Pallontallaajat.net
Valikko

Toipilaspäivä San Franciscossa kahden nähtävyyden voimin

Kirjoittanut Inka 8.4.2016

Ihanaa perjantaita kaverit! Mulla alkaa jet lag olla toivottavasti jo vähän paremmilla kantimilla, ja parina viime yönä oon onnistunut nukkumaan jopa kokonaisia öitä, ja siihen päälle vielä usean tunnin päikkäreitä. Ehkä tässä pikkuhiljaa aletaan kohta jo olla järjissään. :D

Aloitetaan reissupostausten purkaminen meidän Amerikan-matkan viimeisestä kohteesta San Franciscosta, missä käytiin matkan toiseksi viimeisenä päivänä. Tuona päivänä mulla oli ehkä tauti pahimmillaan, ja vaikka kuumetta ei tainnut olla ainakaan tuolla hetkellä, ei virtaa ollut mitenkään älyttömästi. Pääasiallisena kulkupelinä meillä olikin jalkojen sijasta auto, millä huristeltiin paikasta toiseen.

Me oltiin Karimin kanssa San Franciscossa nyt toista kertaa, sillä ensimmäinen vierailu oli ihka ekan road tripin päätteeksi vuonna 2011. Tuolta visiitiltä mieleen jäi superkylmä San Franciscold, sillä vaikka oli heinäkuun puoliväli, tuli mulla tuolloin aika kova ikävä toppatakkia. Varustauduttiin siis melko monin kerroksin päivän kaupunkiseikkailua varten, mutta onneksi nyt huhtikuun alun kunniaksi oli kuitenkin lämpimämpää kuin tuolla aiemmalla kesäreissulla.

San Francisco-4 San Francisco San Francisco-2 San Francisco-8 San Francisco-3 San Francisco-9 San Francisco-7

Koska keskustan huudit ja muut tärkeät nähtävyydet oli tuolla aiemmalla viiden päivän mittaisella vierailulla koettu, ei nyt tarvinnut ihan hirveästi stressata siitä, päästäänkö näkemään kaikki mahdollinen. Mulla oli oikeastaan kaks juttua mielessä: Golden Gate ja 39-laiturin merileijonat, jotka jostain syystä jäi aiemmalla reissulla näkemättä (ja haistamatta).

Otettiinkin ensimmäisenä suunta sillalle, mikä huristeltiin päästä päähän kohti paikallisoppaiden, eli Karimin veljen ja tämän vaimon, tietämää näköalapaikkaa. Parkit oli melko lujassa lauantaisen ajankohdan ja taivaalla mollottavan auringon vuoksi, mutta saatiin lopulta auto parkkiin ja päästiin maisemien äärelle. Mikäs sen parempaa!

Näköalapaikalla ei rajallisten parkkipaikkojen vuoksi ollut ihan mieletön ruuhka, ja saatiin katella punaista siltaa melko rauhassa. Oli hienoa nähdä se nyt selkeällä säällä, kun edelliskerralla maisemaa peitti kaupungille hyvin tyypillinen paksu sumupilvi. Kiva, että kerrankin kävi näin!

San Francisco-13 San Francisco-10 San Francisco-9 San Francisco-5 San Francisco-6 San Francisco-14

Jahka saatiin sillasta tarpeeksemme, oli päämääränä seuraavaksi toteuttaa meikäläisen toinen toive, ja rossailtiin rantsuun kohti Pier 39 -laituria ja sinne kotiutuneita merileijonia. Noin autolla liikkuessa kaupungin tunnelmaa on tietysti huomattavasti hankalampi havainnoida verrattuna esimerkiksi julkisiin tai puhumattakaan siitä jos paikasta toiseen liikkuisi jalan, mutta tuossa fyysisessä kunnossa se oli kyllä kaikkein paras vaihtoehto. Ja sai auton ikkunoiden läpi onneksi pienen kuvan kaupungin fiiliksestä!

Laiturilla oli liki yhtä kova tungos merileijonien lähistöllä kuin eläimillä omilla laitureillaan, ja elämys oli aika kokonaisvaltainen, sillä äänekkäät elukat oli myös melko lemuavia, ja vaikka hajurakoa oli jonkin verran, ei sitä missään nimessä ollu riittävästi. Oli kuitenkin hauska päästä viimein näkemään nuo eläimet.

Laiturilla hengailevat merileijonamassat on siitä aika erikoisia, että villieläimet on valinneet tuon paikan itse, ja ne voi tulla ja mennä aivan vapaasti. Kyseessä ei siis ole mikään San Franciscon matkailumarkkinointiorganisaation kehittelemä eläinansa, vaan kyseessä on aivan oikeasti lauma villieläimiä. Tuon alueen epäillään houkuttelevan merileijonia monesta syystä, muun muassa sen takia, että laiturin tuntumassa on niille runsaasti ruokaa, alueella ei tartte pelätä merileijonien luontaisia vihollisia haita ja valaita, ja lisäksi merileijonille on laiturilla mukavasti tilaa siitäkin huolimatta, että tuonakin päivänä eläimet hengaili pääasiassa kylki kyljessä tai jopa päällekkäin.

