Pallontallaajat.net
Valikko

Meidän ensimmäinen matkapodcast

Kirjoittanut Inka 28.4.2016

Näin matkailijana arvostan aika paljon vaikkapa kännykässä mukana kannettavaa viihdettä, joka ei juuri vaadi ylimääräistä tilaa. Oli se sitten lempparisarja tai -leffa, e-kirja, tietokoneen välilehdelle tallennetut blogipostaukset, äänikirja tai ihan rehellinen podcast. Erityisesti kävellessä tai vaikkapa pitkällä automatkalla, lennosta puhumattakaan, on tosi kätevää kuunnella mielenkiintoista jutustelua suoraan kuulokkeista, sillä aina ei jaksa edes pitää silmiä auki saati lukea.

Löysin podcastit aika hiljattain, ja oon kuunnellut niitä lähinnä työmatkoilla sekä muilla kävelyillä, ja ihastuin niihin heti ensikuulemalta. Ajatus siitä että mielenkiintoisesta aiheesta käydyn keskustelun voi kuunnella milloin itselle sattuu parhaiten sopimaan on ihan täydellinen juttu matkailijalle ja kirosinkin, kun en oo löytäny podcastien maailmaan aikaisemmin. Ihan ekana nään itteni lentokoneessa pitkällä lennolla niin poikki että edes leffaa ei jaksa kattoa, missä tilanteessa podcast on loistava viihdyke siihen saakka, kunnes nukahtaa.

Aika nopeasti podcastien maailman löydettyäni jouduin toteamaan, että mielenkiintoisia suomenkielisiä podcasteja on aivan todella vähän, saati sitten matkailuaiheesta. Siispä voin nyt ilolla kertoa teille, että nyt on! Tai ainakin suomenkielinen ja matkailuaiheinen, mielenkiintoisuus jää kuulijan harteille.

Milla ja Inka Milla ja Inka-2

Mää teen nimittäin nykyään podcastia, ja missä seurassa! Yksin hölöttäminen ei oo koskaan kivaa, ja kun mun rakas ystävä Pingviinimatkat-blogin Milla ehdotti että ryhdyttäisin yhdessä tekemään matka-aiheista podcastia, olin sekunnissa mukana. Ajatus siitä että nähtäisiin säännöllisesti ja puhuttaisiin vain matkailusta oli sen verran kutkuttava, ettei siitä voinut kieltäytyä. Lisäksi haaveilin opiskeluaikoina radiotoimittajan urasta, joten tää on varsin mainio tapa päästä verestämään vanhoja kykyjä.

Minä ja Milla ollaan sen verran erilaisia matkailijoita, että uskon tulevissa podcasteissa nousevan mielenkiintoisia keskusteluja. Se että ollaan aika eri ikäisiä, meillä on erit suosikkikohteet (paitsi New York, jota rakastetaan molemmat), täysin erilaiset matkabudjetit ja muutenkin täysin erilainen tapa matkustaa, tuo varmasti sitä mielenkiintoista sisältöä podcasteihin.

Ensimmäinen podcast toimii meidän esittelynä, ja kerrotaan siinä vähän pohjustukseksi meistä matkailijoina sekä meidän matkailutaustoista. Sen jälkeen siirrytään sitten varsinaisiin matkailuaiheisiin, eli laitetaan niin sanotusti iso pyörä pyörimään. Aiheita on suunniteltuna jo pitkä litania, enkä malta odottaa että päästään niiden pariin!

Tässä siis kaikkien aikojen ensimmäinen Millan ja Inkan matkapodcast, olkaas hyvä!

Ja me otetaan tietysti enemmän kuin mielellään palautetta sekä aihetoiveita vastaan. Iiks, nyt jännittää!

Eng: I made my first podcast with my friend. Yikes!!

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Jasmin 28.4.2016 at 15.53

Ihan loistava idea ja mä ainakin tykkäsin tosi paljon tästä ekasta podcastista! :D Mä en oo vuosiin kuunnellut suomalaista radiota, podcasteja sun muita koska on jotenkin tuntunut tosi työläältä päästä niihin ulkomailla käsiksi, mut jään kuuntelemaan seuraavia juttuja! Tuutteko päivittämään nää podcast-julkaisut teidän blogeihin vai mikä ois paras tapa seurata? Miä mietin myös sitä että onks näitä mahdollista ladata tyyliin puhelimeen, että näitä vois kuunnella silloin kun ei satu olemaan wifi-yhteyden päässä? :)

Vastaa
Pingviinimatkat 28.4.2016 at 16.51

Vastaan pikaisesti tähän meidän molempien puolesta, jos vaikka muillekin herää sama kysymys. Eli tarkoitus on päivittää julkaisut myös blogeihin ja Pingviinimatkojen puolelta löytyy oma sivunsa tälle pyhitettynä. SoundCloud on softa mihin lataamme podvastin ja jaamme sieltä linkkinä. SoundCloudin saa puhelimeen appina ja sinne saa tehtyä omia seurantalistoja. Suosittelen! Ja kiitos Jasmin kannustavasta kommentista :)

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.10

Kiitti Milla!

