Pallontallaajat.net
Valikko

Superpostaus: kaikki vierailemani maat

Kirjoittanut Inka 6.2.2016

Nyt ollaan valtaisan haasteen äärellä. Varoitan jo nyt sua, rakas lukija, että tämä postaus on pitkä kuin matka Helsingistä Yli-Iihin. Siitä huolimatta en voinut vastustaa tämän tekemistä, sillä mikään ei oo niin siistiä kuin fiilistellä vanhoja seikkailuja ja koota (ainakin omasta mielestä) harvinaisen mielenkiintoisia listoja. Lisäksi teitä uusia lukijoita on viime aikoina tullut mukavasti lisää, joten saatte vähän osviittaa siitä, missä mulla onkaan tullut oikein käytyä.

Bongasin tämän ihan ekaa kertaa Maaritin blogista, ja kiinnostus sen tekemiseen heräsi heti. Sittemmin vastaavia postauksia on näkynyt myös monissa muissa blogeissa, ja nyt on mun vuoro. Saan aika ajoin kommentteja siitä, että oon reissannu ihan supervähän, ja vastaavasti taas tietysti myös kommentteja joiden mukaan reissaan ihan liikaa. Omassa mielessäni oon tuon ensimmäisen kannalla, sillä vaikka jotain onkin jo nähty, niin aika paljon on vielä näkemättä.

Tämä postaus sisältää siis selvityksen kaikista mun menneistä matkoista, tai ainakin kaikista maista, missä olen reissuillani käynyt. Yritän koostaa listauksen aikajärjestyksessä, ja kirjoitella muutaman rivin myös itse reissusta. Katsotaan, kuinka monta kohtaa jää täyttämättä!

Kaikki maat-12

Ruotsi

Tähän on mahdotonta listata vuosilukuja, sillä armaassa naapurimaassa on tullut vierailtua niin monta kertaa. Haaparannan läheinen sijainti on taannut sen että Ruotsissa on tullut vierailtua todella monta kertaa. Hapiksen lisäksi oon käynyt muun muassa Tukholmassa, Åressa, Skellefteåssa, Uumajassa sekä Pekka Töpöhännän kotikaupunkina tunnetussa Uppsalassa. Ruotsissa on parasta käydä aina ruokakaupassa, sillä paikallinen pakkausdesign jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen!

Kaikki maat-11

Venäjä (2003, 2010, 2012)

Aloitin matkailun selkeästi naapurimaista, ja hyvä niin! Venäjälle matkasin ensimmäistä kertaa koulukavereideni kanssa istumalla enon ajamassa bussissa iloisesti koko Suomen lävitse. Sillä reissulla asuttiin paikallisten yläasteelaisten luona, joten päästiin heti kunnolla kokemaan venäläiskulttuurin täydellinen vieraanvaraisuus. Kronshtadtin lisäksi vierailtiin myös Pietarissa, mikä oli 15-vuotiaalle pikkukylän kasvatille upea kokemus.

Sittemmin piipahdin Pietarissa laivalla vuonna 2010 työmatkalla, ja parin vuoden päästä lomalla Karimin kanssa. Silloin yhytettiin Tatiana, jonka perheen luona olin majoittunut vuonna 2003 ja käytiin mimmin ja tämän perheen kotona Kronshtadtissa, mutta seikkailtiin myös pitkin Pietaria. Se oli kieltämättä unohtumaton reissu!

Lontoo-2

Iso-Britannia (2003, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015)

Tässä maa, jossa olen vieraillut useammin kuin missään muualla! Rakastuin Isoon-Britanniaan jo pikkutyttönä, ja kun pääsin viettämään siellä kolmen viikon kielikurssin vuonna 2003, ei paluuta ollut. Kuutisen vuotta meni että pääsin maahan uudelleen, mutta sittemmin oon yrittänyt käydä siellä vähintään kerran vuodessa.

Lontoon lisäksi oon vieraillut muun muassa Bournemouthissa, Brightonissa, Salisburyssa, Wightin saarella, Edinburghissa ja Glasgowssa. Lontoo on kuitenkin se kohde, mihin mää palaan kerta toisensa jälkeen. Ehkä myös tänä vuonna, jos vanhat merkit pitävät paikkansa!

Kaikki maat-7

Ranska (2003, 2012)

Bournemouthin kielikurssin paluumatkaan sisältyi juhannus Pariisissa, ja kieltämättä mun Lontoo-rakkaus oli 15-vuotiaana niin kovassa roihussa, että en ihan täydellisesti osannut tuota Ranskan-vierailua arvostaa. Se korjattiin vuosia myöhemmin, kun käytiin Sallan kanssa viettämässä tyttöjen viis päivää Pariisissa, mikä oli kyllä ihan huippureissu! Pariisi on luvassa myös tänä keväänä, kun piipahdetaan siellä Karimin kanssa pitkällä välilaskulla.

