odottaa että päästään kokemaan ja näkemään nuo paikat omin silmin! Näissä kohteissa mulla olis tarkoitus myös koittaa, josko pystyisin ylittämään itseni ja unohtamaan korkean paikan kammon edes hetkeksi, mutta katotaan miten tytön käy. Ainakin videoiden ja kuvien perusteella luvassa on aikamoisia maisemia.

Utahin jälkeen käännetään vuokra-auton nokka kohti länsirannikkoa ja aletaan valua kohti Kaliforniaa ja San Josea. Puikkelehditaan Nevadan osavaltion läpi, jolloin meillä on edessä matkan ainoa pitkä, noin 800 kilometrin ajopäivä. Ainakin laskelmien mukaan meidän on määrä selvitä muina päivinä noin 400 kilometrillä, mikä lienee ihan hyvä määrä, kun ollaan liikkeellä kahden kuskin voimin. Ollaan yö Renossa, mikä vaikutti vähintään Vegasin kaltaiselta kasinokaupungilta, ja sieltä lasketellaan sitten Tahoejärven ja Stanislaus National Forestin läpi San Joseen. Odotan, että myös tuolla matkan loppupätkällä ehitään nähdä upeita luontonähtävyyksiä ja hieman erilaisia maisemia kuin matkan alussa.

Yhteensä reitille tulee mittaa noin kolme tuhatta kilometriä, eli keskimäärin rapiat 500 kilometriä per päivä. Tuon jälkeen meillä on vielä kaks päivää aikaa nauttia Kalifornian auringosta ennen kotiinpaluuta, mikä on varmasti ihan kiva hengähdys. Ajopäivien aikana tuskin nimittäin päästään sen enempää hengähtämään, ainakaan itsemme tuntien.

Onki ihan hullua, että matkaan ei oo enää ku reilut kaks kuukautta! Odotukset kasvaa päivä päivältä, ja eniten tällä hetkellä odotankin jälleen sitä matkantekoa, autossa istumista ja maisemien kattelua, In-n-Outin burgereita, Kalifornian palmuja, Utahin kalliomaisemia ja autossa syötyjä, Walmartista ostettuja aamiaisia.

Niin budjetti kuin auton varaaminenkin sekä yksityiskohtainen matkareitti on vielä vaiheessa, mutta majapaikat ja lennot on varattu, joten jos jokin on varmaa niin ainakin se, että me mennään reissuun! Jännittävä nähdä, miltä tuntuu mennä road tripille noin lyhyeksi aikaa ja vain kahdestaan, kun tavallisesti (eli ne kaks aiempaa kertaa) ollaan oltu liikkeellä kolme kertaa pidempi aika ja kolme kertaa isommalla porukalla.

Mutta oon varma, että siitä tulee ihan mahtava!

Miltä reissusuunnitelmat vaikuttaa? Onko vinkkejä noille nurkille?

Karttakuva: Google Maps

Eng: I can’t wait our three state road trip in the Usa!!

Lisää tästä aiheesta

36 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 4.1.2016 at 16.23

Hyvältä kuulostaa reitti, mutta huh mikä päivätahti teillä on! :D Toisaalta tuolla reitillä on kyllä paljon pätkiä, joilla ei ole sinänsä mitään nähtävää, vaan voi ihan huoletta ajella eteenpäin. Sellainen tuli mieleen, että olettehan budjetissa huomioinut vuokra-auton jättömaksun? Vai saako saman osavaltion sisällä palauttaa eri kaupunkiin auton? Me ollaan kaksi kertaa maksettu jättömaksu (noin 300 $), mutta toisaalta ollaan kyllä ajettu auto ihan toiselle puolelle maata (Miami – Nyc ja LA – Nyc).

Vastaa
Inka 4.1.2016 at 16.42

No me just mietittiin sitä jättömaksua, kun on samankaltaisia kokemuksia, mutta ainakin sen perusteella mitä kateltiin niin näytti siltä että ei oo ollenkaan maksua, ja siinä ilmeisesti syynä juuri tuo sama osavaltio. Katotaan, miltä näyttää sitten varausvaiheessa!

