Pallontallaajat.net
Valikko

Nyt on sun vuoro – anna palautetta ja voita tuliaisia Amerikasta!

Kirjoittanut Inka 25.3.2016

Archie gone Lebanon on tullut pitkän matkan, ja erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana oon päässyt kokemaan blogin kautta useita superhienoja juttuja, jotka ovat herättäneet valtavasti kiitollisuutta ja nöyryyttä. The Blog Awards Finland, Cisionin ykköspaikka ja Travel Bloggers Give Back ovat kaikki kieltämättä nousseet liki suorilta mun blogiuran mahtavimpiin hetkiin. Niiden lisäksi blogi on tuonut useita huippureissuja, mahtavia ruokia nokan eteen sekä tietysti liudan mahtavia ystäviä, teitä lukijoita unohtamatta!

Nyt kun ounastelen reissun alun vuoksi blogiin tulevan hetken hiljaista, ajattelin pyytää teitä lukijoita sinä aikana ottamaan kommenttiboksin täysin haltuunne. Olisi nimittäin tosi ihanaa, jos antaisitte blogista palautetta. Mulla oli tuossa helmi-maaliskuussa pieni suvantovaihe blogin kanssa, kun kaikki reissut oli jo käsitelty eikä uusia ollut vielä tullut, ja pähkäilin pitkään millaista sisältöä tuottaisin blogiin. Samalla koitin tiirailla mahdollisimman analyyttisin ja kriittisin silmin blogin ulkoasua pyrkimyksenä viilata sitä parempaan suuntaan.

Siispä nyt kun meikämimmi seikkailee maapallon toisella puolella, on sun vuoro. Mitkä postaukset kiinnostavat eniten? Toivoisitko blogin käsittelevän nykyistä enemmän myös muita aiheita? Mitä? Vai onko blogin aihepiirit jo nyt sun makuusi liian laajat? Entä pystyykö fontteja lukemaan? Ärsyttääkö sivupalkki? Entä koetko navigaation käytännölliseksi?

Otan mieluusti vastaan kehitysehdotuksia ja kritiikkiä, minkä avulla saan blogiani entistä parempaan suuntaan. Kehuakin saa, mutta mieluusti toivoisin myös jotain viilauksen aiheita, sillä vaikka positiivista palautettan on tosi kiva saada, ei se näin pyytämällä oikein vie eteenpäin. Hyvää mieltä se kuitenkin tuottaa, ja se jos mikä on tässä elämässä tärkeää.

USA-2 USA USA-3

Jotta en pyydä teiltä apua tyhjin käsin, ajattelin palkita kehittävimmän palautteen antajan ylläripaketilla Amerikasta! Poimin siis jotain omasta mielestä siistejä juttuja Amerikan maalta, ja laitan tuliaispaketin postiin kotiinpaluun jälkeen jollekulle teistä.

Siispä nyt on sun vuoro, laita näppis laulamaan ja jos oikein innostut, niin olisi myös kiva kuulla miten pitkään olet seuraillut blogia.

Isot kiitokset jo etukäteen, mää jatkan Amerikan-seikkailua!

Eng: Any feedback?

Lisää tästä aiheesta

28 Kommenttia

Julia 26.3.2016 at 0.04

Moikka!
Sun blogi on ehdottomasti yksi mun suosikeista. Oon selaillut blogin läpi lukuhistoriani aikana ja palannut joihinkin postauksiin monta kertaa uudelleenkin. Tykkään monipuolisesta sisällöstä, ihanaa on ollut lukea esim. häistä (upeat ja ihanan lämminhenkiset!) ja matkoista tietty, mutta kaikista kivointa on huomata se, että teet tätä niin aidolla otteella. Kirjoitat hauskasti ja ruudun läpi saa susta erittäin positiivisen kuvan, erotut blogimassasta helposti! :) Lisäksi sivusto on selkeä ja navigointi helppoa. Kaikenkaikkiaan mukava lukukokemus kerta toisensa jälkeen!

Ihanaa Amerikan-matkaa teille!!!

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.14

Moikka Julia!

Ja kiitti ihanasta kommentista! Tosi kiva kuulla, että blogi miellyttää ja että joukossa on postauksia, joiden pariin oot palannut vielä uudestaankin. :) Ja huippua myös, että navigointi ja muu onnistuu.

Ihanaa, että sunkaltaiset tyypit lukee tätä blogia, oon niin otettu tästä kommentista.