Kaikki maat-6

Puola (2007, 2011)

Opiskeluaikana ei paljoa reissattu, mutta hetkeä ennen toista opiskeluvuotta lähdettiin kahden viikon reilille Itä-Eurooppaan silloisen koulukaverini Annan kanssa. Lennot oltiin napattu Puolan pääkaupunkiin Varsovaan, mistä jatkettiin sitten Krakovaan sekä Oswiecimiin.

Pudistelen kyllä vieläkin päätäni meikäläisen silloiselle reissutyylille, sillä lähdettiin matkaan todella takki auki. Ilman karttoja ja sen kummempia valmisteluja löydettiin kuitenkin varatut majapaikat ja jotenkin selvittiin kotiin saakka, mutta kieltämättä ekalle reissulle kaks viikkoa tuntui melko pitkältä ajalta.

Pääsin uudestaan Puolaan vuonna 2011, kun kävin työmatkalla Gdanskissa ja sen ympäristössä. Sittemmin Puola on kyllä houkutellut uudelleen, mutta vielä en oo päässyt käymään siellä kolmatta kertaa.

Kaikki maat

Tsekki (2007, 2009, 2010)

Reilillä piipahdettiin myös Prahassa, joka oli silloin mulle suurin kaupunki, mitä olin koskaan nähnyt. Olin siellä ihan hukassa! Kun pari vuotta myöhemmin, vaihdon aikana, kävin jälleen kaupungissa, ei se enää ollut ihan yhtä ison tuntuinen. Se oli muuten ainoa reissu, kun multa on koskaan pöllitty mitään hostellista! Silloinkin kyseessä oli kuitenkin vaan ruuat jääkaapista, joten ihan koko omaisuutta ei onneksi viety.. Kolmannella Tsekki-reissulla oltiin Karimin kanssa pitkällä välilaskulla kaupungissa yksi yö ja yksi aamu, joten Yrjön siltaa enempää ei juuri ehitty nähä.

Kaikki maat-19

Itävalta (2007, 2009, 2013)

Wien osui myös meidän reilireitille, ja kaupungissa sijaitseva Neubaugasse ihastutti ikihyviksi! Myös kaupungin arkkitehtuuri ja länsieurooppalainen tunnelma ihastutti kokematonta matkustajaa, minkä lisäksi oli hauska palautella vanhoja saksan kielen taitoja muistiin. Ei tainnut muistaakseni ihan hirveästi löytyä.

Itävalta tuli melko hyvin tutuksi vuoden 2009 vaihdon aikana, kun asuin neljä kuukautta Sankt Pöltenissä, noin tunnin junamatkan päässä Wienistä. Vaihdon aikana reissailin myös jonkun verran Itävallan sisällä, vaikka Alpit ja laskukohteet jäikin näkemättä, mikä ihmetyttää aika kovasti näin jälkikäteen. Palasin Itävaltaan ekan kerran kolme vuotta myöhemmin, kun kävin siellä minireilillä moikkaamassa Pöltenin tyttöjä.

Kaikki maat-24

Unkari (2007)

Eka reili päättyi Budapestiin, mikä ei kyllä onnistunut vakuuttamaan millään asteella. En tiiä sitten oliko syynä se että ekan reissun vikan kohteen kohdalla olin jo valmis palaamaan kotiin, vai oliko Budapest oikeasti niin ankea. Toista mahdollisuutta en oo vielä kaupungille antanut, mutta katotaan josko jossain vaiheessa olis sen aika.

Kaikki maat-27

Slovakia (2009)

Asuessani Itävallassa Karim tuli tietysti moikkaamaan mua heti vaihdon alkuun, ja hypättiin heti ensimmäisten vierailupäivien aikana Südbahnhofilta junaan ja matkustettiin tunnin verran naapurimaahan. Se tuntui aika hullulta, mutta niin vaan oltiin päiväreissulla Bratislavalla. Maaliskuussa kelit ei ehkä ollu aivan kohdillaan, mutta oli hauska päästä vierailemaan edes päivän verran kohteessa, joka reilillä lopulta päätettiin jättää välistä.