Ja mua hirvittää kans vähän, mutta sitten toisaalta kun tiiän millaisia reissaajia ollaan niin tuo on kyllä varmasti ihan hyvä tahti. Tai no, katotaan mitä mieltä sitä ollaan sitten matkan jälkeen. :D

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 4.1.2016 at 18.23

Ihanalta kuulostaa!!! Ja mun korviin päivätahti kuulostaa ihan hyvältä, kai se on mihin on tottunut. Mutta tehän ootte kokeneita roadtrippaajia. Muistattehan että ne ei voi Calissa periä lisämaksua lisäkuljettajista, joten älkää maksako siitä ainakaan mitään ennakkoon. :)

Rentalcarsilla on muuten älyttömän hyvä puhelinpalvelu. Sinne kun soitat ja puhut suomea niin saatat saada jopa halvemman hinnan kuin netissä… nimim. kokeiltu on. Ja kannattaa tosiaan huomioida Elinan jo mainitsema jättömaksu. Voi siis olla halvempaa ottaa se kiesi jo sieltä Losista matkaan!

Vastaa
Inka 4.1.2016 at 22.03

Joo mää oon aika optimistinen sen suhteen että tuo päivätahti on aivan hyvä. :) Ja hei vitsi mikä vinkki, en tienny tuista lisäkuskiasiasta, aikamoista! Muuten oltais tietty maksettu ennakkoon. Perustuuko se johonki osavaltion pykälään vai mihin!

Ja rentalcars on ollu käytössä molemmilla aiemmilla kerroilla ja ajattelin hoitaa homman jälleen juuri ringauttamalla sinne. Ihan uskomattoman hyvä palvelu!!!

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 4.1.2016 at 23.23

Joo Calissa on osavaltion laki! :D

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 7.31

Vuhuu, hyvä Cali!! :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 4.1.2016 at 19.47

Hieno reitti! Meillä on kans osittain samoja suunnitelmia, jos päästään kesällä toteuttamaan road trip vol 3 :) Erityisesti tuon Utahin suhteen! Me ollaan muuten ekalla reissulla vuokrattu auto San Franciscosta ja palautettu Losiin, ei ollut sillä vuokraamolla lisämaksua (tosin en nyt muista mikä se oli) ainakaan silloin. Muutoin on kyllä tullut huomattua, että voi olla jopa 700 dollarin jättömaksu, huh :D

Vastaa
Inka 4.1.2016 at 22.05

Kiitos Heidi! Pidän peukkuja myös teidän kolmannelle road tripille, ainakaan näin hullujen tarjouslentojen aikakautena mikään ei oo mahdotonta. :D

Kiva kuulla että teilläkään ei tarvinnu maksaa jättömaksua, mulla on nimittäin turhankin hyvässä muistissa nuo 700 usd lisämaksut… Onneksi nyt ei tartte maksaa myöskään nuorosta kuskeista!

Vastaa
Nisha 4.1.2016 at 22.26

Vaikuttaa hyvalta reissulta! Me reissattiin Utahissa muistaakseni vuonna 2011, enka muista kaikkia paikkoja missa kaytiin, mut Zionin kansallispuisto on ollut yksi mun suosikeista patikoinnin/vaeltamisen puolesta. Siella on viela yksi reitti, minka haluaisin vaeltaa (The Subway), mutta siihen tarvitsee erikoisluvat ja paremmat varusteet yms. :( Jotkut reitit myos sisaltavat joen/veden ylittamista, mutta ainakin se yksi reitti mita kuljettiin vesi oli matalaa ja siita pystyi helposti kahlaamaan yli. Zionista muistan myos kivan pikku kahvilan nimelta “Oscar’s Cafe”, mista pystyi ostamaan patikointievaat – he tekivat ruoat ja pakkasivat ne niin, etta ne voi helposti pakata rinkkaan. Ruoka oli kans hyvaa, taidettiin syoda siella joka paiva.

Bryce Canyonilla oon kaynyt myos, mutta sinne iski lumimyrsky ja paatettiin, etta yovytaan vain ja ajetaan takaisin kotiin, kun ei oltu yhtaan varauduttu lumeen (lokakuussa mentiin). Mutta kaunista aluetta se oli. Ja Salt Lake City yllatti hipster-populaatiollaan!

