Pallontallaajat.net
Valikko

On tullut aika maksaa takaisin – Travel Bloggers Give Back + voita liput Matka 2016 -messuille!

Kirjoittanut Inka 6.1.2016

Jokainen reissaaja kokee varmasti suurta kiitollisuutta maailmaa kohtaan. Matkoilta on tullut saatua niin paljon, että sitä on vaikea edes pukea sanoiksi. Mutta yritetään.

Ensimmäisenä mää koen suurta kiitollisuutta siitä, että oon saanut maailmalta rohkeutta. Se on tuonut kykyä mennä minne vaan ja ryhtyä mihin tahansa, sillä jos jotain maailma on opettanut niin sen, että kaikki kyllä järjestyy, tavalla tai toisella. Se rohkeus on myös näyttänyt, että oli haaveissa sitten millainen asia vain, niin jos sen unelman sanoo ääneen, tekee kaikkensa sen eteen ja löytää oikeat ihmiset ympärille tukemaan sen saavuttamisessa, niin se melko suurella todennäköisyydellä totetutuu. Eikä mikään unelma oo liian suuri saavutettavaksi. On nimittäin ollut reissuja, joiden toteutumisesta en olis koskaan uskaltanut edes haaveilla. Sitten menin ja toteutin ne.

Maailma on tuonut myös useita ystäviä matkojen varsilta. Päällimmäisinä mieleen on jääneet Maria ja Katharina Itävallassa, mutta myös monet muut reissujen varsilta tutuiksi tulleet tyypit. Lisäksi oon päässy ylittämään itteni niin monta kertaa etten ees jaksa muistaa, sillä matkoilla sitä on jollain tasolla jatkuvasti vähän epämukavuusalueella. Maailma on myös opettanut, että stressaaminen ei kannata. Se miten tuota oppia sovellan on vielä, krhm, hieman vaiheessa, mutta opetus on tiukasti takaraivossa.

Oon myös oppinut paljon turvallisuudesta ja siitä, millaisia paikkoja on ehkä ihan hyvä välttää tietyn kellonajan jälkeen. Lisäksi eri maiden liikenne, tervehtimistavat ja monet kulttuurilliset eroavaisuudet on tullut opittua juuri matkojen kautta. Kun seisoin eräänä sateisena sunnuntaina Sarajevossa keskellä toria kymmenien ihmisten nyyhkyttäessä ympärillä enkä tajunnut yhtään, että kyse oli Bosnian sodan muistopäivästä ja kyyneleet valuivat menehtyneiden läheisten muistolle, opin myös sen että paikallishistorian tunteminen on äärimmäisen tärkeää. Se ja monet muut kokemukset on avanneet silmiä myös lähihistorian tapahtumille ja tuoneet sitä kautta hurjasti lisää empaattisuutta, mikä on ominaisuus josta sietää olla kiitollinen.

Ja sitten on vielä monta muutakin asiaa, jotka maailma on mulle opettanut. Nyt on tullut takaisinmaksun aika, ainakin jollain tasolla, sillä kaikkea tuota maailmalta saanutta on tietenkin mahdotonta antaa millään tavalla takaisin, mutta aina voi yrittää.

Travel Bloggers Give Back-9

Tästä ajatuksesta syntyi Pingviinimatkat-blogin Millan ajatus lähteä virittelemään hyväntekeväisyysprojektia, jonka avulla matkabloggaajat pääsisivät tekemään parhaansa auttaakseen maailman hyväntekeväisyyskohteita. Kun Milla pyysi mua, Lauraa ja Rimmaa mukaan projektiin, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä. Myöhemmin mukaan tulivat myös Vaihda vapaalle -blogin Elina sekä Matkakuume-blogin takana häärivät Miika ja Gia. Ja yhessä me ollaan nyt puuhattu jotain, mistä tulee konkreettista myös teille lukijoille. Jostain piti lähteä liikkeelle, ja me aloitetaan tää projekti hyväntekeväisyyskirpputorilla, joka järjestetään Matkamessuilla.

Saatiin Autolla Nepaliin -projekti mukaan meidän tempaukseen, ja kaikki tuotot ohjataankin lyhentämättöminä Nepalin kastittomille. Lisää projektista kannattaa käydä lukemassa sen verkkosivuilta, jos se ei vielä soita mitään kelloja.