Kaikki maat-28

Espanja (2009, 2011, 2012, 2014)

Sain Itävaltaan vaihtoon kaverini Mipan, jonka kanssa ollaan sittemmin reissattu ihan urakalla! Aloitettiin meidän yhteinen matkailutaival Espanjasta, joka oli Mipalle tuttu kohde mutta mulle ei. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä Salamancassa meitä oli hostaamassa mun koulukaverit, jotka oli kaupungissa vaihdossa. Noin viikon mittaisen reissun aikana käytiin myös Valladolidissa, joten Espanjaa tuli nähtyä jonkin verran. Vaihdon aikana fiksuimpia ideoita olikin nimenomaan piipahtaa moikkaamassa koulukavereita, sillä suurin osa meidän vuosikurssista oli vaihdossa just samana keväänä.

Suomalaisten ikisuosikkikohde on tullut myös mulle tutuksi myös ekan vierailun jälkeen, sillä sittemmin oon päässy käymään myös Benidormissa, Barcelonassa, Malagassa, Teneriffalla, La Palmalla ja Valenciassa. Ennustan myös tälle vuodelle Espanjan-matkaa, mutta katsotaan miten käy!

Kaikki maat-33

Italia (2009, 2010, 2012)

Yöjuna Sankt Pöltenistä Triesteen on ollu ehkä yks parhaita junaöitä, ja erityisesti kun perillä vastassa olivat mun suosikkimuusikot Marjo ja Aino, sai loistava matka arvoisensa lopun. Kaverit olivat vaihdossa pohjoisitalialaisessa kaupungissa, ja tuo kymmenisen päivää oli varmasti yks mun koko vaihtoajan kohokohtia. Trieste ihastutti samalla sekunnilla, ja kyseisen reissun aikana käytiin tyttöjen kans myös päiväreissu Venetsiassa.

Italia kutsui uudelleen seuraavana vuonna, kun vietettiin Karimin kanssa kymmenen päivää Roomassa, samalla vieraillen myös Pompeijissa ja Napolissa. Italia ei ihastuttanu ihan hirveästi sillä reissulla, ja kun vuoden 2012 reilin päätteeksi oltiin pari päivää Venetsiassa todettiin, että Italia joko ei vaan oo meitä varten tai sitten ollaan käyty ihan väärissä paikoissa. Onneksi Trieste-kokemus oli superpositiivinen, joten eiköhän me vielä anneta Italialle mahdollisuus.

Saksa

Saksa (2009, 2011, 2012)

Berliinissä oli tietysti pakko päästä käymään, kun olin niin lähellä vaihdossa. Sen eteen saatiin nähdä aika paljon vaivaa, sillä muistan kun Mipan kans istuttiin kalenterit kädessä Wienin Westbahnhofilla ja mietittiin, mikä olis sopiva aika 20 euron junalippujen käyttämiseen. Lopulta löydettiin molemmille jotenkuten sopiva aika, ja varattiin huippuhalpa junamatka Saksaan. Ja keväinen Berliini oli niin ihana! Samana vuonna kävin myös Bremenissä, missä piipahdettiin Ryanairin pitkän välilaskun aikana.

Pari vuotta myöhemmin kävin viiniaiheisella työmatkalla Frankfurtin ja Dresdenin huudeilla, ja vuonna 2012 käytiin Karimin kanssa Saksassa kaks kertaa: ensin alkuvuodesta Düsseldorfissa ja vuoden loppupuolella viimein yhdessä Berliinissä.

USA

Yhdysvallat (2009, 2011, 2013, 2014)

Eka Amerikan-reissu oli luvassa lokakuussa 2009, ja kuten hyvin tiedätte, oon menettänyt maalle perusteellisesti sydämeni. Viikon syysvierailu New Yorkissa oli unelmien täyttymys, ja antoi luvan unelmoida suuremmista jutuista, kuten nyt esimerkiksi vaikkapa coast to coast road tripistä kavereiden kanssa. Jahka uskallettiin sanoa se unelma ääneen, oli meillä kohta kaveriporukka kasassa, reitti suunniteltuna ja matkat varattuina.

Parin vuoden päästä road tripille piti päästä uudelleen melkein samalla porukalla, ja kun mietittiin häämatkakohteita, oli New York salamana listalla. Seuraava Amerikan-seikkailu odottaa alle kahden kuukauden päässä, enkä kyllä meinaa enää pysyä nahoissani. Niin siistiä!

Kaikki maat-36

Vatikaani (2010)

Rooman-matkalla ei voitu tietenkään olla käymättä Vatikaanivaltiossa, ja loppiaismatkan kruunasi tietysti itse Paavin näkeminen. Vuhu!

