Pallontallaajat.net
Valikko

Makuelämyksiä Ruotsinlaivalla

Kirjoittanut Inka 16.4.2016

Yhteistyössä Visit Sweden

Amerikan-kuulumiset vaihtuu hetkelliseksi Ruotsiin, sillä körryyteltiin torstain ratoksi Kean ja Eveliinan kanssa aivan Lappiin saakka, ja mää naputtelen tätä postausta Ruotsin Hemavanista. Hypättiin upouuden Volvon kyytiin jo keskiviikkona, ajettiin Turkuun ja ohjattiin Volvo niin perinteisen Viking Gracen autokannelle. Se oli mulle ensimmäinen kosketus tuohon niin perinteiseen ruotsinlaivaan, mutta varsinaiset laivailottelut jäi tälläkin kertaa välistä. Seuraavana päivänä meillä oli edessä nimittäin semmoinen kevyt 12 tunnin ajo Ruotsin halki aina Hemavaniin saakka, ja täällä sitä nyt ollaan.

Palataan kuitenkin vielä keskiviikkoiltaan, kun fiilisteltiin tulevaa reissua. Selkeyden vuoksi kerrottakoot vielä, että tää reisba on Visit Swedenin sponssaama, ja esimerkiksi laivamatka ruokineen saatiin ilmaiseksi. Myös hytin ikkunasta lähtöhetkellä näkynyt Turun Linnan kaunistama maisema kuului settiin, tosin se ei varmaan oltu ihan suunniteltu juttu.

Viking line Viking line-3 Viking line-2 Viking line-4 Viking line-5

Keskiviikkoiltana meillä oli ohjelmistossa ahvenanmaalaiskokki Michael Björklundin Viking Linelle suunnittelema kevätmenu, ja se kyllä kelepas. Oon fiilistellyt useaan otteeseen miehen viimekeväistä Viikkarimenua, joka oli niin nappi kuin voi olla, joten voitte arvata että olin melko innoissani kun kuulin erikoismenun saavan jatkoa.

Viime keväänä syötiin hirveä ja pottumuusia, ja tänä vuonna luvassa oli huomattavasti merellisempi menu. Yritin taas sivistyttää makunystyröitäni tarjoilemalla niille raakaa kalaa ja mätiä, mutta aika pitkä matka mulla on vielä siihen, että kykenisin nauttimaan niistä. Menun kalapitoisuuden vuoksi ja viime kevään menun erinomaisuuden takia tää tämän kevään setti kalpeni kuitenkin selvästi sen aiemman rinnalla, vaikka kieltämättä tämäkin Björklundin suunnittelema kokonaisuus, erityisesti auringonlaskun kera, maistui kyllä tälläkin kertaa. Ja varmasti maistuis vielä paremmin, jos ruokavammoja kalaruokia kohtaan ei olis.

Suunnattiin ravintolaan heti kun sinne pääsi, eli vähän ennen laivan irtoamista satamasta, ja päästiin näkemään horisonttiin painuva aurinko oikein aitiopaikalta. Ihan hyvä keskiviikkoilta!

Viking line-6 Viking line-7 Viking line-10 Viking line-8 Viking line-12 Viking line-13 Viking line-14 Viking line-16 Viking line-15 Viking line-9

Olipa ihana taas viettää aikaa kunnolla Kean ja Even kanssa! Ollaan tutustuttu blogien kautta kolmisen vuotta sitten, ja vaikka määki asun nykyisin samoilla nurkilla, loppujen lopuksi ehditään nähdä ajan kanssa aivan äärettömän harvoin. Jo reissun ekana iltana ehdittiin aika hyvin vaihdella peruskuulumiset, ja kun juttu silloin keskiviikkoiltana alkoi, ei se oo vielä tähän hetkeen mennessä päässyt loppumaan.

Ja täytyy sanoa, että vaikka edellisestä lomasta ei ehtinyt kulua edes kokonaista työviikkoa, niin on aika ihanaa vaan nollata muutama päivä taas tähän väliin.

Terkut siis tällä kertaa Ruotsista!

Eng: Greetings from Hemavan, Sweden! Here I am with my travel blogger friends Kea and Evelina. 

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Maarit Johanna 16.4.2016 at 19.56

Ooh parsaa, mun ehdotonta lempparia! Tosi kauniit ja skandinaaviset astiatkin. Mua sykädyttää noi kauniit tarjoilut ja asetelmat <3 Vitsi miten kaipaisin risteilylle taas…

Vastaa
Inka 18.4.2016 at 22.09

Risteilyt on kyllä oma maailmansa, mutta onneksi ruokapuoli paranee kerta kerralta!

Vastaa

Jätä Kommentti