Myyntitiskeillä ei suinkaan oo meikäläisen vanhoja verkkareita, vaan nimenomaan matkailuaiheista tavaraa. Mulla on ajatuksena tyhjentää kirjahyllyt matkakirjoista, ja myyntiin tulee muun muassa mun Mondon matkaopaskirjakokoelma ihan kokonaisuudessaan, sekä muutamia Madventures-opuksia. Lisäksi kaivanen tiskille muita yksittäisiä matkailuvarusteita, ja saman tekevät myös muut bloggaajat. Tuotevalikoima on siis tiukasti rajattu matkailuaiheen ympärille, joten jos sulla on tarvetta edulliselle, hyvin pidetylle mutta käytetylle kameralaukulle, vaelluskengille tai vaikkapa money beltille, kannattaa tulla tsekkaamaan kirppiksen valikoima.

Travel Bloggers Give Back-7 Travel Bloggers Give Back-2 Travel Bloggers Give Back-3

Mukana on jo yli 20 suomalaista matkabloggaajaa, joten tavaraa tulee olemaan melko mukavasti. Kannattaa siis tsekata josko sun suosikkimatkabloggaaja lahjoittaa tavaraa kirpparille, sillä nyt on tsäänssi päästä hankkimaan niitä hyviä kamoja, joita on mahdollisesti hehkutettu myös blogeissa. :)

Bloggaajien lisäksi me ollaan kerätty lahjoituksena tavaraa eri yrityksiltä, ja myynnissä tulee olemaan esimerkiksi kuvissa näkyvää matkakosmetiikkaa, sillä muun muassa hyvinkääläinen Flow kosmetiikka lahjoitti meille aikamoisen kasan palashampoita matkailijoille kaupattaviksi. Nyt pari kuukautta hamppu-shampoota käyttäneenä en voi muuta kuin kehua tuotetta, joten meidän osastolta kannattaa käydä ainakin uus shampoopala hankkimassa.

Meidän Travel Bloggers Give Back -tempauksen kirppis järjestetään Matkamessuilla lauantaina 23. tammikuuta 2016 kello 13–16 ja tarvittaessa myös sunnuntaina 24.1.2016 kello 12–14. Paikka löytyy helposti, sillä meidän myyntipöydät sijaitsevat aivan Rantapallon lavan vieressä Meeting Point -alueen ja skumppabaarin vieressä. Paikalla on myös Autolla Nepaliin -tempauksen Möhköfantti-pakettiauto, joten se on aika helposti huomattavissa.

Suosittelenkin tässä vaiheessa klikkaamaan seurantaan niin meidän tempauksen Facebook-sivun kuin Instagram– ja Twitter-tilitkin, mihin päivitetään messujen lähestyessä teasereita myynnissä olevista tuotteista sekä lisäinfoa kirpputoriin liittyen.

Travel Bloggers Give Back-4 Travel Bloggers Give Back-6 Travel Bloggers Give Back-5 Travel Bloggers Give Back-8

Myyjinä kirpparilla toimivat tietysti matkabloggaajat, joten se on mainio tilaisuus käydä myös morottamassa omaa suosikkibloggaajaa! Ite en välttämättä oo paikalla mitenkään kovin aktiivisesti sillä oon messuviikonlopun luonnollisesti töissä, mutta yritän tilanteen niin salliessa käydä kekkuloimassa myös pöydän takana. Tulkaa siis nykimään hihasta ja morjenstamaan!

Jos alkaa jo kyrsiä että onpa kaikki hauska taas pääkaupunkiseutulaisille niin ei hätiä! Me järjestetään tempauksen tiimoilta myös muutamia huutokauppoja Facebookissa erityisesti kauempana asuvia varten, joten jo siitäkin syystä kannattaa laittaa Facebook-sivu seurantaan!