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.09

Milla tuossa jo vastailikin kyssäreiden puolesta, joten meikältä vaan iso kiitos kommentista ja ihana kuulla että tykkäsit!! Tää tekeminen on meillekin tosiaan sen verran tuoretta että kaikki ohjelman ominaisuudet ei oo vielä ihan hanskassa, mutta sitä mukaa kun oppia tulee lisää niin jaan kyllä täällä blogin puolella vinkkejä podcastien mahdollisimman vaivattomaan seuraamiseen.

Ja mulla tulee ainakin nyt aluksi podcastit blogiin ja tulevaisuudessa (eli jahka kotiudun reissusta) yläpalkkiin samanlainen välilehti, josta podcastit löytyy.

Ihanaa, jos pysyt mukana! :)

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 28.4.2016 at 16.54

Oli kyllä kiva ja jään myöskin kuuntelemaan teitä. Olin kysymässä samoja kuin Jasmin. Podcastit ovat mulle muutenkin aika vieras juttu.

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.11

Kiitos palautteesta, kiva kuulla että tykkäsit! :)

Vastaa
Terhi / Muru Mou 28.4.2016 at 19.02

Ihan mahtavaa!! :) Mä luulin, että podcastit on jo mennyttä enkä koskaan päässyt siihen kelkkaan mukaan, mutta mun poikaystävä on suuri podcastien fani, kuuntelee niitä jatkuvasti ja osti ihan äskettäin jopa nauhoittimen tehdäkseen omia ohjelmia. Mäkin oon nyt innostunut siitä ja olen miettinyt touhun kokeilemista… mutta katotaan uskallanko kuitenkaan koskaan julkaista omia höpötyksiä :)
Jään odottamaan teidän seuraavia podcasteja!

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.12

Hehe, nyt ollaan sitten sillä toisella kierroksella. :) Ja kivaa että tää herättää sunssakin positiivisia ajatuksia! Tää oli varsin helppo juttu, tosin tietty näin kaverin kanssa kynnys aloittaa on huomattavasti helpompi, kun ei tartte pelkästään itekseen hörötellä. Sulla varmasti riittäis seikkailutarinoita jaettavaksi, joten laita ihmeessä oma podcast harkintaan, kuuntelisin kyllä mielelläni!!

Vastaa
Annika - home & away 28.4.2016 at 19.48

Hauska idea! Oon itsekin löytänyt podcastit vasta hiljattain. Oli yllättävänkin hauska kuunnella teitä, vaikkei ensimmäisessä jaksossa vielä mitään kovin uutta vanhalle lukijalle tullutkaan. Varmasti kuuntelin toistekin :)

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.13

No joo ei varmana tullut kauheasti uusia juttuja erityisesti, kun tunnet meidät molemmat vielä henkilökohtaisesti. Toivottavasti tää korjautuu tulevissa podcasteissa. :) Ja kiva kuulla, että saatat kuunnella toisenkin. Kiitti kommentista Annika!

Vastaa
Vintagella 28.4.2016 at 20.17

Mielenkiintoista juttelua, mäkin jäin odottelemaan jatkoa. :)

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.13

Mahtavaa, tosi kiva kuulla!

Vastaa
Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 28.4.2016 at 20.18

Jee ihanaa! Hyvä tytöt <3 Tapeeon perässä juoksevalle äidille nää podcastit on kyl huippuja, ku ei tartte ku kuunnella! :D

Vastaa
Inka 28.4.2016 at 21.14

No tuota näkökulmaa en yllättäen osannut ajatellakaan, eli yks lisäplussa podcasteille. Kiitti! <3

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 28.4.2016 at 21.29

Huikee idea mimmit! Jään ehdottomasti kuulolle :) Ihan superia!

Vastaa
Inka 3.5.2016 at 7.49

Jes, kiitos Sanna, ihanaa!

Vastaa
Ulla 28.4.2016 at 22.58

Vitsi te ootte HYVIÄ!!! Kuuntelin koko podcastin ja todella odotan jo seuraavaa innolla! Ootte ihan valmiit vaikka radioon juontamaan jotain omaa show’ta! Niin sujuvaa ja mielenkiintoista! BRA-VOO!

Vastaa
Inka 3.5.2016 at 7.49

Kiitos Ulla! <3 Ihana kuulla ja tulee tosi hyvä mieli tehdä lisää. :)

Vastaa
Jenna 29.4.2016 at 10.04

Ihan mieletöntä! Eka podcast kuulosti tosi hyvältä :) Mulla on jostain syystä jääneet nuo podcastit jääneet vähemmälle. En oikein tiedä miksi. Pitää kyllä taas aloittaa. Seuraavia podcasteja odotellen.

Vastaa
Inka 3.5.2016 at 7.50

Jes, kiitos Jenna! :)

Vastaa
Maarit 29.4.2016 at 17.46

Musta tuntuu et tää saatto olla eka podcast jonka oon koskaan kuunnellut!? :D Kuuntelin tallimatkalla ja olikin tosi kiva kuunnella teidän jutustelua! Ihan varmasti kuuntelen jokaisen lähetyksen jatkossakin. :)

Vastaa
Inka 3.5.2016 at 7.50

Kiitos Maarit, aivan fantastista että tää meidän juttu sai näin loistavan vastaanoton. :)

Vastaa

Jätä Kommentti