Tanska

Tanska (2010, 2012)

Pääsiäinen Kööpenhaminassa ei ehkä ollu mun kaikkien aikojen fiksuimpia älynväläyksiä, mutta tulipahan käytyä. Hyytävä Köpis ei ihastuttanut Karimia, mutta vakuutti minut sen verran, että palasin Mipan kanssa kaupunkiin uudemman kerran paria vuotta myöhemmin, mutta tällä kertaa kesäfiiliksissä.

Viro

Viro (2010, 2014, 2015, 2016)

Nyt on tunnustuksen paikka: kävin Virossa ensimmäistä kertaa vuonna 2010! Pohjoisen kasvatille se on yhtä eksoottinen ja kaukainen kohde kuin mikä tahansa, ja kun ekaa kertaa pääsin käymään Tallinnassa, olin superinnoissani. Kaupunki on edelleen tosi ihana, eikä sen läheisyys oo karistanut vihätystä pois lainkaan.

Tallinnan lisäksi oon vieraillut Muhun, Saarenmaan ja Hiidenmaan saarilla sekä Pärnussa, eli Virossa riittää vielä ihan hurjasti näkemistä ja kokemusta. Maa kiehtookin erityisesti luontokohteena!

Libanon

Libanon (2010, 2011)

Tuo vuosilukujono on tämän kohteen kohdalla varsin säälittävä, ja tuskailen yhä ihan hirveässä Libanonin-matkakuumeessa. Onneksi matkat on olleet kuitenkin suht pitkiä, sillä oon viettänyt maassa yhteensä noin pari kuukautta, vaikka vaan kahden vuoden aikana. Pidetään peukkuja pystyssä, että vuosi 2016 vie meidät jälleen Beirutiin! Pääkaupungin lisäksi maassa on tullut vierailtua muun muassa Tripolissa ja Saidassa.

Latvia

Latvia (2011)

Air Balticin lentäessä Riikasta Beirutiin me napattiin paitsi halvat lennot myös päivän mittaiset välilaskut Riiassa. Sinä aikana ehdittiin kierrellä kaupungissa aika mukavasti, ja saatiin siitä ihan mukava käsitys. Harmittaa tosi paljon että kohde tipahti yhtiön reittivalikoimasta, mutta täytyy toivoa että vastaavia yhteyksiä saadaan jatkossa!

Kaikki maat-32

Norja (2011, 2014)

Nyt alkaa vähän hävettää naapurimaatuntemuksen suhteen, sillä ihan eka kerta Norjassa ei ollut lapsena mummun ja papan kanssa, vaan vasta vuonna 2011, kun meillä oli pitkä välilasku Ryggen kentällä. Vietettiin aika vierailemalla Mossin pienessä kaupungissa, mistä ei kyllä saatu ihan hirveästi mitään irti.

Onneksi tuli vuosi 2014, kun lähdettiin ihanalla bloggaajaporukalla vierailemaan Norjassa asuvan Sadun luona. Tuo reissu oli aivan mahtava, ja päästiin paitsi nauttimaan unohtumattomasta vieraanvaraisuudesta myös kokemaan mahtavia luontoelämyksiä. Norja vakuutti kertaheitolla, ja sinne on ehdottomasti päästävä pian uudestaan. Ehkä viimein morottamaan siellä asuvia sukulaisia.

Turkki

Turkki (2011, 2014, 2015)

Otettiin Beirutista viikon mittainen hellepako Istanbuliin vuonna 2011, ja se tarjosi kaivattua vaihtelua ja viileyttä Libanonin kuumuuteen. Silloin Istanbul ei vakuuttanut vielä ihan satanolla, ja hyppäsinkin MEA:n kyytiin sillä ajatuksella, että eipä kaupungissa varmaan tartte toista kertaa käydä. Noh, kuinka väärässä olinkaan! Käytiin työporukalla virkistysmatkalla Istanbulissa vuonna 2014, jolloin mun mieli kaupungista muuttui ihan täysin, ja se olikin ihana!

Turkki sai hurmata uudelleen viime syksynä neljän päivän Alanyan-matkan aikana. Kaupunki ei itsessään ollu sitä parasta Turkkia, mutta antoi kyllä hyvät fiilikset maasta. Ja sain viimein matonkin ostettua!

Belgia

Belgia (2012)

Pari päivää maaliskuisessa Brysselissä oli kokemus, jota en kyllä ihan hirveän mielelläni muistele. Vähän ahdistavalla alueella sijainnut vähän ahdistava majapaikka sekä hemmetin huono keli ei ollu paras mahdollinen kombo. Siinä oli kohde, mistä lähdettiin pois ihan mielellämme!