Aurinkoista kevättä!

Vastaa
Jasmin 26.3.2016 at 2.15

Mua ei ylläripaketti kiinnosta, mutta palautetta annan mieluusti aina kun sitä kysytään! Mä en ole kovin kauaa sun blogia lukenut, mutta tykkään tosi paljon sun tavasta kirjoittaa ja sun kuvat on tosi upeita. Toisaalta taas suurin osa sun blogin sisällöstä on mun mielestä rehellisesti sanottuna ollut aika huonoa. Koska kyseessä on kuitenkin matkablogi, mä oletan että blogin pääteemana on nimenomaan matkat ja niistä kertominen. Suurin osa parin viime kuukauden aikana julkaistuista postauksista on kuitenkin ollut lähinnä matkakuumeilua ja matkoihin valmistautumista. Laskin tuossa nopeasti että kevään aikana on julkaistu ainakin kuusi tekstiä tulevasta Amerikan matkasta, mutta mun mielestä viidellä niistä ei ole ollut antaa lukijalle mitään. Roadtripin reitit kiinnostaa aina, mutta mä en ymmärrä haetaanko noilla “oho ESTA unohtui” tai “huomenna mennään” postauksilla mitään muuta kuin sivunäyttöjä. Aika usein tuntuu siltä että sä postaat vaikka sulla ei ole mitään postaamisen aihetta. Jutut liittyy matkailuun, mutta aika löyhästi kuitenkin siihen mikä mun mielestäni on matkablogien pääajatus: matkoista kertominen. Lisäksi mua ärsyttää se, miten matkatarinat, jotka olisi hyvin voinut kaikki mahduttaa postaukseen tai pariin on jaettu lukemattomiksi yksittäisiksi kertomuksiksi. Näin tiivistettynä siis: mun mielestä sun blogin laatu kärsii tosi paljon siitä että sä postaat jatkuvasti melko sisällöttömiä postauksia. Toivottavasti tää ei kuulostanut pelkältä ilkeilyltä! :D Sun blogista löytyy hurjan paljon tosi mielenkiintoista asiaa, viime kuulta esim. juttu ruoan tuhlauksesta ja Oulun nähtävyyksistä! Ne vaan hukkuu sinne hömpän joukkoon.

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.19

Kiitos kommentista Jasmin! Saan kiinni sun pointista ja ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, ja tietty tosi ikävää, että koet sen kaiken fiilistelyn (ymmärrän tietty myös sen, että sitä on ollut paljon) sisällöttömänä. Mun oma ajatus on, että haluan pitää blogin mukana riippumatta siitä onko meneillään runsasreissuinen vai reissuton vaihe, ja selvää on että siinä vaiheessa kun reissuja ei oo mutta intoa kirjoittamiseen sen sijaan on, välillä tulee kevyempiä postauksia. Muutenkin teen niitä välillä aivan tarkoituksella, sillä mun silmissä jokaisen postauksen ei pidä olla täysin informatiivinen, vaan koitan löytää kultaisen keskitien. Tuo sun kommentti herätti kuitenkin todella paljon ajatuksia, ja koitankin sen innoittamana vähän punnita uudelleen tuota ajatusta, tai ainakin hömppäpostausten volyymiä.

Kiitti vielä kommentista ja sen herättämistä ajatuksista! Aurinkoista kevättä!

Vastaa
Laura / mmy80v.blogspot.com 26.3.2016 at 6.45

Hei, minä olen seurannut blogiasi matkamessuilta asti ja tykkään sun tyylistä kirjoittaa. Kuvat ovat myös hienoja.

Mun mielestä bloggarin ei tarvitse kirjoittaa säännöllisesti vaan ainoastaan silloin, kun oikeasti on jotain meneillään. Lukijat kyllä saavat ilmoituksen uudesta tekstistä ja palaavat blogiin.

Mukavaa kun kirjoitat myös Suomesta vaikka myönnettäköön että itseä kiinnostaa tällä hetkellä kaukokohteet enemmän. Lähimatkailua pitäisi kuitenkin lisätä joten yritän saada inspiraatiota.

Kiitos hyvästä blogista ja hienoa reissua! Postauksia odotellessa.

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.20

Moikka Laura, mää muistanki sut matkamessuilta, kiva kun kommentoit!