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 7.29

Jes, ihana kuulla että Zion Canyon on noussu suosikiksi! :) Kiitos vinkeistä, pitää tsekata tuo kahvila ja varautua ylitykseen.

En oo vielä perehtyny säätiedotuksiin sen tarkemmin mutta toivotaan että maaliskuussa ei oo lunta. :D Oota nimittäin Bryce Canyonia tosi kovasti, sillä oon halunnu käydä siellä jo vuosia.

Kiitos kommentista Nisha!

Vastaa
RIMMA + LAURA -matkablogi 4.1.2016 at 22.28

Mä kans kauhistelin päivätahtia, mutta heitettiinhän me itsekin just melko tiivis setti Lofooteille, jossa on aika paljon pienemmät tiet :D Mut hitsi tulee huikee reissu. Oon niin kade!!! Me vuokrattiin auto Friscosta ja palautettiin Losiin, eikä tarttenu maksaa jättömaksua!

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 7.30

Heh, ehkä tuo näin “paperilla” näyttää pahalta, mutta eipä se todellisuudessa juuri taida olla. Meidän edellisiin road trippeihin verrattuna tää on iisibiisi ainakin kilometrien puolesta, ja tuo 200 km/hlö vedettiin päivässä silloinkin. Hyvä siitä tulee! Ja jes, vähän oon mielissän tuosta jättömaksusta!!

Vastaa
Simo Ikävalko 4.1.2016 at 23.02

Kuulostaa aika siistiltä! Ollaan kans ite mietitty vastaavanlaista roadtrippiä toukokuun alkuun, joten pitää lukee kaikki tulevatkin postaukset tästä retkestä tarkkaan! :)

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 7.31

Jes, toivottavasti meikän tulevista postauksista on teille hyötyä! :) Ja reissusta tulee varmana vähintään yhtä eeppinen ko ne aiemmatkin, sillä eihän jenkkilän road trip voi muuta olla. :D

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 5.1.2016 at 10.12

Uuuh, Cali! <3 Tää kuulostaa kyllä magoisalle! Paitsi ehkä toi ajotahti, mutta toisaalta Amerikoissa on helppo ja nopea ajella ja ootte kokeneita roadtrippaajia :) Rentalcarsille tulee multakin peukku ja ei pitäisi olla jättömaksua kun Calissa mennään. Meillä ei ollut edes LA:sta Vegasiin jätettäessä.
Bryce Canyon ja Bonnevillen suolatasanko olis munkin toivelistalla (jos joskus maltan LA:sta vähän kauemmas lähteä), haha :D Ihanaa reissun odotusta!

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 20.33

Hihi, jotenkin arvasin että nää arvostat tuota lähtöosavaltiovalintaa. :D Mahtavaa ettei jättömaksua tartte miettiä, hyvä Kalifornia!! Ja kiva että sullakin on positiivisia kokemuksia rentalcarsista. :)

Ahh mää niin nautin joka hetkestä kun tietää että kohta pääsee reissuun!!!

Vastaa
culture 5.1.2016 at 14.26

Hienolta näyttää! Kokemuksesta sanon, että tuolla Lake Tahoen suunnalla voi olla lunta ihan kunnolla tuohon aikaan eli varustus sen mukaan.

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 20.34

Kiitos kommentista!! En oo vielä perehtyny sääolosuhteisiin niin tuo tuli ihan kreivin aikaan. Toivotaan kuitenki ettei tuu lunta, vaikka sortsikelejä tuskin saadaan.

Vastaa
SunRiseGirl 5.1.2016 at 14.34

Mäkin kauhistelen tuota tahtia! :D Mutta kaipa te tiedätte mitä teette ja jokainen tyylillään. Me tehtiin kahden viikon Road trip Etelä-Afrikassa vuosi sitten ja tuntui, että 200- 300 kilsaa oli just hyvä päivämatka ja välillä jäätiin kolmeksikin yöksi yhteen paikkaan, kun haluttiin käydä pienillä trekkausreissuilla kansallispuistoissa. Meille tuli 15 päivän kilometrimääräksi 1500 kilsaa. Tykkään kyllä autossa istumisesta, mutta enemmän kuitenkin niistä pysähdyksistä! Mutta uskon, että matka jo polttelee ja hyvältähän tuo kuulostaa!