Hollanti

Hollanti (2012)

Rotterdam, Haag ja Amsterdam tulivat lyhyesti tutuiksi viikon mittaisen Benelux-maiden seikkailun aikana. Suosikki noista oli ihanan persoonallinen Rotterdam, mutta Haag ja Jan Vermeerin Turbaanipäinen tyttö -maalauksen näkeminen oli myös aikamoisia kohokohtia. En vieläkään voi uskoa, että pääsin oikeasti näkemään tuon maalauksen!

Luxemburg

Luxemburg (2012)

Mitä tästä vierailusta nyt sanoisi? Yks ilta road tripin päätteeksi ei missään nimessä riittänyt antamaan maasta mitään muuta kuvaa kuin sen, että se oli superkaunis. Päällimmäisenä jäi mieleen auringonlaskutunnelma, joka väritti maan pääkaupungin melko nätiksi.

Portugali

Portugali (2012)

Kymmenen päivää Lissabonissa oli loistava idea keskelle kevättä, ja vaikka kaupungissa ei ihan hellelukemiin päästy, aurinko ja liki 20 asteen lämpö siivitti melko pitkälle tuona keväänä! Matkakaverina oli Italian-visiitiltä tuttu Aino, ja hostina sen kaveri Anne, joka oli Portugalissa vaihdossa. Vetelin reissun aikana aika monta pastel de nataa ja ihastelin Lissabonin näköalapaikkoja kerta toisensa jälkeen. Portugali jäi mieleen kohteena, mihin palaisin kyllä tosi mielelläni uudelleen.

Kreikka

Kreikka (2012)

Toisin kuin valtaosalla suomalaisista Kreikan-kävijöistä, mulla on Kreikasta ainoastaan kaupunkikokemus. Oltiin toukokuun alkuun pari päivää Ateenassa, missä oli superkuuma! Piipahdettiin Akropoliksella, ihmeteltiin kukkivia jakarandapuita ja syötiin ehkä kaikkien aikojen parasta pizzaa. Kaupungista jäi siis aika hyvät fiilikset.

Ateenan lisäksi tutuksi tuli myös Thessaloniki, jonne päästiin aika karmaisevan ruokamyrkytyksessä virutun junayön päätteeksi…

Makedonia

Makedonia (2012)

Skopje on edelleenkin yks takapajuisimpia pääkaupunkeja missä oon eläissäni käynyt. Suurehkojen ostoskeskusten kyljessä oli todellisia kärrypolkuja ja ränsistyneitä omakotitaloja, ja viimeistään siinä vaiheessa kun odotettiin junaa maan pääkaupungin rautatieasemalla totesin, että nyt ei ehkä oo kaikki ihan viimeisen päälle. Kokemus itsessään oli kyllä tosi mahtava, ja oli kiva piipahtaa Skopjessa. Ei se ihan hirveästi matkailijalle antanut, mutta tulipahan nähtyä!

Serbia

Serbia (2012)

Serbian pääkaupunki Belgrad on jääny mieleen kohteena, joka olis ensimmäisenä luvassa “Mitä tekisit jos voittaisit lottopotin?” -pelissä. Viikonloppuloma Belgradissa, huikeat maisemat ja kaikkien aikojen paras ravintola missä on tullut syötyä olis ensimmäisenä listalla, sillä ei sinne välttämättä tulis muuten lähdettyä.

Bosnia-Hertsegovina

Bosnia-Hertsegovina (2012)

Tätä maata kohtaan mulla oli suuret odotukset, enkä joutunu pettymään. Junamatka maan halki pääkaupunkiin Sarajevoon lupaili esitteli mahtavia maisemia, ja Sarajevon sympaattisuus veti heti puoleensa. Bosniassa olis mahtava päästä vierailemaan uudemmankin kerran, sillä maa tuntuu tarjoavan näkemistä erityisesti luontonähtävyyksien saralta.

Mlini-10

Kroatia (2012, 2015)

Huhhuh, miten pitkään mää ootin Kroatian-matkaa! Kiinnostus maata kohtaan heräsi ekan kerran jo vaihon aikaan vuonna 2009, mutta meni kolme vuotta että pääsin ihan oikeasti käymään Kroatiassa ekan kerran. Kaikista kohteista reilin varrelle sijoittui pääkaupunki Zagreb, joka ei kyllä ehkä tainnut olla sitä kaikkein parasta Kroatiaa, mutta antoi oikein mainion lähdön tuleville vierailuille!

Seuraava kerta Kroatiassa oli viime kesänä, kun käytiin viimein Dubrovnikissa. Seuraava reissu on jo suunniteltu, sillä maan luonto ja ihana tunnelma vakuuttivat täysin!

