Pallontallaajat.net
Valikko

Travel Bloggers Give Back ja Matka 2016 -messuraportti

Kirjoittanut Inka 25.1.2016

Huh huh, mikä viikonloppu on takana! Se alkoi jo torstaina, kun Matkamessujen ammattilaispäivä lähti käyntiin. Matkamessut on matkailualan suurin tapahtuma, ja meillä töissäkin koko vuoden tärkein viikonloppu. Samaa se on myös matkabloggaajan näkökulmasta, ja mun kohdalla sitä se on erityisesti sosiaalisesta näkökulmasta: messuilla on liki mahdotonta puikkelehtia ilman, että jatkuvasti vastassa on joku ihana tuttu halattavaksi. Eteneminen on siis aika mahdotonta, mutta tää on vain positiivinen ongelma.

Miltäs ne messut sitte näytti mun rillien läpi? Neljä päivää oli aika haipakkaa, sillä olin töissä kaikkina päivinä. Siihen päälle vielä tuttujen tapaamiset, Mondon kirjoittajakoulutus sekä tietysti, koko alkuvuoden paras juttu, Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskirpputori. Vähemmästäkin riittää puhaltetavaa näin messuviikonlopun jälkeisenä maanantaina.

TBGB-9

Torstaina olin ihan muina naisina tekemässä bloggaajahaastattelua, kun Pää pilvissä -blogin Maarit heitti ilmoille onnittelut. Mää olin että jaa mistä, kunnes selvisi, että Cisionin vuoden 2016 matkablogilistaus oli julkaistu vain hetki sitten, ja kaikista suomalaisista matkablogeista kirkkaimmalla kärkipaikalla komeili Archie gone Lebanon. Mun yllätysreaktio ei ollut mikään vaitonainen, sillä en edes tiennyt, että listaus on tulossa julki tuolloin saati että olisin osannut odottaa olevani ykköspaikalla. Siitä iso kiitos just sulle, sillä sinä lukija teet tämän kaiken upean mulle mahdolliseksi. <3

Listalla ollaan taas kovassa seurassa, ja tällä kertaa topkymppi näytti tältä:

  1. Archie gone Lebanon
  2. Globe called home
  3. Travellover
  4. Matkakuume
  5. Kaukokaipuu
  6. Pää pilvissä
  7. Kohteena maailma
  8. La Vida Loca 2.0
  9. Syö matkusta rakasta
  10. Unagidon

Isosti onnea siis myös Jenni, Annika, Gia, Miika, Nella, Maarit, Rami, Sari, Meri ja Lotta. Vuhuu meille!

Jahka olin päässyt tästä uutisesta eteenpäin, oli torstai täynnä työhommia. Illalla olis ollut matkabloggaajien vuoden ykkösbileet, mutta koska samana päivänä oli myös mun ja Karimin 9,5 vuotispäivä, menin juhlimisen sijasta kotiin.

Perjantai oli samanlaista haipakkaa, mutta huh huh miten jännät paikat oli hetkeä ennen Mondon matkakirjoittajakoulutusta. Olin paikalla just sopivasti ennen koulutuksen alkua, joten ehdin kuunnella Mondon päätoimittaja Kati Kelolan sekä toimituspäällikkö Pekka Hiltusen puheenvuorot, mitkä oli todella mielenkiintoisia. Sitten kolmantena oli mun vuoro astua lauteille kertomaan matkabloggaamisesta.

Yleisö oli onneksi tosi ymmärtäväinen teknisten ongelmienkin osalta, ja koin että suurin osa siitä salissa istuneesta 120 ihmisestä oli jollain tasolla kiinnostunut matkabloggaamisesta, joten oli mukava kertoa itselle intohimoisesta aiheesta siitä kiinnostuneelle yleisölle. Koko 40 minuuttinen hujahti hetkessä, ja olin tosi iloinen siitä, että kysymyksiä aiheesta riitti myös esityksen jälkeen.

Twitterissä #mondokoulutus-tägiä seuranneet huomasivat tapahtumasta aikamoista livetwiittausta, joten omia muistiinpanoja ei tarvinnut edes melkein tehdä! :D

Seuraava huippuhetki oli, kun lauantai ja kaikkien aikojen ensimmäinen Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskirpputori koitti. Milla tuli noutamaan mua aamukasilta, kun odottelin jo tienposkessa valtavan tavaramäärän kanssa. Huristeltiin Messukeskukselle, missä Elina ja Tomi, Rimma sekä Annika olivat jo valmiina järjestelemään kirppiksen alkuvalmiuteen. Hetken päästä avuksi saapui myös Karoliina, ja meidän tehotiimi oli kasassa!

