Pallontallaajat.net
Valikko

Paukkupakkasesta palmujen alle parissa päivässä

Kirjoittanut Inka 24.3.2016

Mää veikkaan, että suurin osa matkailijoista ihastuu reissaamisessa juurikin siihen huumaavaan tunteeseen, mikä koituu kun oivaltaa miten helppoa onkaan vaihtaa maisemaa: astella vaan lentskariin ja muutaman tunnin päästä on aivan täysin uudenlaisten näkymien, kielten, kulttuurien ja elämysten äärellä. Mulla ainakin reissaamisen ehdottomia suosikkihetkiä on juurikin ne hetket, kun kelaa taaksepäin ajallisesti vain lyhyen jakson, joka onkin kilometreissä ja kulttuurieroissa mitattuna aivan valtava.

Huomaankin kerta toisensa jälkeen, erityisesti kotiinpaluun tuoksinnassa, ihmetteleväni että eilen tähän aikaan tai tänään aamulla herätessä oltiinkin ihan eri paikassa. En varmaan koskaan kyllästy fiilistelemään sitä, miten jännittävää onkaan vaihtaa tyystin toisenlaisiin maisemiin todella nopeasti.

Yli-Ii-7 Yli-Ii-2 Yli-Ii-6 Yli-Ii-11 Yli-Ii-10

Nämä postauksen kuvat on otettu vaan muutama päivä sitten maanantaiaamuna, kun olin kotipaikkakunnallani Yli-Iissä. Nyt ollaan aivan muualla kuin Oulun kupeessa Pohjois-Pohjanmaalla, sillä paria matkapäivää myöhemmin oon kotoa käsin mitattuna kaikkein kauimmaisessa maapallon kolkassa, missä oon elämässäni vieraillut. Tietenkään Kalifornia ei nyt mitenkään hirveän kaukana oo, mutta mun mittapuulla melko etäällä kuitenkin.

Maanantaiaamuna heräsin 20 asteen pakkaseen ja kirkkaansiniseltä pilvettömältä taivaalta helottavaan aurinkoon. Pieni kävelylenkki kameran kanssa kesken työpäivän sattui just oikealle hetkelle, sillä aivan meidän talon vieressä kulkeva, kylän ainoalle kaupalle vievä kelkkareitti näytti melko tarunhohtoiselta. Lisätkää näihin kuviin vielä poskipäissä pureva pakkanen ja kevätauringon houkuttelemina lauluun puhjenneet linnut, niin pääsette aika lähelle sitä tunnelmaa, mikä tuolla tuttuakin tutummalla metsäreitillä vallitsi.

Yli-Ii-13 Yli-Ii-8 Yli-Ii-9 Yli-Ii-12 Yli-Ii-16 Yli-Ii-14

Vaikka näiden kuvien ottamisesta ei oo ku muutama hassu päivä, ei tällä hetkellä silmien eteen avautuvat maisemat varmaankaan juuri voisi olla enää erilaisempia: mäntyjen sijasta tuulessa heiluukin palmuja, ja mittari näyttää toki 20 astetta, mutta pakkasen sijasta se on lämmintä. Kelepaa tämäkin.

Eng: One thing I absolutely love about travelling is the possibility to visit totally different places in such a short time.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 24.3.2016 at 15.56

<3 Ihanaa palmuilua!

Vastaa
Inka 31.3.2016 at 7.37

Kiitti muru! <3

Vastaa

Jätä Kommentti