Slovenia

Slovenia (2012, 2013)

Lohikäärmekaupunki Ljubljana houkutteli erityisesti hauskan nimensä perusteella, mutta parin päivän vierailun jälkeen mieleen jäi loistava ravintolalöytö, kivat pikkukadut sekä rento tunnelma. Bongattiin kaupungista myös aika suuri puisto, missä oli ihana ottaa iisisti ja tsuumailla paikallisten puuhia.

Piipahdin maassa myös seuraavana vuonna, kun tein minireilin ja käväisin pari päivää sateisessa Mariborissa.

Kanada

Kanada (2013)

Huippukiva hostelli Torontossa, yks aika karsea huvipuistokokemus ja maailman kallein parkkimaksu jäi mieleen, kun käytiin Kanadassa. Onneksi Niagaran putoukset ja hyvä meksikolaisravintola pelasti vuoden 2013 road tripin kokemuksen!

Meksiko

Meksiko (2014)

Häämatka Meksikossa oli paras idea ikinä, ja täytyy myöntää että tähän väliin kelpais taas pieni loma palmurannalla…

Sveitsi

Sveitsi (2015)

Mun on pitänyt käydä Sveitsissä jos vaikka miten pitkään, mutta vasta viime keväänä saatiin aikaiseksi. Siihen ei tarvittu muuta kuin Swissin suora yhteys Helsingistä Zürichiin sekä Sveitsiin muuttanut lukiobestis. Muutama päivä vuoristomaisemissa teki hyvvää, ja Sveitsi jäi kyllä kohdelistalle pysyvästi, tai ainakin niin pitkäksi aikaa kuin sieltä löytyy tuttuja. :)

Lake Shkodra Resort-24

Albania (2015)

Viime kesän reissun kohokohta oli ehdottomasti Albania! Maa oli superkiehtova ja helppo reissukohde, missä päästiin ottamaan iisisti oikein kunnolla, mikä oli just sitä mitä oltiinkin lomalta toivottu. Nyt piipahdettiin vaan maan pohjoisosissa, mutta toivottavasti päästään seikkailemaan vielä joskus myös etelässä.

Montenegro-16

Montenegro (2015)

Kroatian tavoin Montenegro oli mun haaveissa tosi pitkään, ja oli mahtava päästä viimein käymään niillä huudeilla, mihin olin haaveillu matkustavani niin kauan. Seikkailtiin Etelä-Montenegrossa, vaikka suurin osa matkailijoista suuntaa pohjoiseen. Se oli nappi valinta, mutta kieltämättä ne pohjoisen vuoristot jäi vielä hiertään sen verran, että maahan on pakko palata.

Sheikki Zayedin moskeija-12

Arabiemiraatit (2015)

Loppuvuoden kaks työmatkaa Arabiemiraatteihin takasi auringon vielä vuoden pimeimpäänkin aikaan, ja se jos mikä tuli tarpeeseen. Vietin ensin muutaman päivän Abu Dhabissa, ja parin kuukauden päästä siitä hyppäsin lentokoneeseen ja suuntasin Dubaihin. Vaikka näin maasta kaksi kohdetta tuntuu, että se Arabiemiraattien todellinen puoli jäi vielä ihan täysin kokonaan näkemättä.

Huhhuh, isot tsempit jos jaksoit lukea loppuun saakka! Tämän mukaan mun matkailukokemus rajoittuu Suomen lisäksi 36 maahan. Vaikka en juuri maabongauksesta perusta, vähän kutkuttelisi saada 40 täyteen ennen, kuin täytän 30. Onhan tässä melkein pari vuotta siihen aikaa!

Tämän jättipostauksen myötä toivotan just sulle oikein ihanaa viikkoa, sillä mää otan nyt kesäloman kunniaksi myös muutaman päivän mittaisen loman blogimaailmasta. Kuulumisia voi ja kannattaa seurata Instagramista ja Snapchatista, mistä molemmista meikäläiset löytää nimimerkillä Inkakha. Palataan, kaverit!

Eng: Here is a list of the countries I have visited. A total of 36 countries and Finland, which is a nice number for a 28-year-old.

