Pallontallaajat.net
Valikko

Onnistunut biisonijahti Utahissa

Kirjoittanut Inka 31.3.2016

Yks hartaimpia toiveita täydellisen nollaamisen ja upeiden maisemien näkemiseksi oli mulla tällä reissulla nähdä biisoneita. Meidän reitti ei ulotu ihan Yellowstonen kansallispuistoon, joka olis ollu täydellinen paikka bongata noita tummia, karvaisia jättikokoisia eläimiä, mutta kovat oli toiveet siitä huolimatta. Haaveissa olikin, että jossain vaiheessa reittiä  bongattaisiin biisoni tai pari.

Utahin osavaltion pohjoisosassa, Salt Lake Cityn pohjoispuolella sijaitseva Antelope Island -saari tunnetaan paitsi komeista maisemista myös rikkaasta eläimistöstä, joka pitää sisällään tietysti biisoneita. Kaupunkiseikkailemisen lisäksi meidän eiliseen ohjelmaan kuului vierailu Antelope Islandilla, sillä haluttiin ehdottomasti päästä näkemään nuo elukat! Tosin en oo ihan varma bongattiinko niitä muutama päivä sitten pellolta laiduntamassa, mutta pelattiin kaiken varalta varman päälle.

Ajomatka Salt Lake Citystä Antelope Islandille kestää noin tunnin verran, ja reitti on kartasta katsottuna melko hölmö ainakin SLC:stä tulijoiden näkökulmasta, sillä ajoreitti saarelle sijaitsee sen itäosassa eteläkärjen sijasta. Ajettiin siis ensin aika paljon pohjoiseen, ennen kuin päästiin pitkälle, Salt Lake -järven yli tehdylle ajoreitille. Ennen ajoreittiä piti suorittaa kymmenen dollarin suuruinen sisäänpääsymaksu, ja tietysti naureskella portin vieressä olleelle amerikkalaistyyliin huolehtivalle Bison might be dangerous -varoituskyltille.

Antelope Island-21 Antelope Island-2 Utah Antelope Island-5 Antelope Island-9 Antelope Island-8 Antelope Island-6

Kelit Pohjois-Utahissa ei olleet ihan täysin meidän puolella, ja untuvatakille olis todellakin ollut tarvetta. Ihan jäätävä viima ja just ja just plussan puolella oleva lämpötila takasivat, että ulkona ei tarkennut ihan hirveästi tepastella pälyilemässä horisontissa mahdollisesti käyskenteleviä biisoneita. Kuin tilauksesta Karim vielä nappasi kuumeen, joten reissuelämysten kokemisella on ollut omat haasteensa. Päätettiin kuitenkin jalkautua vielä ajopäivän päätteeksi saarelle, ja jo maisemien puitteissa kannatti.

Saari on monien kansallispuistojen tavoin mainio ulkoilukohde, ja siellä menee useita kävelyreittejä. Myöhäisen kellonajan ja vieressä rykivän reissukaverin vuoksi meidän piipahdus sisälsi pääasiassa ajelua, sillä saarella on onneksi myös ihan mainio tieverkosto, jonka avulla Antelope Islandilla pääsee kiertelemään myös autolla. Tuulta ja orastavaa tuiskua uhmaten päätettiin kuitenkin hylätä valkoinen bandiitti hetkeksi ja kiivetä yhdelle saaren lukuisista kukkuloista katsomaan, josko sieltä bongattaisiin biisoneita. Tosin ylämäki vei pidemmän korren jo puolivälissä, ja luovutettiin nopeasti sen jälkeen, kun nähtiin kuin nähtiinkin lähistöllä pieni biisonilauma! Äkkiä alas ja kohti karvaelikoita.

Antelope Island Antelope Island-12 Antelope Island-17 Antelope Island-10 Antelope Island-11

Hetken päästä ne sitten oli siinä, kuutisen jättikokoista biisonia! Ei oltu ainoita joiden onnistui bongata eläimet, sillä niiden vieressä oli pari muutakin autollista. Taas saatiin ihmetellä ihmisten idioottimaisuutta, sillä eläinten jättimäinen koko ei tuntunut herättävän monissa yhtään tervettä pelkoa, sillä osa jengistä asteli ronskisti ihan liian lähelle ruokailevia eläimiä. Kuvitelkaa tuohon meikäläinen, joka vainoharhaisesti seuraa biisoneiden jokaista elettä ja on valmis sekunnilla millä hyvänsä rientämään paniikissa kohti autoa. :D

Biisonit tais olla kuitenkin aika tottuneita turisteihin, sillä ne otti rauhassa pari askelta kauemmas ja jatkoivat ruohon mussuttamista aivan kuin kymmenen metrin päässä ei oliskaan yhtään kovaäänistä turistia.

Kun elikot oli nähty, oli meidän aika palata takaisin Salt Lake Cityyn. Mutkiteltiin vielä vähän aikaa pitkin saaren rannikkoa, kunnes heitettiin Antelope Islandille ja sen biisoneille heipat. Vaikka matkoihin meni yhteensä reilut pari tuntia ja vietettiin saarella kokonaisuudessaan ehkä tunteroinen, oli se täysin vaivan väärti, sillä sekä biisonit että maisemat toi harvinaisen hyvän mielen.

Antelope Island-14 Antelope Island-15 Antelope Island-18 Antelope Island-20

Tiedoksi muuten jos suunnittelet reissua Antelope Islandille, on se tosiaan State park eli osavaltion oma puisto, joten sinne ei pääse jenkkikansallipuistojen omalla America the Beautiful -vuosikortilla. Tosin kympin hinta autoa kohden ei kyllä oo toivottavasti mikään kynnyskysymys tämänkään puiston kohdalla.

Eng: One of my main goals in this US road trip was to see bison, and I was so happy to see them in the Antelope Canyon State Park in Utah. The views were also amazing!

Lisää tästä aiheesta

5 Kommenttia

Maarit 31.3.2016 at 8.47

Tähän miljuuna sydäntä! <3 Oot aikamoinen sissi kun reissun päältä postailet, se on jäänyt multa aina tekemättä. Mutta nuo maisemat ja biisonit, milloinkohan pääsisin tuonne! Tahtoisin minäkin päästä biisoneita katselemaan ja onnuo vaan upeita nuo maisemat, niin täydellistä roadtrip seutua!

Vastaa
Laura | RIMMA + LAURA -matkablogi 31.3.2016 at 11.36

Oijoi <3 On ne vaan makian näköisiä elukoita! Pakko päästä bongailee kans joskus :)

Vastaa
Maarit Johanna 31.3.2016 at 12.14

Tulipa jotenki ihan mieleen oma visiitti kengurusaarella Perthissä Australiassa! Kelpais kyllä nähdä biisonejakin. Ihan mielettömän upeita elukoita <3

Vastaa
Vintagella 31.3.2016 at 21.00

Noi olisi kyllä hienoja bongata livenä!

Vastaa
Huli/Meanwhile in Longfield.. 1.4.2016 at 9.10

Wau! Olisi kyllä upeaa päästä näkemään noi jötkäleet ihan livenä. Kiitos tästä virtuaalimatkasta näihin upeisiin maisemiin.

Vastaa

Jätä Kommentti