Ja miten sinne messuille sitten pääsee? No nyt kannattaa ostaa liput, sillä Matkamessujen #tempaudu-kamppiksen ajan lippuja on mahdollista ostaa kaksi yhden hinnalla. Lisäksi voit voittaa lippupaketin itelles ja kaverille osallistumalla arvontaan, sillä mää arvon kaksi kahden hengen lippupakettia teille lukijoille! Yhden lipun arvo on 18 euroa ja se sisältää sisäänpääsyn Matkamessuille vapaavalintaisena päivänä (poislukien ammattilaispäivän eli torstain). Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla, mitä ajatuksia tämä meidän kampanja herättää. Osallistumisaikaa on messuviikon maanantaihin eli 18. tammikuuta 2016 saakka.

Tähän loppuun vielä lista kaikista matkablogeista, jotka ovat tähän mennessä lupautuneet lahjoittamaan tavaraa myyntiin tai muuten olemaan mukana tempauksessa:

Archie Gone Lebanon
Pingviinimatkat
Rimma + Laura
Vaihda vapaalle
Matkakuume
Cocoa etsimässä
Kaukokaipuu
Destination Unknown
Siveltimellä
Haavematkoja
Deep Red Blues
Maarit Helena
Marika World
From Karoliina
Globe Called Home
With Huge Passion for Life
Travellover
Veera Bianca
Walleni.us
Pakkasesta paratiisiin
Seolful Insight
Rento-matkablogi
Meriharakka
Satu Koo’s Lifestyle
Discovering Sunbeams

Ja jos nää haluat auttaa tai lahjoittaa myyntiin jotain kampetta, niin laita mulle sähköpostia osoitteeseen archiegonelebanon(a)gmail.com niin katotaan, miten saadaan homma järjestymään!

Pahoittelut kilometripostauksesta, mutta ymmärtänette asian olevan lähellä sydäntä. Nähhään messuilla ja onnea arvotaan! :)

Kuvat: RIMMA Photography

Eng: Phuuh, I won’t even try to translate this one.. In a nutshell: we are organizing a charity project, and as a first thing we are raising money for Nepal by setting a charity market in the Matka 2016 travel fair.

Lisää tästä aiheesta

55 Kommenttia

RIMMA + LAURA -matkablogi 6.1.2016 at 10.15

Tää on jotain niin huikeeta! Ja nää oot jotain niin huikeeta! <3 Terkkuja susirajalta!

Vastaa
RIMMA + LAURA -matkablogi 6.1.2016 at 10.16

Terkuin Rimma :D

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 21.32

Jee! <3

Vastaa
Tiia/ReiseReise 6.1.2016 at 11.20

Kuulostaa hyvältä! Mitäköhän kokoa vaelluskengät on?

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 21.32

Vielä ei oo selvillä lopullista tuoteluetteloa mutta siellä on ainaki yhet 36-koon vaelluskengät! :)

Vastaa
Mirkka 6.1.2016 at 12.32

Aivan mahtava idea! Harmi kun en oo tuolloin Helsingissä ja matkamessuilla, oisin todellakin tullut tukemaan tosi hyvää asiaa :) Kiitos muuten Flow kosmetiikka -vinkistä! Mä olin katellut niitä muutamaan otteeseen Ruohonjuuressa, ja sun postauksen inspiroimana uskallauduin testaamaan ja tykkään tosi paljon sekä saippuasta että shampoosta.

Vastaa
Inka 6.1.2016 at 21.33

Voi vitsi, harmi ettet pääse paikalle! Mutta kiva jos vinkistä on ollu hyötyä, huippua että tykkäät! :))

Vastaa
Merja 6.1.2016 at 12.48

Mahtava juttu! Tulen ehdottomasti katsomaan mitä myyntipöydästä löytyy. Nähdään messuilla!

Vastaa
Siinatar 6.1.2016 at 15.44

Todella hyvä idea, peukut sille! Mukaan arvontaan!

Vastaa
Janne 6.1.2016 at 16.23

Erittäin hyvä kampanja!

Vastaa
Päivi 6.1.2016 at 16.26

Hieno, arvostettava teko teiltä! Kirppistely on myös hauskaa! Osallistun arvontaan.

Vastaa
Ode 6.1.2016 at 20.39

Ihan mahtava idea, olenkin miettinyt että miksi harvalla bloggaajalla on mitään hyväntekeväisyyshommaa. Tai jos on niin siitä ei paljoa huudella. Mukana arvonnassa myös, olisi kiva tulla moikkaamaan messuille!

