Pallontallaajat.net
Valikko

Beirut, kohta taas nähdään!

Kirjoittanut Inka 10.3.2016

Apua, mikä fiilis! Ette nimittäin arvaa, millaisia matkasuunnitelmia mulla on vielä tälle keväälle. Kaikki alkoi helmikuussa, kun bongasin Turkish Airlinesin tarjouslentokamppiksen. Se oli mielessä pitkään ja hartaasti, ja kävin jatkuvasti tsekkailemassa, onko liput vielä tarjouksessa ja pläräsin kalenteria hirveällä tahdilla löytääkseni sopivan ajankohdan matkalle.

Noh, lopulta lennot kallistuivat ja myös mun lomasuunnitelmille tuli jarrua, joten se siitä. Vai kuinkas sitten kävikään? Halu lähteä matkalle oli taas kerran järkeä vahvempi ja niin vaan ostin lopulta lentoliput…. Beirutiin!!!!!

Voitteko uskoa? No en minäkään!

Beirut-7 Beirut-5 Beirut-2 Beirut-4 Beirut-8 Beirut-9 Beirut-6 Beirut-3

Tästä on nyt jauhettu niin monta pitkää vuotta että ei se siitä jauhamalla parane, ja sukulaiset ne vaan vanhenee vanhenemistaan ja synnyttää uusia ihmisiä sukuun, mihin minäkin nykyisin jo ihan virallisestikin kuulun. On niin ihanaa päästä käymään taas Beirutissa, että oikein vatsassa tuntuu! Viiteen pitkään vuoteen ei olla nähty serkkuja tai muita sukulaisia, ja en uskalla edes kuvitella sitä fiilistä mikä tulee, kun viimein nähdään kaikki tyypit, niin pitkästä aikaa!

Pläninä olis siis suunnata Libanoniin vähän vapun jälkeen, aivan kuten vuonna 2010. Tällä kertaa reissuaika ei kuitenkaan oo kuukausi kuten ensimmäisellä kerralla, sillä ollaan kohteessa vain muutama päivä. Kiirettä pitää, mutta eiköhän siinäkin jotain ehdi nähdä. Suunnitelmissa on ainakin viettää aikaa Karimin sukulaisten kanssa, käydä tsekkaamassa miltä Beirutissa näyttää nyt, kun kaupunki on täynnä syyrialaisia pakolaisia, kierrellä beirutilaisilla kujilla ja ihastella upeaa sinistä moskeijaa. Joko mun into välittyi? :D

Tarkat suunnitelmat on vielä auki, eikä varmaan niitä juuri tehdäkään, mutta eiköhän me jotain tekemistä keksitä. Nyt pitää vaan alkaa skarpata arabian kanssa ja kerrata ainakin kirjaimet. Perus small talk onneksi onnistuu vielä jotenkin! :)

Jihuu!!

Eng: I have finally travel plans to Beirut. I couldn’t be more excited! Lebanon, see you in May!!

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Laura 10.3.2016 at 6.30

Varmasti mukavaa päästä tapaamaan sukulaisia. Ihanaa kun teillä on monikulttuurinen perhe. Olisi mielenkiintoista kuulla juurikin tuosta pakolaistilanteesta. Suhtaudutaanko siellä pakolaisiin yhtä negatiivisesti kuin Suomessa ja heitellään polttopulloja? Matkan odotusfiilis välittyi hyvin ja mukava päästä lukemaan sitten reissutarinoita keväämmällä :)

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.20

Odotan iteki tosi mielenkiinnolla sitä, miten suhtautuminen välittyy näin reissaajalle. Viimeksi ainakin oli vähän huonot fiilikset, kiitos syyrialaisten huonon maineen ja maiden välisten voimasuhteiden. Raporttia on siis luvassa!

Vastaa
Unnukka 10.3.2016 at 7.21

Jeee!! Siistiä! Oon niin iloinen teiän puolesta, että pääsette nyt viimein matkaan :) mielenkiinnolla jään oottelemaan kuulumisia tuolta reissulta.

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.21

No voit kuvitella miten iloisia meki ollaan, jihuu! :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 10.3.2016 at 13.02

Minäkin jään mielenkiinnolla odottamaan! Olemme miettineet maabongausmielessä pistäytyä tuolla(kin), mutta turvallisuustilanne on vähän hidastanut toteutusta.

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.21

No niin, toivottavasti voin tarjota vähän uutta informaatiota. :)

Vastaa
Annika 10.3.2016 at 16.51

Oon niin fiiliksissä sun puolesta! :) Mä haluan mukaan! Otathan paljon kuvia!

