Pallontallaajat.net
Valikko

Kaikkien aikojen reissukevät: USA, Ruotsi, Libanon, Espanja, Tatarstan ja Azerbaidžan

Kirjoittanut Inka 16.5.2016

On ihana huomata elävänsä kaikkien aikojen reissukevättä. Tai oikeastaan ei voi ehkä puhua pelkästä keväästä, sillä osa tällä hetkellä tiedossa olevista reissuista on luvassa vasta kesällä, mutta koska ne on jo nyt tiedossa, ei niistä voi olla intoilematta. Parasta on se että luulin ettei kevään 2012 reissukeväästä voi pistää työssäkäyvänä paremmaksi, mutta näköjään kaikki on mahdollista.

Tällä hetkellä mää istun laukut pakattuina lentokoneessa matkalla Espanjan Alicanteen, missä vietän alkuviikon työkavereiden kanssa. En voisi olla kiitollisempi meidän loistavasta tiimistä ja siitä, että voidaan pitää työpaikan strategiapäiviä nyt vaikkapa Espanjassa työpaikan neukkarin sijasta. Tuntuu lottovoitolta, ja sitähän se onkin.

Lentokone-8 Lentokone-9

Sama fiilis iskee, kun mietin tämän vuoden ensimmäisen puoliskon reissuja. Listalla on niin monta unelmareissua, jotka jo itsessään riittäis ilahduttamaan jos ei nyt koko vuotta niin ainaki puolikkaan. Matkakohteiden listalle on päässyt vanhat rakkaat suosikit Amerikka ja Libanon missä nyt on jo tullu käytyä, sekä tietty naapurimaa Ruotsi. Jo niillä pärjäis tosi pitkälle, mutta ei tarvi, koska edessä on kuitenkin vielä toinen satsi aika siistejä matkakohteita.

Tulevien viikkojen ja kuukausien aikana mää pääsen nimittäin Espanjan lisäksi seikkailemaan kahdessa muussa kohteessa, jotka on kyllä sen verran eksoottisia, että meinaa hampaat tippua suusta. Otan nimittäin maapallolla uuden aluevaltauksen ja suuntaan itään, kun pakkaan ensin kesäkuun puolivälissä laukut ja suuntaan yhdistetylle työ- ja blogimatkalle Tatarstaniin. Heinäkuun loppupuolella on taas kesäloman aika, jonne buukattiin just Karimin kanssa lennot Azerbaidžanin pääkaupunkiin Bakuun.

Tarkempia suunnitelmia ei kesäloman suhteen vielä oo, mutta aika varmasti tehdään hyvin samankaltainen reissu kuin viime kesänä Balkanilla, eli vuokrataan auto ja rossaillaan ympäriinsä. Varmaa on ainakin se, että mua jännittää jo nyt, sillä en tosiaan oo käynyt noilla nurkilla päinkään, joten Kaspianmeren läheisyys ja eksoottisten kohteiden loppumaton valikoima on todellakin jotain uutta! Kaikki matkavinkit ja -varoitukset otetaan mieluusti vastaan, joten jos oot käyny noilla nurkilla, kerro ihmeessä mitä me sieltä voidaan odottaa. Pallarien Baku-keskustelut on jo kahlattu, ja sieltä sai onneksi aika paljon hyviä tärppejä.

Lentokone-7 Lentokone-6

Parasta tässä on vielä se, että näiden lisäksi jotain matkoja saattaa vielä tulla! Ja onkin tulossa, sillä tämän viikon loppupuolella hyppään norjalaisen siivin Rovaniemelle, minkä jälkeen vietän ens viikon Oulussa. Se reissu tulee olemaan täynnä mahtavia elämyksiä sekä onnenkyyneleitä, sillä luvassa on paitsi treenaamista vanhojen kavereiden kanssa myös kauan odotettu hääviikonloppu.

Että ei kait täsä. Paitsi että jos käyttäisin korneja #kiitollinen tai #blessed -tunnisteita, niin nyt vois olla niiden aika.

Kaiken tän omista reissuista tohottamisen jälkeen mua kiinnostaa tietää, miltä sun reissukevät on näyttäny tähän mennessä, ja mitä on vielä luvassa? Ja tosiaan jos tipsejä Azerbaidžaniin löytyy, olisin niistä hyvin kiitollinen!

Eng: I can’t believe how lucky I am! This spring I have not only been to US, Sweden and Lebanon but I am also going to Spain, Tatarstan and Azerbaidžan in the following weeks. I guess this is the best travel spring/summer so far!