Mielenkiintoista kuulla sun näkökulmia. Myönnän että iteki kirjoittaisin pelkistä kaukokohteista mieluummin, mutta valitettavasti sitä lajia ei oikein oo nyt meikän materiaalipankissa tarjolla. Toivottavasti asia muuttuu pian. :)

Ihanaa kevättä!

Vastaa
jyka 26.3.2016 at 14.01

Jasminin kanssa samoilla linjoilla. En nykyään enää blogia lue vaikka sitä jatkuvalla turhanpäiväisellä floodaamisella yritetään pitää etusivulla. Mutta nyt klikkasin kun halusin antaa palautetta. Eli täytettä yritetään keksiä väkipakolla ja itse matkustaminen ja matkustusblogin “oikean sisällön” tuottaminen jää vähemmälle.
“pähkäilin pitkään millaista sisältöä tuottaisin blogiin” – tuossahan se kiteytyy. Kirjoittamista pitäisi olla ilman sen suurempaa pähkäilyä ettei tule mitään pakkosisältöä mikä ei juuri matkustelijoita kiinnosta.
:)

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.21

Moro Jykä, näähän ootkin vanha tuttu. Kiva että heräsit naftaliinista kommentoimaan (ja lukemaan) ainakin tämän yhden postauksen verran. :)

Kiitos kommentista!

Vastaa
Markus 26.3.2016 at 15.16

Lähetä ylläripaketit niitä tarvitseville, itse käyn Amerikoissa säännöllisesti.
Tässä mielipiteitäni yleisesti blogin kirjoittamiseen. Tutustuin hieman kirjoituksiisi ja käytin sieltä esimerkkejä.

Jätä väliin:
– lyhyet tarinat, joilla ei mitään merkitystä. “Valmiina Amerikkaan” tai “Lentoliput taskussa”. En löytänyt edellä mainittua “ESTA oho unohtui”. Lyhyetkin voivat toimia, jos ESTA unohtui, pohditaan mihin se voisi johtaa, esimerkiksi lennolle pääsyn epäämiseen. Mitä se tarkottaisi lentolipulle (ei muutettavissa, matka peruuntuu)
– toisten blogikirjoitusten toistot “AMERIKKA-ILTA AMERIKKA-SISKOJEN KERA”. Sama tapahtuma ja useita kirjoituksia, ilman lisäävää sisältöä. Kirjoituksen olisi voinut korvata linkillä. Hyvää taas ristiin yhdistämisessä on tuotearvosteluissa (lennot, hotellit jne), koska silloin voi helposti verrata henkilökohtaisia kokemuksia.
– virheet. Hämmästyttävän monissa blogeissa on kirjoitettu asioista kuulopuheella, tarkistamatta faktoja. On mielipiteitä ja kokemuksia asioista, joita koetaan. Mielestäni bloggaajaa sitoo journalismin etiikka, bloggaus on mielestäni tämän päivän journalismia. Ovatko mielestäsi Finnair ja SWISS molemmat todella täyden palvelun yhtiöitä, kun seuraavassa virkkeessä toteat Finnairin tarjoavan ainoastaan mustikkakeittoa? Tämän eron laitan kuitenkin osittain mielipiteeksi, jolloin teksti on henkilökohtaista, erityisesti koetun SWISS:n lennon osalta. Huomattavaa on, että Finnairilla oli käytössä (5.5. alk.) Light-hinta, joka ei sisältänyt matkatavaraa. SWISS otti tuotteen käyttöön 24.6. Tämä on taas tuote-eroavaisuus, joka erottaa tuolla hetkellä aidon täyden palvelun yhtiön toisesta yhtiöstä.
– matkablogi keskittyy mielestäni matkoihin, kohdetietouteen ja kohteen ruokakulttuuriin. Jos käydään läpi amerikkalaista ruokaa Suomessa, pitää mielestäni verrata johonkin, esimerkiksi omaan aikaisempaan kirjoitukseen.

Enemmän näin:
– tarinaa liittyviä kuvia ja niihin kuvatekstit. Nytkin yllä jokin autoilukuva. Sitä voisi värittää kysymyksellä, oletko huomannut, että USA:ssa poikkikadun nimi on keskellä risteystä. Ei tarvitse arpoa, mikä katu kyseessä.
– kuvien ja tekstien pitäisi vuorotella, nyt on useimmin vain kasa kuvia.
– soljuva tekstiä näyttää syntyvän, mikä on hienoa. Käytetty kirjasin on hyvä selkeästi luettavissa. Käytä myös olemassa olevia suomenkielen (hyviä) sanoja, näin vältät lainasanojen viljelemisen.

