Pallontallaajat.net
Valikko

Ihana talvi-Suomi: valmiina pohjoisen kesälomaan!

Kirjoittanut Inka 4.2.2016

Oon ollut viime päivinä melko täpinöissä laskemassa viimeisiä päiviä kesälomaan! Mulla jäi yks viikko lomaa pitämättä, ja nohevasti valkkasin kesälomaviikon ajankohdan keskelle talvea. Haaveajatuksissa oli alun perin heittää soronoot pakkaselle ja suunnata etelään, mutta Karimin työreissun ja tulevan viikonlopun SM-kisojen vuoksi päätettiin etelän sijasta suunnata sittenkin pohjoiseen, eikä tällä hetkellä kyllä harmita tippaakaan!

Loma pyörähtää käyntiin ihan näillä näppäimillä, eli parin työpäivän jälkeen. Luvassa on monta päivää rakkaassa Oulussa, yks pakkaskierros Rovaniemellä, lautailua Syötteellä sekä rutkasti reeniä, rakkaita ja ruokaa. Kolmella ärrällä siis mennään!

Ehdin jo aika moneen otteeseen harmitella palmujen puuttumista, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun sain viime viikolla kuvaterkut Syötteellä vierailleelta reissukaveriltani ja näin kuvassa vitivalkoisen talvimaiseman tykkylumipuilla varustettuna, aloin hihkua ilosta juurikin pohjoisen matkakohteen vuoksi. Ihana päästä kunnon talveen!

Suomen talvi Suomen talvi-2 Suomen talvi-3 Suomen talvi-4 Suomen talvi-5

Tälle vuotta Suomen talvimaisemia onkin tullut jo ihasteltua Helsingin lisäksi Kuopiossa, Oulussa ja Itämerellä, joten nyt Rovaniemi ja Pudasjärvi tulee sopivasti letkan jatkoksi. Lomalta odotan ennen kaikkea ihania talvielämyksiä, lempeää pakkasta sekä tietysti rentoa lomafiilistä. Ja oon varsin vakuuttunut, että kaikki nää onnistuu.

Vaikka rakastankin lämmintä ja aurinkoa yli kaiken, tuntuu nyt ekaa kertaa tosi moneen vuoteen siltä, että lumiloma pohjoisessa tulee enemmän kuin tarpeeseen! Syynä siihen on todennäköisesti se, että sain aurinkoa vielä joulukuussa, ja seuraava takuuvarma palmukokemus odottaa jo ens kuussa, joten tässä taitaa olla yks tämän elämän lyhimmistä yhtäjaksoisista kaamoskausista. Ja se näkyy ja tuntuu.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät RIMMA+LAURA-matkablogin kaksikko sekä Travellover-Annika ja Muru Mou -blogin Terhi. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @inkakha.

Lisää tästä aiheesta

30 Kommenttia

SunRiseGirl 4.2.2016 at 0.42

Pitää nostaa hattua ihmisille, jotka haluaa ja viitsii matkustaa Suomessa myös talvella! Itse pohjoisessa asuneena en tunne sinne talvisin mitään paloa ja täältä etelä-Suomestakin lähtisin mielelläni johonkin lämpimään. Mutta Suomen matkailuelinkeinon kannalta on hyvä, että matkailijoita riittää ja onhan nuo lumiset tunturit ja metsät todella sykähdyttävän näköisiä puhumattakaan vaikka revontulista! Hyvää lumilomaa!! Hyyyrrrr ;)

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 22.34

Täytyy toivoa että onnistuttaisiin bongaamaan revontulia, mutta vähän kieltämättä epäilyttää, kun on ollut niin lauhaa. En kyllä varmasti olis näin innoissaan tuosta reissusta, jos en olis päässy joulukuussa käymään auringossa. Kiva huomata, miten se vaikutus on näin valtava!

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 4.2.2016 at 0.56

Ihanaa talvikesälomaa! Mä vasta tulin pohjoisesta, mutta voisin jo lähteä takaisin laskemaan lisää mäkeä… :) Nauttikaa!

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 22.50

Kiitos Kea! En kyllä malta odottaa!! :)

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 4.2.2016 at 7.18

Juuri mietin josko vuoden päästä jos uskaltaisin ottaa taas laskettelu sukset alle, niin voisi ainakin pidennetyksi viikonlopuksi vaikka ensi vuonna lähteä jonnekkin laskettelemaan. Vaikka en mikään talven ystävä olekkaan, mutta ainakin on raikas ilma.

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.31

No elä muuta sano, aina löytyy jotain hyvää! :)

Vastaa
Eevi / Rento matkablogi 4.2.2016 at 8.57

Erinomainen valinta mun mielestä! Pohjoisen talvi on kuitenkin pohjoisen talvi. Ihanaa lomaa ja hyviä laskuja!

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.32

Kiitti toivotuksista Eevi, oon iteki kyllä harvinaisen tyytyväinen tähän valintaan. :)

Vastaa
Terhi / Muru Mou 4.2.2016 at 13.11

Eiii, minä en kestä nähdä enää yhtäkään lumista talvikuvaa Suomesta! On ihan hirveä ikävä lunta ja Suomea ja talvea! Olen enemmän kade näille lomasuunnitelmille kuin olisin aurinkolomasuunnitelmille… :)

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.33

Apua, on kyllä hullua ajatella sun pakkaskaipuuta siellä palmujen alla. Nauti!!!