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Anna-Kaisa 6.2.2016 at 9.08

Heh, oot ollut kielimatkalla Bournemouthissa samana kesänä kuin meikäläinenkin. :D Se taisi olla aika suosittua silloin. Seikkailullista kesälomaa!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.40

Eikä, miten hauskaa! :D Se oli kyllä kova juttu silloin teini-ikäisten keskuudessa, ja oletettavasti on edelleen. Ja miksei, hyvä kokemus! :)

Vastaa
Katja | Historia de Viajes 6.2.2016 at 9.11

Tää oli kiva koonti, koska oot sääki käyny vaikka ja missä, mistä en tiennykkään. Ja ihan taatusti saat muuten ton “maapongaus tavotteen” täyteen ennen seukki pyöreitä, jos sama reissutahti säilyy. Ja kyllähän se säilyy, jos sua yhtään tunnen. :D

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.39

Hei vähän kiva jos tuli uusia juttuja! :) :D Ja joo voi olla että tää tahti kyllä pysyy yllä!

Vastaa
Jenna 6.2.2016 at 10.43

Paljon oot kyllä nähnyt ja kokenut :) Mä oon Budapestissa käynyt pariin otteeseen ja suosittelen kyllä antamaan sille uuden mahdollisuuden! Tosi nätti kaupunki, paljon nähtävää ja halpa hintataso!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.39

Kiitti kommentista Jenna! Vitsi mua nyt alkaa kiehtoon tuo Budapest, kun kaikki kehuu sitä mun lyttäyksen jälkeen. Ehkä pitää todellakin antaa uus mahis!

Vastaa
Maarit Johanna 6.2.2016 at 13.44

Aivan huikea kooste! Ihan järjettömän paljon oot käyny kyllä Britanniassa. :D
Minusta tässä koosteessa siisteintä jopa oli sun hiustyylin muutokset niin monessa kuvassa! Mulle on aina sanottu, että näytän ihan samalta kuin neljävuotiaana… No joo. Ehkäpä sitten. :p Balkanin kierros kiinnostais itsellä. Vitsi kun kesän suunnitelma Kroatiasta onnistuis. :)

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.38

1 Haha, kiitti huipusta kommentista Maarit! :D Joo kieltämättä kun näitä kuvia kattoo niin jotain on tapahtunut, ja tässä ei oo ees todisteita mun rastavaiheesta saati sitä seuranneesta hiustenkasvatusprojektista… :D Balkanille ehottomasti, en voi liikaa hehkuttaa!

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 6.2.2016 at 14.01

Kiva nähä myös noita hiustyylin muutoksia :D Ite oon sellanen reissaaja että mitä kauempana sen parempi, mutta nyt tuli tän myötä innostaa eurooppa taas pitkästä aikaa. Ite rakastuin täysin Sloveniaan kun käytiin koulun kanssa. Naapurimaa Kroatiakin kiinnostais hirveesti. Venetsiasta paljoa muista, mutta roomassa en tainnut olla ehkä sopivassa mielentilassa ja ehkä antaa sille joskus uusi mahdollisuus.

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.37

En kyllä itekään tajunnu miten paljon se kuontalo onkaan näin lyhyessä ajassa muuttunut, mutta näköjään! Eurooppa on jollain tavalla tosi aliarvostettu, mikä on kyllä iso harmi sillä tää maanosa on täynnä ihan mahtavia kohteita. Balkan on kyllä myös mun sydäntä lähellä, ja ootan jo kovasti seuraavaa reissua.

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 6.2.2016 at 22.14

No mun silmissä sä ainakaan oot ehtiny reissata vaikka kuinka! Ja jestas oot käyny t briteissä monta kertaa. Itse oon siellä vaan kerran tsekannut Lontoon, ei erityisemmin vakuuttanut mut pitäia varmaan antaa maalle uusi mahis, Irlantiin sen sijaan rakastuin täysin :) Ja suosittelen antamaan Budapestille uuden mahiksen, onalla reilillä se oli ehdottomasti yks parhaista kohteista missä kävin

Omana tavotteena on et maita ois nähtynä yhtä paljon kun on kertyneitä ikävuosia. Nyt takana vasta 20 eli jäljessä mennään, täytyy koittaa tänä vuonna kiriä

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 6.2.2016 at 22.15

Näyttääpäs ankealta kommentti kun emojit katos taivaan tuuliin :D kuvittele siis tekstin joukkoon nauruja ja haboja!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.36

:D :D

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.36

Heh, joo britit tosiaan vei meikäläisen mennessään jo lapsena! :D Ehdottomasti Lontoolle uus mahis, tosin oon kyllä aika puolueellinen sen suhteen… Irlanti on mulla vielä kokonaan kokematta, ja se kyllä houkuttelee ja kovasti. Harmittaa vieläkin kun olin monta vuotta sitten klikkauksen päässä Dublinin-lentolippujen ostamisesta, ja en sitten ostanut. Se puute pitäis korjata! Kiva kuulla, että nääki tykkäsit Budapestista, ehkä mulla oli vaan jotain reissuväsymystä sen kohdalla silloin…