Siitä vain kehittämään omaa blogia.

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.24

Moikka! Ja voi vitsi heti alkuun – olispa mahtava olla samanlaisessa tilanteessa, että pääsisi käymään Amerikassa säännöllisesti. :) Tosin itseni tuntien sekään ei varmasti riittäisi.

Kiitti myös piiitkästä kommentista, mahtavaa että jaksoit nähdä vaivaa sen kirjoittamiseen.

Tosi hyviä pointteja, esimerkiksi tuo ESTA-esimerkki. Siitä olis saanu varmasti huomattavasti paremman postauksen laajentamalla sisältöä fiilistelystä.

Muutenkin oli äärimmäisen mielenkiintoista lukea, millainen on mielestäsi hyvä blogi. Monissa asioissa ollaan tosi selkeästi eri linjoilla, mutta haitanneeko tuo. Molempien mielipiteet mahtuu hyvin nettiin

Kiitos vielä isosti kommentistasi!

Vastaa
Nuunuu 26.3.2016 at 22.53

Oon lukenut sun blogia nyt noin vuoden ajan. Osan jutuista selaan, osan skippaan ja osan luen tarkasti. Pitäisi alkaa lukemaan aiempia juttujasi, koska olen vissiin jäänyt paljosta paitsi. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa, kuvat on näyttäviä ja blogi on ulkoasultaan selkeä.

Mutta tosiaan, aiemmissa kommenteissakin mainittiin tästä, että ei kannata pakkopostailla. Mielummin vaikka yhdistäisit näitä pieniä aiheita isommaksi postaukseksi myöhemmin. Toisaalta myös tykkään tästä, että bloggaaja itse päättää koska postaa ja mitä postaa.

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.27

Moikka Nuunuu, ja kiitti kommentista! Tosi mielenkiintoista huomata, miten nuo lyhyet postaukset näyttääkin lukijalle pakkopostaamiselta tai muutenkin hieman ei-toivotulta sisällöltä. Se herättää aika runsaasti ajatuksia!

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 27.3.2016 at 9.06

Oon kulkenut blogisi matkassa viime kesästä, hetkestä jolloin aloin suunnitella oman reissublogin perustamista. Blogisi on toiminut ihan älyttömänä inspiraattorina sekä kirjoittamisen että reissu-unelmien suhteen. Oon saanut susta blogin kautta tosi maanläheisen ja positiivisen kuvan, vaikutat just sellaselta “toi tyyppi ois mahtava tuntee” -ihmiseltä.

Blogin ulkoasusta ei motkotettavaa, lukeminen onnistuu vaivatta niin puhelimella kuin tabletillakin. Ja kuvia on ainakin mun silmää sopivassa suhteessa tekstiin :)

Eniten kiinnostaa tietty kaikki reissujutut niin Suomessa kuin ulkomaillakin, mutta en pistäis yhtään pahakseni jos blogi laajenis vaikka muunkin lifestylen suuntaan. Toivon että blogi pysyy elämänmakuisena ja hyväntuulisena, tiukan asiatekstin sijaan.

Ja eniten itseltäni taitaa mennä aina ohi karatejutut (pakko myöntää etten oo nyt ees varma onks se karate jota harrastat vai joku muu taistelulaji) koska se laji ei oo yhtään mun juttu, mut sun juttu se tuntuu olevan joten älä suinkaan sitä täältä kuitenkaan pois karsi!

Ai niin ja ehdoton palaute numeroykköseni, haluaan saada ne emojit näkymään kommenteissa! (Kuvittele tähän anelevat kädet. Ja muun tekstin joukkoon taas habaa, hymyy, peukkuu ja muuta positiivista, you rock)

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.29

Moikkis Sannero, ja kiitti kommentista! :) Oon kyllä äärimmäisen otettu kuullessani AGL:n toimineen sulle inspiraationa, sen parempaa palautetta ei voi kyllä saada! Ja kiva että ainakin blogin kautta munsta välittyy positiivinen kuva. :)

Kiva kuulla myös lifestyletyyppisiä postauksia puoltava kommentti, sillä mua itseä ainakin kiinnostaa aina lurkkia myös matka-aiheita syvemmälle, joten hauska kuulla että sama toimii osittain myös tähän suuntaan. :) Heh, voin myös uskoa, että Karate eli Taekwon-Do-jutut ei varmasti lajin ulkopuolisia juuri kiinnosta.