San Francisco-15 San Francisco-16 San Francisco-17 San Francisco-18 San Francisco-19

Tämän lisäksi viivyttiin San Franciscossa vielä yhden ravintolapiipahduksen verran, mutta muuten meidän päiväreissu jäi melko lyhyeksi ja kiertelyn määrä aika vaatimattomaksi. Siitä huolimatta oon kuitenkin tosi iloinen, että päästiin käymään kaupungissa, sillä meidän olotilat ei tehneet siitä itsestään selvää. Toivotaan kuitenkin, että tässä elämässä tulis vielä mahdollisuus vierailla kaupungissa ainakin kerran vielä oikein ajan kanssa, sillä kieltämättä harmittaa, että tää vierailu San Franciscossa jäi noin lyhyeksi.

Miltä kaupunki vaikuttaa tämän perusteella?

Eng: One of my main goals in our US road trip was to visit San Francisco. Unfortunately I got a flu just before our visit, so we couldn’t really walk around the city as much as I wanted to, but was glad that we got to see the top two places that were on my list. 

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Laura 8.4.2016 at 16.53

Mä en oikeastaan tiedä tarkalleen ottaen miksi, mutta mä menin ja hurahdin San Fransiscoon aivan täysin omalla viiden päivän visiitilläni siellä viime marraskuussa. Jotenkin mentaliteetiltaan juuri mun tyyppinen kaupunki. Tietty kokemukseen vaikuttaa aivan huikea sohvasurffaushost, joka teki mun reissusta ihan ikimuistoisen. Nyt vaan haaveillaan paluusta tuohon kaupunkiin… :) Tosi kauniita kuvia oot saanut ikuistettua, ihana valo kaikissa!

Vastaa
Inka 10.4.2016 at 7.46

Ihanaa, että nää hurahdit San Franciscoon! Munki mielestä se on kyllä tosi ihana kaupunki, vaikka mitään valtavaa rakkautta en sitä kohtaan tunnekaan. Host kyllä varmasti voi vaikuttaa kokemukseen niin paljon, huippua että sulle sattui ihan super. Ja kiitos, tuolla oli kyllä tosi nätti valo. :)

Vastaa
säppä 8.4.2016 at 17.00

Mä olin eniten kade just noista merijellonista, kun Perttu niistä lähetti kuvia viime vuonna työmatkaltaan! :D Joskus vielä…

Vastaa
Inka 10.4.2016 at 7.47

Heh, niitä on kyllä huomattavasti miellyttävämpi katella kuvista kuin livenä, kun mukana ei tuu niiden ominaishajua.. :D

Vastaa
Annika - home & away 8.4.2016 at 19.26

Huikeita kuvia! Omalla San Franciscon reissulla kymmenisen vuotta sitten taisin seistä tuolla samaisella maisemapaikalla ja tuijottaa tyhjyyteen. Punaisesta sillasta ei näkynyt sumusta senttiäkään :) Merileijonat sentään saatiin kokea. Mulle jäi kaupungista myös tosi kiva fiilis ja edelleen odottelen sinne paluuta. Ehkä joskus vielä..

Vastaa
Inka 10.4.2016 at 7.48

Kiitti Annika! San Francisco on kyllä tosi paljon erilainen mitä muut jenkkikaupungit missä oon käyny, sumulla tai ilman. Ei nimittäin kovin monesta muusta oo tullu niin vahvaa fiilistä (kommenteista päätellen myös muilla), että takaisin pitää päästä.

Vastaa
Paula - Viinilaakson viemää 9.4.2016 at 3.56

Kiva että kävit täällä meidän hoodeilla ja tykkäsit! Mekin ollaan podettu pahemman luokan influenssa eli se aalto on nyt täällä vahvasti kierrossa. Toivottavasti voit jo paremmin.

Vastaa
Inka 10.4.2016 at 7.49

Kiitos kommentista Paula!

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 9.4.2016 at 8.12

Meillä kävi samoin kuin ilmeisesti sun ekalla reissulla että ihana sumupilvi eikä nähnyt juuri nokkaansa pidemmälle. Haaveena olis viettää enemmän aikaa niin SF:sä kuin LA:ssakin, vaikka molemmissa oltiin 2-3 päivää. Olis kiva ajaa sitä Calin rannikkoa pitkin. Ehkä vielä joskus.

Vastaa
Inka 10.4.2016 at 7.50

Pidän peukkuja, että pääset vielä toteuttamaan tuon haaveen!

Vastaa

Jätä Kommentti