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 6.1.2016 at 21.06

Mahtavaa toimintaa, jään seurailemaan miten projekti etenee! Vaikka sitä itse ajattelee joskus että menis jotenkin huonosti niin kyllä tässä sitä itsensä tässä maailmassa saa niin monesti tuntea etuoikeutetuksi. Ja voi sitä hyvää mieltä jonka saa kun auttaa jotakuta joka todella apua tarvitsee :)

Vastaa
Nelliina 6.1.2016 at 22.11

Siis aivan huippuidis tuo projektinne, onnea ja menestystä sen toteuttamiseen :) Mukaan arvontaan. En ole koskaan vielä ollut Matkamessuilla.

Vastaa
Marja 7.1.2016 at 2.36

Teidän projekti kuulostaa hienolta, jään mielenkiinnolla seurailemaan minkälaisia tempauksia teillä on tiedossa tulevaisuudessa. Matkamessuille olis ihana päästä haaveilemaan tulevista reissuista, eli arvonnassakin olen mukana. :)

Vastaa
Sara 7.1.2016 at 12.35

Projekti on mahtava idea ja toivottavasti menee hyvin. En olekkaan aikasemmin ollut matkamessuilla, joten arvonnassa ollaan mukana.

Vastaa
Heli 7.1.2016 at 13.45

Mielenkiintoinen idea :) Matkamessuille taas tieni vie :)

Vastaa
Satu 7.1.2016 at 14.53

Onpa mielenkiintoinen idea! Olen samaa mieltä tuosta, että minkä tahansa unelman voi toteuttaa, jos tekee sen eteen töitä.

Vastaa
Mira 7.1.2016 at 15.15

Iso peukku idealle!

Vastaa
Maiai 7.1.2016 at 15.46

Hyvä idea, tulisin mielelläni itsekin shoppailemaan ;)

Vastaa
Rrrooo 7.1.2016 at 17.16

Todella onnistunut tapa tehdä hyvää ja nostaa tietoisuutta, hienoa kun matkabloggaajat pistää kimpsut ja kampsut yhteen. Oon itse vielä reissussa kaakkois-aasiassa tällä hetkellä. Palaan just sopivasti takaisin ennen matkamessuja ja ai että, kyllä kovasti haluaisin hyvän syyn lähteä etsimään seuraavaan reissuun inspistä, vaikka juuri tässä onnistunutta reissua elellään. Travelholicille mikään ei oo liikaa!

Vastaa
Kartsu 8.1.2016 at 4.01

Kampanja kuulostaa kiinnostavalta, on huomiota herättävä ja monipuolisesti toteutettu :) Hyvällä asialla ootte!

Vastaa
Sofia 9.1.2016 at 2.17

Ihan mahtava idea tää hyväntekeväisyyskirppis, ja hienoa että saitte Autolla Nepaliin porukan mukaan! Ilman muuta tulisin mielelläni teitä morjestaan matkamessuille, joten pidetään peukut pystyssä arvonnan suhteen :)

Vastaa
Virpi 9.1.2016 at 17.08

Todella loistava idea. Pidän peukkua ja tuuletan teille!

Vastaa
Laura 9.1.2016 at 22.57

Huippu idea! Toivottavasti onnistuu loistavasti! :)

Vastaa
Mimmi77 9.1.2016 at 23.42

Wau, upee juttu!

Vastaa
Saska 10.1.2016 at 12.23

Tämä on tosi hyvä juttu! Monia tavaroita olen itsekin pistänyt kiertoon kavereille, jotka lähtevät maailmalle. Yksi asia minkä itse olen oppinut matkustelusta on, että tavaraa ei tarvitse niin kamalan paljon haalia jos vuoden pärjää rinkalla maailmalla, eli tavara kiertoon vaan kun joku muu tarvitsee ja sitten kun taas itse jotain tarvitset, niin se varmasti löytyy jotakin kautta. Siksikin tämä kirppis on ihan mielettömän hyvä juttu! Itsellä ei ole vielä matkaa tiedossa, mutta ehdottomasti tulen tutustumaan kirppiksen löytöihin, josko se vaikka insproisi seuraavien lentojen ostoon :)

Vastaa
Maiju 11.1.2016 at 8.39

Todella hyvä idea!

Vastaa
A 11.1.2016 at 11.29

Kuullostaa hienolta!