Tunnissa hinnoiteltiin tuotteet, järjesteltiin pöydät ja alue oli valmiina odottamassa iltapäivällä alkavaa kirppistä.TBGB-14 TBGB-13

TBGB-6 TBGB-3 TBGB-4 TBGB-8 TBGB-7

Hetkeä ennen yhtä eli kirpputorin alkamista Rantapallo Meeting Pointissa kävi jo ihan tajuton kuhina, ja mukaan tulleiden apujoukkojen, Sannan, Gian, Arjan ja Marikan, avustuksella saatiin homma käyntiin. Oltiin todella ihmeissämme kun nähtiin miten innokkaasti porukka syöksyi kohti meidän myyntitiskiä kirppiksen alkaessa, ja ensimmäisen puolen tunnin jälkeen pöydät oli tyhjentyneet jo aika hurjasti.

Saatiin mukaan myös Reilun matkailun yhdistyksen puheenjohtaja Tytti McVeigh, joka oli mukana lauantaina juttelemassa reilusta matkailusta. Kiitos vielä RMY ja Tytti!

Ensimmäinenä päivän meidän kirppis oli avoinna kolme tuntia, ja sinä aikana ylitettiin reilusti meidän aamulla asettama tuhannen euron tavoite. Autolla Nepaliin -projektin Juho tosin kertoi aamulla kymmenennestä kastittomien koulusta puuttuvan vielä kaksi tuhatta euroa, joten otettiin yhteiseksi tavoitteeksi kerätä viikonlopun aikana se puuttuva paritonninen.

TBGB-10 TBGB-12

Myyntitavaraa jäi vielä sunnuntaille, jolloin kirppis oli auki vielä kaksi tuntia. Kun lopulta viimeisen messupäivän kunniaksi laitettiin kirppis kiinni, oli miedän saldo huikeat 1 891 euroa!!!

Aivan järjettömän valtava kiitos teille kaikille, jotka kävitte shoppailemassa hyvin asian puolesta. Sydäntä lämmittää ihan valtavan paljon se auttamisen halu, mitä ollaan tässä projektin aikana saatu kokea. Ihmiset on kyllä todella hyviä, siitä ei päästä mihinkään, vaikka maailmalla paljon pahaa tapahtuukin.

Ja jännittävää oli myös se, että pääsin sunnuntaiaamun alkajaisiksi radioon, kun Radio Iskelmä haastatteli meikää kello 10.30.

Nyt mulla on luvassa ansaittu vapaapäivä, ja arki pyörähtää käyntiin heti huomenna. Odotan jo suurella mielenkiinnolla seuravaa Travel Bloggers Give Back -projektia, sillä viikonlopun menestys osoitti, että kaikki on mahdollista.

Valtavat kiitokset myös meidän yhteistyökumppaneille: Haglöfs, Merrel, Lunette, Sokos Hotels, Tallink Silja, Holiday Club, HEL tours, Crocs, Bioteekki, Flow kosmetiikka, Less is More, Burt’s Bees ja Detria.

Voitteko kuvitella, 1 891 euroa!!!!!

Travel Bloggers Give Back-9

Eng: The Matka 2016 travel fair was just amazing, once again. Weekend was full of top moments, but the best part was definitely Travel Bloggers Give back, which helped us to raise 1 891 euros for kids in Nepal. Amazing!

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Maarit Johanna 25.1.2016 at 10.20

Teitte ihan hurjan työn! Ootte mahtavia <3
Onnea vielä sulle Cision-listauksesta, senkin ihana! En voi olla unohtamatta sun ilmettä :D

Vastaa
Inka 25.1.2016 at 20.31

Kiitti Maarit, voin kyllä kuvitella että ilme oli huvittava. :D :D

Vastaa
Anna-Kaisa Noki 25.1.2016 at 10.39

Wau! Kunpa olisin päässyt piipahtamaan myös kirppiksellä. Mahtava idea! Onnittelut Cision-listauksesta ja suuri kiitos todella inspiroivasta luennosta Mondon kirjoituskoulutuksessa, siellä onnekseni olin paikalla. Sen seurauksena rohkenin viimein laittamaan pystyyn oman matka-, ruoka-, ja hyvinvointiblogin “Feather On The Move”. Samalla minulle avautui ihan uusi mielenkiintoinen maailma, kiitos siitä! :)

Vastaa
Inka 25.1.2016 at 20.35

Kiitos kommentista Anna-Kaisa! Ja voi että, niin ihana kuulla että pidit luennosta. Paras mahdollinen palaute on juuri tuo, että rohkaistuit laittamaan blogin pystyyn. Kävin kurkkaamassa ja hyvältä näytti!! :)

Vastaa
Saana · Live now – dream later 25.1.2016 at 10.40

Mahtava menestys myyjäisten suhteen, vau! Onnea vielä kärkisijasta Cisionin listalla, ja kiitos inspiroivasta esityksestä Mondon koulutuksessa. Oot kyllä luontainen esiintyjä, itsellä menis jo paljon pienemmänkin porukan edessä sormi suuhun! :)

Vastaa
Inka 25.1.2016 at 20.37

Kiitos Saana, ja olipa hauska tavata messuilla, vaikkakin tosi pikaisesti. Kivaa että konkaribloggaajakin koki esityksen inspiroivana ja mukava kuulla myös, että esitys vaikutti luontevalta. Mulla oli ihan jäätävä jano koko esityksen ajan, mutta hyvä jos se ei vaikuttanut häiritsevästi. :D

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 25.1.2016 at 11.09

Ihan huikee juttu tuo kirppiskampanja ja eiköhän noilla eväillä se 10. koulukin sinne saada! Oli ilo ja onni kantaa kortensa myös kekoon hyvän asian puolesta <3
Onnittelut vielä kertaalleen myös Cision-listauksesta! Meni kyllä niin oikeaan osoitteeseen. Halitellaan taas kun nähdään seuraavan kerran. Pus.