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 20.35

Haha, on kyllä niin hyvä esimerkki siitä miten kukin tosiaan menee tyylillään, mää nimittäin kauhistelisin enemmän tuota sadan kilometrin päivätahtia! :D Tosin Afrikassa ajaminen saattaa olla hivenen hitaampaa kuin Amerikassa.. Ja todellakin polttelee!! :)

Vastaa
SunRiseGirl 5.1.2016 at 21.01

No joo, meillä osa matkasta oli tosiaan vuoristossa aivan hirveässä kivikossa ajamista ja sen takia oli kaks rengasrikkoakin. Että ei olis kyllä millään varmaan edes ehtinyt päivässä tuota 500 kilometriä. ja siis ihan tarkoituksella välteltiin moottoriteitä, että olis sielä ihan kunnon teitäkin päässyt posottaan jos olis halunnut.

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 7.28

No se selittää osakseen tuota sadan kilsan päivävauhtia, mutta toisaalta tosiaan kyllä ymmärrän sen, että ihmisillä on hyvinki erilaiset tyylit matkustaa. Meillä oli ekalla jenkkireissulla haaveena että puksuteltais vaan pikkuteitä motareiden sijaan, mutta aika nopeasti todettiin että ei jaksa hidastella kun nopeampaakin pääsis, eli siinä tuli tehtyä ainakin yksi oivallus omista reissumieltymyksistä.

Vastaa
Juhamies 5.1.2016 at 20.05

En kyllä itse lähtis tollasella tahdilla tekemään tuota reissua. Aivan järkyttävä määrä ajamista ja näkemistä kuuteen(?) päivään? Does not compute miksi pitää noin kovalla tahdilla painaa läpi :)

Mut jokainen soutaa kanootillaan niinkuin tykkää eihän siinä mitään :)

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 20.38

Hehe, en ihmettele että tuntuu vähän liiankin vauhdikkaalta näin paperilla tuo tahti. Ja kanootti on nimenomaan omanlainen, jälkeenpäin voi sitten todeta että oliko liian kovat plänit. :)

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 5.1.2016 at 21.27

Ihanalta vaikuttaa! Kyllä se aina pääsee yllättämään, miten iso Yhdysvallat onkaan. Kartalla niin pieni kiekka onkin 3000 kilometriä. Vegas on vähän sellanen once in a lifetime -juttu (vaikka kaksi kertaa olenkin käynyt, työn vuoksi). Onneksi ensin Vegas ja sitten noi ihanat luontokohteet – muuten hajoisitte sinne. :-D

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 7.29

No elä muuta sano, ihan uskomatonta miten pieni pläntti tuo meidän kolmen tuhannen kilometrin reitti loppupeleissä onkaan! Ja joo Vegas on nimenomaan once in a lifetime, mutta tässä sitä jo kolmatta kertaa sinne mennään. :D Mutta tosiaan, yks yö saa riittää ja valkattiin majapaikka Stripin sijaan Fremont Streetiltä… Ja oot muuten oikeassa, niin nappi valinta mennä eka Vegasiin ja sitte vasta luontoon. :)

Vastaa
jenni manninen 6.1.2016 at 9.01

tosi mahtavalta kuulostaa matka ja noi ajopäivät ei tosiaan kuulosta miltään ihan kauheilta, mehän kuitenki ajettiin kahen muksun kanssa 2 päivää ihan putkeen = not good.
En malta oottaa kuvia matkalta :)

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 9.58

Uh, no voin kuvitella mimmosta se oli! Meillä ko on vaan kaks aikuista niin luulis että menee ihan heleposti! Vaikka kieltämättä kaikki nää kommentit on herättäny semmoisen ihan pienen epäilyksen siemenen, mutta tuskin siitä kantsii välitää.. :D

Ja pakko sanua että alkuperäinen suunnitelma oli vetää kuukauden reissu ja pohjoisten osavaltioiden lisäksi piipahtaa myös Kanadan puolella ja ehkä jopa teidänkin huudeilla asti, mutta nyt ajan puutteen vuoksi jää ens kertaan.

