Pallontallaajat.net
Valikko

Superkaunis Kuopio pakkaspuvussa

Kirjoittanut Inka 17.1.2016

Huhhuh, mitä kotimaanmatkailua tämä alkuvuosi pitää sisällään! Nyt tammikuun toisen viikon päätteeksi takana on kaks viikonloppureissua, joista ensimmäinen vierähti Kuopiossa ja toinen Oulussa. Palataan kuitenkin vielä Kuopioon, sillä ajattelin ottaa viime vuoden vähäisistä Kuopio-reissuista kiinni heti vuoden alkajaisiksi, kun lähin viettämään pidennettyä viikonloppua Karimin kämpille.

Pakkasmittari kilahti aika komeasti 20 asteen jäätävämmälle puolelle, ja oli pakko kaivaa kunnon vermeet mukaan. Olin halunnut kiivetä Puijon torniin jo syksyn vierailun aikana, mutta silloin se kuitenkin jäi vielä tekemättä. Onneksi, sillä hyytävä pakkassää loi aivan loistavat puitteet tornivierailulle.

PuijoPuijo-15 Puijo-16 Puijo-19

Aloitettiin vierailu tietty pienellä reippailulla, sillä parin kilometrin päässä Kuopion keskustasta sijaitseva Puijo on rakennettu sopivasti mäen laelle, joten jalkapatikassa ylämäkeen sai ihan mukavan lämmön, pakkasesta huolimatta. Mentiin mennessä metsäreittiä, sillä Puijon ulkoilualue on täynnä luontopolkuja mistä valita.

Kunhan päästiin mäen laelle, oli edessä melko komea näkymä. Siinä se torni tietysti kohosi kaikkein keskeisimpänä, mutta melko mahtavilta näytti myös lumikuuraiset puut, jotka reunusti maisemaa. Torni aukesi sunnuntaina, kuten kaikkina muinaki päivinä, 11 aikaan ja me oltiin siellä varmaan viis minsaa avaamisajan jälkeen. Liput kympillä kahelle ja hissille. Oon käyny Puijon tornissa yhen kerran aikaisemmin, mutta koska siitä on jo lähes 12 vuotta aikaa, tais nyt olla uusintavisiitti ihan paikallaan.

Hissiin päästyämme kohdattiin kuitenkin melkoinen pettymys, sillä tornin ulkotasanne on turvallisuussyistä talvisaikaan suljettu. Harmitti ihan pikkiriikkisen (oikeasti aivan sairaan paljon), mutta siinä ei auttanut muu kuin tyytyä katselemaan talvimaisemaa lasin läpi. Kieltämättä hetken päästä sekin alkoi kohta hymyilyttää, ja olihan niitä maisemia tietysti hivenen miellyttävämpää katella lämpimässä sisätilassa sen sijaan, että olis hytissyt pakkasessa.

Puijo-2 Puijo-3 Puijo-7 Puijo-6 Puijo-11 Puijo-8 Puijo-10 Puijo-13 Puijo-12 Puijo-9

Karim esitteli mulle asuinkaupunkiaan samalla, kun kierrettiin torni ja saatiin kunnon 360-asteinen näkymä Kuopioon. Ylhäältä 75 metrin mittaisesta tornista käsin vasta oikeastaan tajusi, että Kuopiohan oikeasti sijaitsee veden ympäröimänä. Ei sitä siellä torilla seisoskellessa kyllä aivan tajua. Torni oli yllättävän korkea, sillä vaikka 75 metriä ei ihan puoleen kilsaan yllä, on sen korkeus merenpinnasta kuitenkin 306 metriä, mikä on melko vakuuttava metrimäärä.

Vietettiin tornissa maisemia katellen noin tunteroinen, ja sinä aikana sinne tuli muutama muukin, vaikka meno pysyikin aika rauhallisena. Palatessa takaisin keskustaan kipiteltiin sitten jo ihan tietä pitkin, sillä siinä vaiheessa kylmyys iski kyllä luihin ja varpaisiin, eikä metsäseikkailut tuntuneet enää yhtä houkuttelevilta, kuin hetkeä aiemmin.

Puijo-5 Puijo-14 Puijo-20 Puijo-4 Puijo-17 Puijo-21

Sovittiin jo tornissa, että nuo maisemat on vielä nähtävä myös kesäasussa sillä veikkaan, että näkymä eroaa huomattavasti talvitunnelmasta.

Onneksi Suomessakin on hienoja näköalatorneja. Ja vaikka eivät niitä maailman korkeimpia olekaan, niin ei sen väliä, kun tarjoavat mahtavia näkymiä kotoisiin maisemiin.

Eng: This is the winter view from the Puijo tower in freezing Kuopio.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Maarit Johanna 18.1.2016 at 7.50

Mie just ihan pikkuisen (oikeasti ihan sairaasti) rakastan näitä pakkaskuvia! Mieeelettömät maisemat tuolta ylhäältä. Näyttää ihan ihmeelliseltä. Vautsi vau. Pääsispä taas Kuopioon. Viime kerrasta on vissiin ykstoista vuotta…

Vastaa
Inka 18.1.2016 at 22.40

Pakkanen tekee kyllä kaikesta niin kaunista! Ihan supernättiä. Melkein yhtä upeaa, kun sun Lappikuvissa!

Vastaa
Katja 18.1.2016 at 7.54

Kyllä sitä on ihastellut näitä pakkaskelien maisemia, niin kaunista! Vielä kun valo värjää monesti lumen liilaksi ja vaaleanpunaiseksi :)

Puijon lähistö näyttää ihan satumetsältä!

Vastaa
Inka 18.1.2016 at 22.40

Satumetsä on kyllä aika hyvä sana kuvaamaan tuota maisemaa, sillä siltä siellä kyllä auringon loistaessa puiden välistä vähän tuntuikin. :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 18.1.2016 at 17.04

Onpa upeita maisemia, vaikka kylmä tulee pelkästään katsellessa ;) Seuraavan kerran kun käyn kotikonnuilla, pitää ehkä harkita tornissa vierailua. Ihan uskomatonta, että mä olen käynyt siellä vain kerran ja silloinkin olin alle 10-vuotias!!

Vastaa
Inka 18.1.2016 at 22.43

Heh, no ei siellä nyt niin kylmä ollu. :D Ja siis tuo on kyllä ihan hullua, miten sitä tulee harvoin käytyä kotipaikkakunnan ykköspaikoissa. Ens kerralla siis Puijolle!!

Vastaa
Maarit 18.1.2016 at 21.51

Kotimaanmatkailua parhaimmillaan! Ja minä en ole edes käynyt koskaan Puijolla vaikka kuitenkin melkein naapurikaupungista olen kotoisin. Pitäisi tuokin erhe korjailla joku kerta. :) Kauniit on kuvat!

Vastaa
Inka 18.1.2016 at 22.44

Huh, no suosittelen vierailemaan. Ja kiitos Maarit!

Vastaa
Vintagella 18.1.2016 at 22.25

Suomi on niin kaunis!! Melkein iski koti-ikävä!

Vastaa
Inka 18.1.2016 at 22.44

Älä muuta virka, täältä löytyy kyllä niin nättejä paikkoja!

Vastaa
Heidi / Maailman äärellä 26.1.2016 at 12.03

Kaunis on entinen kotikaupunkini talviasussaan! Ihania kuvia ❤️.

Vastaa
Inka 26.1.2016 at 19.53

Kiitos! Kuopio oli kyllä niin kaunis, vaikkakin hyytävä. :D

Vastaa

Jätä Kommentti