Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Legendaruokahehkutus: In-N-Outin hampurilaiset
Pallontallaajat.net
Valikko

Tähän väliin vähän burgerihehkutusta..

Kirjoittanut Inka 12.4.2016

Ravintolan avoimessa keittiössä häärää viitisentoista valkoisiin työpaitoihin ja punaisiin essuihin sonnustautunutta kokkia. Naisilla on päässään punaiset lippikset, miehillä valkoiset hatut. Tunnelma on tosi rento, läppää lentää ja hymyjä irtoaa niin muille työntekijöille kuin asiakkaillekin. Yks syöttää perunoita lohkomasiinaan, toinen kuivaa salaattia ja kolmas huutelee asiakkaiden tilauksia. “Customer number 68!”, kaikuu asiakkaiden keskustelun täyttämässä ravintolassa.

Ollaan In-N-Outissa, Yhdysvaltain länsirannikon legendaarisessa hampurilaisravintolassa. Puna-valko-keltaisesta värityksestään ja houkuttelevasta palmukuosistaan tuttu ketju on supersuosittu kaikkien keskuudessa, sillä sanotaan että jopa ranskalaisen keittiön Yhdysvaltoihin tuonut kokki Julia Child rakasti In-N-Outia. Enkä ihmettele, sillä kukapa voisi vastustaa noita burgereita.

In-N-Out In-N-Out-3 In-N-Out-4

In-N-Outin taika piilee hyvissä hamppareissa ja edullisissa hinnoissa, sillä ketjun tuplahampurilainen eli Double-Double maksaa kohteesta riippuen noin kolme ja puoli dollaria. Tämänhetkisen kurssin mukaan se on euroissa 3,10. Siihen hintaan on aika vaikea saada juuri yhtään mistään muualta oikeasti hyvää hampparia, ja sekös ilahduttaa paitsi meitä turisteja myös paikallisiakin. Seuraan instassa muutamia Losissa asuvia jenkkien blogimaailman ykkösnimiä, ja hekin tuntuvat aika ajoin vannovan In-N-Outin nimeen.

Ei siis liene mikään yllätys, että ravintolaketju oli tuolla kymmenen päivän jenkkireissulla myös mulle pakkomielle. Parasta In-N-Outissa on ketjun not-so-secret-menu, joka pidentää ravintoloissa esillä olevaa ruokalistaa huomattavasti. Oma suosikkikombo on tilata hamppari protein style eli salaatinlehden välissä, sisälle 3×3 eli kolme pihviä ja kolme juustoa sekä kylkeen reilun kahden dollarin hintainen mansikkapirtelö. Karim tilaa burgerin kylkeen side of lettuce and tomato, koska ne saa ilmaiseksi ja jos Amerikassa jossain on mahdollisuus saada ilmaisia rehuja, siihen mahdollisuuteen on tartuttava.

Protein Stylen lisäksi toinen suosittu not-so-secret-menun tuoma mahdollisuus on tilata ruoka Animal Style, mikä toimii ilmeisesti erityisesti ranskalaisissa. Animal Style tuo annokseen runsaasti kastiketta, hampurilaisiin sinappia sekä suolakurkkuja ja ranskiksiin juustoa sekä paistettua sipulia. Tätä vaihtoehtoa mää en kuitenkaan oo maistanu, sillä sinappi ei juuri iske eikä ranet kiinnosta, vaikka kieltämättä houkuttelis joskus tilata burgeri animal and protein style.

In-N-Out-5 In-N-Out-2 In-N-Out-6

Koska Amerikassa useimmat hampurilaisketjut rakentavat perustamisvaiheessa itse ravintolarakennuksen alusta loppuun saakka, on suurin osa In-N-Outeista just eikä melkeen identtisiä. Se on mun mielestä jotenkin tosi hämäävää, mutta mikäs siinä niin on ainakin asiakkaalle helppoa, kun tietää tasan tarkkaan mistä ravintolasta löytyy mikäkin, vaikka ei olisi koskaan käynytkään.