Vastaa
Inka 25.1.2016 at 20.38

Toivotaan, että kymmenes koulu rakentuu! Ihanaa Sanna että olit mukana, se merkkaa tosi paljon! <3 Ja kiitos onnitteluista, pitää kyllä nähdä ihan ajan kanssa!

Vastaa
Sara 25.1.2016 at 11.56

Mua harmittaa ihan hirveesti, kun en aluks älynny sitä Mondon matkablogi kirjotus kurssia. Tosin hintakin oli kyllä tällähetkellä vähän sellainen että miettiä laittaako rahat siihen nyt vai myöhemmin. Toivottavasti semmonen järjestetään uudestaanki.

http://sarasfablife.blogspot.fi/

Vastaa
Inka 25.1.2016 at 20.38

Kuulemma kurssit on ollu tosi kysyttyjä ja suosittuja, että varmasti järjestetään vastakin. Silloin sitten paikalle! :)

Vastaa
Peikek | Ympäri maailmaa 25.1.2016 at 14.08

Onnea ykkössijasta, unohtui ihan kaikessa melskeessä :)

Ja kiitos minunkin puolesta koulutuksesta, täällä sitä nyt yritetään siirtää oppeja käytäntöön ;)

Vastaa
Inka 25.1.2016 at 20.39

Voi kiitos Peike! :) Ja vuhuu, toivotaan että tuli hyviä käytännön vinkkejä!

Vastaa
Noora 25.1.2016 at 20.48

Pakko tulla onnittelemaan sekä hienosta ykkössijasta että myös tuosta TBGB-projektista. Aivan mahtavaa! Kuten jo taisin siellä pöydälläkin sanoa ja Pingviinimatkojen puolellakin hehkuttaa, niin siitä kyllä jäi itsellekin niin hyvä fiilis, vaikka oma osallistuminen jäikin vähän puolitiehen. Ja oli mukavaa myös tavata :)

Vastaa
Inka 26.1.2016 at 19.48

Kiitos Noora, oli kyllä aikamoinen kohokohtien messuviikonloppu. :) Kiva että pääsit käymään meidän pisteellä, oli kyllä kiva tavata! :)

Vastaa
Pingviinimatkat 25.1.2016 at 22.20

On sulla ollut aika tajuton loppuviikko ystäväiseni! Isot onnittelut vielä paalupaikasta Cisionin listalla <3 Harmi että tuo työ taas häiritsi harrastamista, enkä päässyt kuuntelemaan sun oppeja Mondon koulutukseen. Sylillinen kiitosta vielä heittäytymisestä TBGB:n vietäväksi ja upeatsa työstä mitä senkin eteen ehdot tekemään kiireisen viikonlopun aikana!

Vastaa
Inka 26.1.2016 at 19.49

Tajuton on kyllä nimenomaan oikea sana kuvaamaan tuota viikonloppua, huh huh! Ja kiitti muru!! <3 Kiitos ihan sikana tuon projektin ideoinnista, parhailta tyypeiltä lähtee aina parhaat ideat!!! <3 <3

Vastaa
lena / london and beyond 26.1.2016 at 9.55

Sulla oli ihan huikeat messut Inka, ja vielä tuo hyväntekeväisyystempauksen menestys. Jee!! <3 Onnea vielä ykkössijasta, sen oot ansainnut! Oli niin paras nähdä!

Vastaa
Inka 26.1.2016 at 19.50

Kiitos Leena! Ja oli kyllä ihan älytön messuviikonloppu, jospa siitä kohta alakais selevitä. Toivottavasti nähdään taas pian!!

Vastaa
Tanja/Levoton Matkailija 26.1.2016 at 13.06

Toi kirppis oli aivan mahtava idea, harmi etten päässyt käymään. Ootteko miettinyt toteuttaa kirppiksen uudestaan ensi vuonna? :)
Ja onnea ykkössijasta!

Vastaa
Inka 26.1.2016 at 19.54

TBGB jatkuu ehdottomasti, mutta millä tavalla, niin se on vielä auki. Ehkä järkätään toinen kirppis, se on aivan mahdollista. Ja kiitos onnitteluista! :)

Vastaa
Marikaw 11.2.2016 at 19.48

Tää oli sulla kyllä näköjään aika superviikonloppu. Onnea Cisionista. <3 Oli kiva olla mukana TBGB projektissa, hyvä me!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.29

Joo se oli kyllä aika huikea! Isot kiitokset onnitteluista ja siitä, että olit mukana jeesaamassa! <3

Vastaa

Jätä Kommentti