Pallontallaajat.net
Valikko

Heikohkolla valmistautumisella reissuun – mitä ehtii pelastaa viime tingassa?

Kirjoittanut Inka 17.3.2016

Nyt menee pikkusen turhan lepsusti. Täällä yks suunnittelijahirmu repii hiuksia päästä, kun noin niin kuin omasta mielestä ei oo menny nyt aivan putkeen tämän jenkkireissun suunnittelun kanssa. Tai oikeammin, suunnittelu on menny enemmän kuin nappiin, mutta käytännön jutut on osoittautuneet yllättäviksi haasteiksi.

Alku sujui kuin elokuvissa konsanaan, ja suu vaahdossa hirveällä innostuksella suunniteltiin ja valmisteltiin reissua. Buukattiin lentolippujen lisäksi kaikki muut tärkeimmät jutut, eli majapaikat ja auto, minkä jälkeen oli selkeästi lupa gonahtaa. Ja niinhän siinä kävi.

Nyt oon reissun päällä, ja kotona ennen suurta Amerikan matkaa vaan yhen kokonaisen päivän. Ja mitäs kaikkea tässä nyt onkaan vielä hoitamatta? Nooh luvassa on tietenkin perinteinen pyykkiruljanssi ennen matkaa, matkalaukun noutaminen yläkerran vintiltä (se on yhtä haastavaa joka kerta!), pakkaaminen, joka todennäköisesti osoittautuu haastavaksi vaikka pakkauslistat on tehty jo viikkokausia sitten, sekä ylläristi dollarien tilaaminen, karttojen lataaminen ja viimeisimpänä sekä tärkeimpänä Karimin ESTA.

Road trip-8 Road trip-11 Road trip-5 Road trip-41 Road trip-37 Road trip-48

Jep, luit oikein. Meidän reissuun on enää kolme arkipäivää, ja ESTA pitää tehä mieluiten viimeistään 72 tuntia ennen maahansaapumista. Periaatteessa no problem, mutta käytännössä kyllä, sillä miehen passi on ihan muualla kuin missä me tällä hetkellä, ja siihen päästään käsiksi vasta maanantai-iltana. Siinä vaiheessa ei auta muu kuin toivoa että myös Karimin sähköinen matkustuslupa menee läpi viidessä minuutissa kuten mulla, jotta maahansaapumisen kanssa ei tuu mitään ongelmia.

Eikö me ikinä opita? Tai tässä ehkä taas nähdään se, että mitä enemmän reissaa, sitä enemmän menee takki auki. Ehkä ens kerralla kuitenkin paremmin. :D Pitäkää peukkuja, että päästään molemmat ongelmitta maahan!

Mutta hei, ihan kohta ollaan näissä kuvissa näkyvissä maisemissa, tai ainakin siellä päin!

Eng: We are travelling to the USA in a couple of days, and my husband forgot to do his ESTA on time. Well…

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 17.3.2016 at 22.45

Hahaa, takki auki niin että liepeet vaan lepattaa! :DDD Mä niin pidän teille peukkuja ton ESTA:n suhteen!!!

Vastaa
Inka 18.3.2016 at 7.21

Joo hyvin menee mutta menkööt! Kiitti peukuista, heti on varmempi fiilis. :) Tuskin tässä mitään oikeaa huolta on!

Vastaa
samppa_74 17.3.2016 at 23.47

Passi uusittu äskettäin? Ei passin numeroa tai kopiota passista missään? Eihän Estaan tarvita kuin passin numero ja voimassaoloajat. Passi sellaisessa paikassa että kukaan muukaan ei pääse siihen käsiksi ja pysty kertomaan ko. tietoja?
Itsellä on passeista kuvat aina jemmassa hukkumista varten.

Vastaa
Inka 18.3.2016 at 7.23

Just näin, eli uusi passi ja kuvia ei oo vielä otettu, kun sekin kuuluu tavallisesti tuohon viime tingassa -osastoon. Ja on tosiaan sen verran hyvässä jemmassa passi, että ite vaan päästään käsiksi. Eli tässä vaiheessa ei siis auta muu kuin julkinen purkautuminen blogissa ja luotto siihen että kaikki järjestyy. :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 18.3.2016 at 20.09

Ja toivottavasti teillä ei ole takana reissuja Lähi-idässä tai joissakin Afrikan valtioissa, joka vetäisi ESTAsta viisumin puolelle uusien säännösten mukaan!

Vastaa
Inka 19.3.2016 at 18.47

Listalla olevissa maissa ei oo tullu käytyä, niin ei tuu sitä ongelmaa. :)

Vastaa
talous haltuun 19.3.2016 at 12.41

Toi on varmasti totta että mitä enemmän reissaa niin sitä enemmän tulee mentyä takki auki. Yleensä se kuitenkin toimii :D

Pidetään peukkuja!

Vastaa
Inka 19.3.2016 at 18.47

Takki auki on paras! :D Hyvin tää päätty jo, eli turhaa stressasin, kyllä kaikki aina järjestyy. Kiitti peukuista! :)

Vastaa
talous haltuun 20.3.2016 at 20.27

Mahtava kuulla. Hyvää matkaa!!

Vastaa
Inka 20.3.2016 at 20.30

Tänks! :)

Vastaa

Jätä Kommentti