Yksi asia mitä en ollu koskaan huomannu oli se, miten In-N-Outien edessä kasvaa lähes aina kaks palmua ristiin. Karim kiinnitti tuohon huomiota nyt männäreissulla ja vaikka se tuntui aluksi vähän sattumalta, todisti x-asennossa sojottavat palmut jokaisen ravintolan edessä että kyseessä ei todellakaan oo mikään sattuma. Palmujen tarina juontaa nimittäin juurensa ravintolan perustajan Harry Snyderin lempileffaan It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World, missä päähenkilöt etsivät aarretta, joka on piilotettu w-kirjaimen muodossa kasvavien palmujen luo. Neljästä palmusta kaksi keskimmäistä muodostavat x-kirjaimen, mistä ajatus In-N-Outien merkkaamiseen palmuäksällä on saanut alkunsa. Täytyy kyllä sanoa että aika ihme meininkiä!

In-N-Out-7 In-N-Out-8

Kymmenen päivän mittaisen Amerika-matkan aikana mää kävin In-N-Outissa kolme kertaa. Olisin varmaan käynyt joka päivä, ellei Karim olis kaivannut lautaselle vähän enemmän rehuja.

Eli jos siellä ruudun takana on vielä joku joka ei ole In-N-Outista kuullutkaan, kannattaa ketjun nimi painaa mieleen seuraavaa Jenkkien länsirannikolle ulottuvaa reissua suunnitellessa. Tiiätpähän mihin mennä ainakin siinä vaiheessa, jos budjetti alkaa uhkaavasti huveta!

Ja pst! Kiitos kaikille palautetta antaneille. Luin kommentit vielä kertaalleen ja kävin nyt viimein ajan kanssa vastaamassa kommentteihin. Amerikan tuliaispaketti lähtee nimimerkki Odelle. Sähköpostia on laitettu, joten tsekkaahan mailisi!

Eng: I don’t say that I am a fan of In-N-Out, I just say hooray for the budget-friendly burgers, which btw taste delicious! 

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 12.4.2016 at 21.56

No huh, että tuli nälkä! Nää burgerit on kyllä superhyviä, ihan hyvin voi saman loman aikana syödä useamman kerran! Mekin syötiin viimeksi ainakin kolmesti, viimeisen kerran vielä lähtiessä lentokentän vieressä ;)

Vastaa
Inka 14.4.2016 at 23.14

Haha, voisin kyllä hyvin kuvitella itsenikin lentokentällä burgeri kourassa. :D Tällä reissulla olin hotellin check-inissä double-doublen kanssa, eli hyvin meni. :D

Vastaa
Samuli K. 12.4.2016 at 23.03

Kolme kertaa kymmeneen päivään, sounds about right! *drool* Tämä näistä tämmösistä ois vielä kokematta ja näyttää kyllä semmoselta että kävisin itekki joka päivä. Vielä joskus.

Vastaa
Inka 14.4.2016 at 23.15

Haha, eikös vaan? Kyllä hamppari päivässä pitää housut istuvina. :D Tää kannattaa ehottomasti ottaa listalle!

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 13.4.2016 at 7.32

Toivottavastin muistan tän sitten vielä kun joskus jenkkeihin pääsee. Mikäli kaikki ravintolat ovat täysin identtisiä, niin niitä on vähän vaikea perustaa valmiisiin tiloihin, vaan aina pitäisi rakentaa uusi? Ja mikäli kaikissa on X palmut, mitenköhän ne on onnistuttu kasvattamaan.

Vastaa
Inka 14.4.2016 at 23.15

Tuota minäkin mietin, aika erikoista alkaa ohjata palmuja kasvamaan haluttuun suuntaan..

Vastaa
Sukellus Asiaan 13.4.2016 at 12.50

Niin hyviä! Testattu on!

Vastaa
Inka 14.4.2016 at 23.16

Jess!!

Vastaa

Jätä Kommentti