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.22

Ihana Annika, mää niin tiesin että oot fiiliksissä meidän puolesta. :) Katoin just vanhoja kuvia ja niitä ei oo juuri ollenkaan, eli todellakin pitää ottaa ihan sikana kuvamuistoja. :)

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 10.3.2016 at 19.54

Ihanaa, että pääsette tapaamaan sukulaisia pitkän odotuksen jälkeen. :) Vähänkö mielenkiintoista sitten lukea sun reissukokemuksia. Tuolta päin maailmaa, kun ei moni bloggaile!

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.22

Odotan kyllä jo kovasti, ja onneksi matkaan ei oo enää edes kahta kuukautta. Kiva kuulla, että myös tuo maailmankolkka kiinnostaa!

Vastaa
Mari 10.3.2016 at 20.43

Jee, kuulostaa huikealta! Juuri katottiin Anthony Bourdainin Parts Unknown-dokumentti Beirutista vuodelta 2015, vaikutti mielenkiintoiselta. Ohjelmassa haastateltiin myös nuorta syyrialaisnaista, jonka viisumi Libanoniin oli pian umpeutumassa, mutta hän toivoi saavansa uuden ja jäävänsä Beirutiin pidemmäksi aikaa, koska “siellä on kaikkea mitä ihminen tarvii elääkseen”.

Ja asiasta kolmanteen, käytiin myös Helsingissä testaamassa Beirut-yökioski rautatieaseman kupeessa, oli muuten älyttömän hyvä shawarmarulla! Siinä olikin sitten kaikki mitä minä tiedän aiheesta, joten innolla odottelen sun tulevia reissuraportteja! :D

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.23

Mun pitääki kattoa tuo ennen matkaa, Karim kehu sitä että kantsii kattoa niin mikäs sen parempaa reissufiilistelyä. :) Ja hei, poliittinen tilanne ja ruoka, mitäs sitä enempää Libanonista tarttee tietää? :D

Vastaa
salla 11.3.2016 at 20.24

Vautsi onpa mahtavaa!! :) :)

Vastaa
Inka 13.3.2016 at 9.23

No niinpä! :))

Vastaa
Kiira / Lifelong Adventure 13.3.2016 at 11.18

Eikä!! Ihan mahtavaa, en malta oottaa postauksia sieltä. Mullakin pitkään ollut haaveissa :)

Vastaa
Inka 14.3.2016 at 22.13

Hei vähän kiva kuulla!! :) Revin kyllä kaiken mahdollisen matskun irti siitä reissusta.

Vastaa
Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 16.3.2016 at 8.49

Eikä!! Ihan huippua!! Oon niin iloinen teidän puolesta!

Vastaa
Inka 17.3.2016 at 21.47

Jihuuu!!! <3

Vastaa
Ida 27.4.2016 at 12.24

Voi ihanaa!!! Mäki haluaisin lähteä niin paljon tonne! Odottelen innolla sun näkemyksiä matkan jälkeen, en ole vielä uskaltanut lähteä yksin vieraaseen paikkaan nuorena naisena kun noi matkustustiedotteet nyt ovat olleet vuodesta toiseen aika huonot… Ehkä pitäisi uskaltautua jo. Niin kovasti sinne on poltellut niin monta vuotta! Osaatko muuten sanoa kun mainitsit tuosta kielen opiskelusta onko täältä löydettävissä suomi-libanon sanakirjoja tai opiskelukirjoja? Lähinnä youtuben kautta olen libanonin dialectiä opiskellut ja melkeinpä täällä törmännyt vain MSA kursseihin, mikä nyt ei hirveästi lämmitä jos kiinnostus on enmmänkin oppia kommunikoimaan ihmisten kanssa. Voi että, oikein upeaa reissua teille vielä!!!!!!! Et uskokaan kuinka paljon sinne itsekin haluaisin! Olette onnekkaita!!! :)

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.07

Kiitos kommentista Ida! Matkustustiedotteet on kyllä tosi varoittavia, mutta ainakin aiempien reissujen perusteella en lukis niitä ihan niin tarkasti.. Mutta pitää käydä paikan päällä toteamassa tilanne.

Suomessa on kyllä aika vähän saatavilla mitään arabian oppikirjoja, saati mitään Libanonin arabiaan liittyvää, eli valitettavasti en osaa auttaa tän asian kanssa. Youtubesta varmasti löytyy tosiaan! Mullakin olis tarpeellisinta oppia kommunikoimaan, eikä fushan opetteluun oo ihan tajuttomasti motivaatiota, kun se on kuitenkin vaan oppimisen väline, ja vähän turhan isotöinen sellainen.

Kiitos reissutoivotuksista, kieltämättä alkaa jo kutkuttaa kun jo ens viikolla lähdetään reissuun!

Vastaa

Jätä Kommentti