Vastaa
Jenna / Journey Diary -matkablogi 4.2.2016 at 14.05

Ihania talvimaisemia :) Pääsispä itekin Lappiin, viime käynnistä on hujahtanut jo melkein 5 vuotta ja sekin oli ruskan aikaan…

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.34

Mullakin on kyllä ihan luvattoman kauan edellisestä Lappi-reissusta. Jännä miten siellä ei tuu käytyä, vaikka se on just se paikka minkä vuoksi suurin osa turisteista tähän maahan tulee!

Vastaa
Maarit Johanna 4.2.2016 at 16.05

Vau <3

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.36

Niinpä!! Suomi jaksaa ihastuttaa.

Vastaa
Heidi / Auringon alla 4.2.2016 at 16.10

Ihania talvimaisemia! Mäkin salaa haaveilin pienestä pohjoisen viikonlopusta (Ouluhan ei ole pohjoisessa, heh), mutta eipä sinne taida ehtiä, kun on muita suunnitelmia. Mutta joku vuosi vielä :)

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.37

Hihi, niin se meikälläki on ajatus muuttunu, ja Oulu on ihan pohojosta nykysin! Tosin siihen riittää ehkä jo pelkkä maantieteellinen sijainti… Ja sulla ei oo onneksi pitkä matka!

Vastaa
katareissaa 4.2.2016 at 21.00

Monissa blogeissa (kuten myös allekirjoittaneella) tuntuu upeat talviset maisemat toimineen inspiraationa näille IGTT-postauksille, mut ei kyllä mikään ihme. Ihania kuvia sulla, jälleen kerran :)

Vastaa
Inka 4.2.2016 at 23.37

Talvi on kyllä loistava inspiraatio, ja ihanaa että me otetaan siitä kauneudesta kaikki irti! :) Jee! Kiitti kivasta kommentista!

Vastaa
Mari 5.2.2016 at 1.01

Jee, pohjonen on hyvä suunta! Mekin läksitään Suomeen ens viikon jälkeen ja toiselle meistä se onkin eka kerta Pohjolan pakkasissa, joten siitä tulee varmasti ihan mielenkiintoista ite kullekin :) Haaveissa moottorikelkkailu sekä makkaranpaisto nuotiolla jos kelit vähänkään sallii!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.42

Jihuu, hyvää matkaa ja tervetuloa kotinurkille! Toivottavasti saatte kunnon Kainuun pakkaset ja mahtavia elämyksiä. :)

Vastaa
Laura R. | RIMMA + LAURA -matkablogi 5.2.2016 at 3.09

Terkkuja Leviltä, kyllä lumilomat on vaan huikeita! Teille tulee saletisti ihana reissu vaikkei palmuja ookaan kuvassa. Nää lumiset maisemat vaan on niin kauniita! <3

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.41

Kiitti muru <3

Vastaa
Saana · Live now – dream later 5.2.2016 at 9.32

Suomen talvi on mieletön, kun on hyvä talvi. Päihittää huonon kesän mennen tullen! :) Täällä etelässä vaan hyvät talvet on niin hurjan harvinaisia nykyään. Tämä alkuvuosi on ollut ihan ihanan talvinen, vaikka tuossa Matkamessujen jälkeen otettiinkin vähän takapakkia. Nyt Raumallakin tulee taas lunta taivaan täydeltä, jes! Ihanaa talvilomaa, innolla jään odottelemaan lisää kuvia talvisesta ihmemaasta.

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.41

Kiitos Saana! Mulla on aika paljon totuttelemista tässä etelän talvessa, mutta kyllä tää tästä. Kieltämättä tosin helmikuun puolivälin vesisade kuulostaa tosi oudolta…

Vastaa
Marikaw 5.2.2016 at 19.57

Ihanaa kesälomaa! :D Tälläset lumikuvat on parhaita, vähän harmittaa kun Kuopion reissulla ei tullut kuvattua. :(

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.41

Kiitti toivotuksista Marika!

Vastaa
Laura 5.2.2016 at 23.23

Nyt kun Lappia olen vihdoin nähnyt edes jonain vuodenaikana, on himo päästä sinne näkemään myös talvimaisemat vain kasvanut entisestään. Tosin ehkä vähän leudommilla säillä kuin 30 asteen pakkasilla. Pistähän snäppi laulamaan, kiva seurailla sun menoa reissun päällä. Nauti lomasta!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.40

Kiitti Laura! Kävi niin että me ei ihan Lappiin päästy mutta onneksi saatiin tykkylumimaisemia siitä huolimatta. :)

Vastaa
Annika | Travellover 7.2.2016 at 16.15

Olen monena vuonna haaveillut talvilomasta jossain, missä oikeasti on talvi. Pohjoisen talvi on kokonaan kokematta, tykkylumet ja porot. Haluaisin nähdä poron. Saa nähdä, saanko koskaan aikaiseksi. :) Toisaalta jokin alppikyläkin olisi kiva. Mutta koska en laske, menisikö reissu hukkaan? Voi kai sitä kuitenkin takkatulen ääressä kaakaota laskemattakin juoda?

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.34

Hihi, kuulostaa hassulta ihmisestä, joka on elänyt koko lapsuutensa kylässä, missä keskellä kylää oli poroaitaus. :D Mutta ihan taatusti nääki pääset reissuillas kohta kohtaamaan oikean poron, tai jos ei muuta niin sitten tosiaan sinne Pohjois-Suomeen!

Ja ei varmana menis Alppireissu hukkaan vaikket laskis, mieti nyt, kaikki vuoret, upeat maisemat ja tosiaan kaakao takkatulen ääressä! Ei kuulosta mun mielestä pahalta. :)

Vastaa

Jätä Kommentti