Tsempit kirimiselle! :)

Vastaa
Pingviinimatkat 8.2.2016 at 11.08

Kaikki on aina niin suhteellista, mutta rohkenisin väittää, että ikäiseksesi olet ehtinyt kyllä näkemään jo todella paljon :) Useinhan nälkä kasvaa kuitenkin syödessä, joten maita tulee varmasti vielä ennen 30 rajapyykkiä monta lisää. En ookaan itse aikoihin laskenut monessako maassa on tullut käytyä… Lista on kyllä aika onneton, mutta auto- tai junareissu itäisempään Eurooppaan voisi korjata asiaa hieman. Tai vaikka Karibian risteily! Kummasti on just tänään kaikki lämpimät kohteet mielessä :D Mielenkiintoinen postaus, missä oli paljon uutta pitkäaikaisellekin lukijalle.

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.32

Heh, kiitos Milla! Määki luotan siihen että pääsen aika lähelle 40:ä jo aika kohta, ei tässä onneksi kovin montaa maata enää oo mun ja sen luvun välissä. :) Ootan mielenkiinnolla joko nää oot varannu loman palmurannalle!! Kiva, että tuli uusia juttuja. :)

Vastaa
Laura/MMY80V 9.2.2016 at 22.09

Monipuolisesti oot kyllä kierrellyt Eurooppaa. Täytyisi itsekkin ryhdistäytyä tuossa asiassa sillä lähelläkin on niin paljon nähtävää. Sarajevosta täytyy kyllä sanoa, että suosittelen myös lämpimästi. Oltiin melkein viikko siellä ja vuokra-autolla kierreltiin vuoristossa ja se luonto on kyllä upea. Oispa hienoa jos itsekkin maltaisi reissata samaan paikkaan useamman kerran. Heh, niin kuin sinä sinne Britteihin :) Mulla on aina tarve päästä uuteen paikkaan, kun elämä on lyhyt ja matkoja vuodessa vain pari.

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.31

Kiitti kommentista Laura! Lähellä tosiaan on ihan sikana nähtävää, välillä tulee fiilis että vois tietty joskus poistua Euroopastakin mutta toisaalta sama kait se on ensin nuo naapurinurkat koluta ja lähteä vasta sitten kauemmille vesille. :)

Viikko Sarajevossa kuulostaa ihanalta!! Mehän ei ehditty meidän lyhyen reissun aikana saada kuin pintaraapaisu kaupungista, joten olis ihana tutustua siihen joskus oikein kunnolla ja ajan kanssa. Ehkä vielä joskus. :) Ja Britit, tai oikeammin Lontoo on kyllä vieny munt mennessään, ja itse asiassa mietin että pitäiskö käydä tänä vuonna jossain muualla… Voisin nimittäin ottaa sunsta mallia ja koittaa tosiaan suunnata niihin uusiin kohteisiin!

Vastaa
Anne 13.2.2016 at 15.10

Mahtavasti olet päässyt reissailemaan! Oli kyllä tosi mielenkiintoinen postaus :) Sain inspiraatiota kevään reissun suunnitteluun… ;)

Budapestille suosittelen antamaan kyllä vielä uuden mahdollisuuden! Siitä kaupungista jäi kyllä itselle tosi positiivinen kuva :) Jäin harmittelemaan kun en omalla syksyisellä Balkan reissulla ehtinyt Albaniaan saakka :( Pitää korjata ehdottomasti tilanne!

Vastaa
Inka 14.2.2016 at 8.28

Kiitos kommentista Anne, hienoa jos se inspiroi matkustamaan! Tuo Budapest on saanut käytännössä kaikilta muilta siellä käyneiltä niin valtavat suosittelut, että pakko varmaan alkaa harkita vakavasti uusintareissua. :D

Ja Albanian missaaminen harmittaa varmasti, se oli ihan loistokohde!

Vastaa
Annika - home & away 14.2.2016 at 12.49

Ihan mahtava listaus, oot sä kyllä mun mielestä reissannu paljon! Mua kans viihdytti nuo muodonmuutokset, varsinkin kun tajusin, että oon seurannu sun blogia sen verran kauan, että muistan noita kuvia ja paikkoja (ja hiustyylejä) aiemmista kuvista :)

Vastaa
Inka 15.2.2016 at 6.38

Hei niin ootkin! Mää muistan sun kommentteja kyllä ajallisesti jo tosi kaukaa. Kiva että oot edelleen mukana! :)

Vastaa

Jätä Kommentti