Apua, mitenköhän mää saisin ne emojit näkymään!? Pitää ottaa yhteys tekniseen tukeen.. :)

Kiitti vielä ihanasta kommentista!

Vastaa
Eve 27.3.2016 at 11.13

Hahah, karate :P
Kunhan kirjoitat siksi että haluat kirjoittaa etkä siksi että pitäis kirjoittaa niin luotan että jälki on hyvää, mä jaksan lukea sun kirjoittamana monia sellaisiakin juttuja mitä en muuten varmaan lukisi. Kuten oon ennenkin sanonut, mun mielestä pelkkä tiukka matkakerronta on äärimmäisen tylsää, eli hyvä vaan kun on muutakin höystettä josta nousee oma persoona esiin. Jos mihinkään ei voisi samaistua niin mielenkiinto ei pysyis yllä…
Oottelen innolla Jenkki-juttuja! :) <3

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.30

Kiitti Eve, ihana kun kommentoit! <3 Huomenna lähtään!!!

Vastaa
Puups 28.3.2016 at 0.04

Heippa! Mulla tökkii blogeissa se että yläbanneri on niin iso ettei heti kun sivu latautuu näe tuoreimmain jutun otsikkoa. Hahah pikkuasia mutta näin on.

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.30

Moikkis, kiitti kommentista! Pitää harkita, josko nykyinen yläbanneri saisi kenkää pienemmän tieltä…

Vastaa
Raija 29.3.2016 at 6.25

Mua ei haittaa matka-fiilistely postaukset, mutta välillä tuntuu kuin kuvat toistaisivat itseään varsinkin juuri noissa postauksissa. Voi olla, että kyseessä on vaan samankaltaisia kuvia mutta mulle on usein tullut sellainen olo, että hei oon nähnyt tuon kuvan jo. :P Ja samalla linjalla tuon yläbannerin kanssa, varsinkin mobiililla on ärsyttävää kun aina (lähes kyllä kaikissa blogeissa) joutuu scrollailemaan ennenkuin näkee yhtään mitään muuta kuin sen bannerin.

Muutoin antaisin sulle ruusuja, sinunkin blogisi on kuitenkin ilmeisesti jossain määrin kaupallinen aina välillä mutta se ei hyppää ollenkaan liikaa silmille. Tykkään myös tavastasi kirjoittaa mielipiteet mielipiteinä eikä tietynlaisena saarnana erilaisen mielipiteen omaaville. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta ei ole yhtä ainoaa oikeaa ja mielestäni osaat tuoda tämän hyvin esiin kirjoituksissasi. En tule kiukkuiseksi lukiessani sinun mielipidekirjoituksiasi/kannanottojasi, muualla saatan joskus tullakin. :)

Mukavaa loppureissua täällä lähiseuduilla. :)

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.32

Moikka Raija, kiitti kommentista! Tuo sun kuva-asiakommentti on aika arvokas, jäin miettimään sitä pitkäksi aikaa ja koitan aktiivisesti monipuolistaa kuvakavalkadia. Sitä jää jumiin tiettyihin maneereihin, ja nää oot selkeästi bongannu multa yhen. :)

Kiva jos yhteistyöpostauksetkaan ei aiheuta ärsytystä. Ja ihana kuulla, että eriäviäkin mielipiteitä oot jaksanut lukea. :) Kiitos reissutoivotuksista, matka sujui vallan mainiosti.

Ihanaa kevättä!

Vastaa
Reeta 29.3.2016 at 14.15

Olen lukenut blogiasi reilun vuoden ja tykkään tavastasi kirjoittaa. Suuri haaveeni on päästä käymään USA:ssa, joten kaihoisin mielin ja inspiroituneena luen varsinkin näitä Amerikka-postauksia! Suomi-postauksetkin ovat olleet mielestäni sellaisia, että niistäkin saa aina jotain uutta vinkkiä irti. Vaikka en sinua tunnekaan, tuntuu siltä, että persoonasi ja luonteesi välittyy teksteistäsi hyvin.
Fontti on mielestäni hyvä, sitä ei kannata vaihtaa. Blogin ulkoasu on selkeä ja itse en kaipaa suuria muutoksia. Kännykälläkin blogin lukeminen on vaivatonta.

