Pallontallaajat.net
Valikko

Mitä tahansa majakan vuoksi

Kirjoittanut Inka 4.6.2016

Espanjan työreissulla päästiin yhtenä päivänä myös reippailemaan melko kunnolla, kun perusvelvollisuuksien jälkeen päivän ohjelmassa oli majakkavaellus. Mun rakas ystävä Maria on todellinen majakanvartija, ja on hurahtanut majakoihin sellaisella lujuudella, että vastaavaa harvoin tapaa. Oli siis itsestään selvää, että kun kuultiin Altean lähistöllä sijaitsevasta majakasta, oli sinne pakko lähteä vierailulle.

Saatiin hieman epäselvät ohjeet matkasta majakalle, ja ensimmäisten vinkkien perusteella ymmärrettiin, että majakkareissu olis viiden kilometrin mittainen, reitti helppokulkuinen vaikka lastenvaunuilla ja tehty parissa tunnissa. Arvuuteltiin pitkään olikohan reitti yhteen vai kahteen suuntaan viis kilometriä, mutta päätettiin lopulta varata sen verran aikaa, että ehdittäisiin käydä majakalla vaikka matka olisikin kymmenen kilsaa.

Altea-14 Altea-15 Altea-25 Altea-16

Sitten lähdettiin kolmen mimmin urhoollisella porukalla taivaltamaan kohti majakkaa. Oltiin varustauduttu kunnon vaellukselle lenkkareita ja treenishortseja myöten, mutta todellisuus iski kasvoille heti ensimmäisten metrien aikana: reitin alkupätkä kulkisi Altean läpi menevän autotien vierustaa, eli se siitä luontoreitistä! Kuljettiin lopulta aika monta kilometriä autotietä, rantapromenadia ja lopulta vielä asuinalueen läpi päästäksemme Sierra Heladan luonnonpuiston porteille, joiden takana odotti kauan haaveiltu majakka.

Siinä vaiheessa todettiin että vähän meni vissiin ohjeet ohi ymmärryksen, tai sitten oli pieni tarkkuusero suomalaisen ymmärryksessä ja espanjalaisen ohjeistuksessa, kun oltiin kävelty ainakin se viis kilometriä päästäksemme edes luonnonpuistoon. Siitä matkaa oli majakalle vielä kaksi ja puoli kilsaa, minkä lisäksi edessä oleva reitti oli päällystetty loppuun saakka. Tästä hotellin tyyppi oli siis puhunut! Viis kilsaa helppoa vaellusta, eikä tosissaan ihan meidän hotellin pihasta…

Eteneminen luonnonpuistossa olikin sitten superhelppoa, ja jos vieressä välkehtivä Välimeri oli taannut aika loistokkaat kävelymaisemat aikaisemmin, oli nyt luvassa vielä upeampia näkymiä. Sierra Heladan luonnonpuistossa on monia hyviä vaellusreittejä ja vielä enemmän upeita kalliomaisemia, ja jo tuon lyhyen reitin varrella päästiin näkemään aika reilusti hyviä näkymiä. Kirkkaan turkoosi merivesi yhdistettynä rantakallioihin ja taustalla kohoaviin vuoriin saivat ihon nopeasti kananlihalle. Aurinko paistaa porotti, vaikka oltiinkin valittu vaellukselle reissun pilvisin päivä, ja polkupyöräilijät kiihdytti meidän ohitse kun kivuttiin kaikessa rauhassa kohti majakkaa. Meidän joukon majakanvartija kävi askel askeleelta innokkaammaksi päästessään näkemään taas yhden kauniin faron, ja into tarttui kyllä meihin muihinkin.

Altea-17 Altea-24 Altea-19 Altea-26 Altea-18 Altea-33 Altea-29

Lopulta oltiin majakalla, ja kuten asiantuntija ilmaisi, oli tämä taas yks niistä majakoista jotka on kyllä todella upeita, mutta mistä on liki mahdotonta saada läheltä hyvää kuvaa. Yritin kovasti, mutta en kyllä oikein onnistunu, mutta ei sen väliä. Aivan niemen kärjessä, majakan alapuolella oli vielä kyltti jonka mukaan majakkavierailijat saattaa joskus nähdä vielä delfiinejäkin, mutta vaikka kuinka tihrustettiin mereen ja horisonttiinkin, ei siellä näkynyt delfiinin delfiiniä. Se jos mikä olis kyllä kruunannut tuon meidän vierailun!

Paluumatka lasketeltiin aika rennosti alas pitkin luonnonpuiston asfaltoitua reittiä, ja ilma alkoi seljetä entisestään. Pian vastaan tuli upea näkymä, sillä pilvet oli liikkuneet sen verran, että luonnonpuistoa vastapäätä sijaitsevan vuoren huippu pilkisteli pilvien lomasta. Samassa maisemassa turkoosi Välimeri ja terävänä kohoava huippu vetivät melko hiljaiseksi.

Altea-27 Altea-31 Altea-30 Altea-28 Altea-20 Altea-21
Lopulta meidän kevyestä viiden kilsan majakkavaelluksesta tulikin viiden tunnin mittainen taival, jonka aikana käpsyteltiin 18 kilometriä!!! Katoin reissun jälkeen puhelimen liikuntasovelluksen antamaa välimatkalukua aika epäuskoisena, sillä vaikka reissu oli aika pitkä en kuitenkaan uskonut meidän kävelleen liki 20 kilsaa majakan perässä, mutta nyt kun lasken etäisyyksiä kartan avulla täytyy todeta että tulihan sille matkalle mittaa, vaikka otettiinkin aika rennosti ja viivyttiin majakallakin melko pitkä tovi.

Mutta näiden maisemien vuoksi se kannatti, ja milloinpa vastaava reippailu ylipäätään ei kannattais, ainakaan Espanjan lämmössä? Vahva suositus siis Sierra Heladan luonnonpuistolle Alicanten tai Altean nurkilla pyöriville!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Sanna I Siveltimellä 5.6.2016 at 13.52

Mä niin repesin jo tuon otsikon nähdessäni! :DDD Tiesin heti kenestä oli kyse <3 Hihih…
Aika sissisti ootte vetäneet, mutta tosiaan mitäpä sitä nyt ei yhden majakan eteen tekisi ;) Toisaalta, noissa maisemissa kyllä viihtyy pidempäänkin. Se on taas yksi rasti ruutuun majakkafanille!

ps. Mun blogissa on sulle haaste, jos haluat tarttua siihen: https://siveltimella.blogspot.fi/2016/05/tarinani-matkailijana_27.html

Vastaa
Inka 5.6.2016 at 21.09

Haha, joo ei varmasti tarvinnut ihan hirveän pitkään miettiä kenestä on kyse! :D :D

Ja kiitos haasteesta, tartun siihen takuulla, tavalla tai toisella. ;)

Vastaa
keittiön hana 5.6.2016 at 17.59

hienoja kuvia :)

Vastaa
Inka 5.6.2016 at 21.09

Valtavat kiitokset! :)

Vastaa

Jätä Kommentti