Vastaa
Laura 12.1.2016 at 7.07

Hei huikeeta! Hieno idea ja hieno hyväntekeväisyyskohde! Pitää ehdottomasti piipahtaa teidän kojulla. Mukana arvonnassa siis!

Vastaa
Sini 12.1.2016 at 12.25

Tänhetkisessä Suomen (ja maailman) ahtaassa, omaan napaan tuijottavassa ilmapiirissä on niin huippua törmätä ihmisiin, jotka jaksaa ajatella muitakin, ja vielä tehdä jotain konkreettista muiden hyväksi. Nämä jutut on niitä, jotka pitää yllä uskoa ihmisiin :) Kiitos ja kaikkea hyvää teille ja teidän projektille!

Vastaa
Kirsi 12.1.2016 at 19.53

Tosi mielenkiintoisen kuuloinen projekti, huokuu hyvää asennetta! Hienoa että voitte yhdistää ekologisuuden kierrättämisen muodossa ja hyväntekeväisyyden. Maapallo todella tarvitsee näitä tekoja, varsinkin meiltä onnekkailta jotka voivat matkustella, nähdä, kokea ja toisaalta myös saastuttaa lentämällä ympäriinsä. Mahtava kamppanja, tästä tykkään!

Vastaa
Jenniina 12.1.2016 at 20.47

Huikea idea, hyvä te!

Vastaa
Arhippa 13.1.2016 at 15.43

Hieno juttu ja kohdekin on hyvä! Tempaus on jo saanut kivasto näkyvyyttä ja mukavan erilainen kaikkien hyväntekeväisyysjuttujen joukossa

Vastaa
Iitu 14.1.2016 at 21.03

Hyvähyvä, hienoa!

Vastaa
Kati 16.1.2016 at 9.19

Ihan mahtava idea, tämmösiä lisää! :)

Vastaa
Katriina 16.1.2016 at 14.54

Ihan loistava idea!

Vastaa
Jyrki 16.1.2016 at 16.37

Tällaista toimintaa on helppo kannattaa. Hyvä meininki!

Vastaa
Kati 16.1.2016 at 19.11

Todella hyvä idea!

Vastaa
Juho 16.1.2016 at 22.46

Kierrätys kunniaan

Vastaa
Ullis 17.1.2016 at 8.47

Mahtava idea!

Vastaa
salama 17.1.2016 at 9.00

Kiitos vinkistä, suunnistan kirppisfanina ekana teidän tiskille.

Vastaa
Sarppa 17.1.2016 at 11.45

Sydäntä lämmittävää aktiivisuutta! Nähdään messuilla :)

Vastaa
Anu Neuvonen 17.1.2016 at 13.18

Hienoa! Tulen varmasti katsomaan :D

Vastaa
Paul 17.1.2016 at 13.33

Hyvä tavoite, nähdään paikan päällä!

Vastaa
Johanna 17.1.2016 at 14.09

Ihanasti murteella ja tunteenpalolla kirjoittelet. :)

Vastaa
Minna V 17.1.2016 at 14.52

Kuulostaa hienolta, matkamessuille olisi kiva päästä.

Vastaa
Mirkkuliini 18.1.2016 at 15.04

Kuulostaa hienolta, erilainen kuin hyväntekeväisyystempaukset usein ovat.

Vastaa
Malaika 18.1.2016 at 15.08

Kohde on hyvin valittu ja koko tempaus energinen ja hyvin järkätty

Vastaa
Eliisa 18.1.2016 at 21.39

Todella hieno kampanja :)

Vastaa
Peace 18.1.2016 at 23.17

Piristävä ja hyväntuulinen kampanja kun kaikki muut uutiset on masentavia :) Kiitos siitä! Ja hienon kohteen olette valinneet.

Vastaa
Janttara 18.1.2016 at 23.23

Hieno juttu, kiitos ja kumarrus tästä tempauksesta

Vastaa
Mariamariam 18.1.2016 at 23.28

No eihän tästä voi kuin tykätä :)

Vastaa
Tarja Seppänen-Savela 19.1.2016 at 8.09

Hieno idea!

Vastaa
sicce 19.1.2016 at 13.35

kiva juttu

Vastaa

Jätä Kommentti