Minäkin lukisin blogiasi, vaikka postauksia tulisi hiljaisempaan tahtiin. Kuvistasi tykkään myös, mutta olisi mukavaa, jos niihin saisi tosiaan laitettua (ainakin osaan) jonkin lyhyen kuvatekstin. Tai sitten vaikka postauksien loppuun olisi otsikko jotenkin tyyliin “Postauksen kuvat”, sitten numerot ja niissä kuvia valottava teksti.

Hyvää jatkoa reissuun ja paljon uusia ihania kokemuksia! :)

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.34

Moikka Reeta! Kiitos hyödyllisestä kommentista! Tuo kuvatekstiasia ei ainakaan tässä teemassa onnistu, sillä en tykkää yhtään siitä miltä kuvatekstit näyttää tässä, mutta teeman vaihto on harkinnassa, joten tässä taas yks asia puoltamaan sitä vaihtoa… Tosin kuvateksteissä mulla on se ongelma, että en tekstin kirjoittamisen jälkeen jaksa koskaan enää keksiä mitään nohevia kuvatekstejä, vaikka ymmärrän kyllä lukijan näkökulman. Asiaa täytyy siis pohtia!

Kivaa kevään jatkoa!

Vastaa
salla 29.3.2016 at 21.32

Oon seurannut blogia sieltä milkanmaassa-ajoilta:) ja ekana tulee mieleen, että ulkonäkö blogissa on muuttunu koko ajan raikkaampaan suuntaan, mistä tykkään:) Mun mielestä nuo etukäteisfiilistelyt tulevista reissuista on just kivoja tuomaan sitä matkailun tunnelmaa, ite luen niitä yhtä mielellään kun varsinaisia matkapostauksia! Mun mielestä ne valmistautumiset ja kuumeilut on iso ja tärkeä osa reissaamista. Ja ja ei haittais lukee vähän enemmän myös “normipäivä”kuulumisia, tykkäsinkin siitä taannoisesta päiväpostauksesta kovasti!

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.35

Hehe, luojan kiitos Milkanmaassa on kuopattu jo pöytälaatikkoon, mutta ihanaa että jaksat vieläki mun juttuja! <3 Vaikka ei olis edes pakko lukea! :D

Kiva että tykkäsit päiväpostauksesta! Mulle on hirveän vaikea kirjoittaa mitään lifestylejuttuja, mutta koitan skarpata ja löytää jonku itelle sopivan tavan siihen. :)

Toivottavasti nähdään pian! <3

Vastaa
Ode 30.3.2016 at 16.45

Mä tykkään matkafiilistelyistä, suunnitelmista ja sen sellaisesta. Jos blogitekstejä tulisi aina vain silloin kun ollaan matkalla, niin aika hissua olisi. Lukijanakin kannattaa pitää mielessä, että tämä on harrastusblogi, ei mikään elämäntapa-truu trävellerin elämäni mahtuu yhteen rinkkaan -blogi. Noista “karatejutuista” en itsekään niin välitä, mutta eipä tuo niin haittaakaan niitä välissä lukea.

Plussaa siitä, että sun oma ääni kuuluu, tekstejä lukiessa ei tarvitse miettiä, että onko tää nyt Inka, Marimenten Mari, LauraRimman jompi kumpi vai kuka, teksti on sun näköistä ja mukavaa luettavaa. Blogiyhteistyöt ovat olleet fiksuja ja blogiin sopivia ja eikä niitä ole suoraan mainosteksteistä kopioitu. Että kaiken kaikkiaan yksi parhaimmista matkablogeista tällä hetkellä! Ja ollaanhan me pallontallaajien lukijatkin varmasti vähän vaativampaa matkablogien lukijakuntaa, kaikki kun reissaa niin paljon, että omiakin kokemuksia löytyy. Siksi ehkä blogijuttuihinkin pitäisi saada aina joku uusi näkökulma tai uusi oivallus… :D

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.38

Kiitti kommentista Ode! Joo mää oon aika kaukana tuosta sun mainitsemasta elämäntapa-truu trävelleristä… Sitä ei tosiaan kannata täältä välttis tulla hakemaan, vaikka pallareissa oonkin.