Vastaa
Kirsi / 50 State Puzzle 6.1.2016 at 12.38

Melkoinen reittisuunnitelma ja upeita kohteita, Inka :)
Teethän varmuudeksi jonkinlaisen varasuunnitelman Utahin osalta? En halua olla tylsimys, mutta eteläinen Utah on yli 2 km korkeudessa ja siellä voi pahimmillaan olla maaliskuun lopulla vielä täysi talvi ja lunta metrikaupalla… toinen hankala kohta saattaa olla samasta syystä Lake Tahoen ympäristö. Bryce Canyonissa satoi ekalla vierailullani rakeita elokuuta, vaihtelut sääoloissa ovat siellä melkoiset ympäri vuoden, Pidän tietenkin peukkuja, että Brycessa/Zionissa on tänä vuonna keväistä pääsiäisen aikoihin (y)

Kato kuvia Valley of Fire State Parkista, joka on matkallanne Las Vegasista Utahiin. Se on aika hieno :)

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 21.35

Kiitos vinkeistä Kirsi! Ja vitsi tuo Valley of the Fire State Park näyttää upealta, kiitos vinkistä! Täytyy lisätä listalle.

Ollaan mietitty paljon noita sääolosuhteita, ja hyvä tietää että ne kelit voi tosiaan olla ihan mitä vaan. Pitää varautua kaikkeen!!

Vastaa
Marikaw 6.1.2016 at 22.04

Oon ollu maailman huonoin blogikommentoija mutta siis: Parasta! <3<3<3 Vegasissa ruokaa? :D Mua harmittaa kun kesällä missattiin Bryce ja Zion kun oli kiire Antelopelle. Ja Lake Tahoella oon halunnut käydä superpitkään, ihanaa.

Munkaan mielestä toi ajotahti ei kuulosta mitenkään pahalta. Meiän kesäreissun pahin päivä tais olla 1100 kilsaa? Ja yhelle kuskille, hehe. Mut siis yhen pitkän päivän jaksaa ihan helposti.

(+ Mä missasin kaikki halvat lennot tässä joten jos tulee vastaan jotain hienoja jenkkilentoja niin otan vastaan vinkit. ;))

Vastaa
Inka 7.1.2016 at 21.49

Hihii, joo ei tuo meidän kilsamäärä oo kyllä mitään teihin verrattuna! Ja arvaa, ollaan tsekattu Vegasista jo vaikka mitä ruokapaikkoja, mutta vielä ei olla päädytty mihinkään. Ei siellä varmaan nälissään tartte olla. :D

Ja just oli taas hyviä tarjouksia, määpä linkkaan sulle heti ku tulee vastaan!

Vastaa
Ulla 7.1.2016 at 1.30

Vihdoin ehdin lukea tämän postauksen ajatuksella, koska eihän tällaista Amerikka-raporttia voi huitaista kiireessä. Ihanaa, että teille koittaa Amerikka niin pian! Siis toden totta, se on melkein parin kuukauden päässä! Niin superia!!! Kyllä tässä taas alkaa Amerikka polttelemaan, kun nameriikan amerikka-kierros vaan pyörii. Siis koko ajan joku vuorollaan on kyllä siellä meidän ihme maassa! :D

Tohon suunnitelmaan ja autonvuokraamiseen ei oo mitään lisättävää, tehän kyllä nää hommat hanskaatte! =)

Tulispa tosiaan äkkiä maaliskuu, että me päästäis Dubain lämpöön (siis läpsystä vaihto tässäkin ;) ja te Amerikkaan. En malta odottaa postauksia lisää tästä aiheesta! =)

Vastaa
Inka 7.1.2016 at 21.47

Tää on kyllä uskomatonta miten meidän Amerikka-kierros ei lopu koskaan, jiihaa! Ja haha, miten hullua että meillä on tosiaan melkein läpsystä vaihto Dubain ja Amerikan kanssa. Hyvä me!!!

Vastaa
Ulla 7.1.2016 at 1.30

Oh mikä määrä kirjoitusvirheitä – hooono soomi xD

Vastaa
Inka 7.1.2016 at 21.47

XD

Vastaa

Jätä Kommentti