Lisää tästä aiheesta

26 Kommenttia

lena / london and beyond 16.5.2016 at 11.36

No vau, nyt kuulostaa ihan mahtavalta nää teidän suunnitemat! Tatarstan ja Baku, nää mua puhuttelee ja paljon. Baku on etenkin ollut pidempään listalla. Meillä on nyt vähän reissusuunnitelmat jäissä ennenkuin nähdään millainen baby meille tulee, mutta loppukesästä saattais olla mahdollisuus lähteä Matteon työreissulle Englantiin ja pienelle ptää passi hankkia jostain, eli vähän edes kesäreissuja tiedossa. Huikeaa Alicanten reissua!

Vastaa
Inka 17.5.2016 at 23.56

Hihii, teille tulee varmasti ihan huippu uus reissukaveri!! :) Kiitti toivotuksista!

Vastaa
Laura/My post-University life 16.5.2016 at 12.04

Kuulostaa hyvältä. Olen itse käynyt Bakussa pari kertaa ja blogiin kirjoittanut juttuja siitä jotka löytyy täältä jos haluat niitä lueskella

Baku on ihan mielenkiintoinen, hyvin rikas ja turvallinen kaupunki ja itseasiassa aika tavallinen suurkaupunki. Onkin varmaan hyvä idea vuokrata auto ja nähdä hieman ympärillä olevia alueita!

Vastaa
Inka 17.5.2016 at 23.58

Kiitos kommentista Laura! Jes, ihanaa saada vinkkejä, tsekkasin noi nyt puolella silmällä mutta pitää kyllä palata reissusuunnitteluja tehdessä kunnolla ajan kanssa postausten pariin. :) Kiva kuulla, että siellä ei mitään ainakaan negatiivisessa mielessä poikkeavaa ole!

Vastaa
Unnukka 16.5.2016 at 12.08

WAU! Sulla on kyllä huikea kevät menossa ja ihan mahtavia juttuja edessä, innolla (ja hieman kateellisena) jään oottelee postauksia :D meidän reissusuunnitelmat on seuraavien kuukausien ajalle Rantsu, Tampere ja Helsinki. Ei ihan niin eksoottista siis…mutta eiköhän se taas jossain vaiheessa tää reissutahti piristy ;)
Ihanaa kevättä! <3

Vastaa
Inka 17.5.2016 at 23.59

No eläpä mittään, teidänkin reissusuunnitelmat kuulostaa kivoilta! :) Ja jos HKI-reissun yhteydessä on saumaa, niin laita viestiä niin koitetaan nähä, olis nimittäin niin kiva!!

Ihanaa kevättä sulleki! <3

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 16.5.2016 at 12.16

Valitettavasti mulla jää nyt tää vuos reissusta vähän vajaaks. Tai no aika pitkään ollut vain reissu/vuosi, mutta josko voisi vähän tihentään. Aussi ja Seelanti on oikeastaan edellisen vuoden puolella ja malesian reissu oli vain shoppailua ja altaalla makoilua. Ihan vain siksi kun olen ollut siellä aikasemmin ja ensi talvena uudestaan, mikäli isäni työsopimusta jatketaan vuodella. Muuten sitten kävin pääsiäisenä Riiassa, josta (toivottavasti) pian saan lisää postausta.

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.01

Vau, Aussit, Uusi-Seelanti ja Malesia kuulostaa kyllä mahtavilta, vau! Kivoja reissuja sulla on kyllä takana!

Vastaa
Maarit Johanna 16.5.2016 at 13.25

No ei kait siinä joo! Baku ja Tatarstan, ehkä mun unelmien kohteita molemmat <3
Mie oottelen kans koska olis taas tiedossa tuollainen hulivilireissuvuosi. Viime vuonna oli melkoista lentelyä ja roadtrippailua ja ihania reissuja koko vuosi, mutta nyt on lievästi sanottuna joutunut rauhoittumaan ja kurkkimaan lompakon pohjaa :D
Azerbaizhan-juttuja ootellessa! Ja muitaki. Oi. ^^

Vastaa
Maarit Johanna 16.5.2016 at 13.26

Ai nii, tervetuloa taas Rolloon! :)

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.02

Kiitti! Mää selvittelen mun aikatauluja ja laitan sulle viestiä, josko nyt ehittäis nähä Rollossa!! :) Viimeksihän me ei sinne asti edes päästy…

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.02

Hulivilireissuvuosi tuntuu kyllä aika siistiltä, paitsi katotaan mitä syksy pitää sisällään, onko yhtään mitään… Näillä onneksi pääsee pitkälle!

Vastaa
sonjanette | FIFTYFIFTY 16.5.2016 at 19.10

Voi vitsi, just fiilistelin omia tulevia kesäreissujani! :) http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/05/16/autolla-baltiaan-ja-muita-kesasuunnitelmia/

Mulla on ihan sama fiilis, innokas ja onnekas kaikesta tulevasta. Eniten innoissani olen Baltian autoreissusta. Aika mahtavalta kuulostavat kyllä sun suunnitelmat, varsinkin nuo eksoottiset Tatarstan ja Baku. Täytyy muuten lukea sun juttuja Balkanin autoreissusta, sekin on yksi monista matkahaaveistani. :)

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.05

Kävinkin tsekkaamassa ja aika kivalta vaikuttaa tuo teidän Baltian autoreissu! Mää haaveilin vastaavasta viime kesälle, mutta budjetin puuttuessa jäi toteutumatta. Ehkä se ei haittaa, kun sen voi toivottavasti jatkossa vielä toteuttaa. Odotan siis mielenkiinnolla, miten teidän reissu sujuu! :) Ihanaa reissuodotusta, se on parasta!

Vastaa
Jenni 16.5.2016 at 19.21

Voi että, oon jo pitkään halunnut mennä Azerbaidzaniin, mutta se viisumi on sinne niin kallis, etten ole raaskinut sen takia lähteä. Saitteko helposti hankittua ne?

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.06

Ei olla vielä hankittu, kun tässä on onneksi vielä ihan mukavasti aikaa. Laskettiin, että meiltä kahdelta viisumi maksaa kaikkine kuluineen noin 200 euroa, joten ei se ihan mahdoton onneksi ole, vaikka tietysti vähän tyyris. Katotaan, miten hakuprosessi menee!

Vastaa
Pinja | Patrick goes 16.5.2016 at 22.00

Oi Baku kuulostaa kyllä kivalta ja erilaiselta. Pitää tulla lukemaan tänne kokemuksia siitä sitten! Itsellä on vielä edessä se suuri päätös, että minne kaikkialle sitä kesällä haluaa. Liikaa paikkoja, liian vähän aikaa, intoa sitäkin enemmän:)

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.06

Oi, tuo on niin ihanan kutkuttava tunne kun on kaikki mahdollisuudet edessä kesän kohteita ajatellen. Pidän peukkuja hyville valinnoille! :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 16.5.2016 at 22.47

Kaipasit Azerbaidjan -vinkkejä – tässä kokoelmajuttu meidän Azerbaidjan-jutuista parin vuoden takaa:
http://meriharakka.net/2014/06/08/azerbaidjan/

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.07

Kiitos linkistä Pirkko! Nyt jos koskaan bloggaajakollegoiden vinkit on kultaakin kalliimpia!

Vastaa
Henrikki 17.5.2016 at 8.52

Hei hei,

Jännittää ihan hurjana ensimmäinen kuukauden road trip Jenkkeihin lähenee ja enää 11 päivää kun reissussa!

Sun blogia on tullut luettua, mutta en todellakaan ole niin suunnitelmallinen kuin sinä, luuletko, että pärjätään reissussa kun ei ole kuin lennot, auto varattu ja pari majoitusta ekoihin kaupunkeihin? :D

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 0.08

Uijui, kuulostaa mahtavalta!!!! En kestä miten siistiä, ihanaa reissua!

Hehe, ihan varmasti pärjää mainiosti ilman valtavaa suunnitteluprosessiakin, eli no stress ja sinne nauttimaan vaan Amerikasta! :)

Vastaa
Pingviinimatkat 18.5.2016 at 7.54

Tämä saa väistämättäkin pohtimaan omia seuraavia reissusuunnitelmia, sillä luvassa ei ole mitään lähellekään yhtä jännää kuin mitä nämä teikäläisen suunnitelmat. Huikea kevät ja kesä tosiaan! Innolla seurailen ja toivon, että meidänkin firman strategiapäivät olis joskus jossain muualla kuin neukkarissa :) -Milla

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 17.29

Pidän peukkuja sille, ja kyllä sullakin aika huikeita reissuja on luvassa, ei oo mitään syytä vähätellä!

Vastaa
Katja 20.5.2016 at 8.28

Oi että sun kevät vaikuttaa aika unelmalta, ota ihan kaikki irti! Kova hinku olis itselläkin valloittamaan itää, mutta sitä päivää ootellessa fiilistelen sitten sun juttuja. :D Mulla menee ekaa kertaa pitkiin aikoihin ihan koko kesä Oulussa, mutta se ei oikeastaan haittaa kun saan hääriä koko kesän Oulun matkailun parissa ja oon asennoitunu hyppimään vapaapäivät ympäri lähiseutuja.

Vastaa
Inka 21.5.2016 at 20.41

No kyllä yritän ainakin nauttia joka hetkestä!! Koko kesä Oulussa ei kuulosta kyllä yhtään huonolta, vähän käy kateeksi!! Toivottavasti löydät kaikkia ihania uusia paikkoja Oulun lähistöltä!!

Vastaa

Jätä Kommentti