Tosi kiva kuulla, että ääni kuuluu selkeästi ja että blogiyhteistyöt ei oo ärsyttänyt. Kiitti hirveästi kommentista! Pallareissa bloggaaminen tuo kyllä omat haasteensa, mutta onneksi meininki blogien kommenttibokseissa ei oo aina ihan yhtä kovaa kuin joskus keskustelupalstalla…

Kivaa kevättä! :)

Vastaa
aNNa 2.4.2016 at 13.54

Oon aika samaa mieltä monen muun kommentoijan kanssa, mutta kommentoin nyt vielä itsekin.
Tykkään sun kuvista ja siitä, että teksti on sun näköistä. Kirjoitat luontevasti ja tekstejä on helppo lukea. Mua ei myöskään haittaa arkipäivä kuulumiset, päinvastoin. Sun blogin ulkoasu on freessi ja selkee.

Oon samaa mieltä joidenkin muiden kommentoijien kanssa siitä, että jotkut “turhat” postaukset voisi jättää pois. Oon esim. sitä mieltä että “reissufiilistely” on ok ja tärkeä osa reissua, mutta ehkä siitä voisi tehdä kaksi postausta, eikä kymmenen. Laatu on mun mielestä tärkeämpää kuin määrä. Kyllä lukijat löytää blogiisi aina kun postaat jotain.

Toinen juttu mikä mua ärsyttää on tietyt yhteistyöpostaukset – ei ainoastaan sun blogissa, vaan näin yleisesti (lähinnä kuitenkin Rantapallon ja Pallontallaajat blogeissa). Välillä tekisi mieli kysyä miksi bloggaaja haluaa tehdä yhteistyötä jonkun tietyn firman kanssa… saako bloggaaja siitä todellakin niin paljon irti, että se kannattaa? Esim. tässä taannoin sun ja joidenkin muiden blogeissa oli joku Thaimaa-yhteistyö. Melkeinpä kaikissa blogeissa tekstit oli tylsät JA ne oli kaikissa blogeissa samaan aikaan. Ne ei todellakaan vaikuttaneet “luontevilta”. Sama juttu esim. näissä Haglöfin (?) yhteistöissä, joissa kaikissa blogeissa on ollut juttua niistä samaan aikaan ja postauksissa on ollut tuhat kuvaa samasta vaatekappaleesta eri kuvakulmista. Tällöin luen ehkä yhden postauksen asiasta jossain blogissa – muut jää lukematta. Tällaisisten postauksien takia blogistakin tulee vähemmän “persoonallinen”. Ymmärrän siis hyvin, että bloggaajat haluaa yhteistöitä, mutta luulis, että isoimmilla blogeilla olisi vähän valinnanvaraa, eikä tarvitsisi tehdä ihan mitä tahansa turhaa.

Oon myös miettinyt sun blogin enkun “käännöksen” funktiota. Onko se hakukoneita varten vai mitä? Eihän ei-suomea puhuva saa siitä mitään irti, että kirjoittaa postauksesta kahdella lauseella (tai sanalla).

Iso plussa sulle siitä, että sua kiinnostaa tietää mitä mieltä lukijat on ja että sua oikeasti kiinnostaa panostaa tähän blogiin. :)

Vastaa
Inka 12.4.2016 at 20.41

Moikka Anna, ja kiva kun kommentoit! Tuo yhteistyöpostauskommentti on tosi tärkeä, sillä harvemmin niihin liittyen saa mitään perusteltua kritiikkiä, mutta tää herätti aika paljon ajatuksia ja sai osaltaan myös kyseenalaistamaan omia tekemisiä. Pyrin ite jatkuvaan kehitykseen ja tällä jos millä sinne päästään. Tekee hyvää kuulla, millaisia ajatuksia ne herättää siellä ruudun toisella puolella.

Hehe, tuo meikän enkun “käännös” ei valitettavasti oo niin laskelmoitu että se olis esimerkiksi hakukoneita varten, vaan se on ihan puhtaasti mua itseä varten. Mulla on tosi korkea kynnys kirjoittaa yhtään mitään julkisesti englanniksi kun koen mun kirjoitustaidon olevan viisvuotiaan tasolla, joten se että päätin ottaa edes lyhyet käännökset mukaan pukkaa mua joka ikisen postauksen kohdalla mukavuusalueen ulkopuolelle. Sen toki huomaa teksteistä joka lähes poikkeuksetta jäävät yhden tai maksimissaan kahden lauseen mittaisiksi, mutta ehkä vielä joku päivä uskallan kirjoittaa niin pitkän pätkän, että se jopa kertookin jotain postauksen sisällöstä… Siihen saakka mennään näillä! :D

Kiitti vielä kommentista ja aurinkoista kevättä! :)

Vastaa

Jätä Kommentti