Pallontallaajat.net
Valikko

Kurkistuksia tuoreimman Mondon sivuilta ja tärpit Matkamessuille

Kirjoittanut Inka 16.1.2016

Helsingin messukeskuksessa tammikuisin järjestettävät Matkamessut lähestyvät jo hurjaa vauhtia, eikä niistä voi välttää lukemasta varmaan yhdestäkään suomalaisesta matkablogista, ei siis myöskään tästä. Kuten viime vuonna, mulla messuhulina on alkanut jo monta viikkoa sitten, sillä Rantapallo on messujen mediakumppani, joten meidän toimistolla on riittäny messuhulinaa jo melko hyvän aikaa.

Messut menee mun osalta aika lailla työhommissa, mutta pari kiehtovaa ja mielenkiintoista tapahtumaa oon korvamerkannut viikonlopulta, pääasiassa siitä syystä että saan kunnian olla mukana niissä molemmissa.

Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskirppiksestä te jo tiedättekin, ja haluankin jo tässä vaiheessa kiittää teitä lukijoita kaikesta siitä ihanasta palautteesta mitä ollaan jo nyt saatu kamppiksesta. Mukaan on lähteny ihan hillitön määrä yhteistyökumppaneita, ja bloggaajien kamojen lisäksi kirppiksellä tullaan myymään kamaa muun muassa Crocsilta, Haglöfsiltä ja Flow kosmetiikalta. Toistaiseksi vaikuttaa että ainakin kirpparipöydän matkaopasosasto pursuilee valikoimaa, joten tuuttehan tsekkaamaan ainakin sen!

Muutenkin ollaan oltu tosi häkeltyneitä siitä miten loistavan vastaanoton TBGB-projekti on saanut. Suurin yllätys oli se, kun huomattiin että meidät oli nostettu messuoppaan sivuille Rantapallo-lavan ohjelman viereen. Messuopas jaetaan ihan kaikille messuvieraille, joten paremmasta näkyvyydestä ei voisi haaveilla. Myös tuoreimmassa Mondossa oli meistä maininta ja Matkamessujen sivuillakin alkaa olla aika hankala surffailla huomaamatta mainoksia meidän kamppiksesta. Parasta tässä tietysti on se, että tätä tehdään hyvän asian puolesta ja kaikki näkyvyys on Nepalin kastittomille. Niin siistiä!

Mondo1

Toinen mun tärppi messuille on Mondon matkakirjoittajakoulutus, joka järjestetään nyt toista kertaa ja tällä kertaa Matkamessujen yhteydessä. Se lieneekin todella järkevä ajankohta, sillä paikalla on varmasti runsain mitoin aiheesta kiinnostuneita henkilöitä, ja samalla myös kauempaa tulevat saavat kaks kärpästä yhellä iskulla – ei siis huono lainkaan.

Matkakirjoittajakoulutuksessa on aika eturivin porukka kertomassa millainen matkailuartikkeli koukuttaa ja mistä elementeistä se koostuu. Vanhana Mondon harkkarina arvostan suuresti lehden journalistista tasoa, ja onkin hienoa, että printtimedia-ammattilaiset jakavatkin vinkkejään. Luennoimassa ovat Mondon päätoimittaja Kati Kelola, toimituspäällikkö ja kirjailija Pekka Hiltunen, Vuoden matkakirjan kirjoittaja ja Salamatkustaja-blogin tekijä Satu Rämö, Mondon AD Katju Aro sekä, jos ei muiden niin ainakin mun omaksi yllätyksekseni, minä!

Edellisessä, kaikkien aikojen ensimmäisessä matkakirjoittajakoulussa matkabloggaamisessa luennoi Kaukokaipuu-blogin ihana Marinella, ja nyt on mun vuoro.

Omassa puheenvuorossani tuun kertomaan saloja hyvän matkablogin tekemiseen ja antamaan myös lukuisia käytännön vinkkejä, joten paikalle kannattaa ehdottomasti tulla! Lippuja taitaa olla edelleen myynnissä, ja lisätiedot voikin tsekata esimerkiksi täältä.

Mondo2

Ja ei kahta ilman kolmatta, sillä kuvailin tammikuun ensimmäistä Mondoa aika antaumuksella sen kolahdettua postiluukusta. Siellä oli nimittäin myös meikäläisen haastattelu, mikä tuntui aika kutkuttavalta.

Oon esiintynyt Mondon sivuilla myös aiemmin, just silloin vuonna 2010, ja nyt oli taas vuoro päästä sinne. Oon jälleen aika huikeassa seurassa, sillä paljastan siellä matkavinkin, jonka te blogin lukijat tietysti jo tiijättekin, Airbnb:n Pohjoismaiden maajohtajan ja Lonely Planetin Editorial Directorin joukossa, Gurut kertovat -otsikon alla. Kyllä vettää ehkä pikkusen nöyräksi!

Mondo3

Näiden lisäksi messutavoitteena on nähdä kaikkia huippuja matkabloggaajakavereita pitkästä aikaa, päästä toivottavasti moikkaamaan myös teitä lukijoita (jos tuutte messuilla vastaan, tulkaa ihmeessä moikkaamaan) sekä nauttia siitä matkailuinspiraation määrästä, mitä Matkamessut on pullollaan, kansainvälistä tunnelmaa unohtamatta.

Jos omat lipareet Matkamessuille on vielä hankkimatta, niin mun arvonta on käynnissä vielä hetken aikaa, joten kipinkapin osallistumaan.

Ihanaa lauantain jatkoa kaverit!

Eng: Here are my 15 minutes of fame -moments via the newest issue of Mondo travel magazine.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti