Pallontallaajat.net
Valikko

Kymmenen päivän jenkkireissun budjetti

Kirjoittanut Inka 18.5.2016

Matkailusta ei voi oikein puhua mainitsematta sen aiheuttamia kustannuksia, ja koska erityisesti sen isomman rapakon tuolle puolen matkustamista pidetään tosi kalliina, ajattelin vähän avata tähän meidän maalis-huhtikuun vaihteessa tekemän kymmenpäiväisen reissun kustannuksia. Aivan tarkkoja laskelmia mulla ei ole, sillä kyllästyin pennien merkkaamiseen muistaakseni jo neljäntenä reissupäivänä, mutta kokonaiskulutus on aika hyvin mielessä ja siitä on helppo laskea noin suunnilleen, minkä verran mihinkin meni rahaa.

Reissuun lähdettiin aivan toisella asenteella kuin aikaisemmille road tripeille, sillä nyt takana ei ollut pitkää säästövuotta, vaan oltiin eletty makaroonikuurilla vaan muutama hassu kuukausi matkaa varten. Jo lähtökohtaisesti budjetti näytti huomattavasti pienemmältä aiempiin reissuihin verrattuna, sillä saatiin lennot aivan törkyhalvalla. Vaivaiset 350 euroa henkeä kohti lennoista Helsingistä Amsterdamin kautta Minneapolisiin ja sieltä taas San Franciscoon, sieltä Pariisin kautta takaisin Helsinkiin. Hintaan sisältyi ruumatavarat ja tarjoilut, ja kyseessä oli todellakin onnenkantamoinen, jonka ansiosta löydettiin näin hulppean mainio lentotarjous.

Matkalla oltiin yhteensä kymmenen yötä, joista neljä majoituttiin sukulaisten nurkissa melko komeissa olosuhteissa ja loput kuusi motelleissa reitin varrella. Keskimäärin kukin hotelliyö maksoi meille 50 euroa, eli kuudelle yölle hintaa kertyi noin 300 euroa.

USA budjetti-9 USA budjetti-6 USA budjetti-4 USA budjetti-2 USA budjetti-7

Meillä oli käytössä pieni auto, josta ei tarvinnut maksaa mitään lisämaksuja! Oltiin kyllä aika ihmeissämme tästä, sillä odotettiin vähintään yhdensuunnan jättömaksua sillä vuokrattiin auto Losista ja palautettiin San Joseen, sekä tietysti toisesta kuskista koituvaa lisämaksua. Kaliforniassa kaikki on kuitenkin toisin, sillä samaan perheeseen kuuluvien ei tarvinnut maksaa lisäkuskeista, ja koska ikääkin oli jo ihan riittävästi, myös nuorista kuskeista koituvat lisämaksut jäi tällä kertaa maksamatta. Auto noudettiin ja palautettiin Kalifornian osavaltion sisällä, mistä syystä jättömaksustakaan ei tarvinnut huolehtia. Saatiinkin siis lopulta auto pelkän vuokran hinnalla, ja maksettiin kuudesta päivästä noin 330 euroa.

Reitillä oli matkaa noin kolme tuhatta kilometriä, ja vierailtiin niin suurkaupungeissa, lomakeskuksissa kuin pienissä kyläpahasissakin. Bensan hinta vaihteli tosi kovasti Lake Tahoen 3,80 dollarin kynytyksestä Salt Lake Cityn 1,99 dollarin huokeaan gallonahintaan. Kokonaisuudessaan polttoaineeseen kului rahaa noin 150 euroa.

Reissulla vierailtiin kahdessa kansallispuistossa. Niiden sisäänpääsymaksut on autoa kohden tavallisesti jotain kolmenkympin luokkaa, kun taas vuoden voimassa olevan, rajattomiin sisäänpääsyihin oikeuttavan America the Beautiful -kortin saa alle satasella. Laskettiin että käytäisiin reissun aikana kolmessa kansallispuistossa, jolloin vuosikortin ostaminen oli jo kannattavaa. Lopulta päädyttiin käymään vaan kahdessa, mutta onneksi kortti odottelee meitä Amerikassa aina maaliskuuhun 2017 saakka. Kansallispuistojen sisäänpääsyt maksoi meiltä siis noin 70 euroa. Tietulleja me ei maksettu kertaakaan.

USA budjetti-5USA budjetti-11 USA budjetti USA budjetti-8 USA budjetti-20 USA budjetti-17 USA budjetti-18 USA budjetti-12

Syöminen hoidettiin siellä, mistä eväät sai kaikkein halvimmalla eli joko pummailemalla sukulaisilla, ostamalla ruoat kaupasta tai tietysti In-N-Outissa. Viiden dollarin hintainen kypsä kokonainen kana Walmartista nousi ykkössuosikiksi, mutta sen sijaan kasvisten hinta järkytti syvästi. En muistanutkaan, miten kallista terveellinen ruoka Amerikassa voikaan olla! Puputettiin edullisimpia kasviksia eli porkkanoita lähes koko matka, sillä tuntui aika hirveältä ajatukselta maksaa Walmartin ei-todellakaan-luomuomenista viittä euroa kilolta. Ruokakustannukset onnistuttiin kuitenkin pitämään muun muassa porkkanoiden avulla aika alhaisina, ja lopulta sapuskaan meni kymmenen päivän aikana rahaa noin 150 euroa.

Tuohon päälle tulee vielä shoppailut, ylimääräiset sisäänpääsymaksut, tuliaiset ja muu hömppä. Aika hyvin pysyttiin kuitenkin kurissa ja nuhteessa, vaikkakin budjetti tulikin käytettyä melkein viimeiseen penniin saakka.

USA budjetti-14 USA budjetti-21 USA budjetti-16 USA budjetti-15USA budjetti-19 USA budjetti-3 USA budjetti-10 USA budjetti-13

Tässä vielä yhteenvetona kymmenen päivän jenkkien road tripin kustannukset kahdelta hengeltä:

Lennot 700e
Auto 330 e
Majoitus 300 e
Bensa 150 e
Kansallispuistot 70 e
Ruoka 150 e

Yhteensä siis aika pieneltä kuulostava 1 700 euroa. Kahdelta hengeltä kymmenessä päivässä. Ei paha, varsinkaan jos mietitään että tavallisesti meidän jenkkireissubudjetit on olleet kuukaudelle 3 500 euroa eli kymmentä päivää kohden 1 170 euroa vs. tämänkertainen 850 euroa.

Eng: A ten-day-long road trip in the US costed us 1 700 euros.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

miija 18.5.2016 at 12.49

Kiitos! Nää budjettipostaukset on aina hyödyllisiä ja antaa kuitenkin hyvää suuntaa siitä kuinka paljon asiat maksaa, vaikka jokainen meistä on tietysti vähän erilainen rahankäyttäjä. Itse en oo koskaan jenkeissä käynyt ja siksi esimerkiksi ruokaan menevää rahamäärää on tosi hankala arvioida, mutta tästä sai jonkinlaista kuvaa siitäkin. :)

Vastaa
Inka 18.5.2016 at 17.30

Kiva kuulla, että näinkin suurpiirteinen postaus tuntuu hyödylliseltä. :)

Vastaa
Tia 19.5.2016 at 21.35

Kiitos hyvästä postauksesta! Olimme viime kesänä pohjoisessa 2,5viikon roadtripillä ja silloin sain rahaa kulumaan tuon 3500$
Nyt olemme lähdössä joulukuussa 3viikoksi Californiaan ajelemaan ja tällä kertaa tarkoitus olisi selvitä reippaasti edullisemmin! Ihmettelen kyllä miten selvisitte ruuissa noin vähällä Siinä itsellekin tavoitetta.

Vastaa
Tia 19.5.2016 at 21.36

Ja näköjään kaikki iloiset hymynaamat hävisivät viestistäni :D

Vastaa
Inka 21.5.2016 at 20.42

Auts, pitääpä selvittää miten ne sais näkyville!

Vastaa
Inka 21.5.2016 at 20.42

Heh, rahaa kyllä varmana saa palamaan tasan sen verran mitä sitä on. :) Kolme viikkoa Kaliforniassa kuulostaa kyllä ihanalta!!! Toivottavasti sattuu loistokelit. Ja joo, nihkeiltiin aika paljon ruoan suhteen ja jonkun verran pummailtiin sukulaisilla, mikä helpotti hurjasti ja auttoi saamaan numerot pieniksi.

Vastaa
Aron / Ja sitten matkaan... 28.4.2017 at 7.57

Kiitokset esityksestä NAMEn matkailuillassa. Olen aikoinani lueskellut postauksiasi aiemmista roadtripeistä ennen omaa ensimmäistä Jenkki-automatkaani. En vain tainnut koskaan jättää kommenttia. Teillä on kyllä tuo budjettipuoli hallussa. Pitää lueskella näitä vielä tarkemmin ja ottaa oppia ennen seuraavaa matkaa. Emme varmasti ihan noin pienellä summalla pääse matkaan, mutta jos nyt edes muutaman kympin saisi puristettua pois sieltä täältä, niin voisi vastaavasti pidentää matka-aikaa. Tuolla Jenkkilässä kun sitä lääniä riittää kierrettäväksi. :)

Vastaa
Inka 30.4.2017 at 16.20

Kiitos kommentista Aron, tosi kiva kuulla että mun jutuista on ollut sulle iloa. :) Ja tosiaan hauska huomata, miten monien mielestä me tehdään tosi pienellä budjetilla noita reissuja, kun itestä tuntuu että nuo on ihan normibudjetteja. Ehkä sitä vaan tosiaan kuvittelee. Ihanaa reissusuunnittelua!

Vastaa

Jätä Kommentti