Pallontallaajat.net
Valikko

Paras syy matkusta Alteaan: ihana vanhakaupunki

Kirjoittanut Inka 11.6.2016

Lyhyt, muutaman päivän mittainen matka toukokuiseen Espanjaan aloitti mun kesän oikein kunnolla, sillä liki hellelukemiin kipuavat lämpötilat, kuumana porottava aurinko ja aamu-uinnit viileähkössä Välimeressä veivät kyllä aika täydellisesti kesätunnelmiin.

Reissu meni aika vauhdilla, ja vasta viimeisenä iltana ehdin oikeasti kierrellä Altean omassa vanhassakaupungissa ihan päivänvalon aikaan.

Altean vanhakaupunki-3 Altean vanhakaupunki-4 Altean vanhakaupunki-5 Altean vanhakaupunki-6 Altean vanhakaupunki-2 Altean vanhakaupunki-9 Altean vanhakaupunki Altean vanhakaupunki-28

Espanjan Alicantessa on varmasti omat, mahtavat puolensa, mutta jos suunnitteilla on reissu tuonne Euroopan aurinkoiseen kolkkaan, suosittelen vakavasti harkitsemaan myös vierailua Alteassa. Siihen on yks harvinaisen hyvä syy, ja se on Altean aika sairaan upea vanhakaupunki.

Altea sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Alicantesta, ja 12 kilometrin päässä Benidormista. Sinne ehtii siis vallan mainiosti vaikkapa päiväretkelle Alicantesta käsin. Koska kaupunki on ihan yhtä lailla espanjalaisten ja brittiläisten eläkeläismummeroiden ja -papparaisten rakastama kuin esimerkiksi Benidorm, ei siellä välttämättä viikon lomaksi aivan riitä puuhaa, mutta esimerkiksi yhen illan vierailuun se on aika nappi. Ja nimenomaan illan, sillä auringon laskiessa iltahämärässä kaupunki näyttää sen kaikkein upeimman puolensa.

Vanhankaupungin sydän on sen keskusaukio, joka Altean tapauksessa on aivan kaupungin katedraalin juuressa. Alue on tosi mäkinen ja korkeuserot on suuria, mikä tarkoittaa sitä että mukulakivikaduilla saa tepsutella vähän väliä yhä ylemmäs. Keskusaukio onkin vanhankaupungin korkeimmalla kohdalla, joten se on helppo löytää taivasta kohti kohoavan katedraalin sinertävän tornin perusteella.

Altean vanhakaupunki-27 Altean vanhakaupunki-10 Altean vanhakaupunki-12 Altean vanhakaupunki-8 Altean vanhakaupunki-14

Tämä espanjalainen plaza on luonnollisesti aivan täynnä ravintoloita, ja niiden terassit täyttää aukion vielä entisestään. Vieressä on myös näköalapaikka, missä voi käydä katselemassa merta ja sieltä voi myös tihrustaa vähän kauempana kuin viiden kilsan päässä kohoavaa majakkaa.

Vaikka aukio, alueen korkeuserot ja näköalat on aika siistejä, parasta mun filtterin läpi nähtynä oli kuitenkin alueen pikkukadut ja niiden tunnelma auringonlaskun aikaan. Kadut on todella kapeita, ja niitä reunustavat talot melkein kuin suoraan kreikkalaisesta postikortista, sillä väriltään rakennukset on hohtavan valkoisia. Katuja reunustavat matalat rakennukset on täynnä pikkuputiikkeja, joten alue on myös aika loistava shoppailukohde varsinkin, jos tuntuu että Espanjan-tuliaiseksi vois kerrankin ostaa jotain muutaki kuin pelkästään Mangoa tai Zaraa.

Me piipahdettiin vanhankaupungin kaduilla just sopivasti auringonlaskun aikaan meidän majakanvalloittajaporukalla. Pääkohde oli katujen varrella sijaitseva herkkukauppa eli bonboneria, mutta siitä piti tietty jatkaa vähän matkaa edemmäs pikkukauppojen ja aika lumoavan kauniin valon houkuttelemana. Toukokuu oli aika nappi vierailuaika, sillä arki-iltana kaduilla oli melko vähän porukkaa, ja iltamyöhään asti auki olleissa putiikeissa pystyi vierailemaan ilman sen suurempaa tungosta.

Altean vanhakaupunki-16 Altean vanhakaupunki-24 Altean vanhakaupunki-19 Altean vanhakaupunki-18 Altean vanhakaupunki-22 Altean vanhakaupunki-21 Altean vanhakaupunki-20 Altean vanhakaupunki-25 Altean vanhakaupunki-26

Tuo hetki jäikin mun mieleen aika täydellisenä lopetuksena reissulle, sillä höpöttely tyttöjen kanssa ja rento shoppailuhetki ennen illan dinneriä kuvissa näkyvissä maisemissa oli harvinaisen mieleenpainuva! En tiiä mikä siihen vaikutti, oliko se muutenkin hyvin onnistuneen reissun loppuvaiheen hurmostila, vanhankaupungin kauneus vai matkaseuran huonot jutut, mutta nautin kyllä tuosta hetkestä aika kovasti.

Ja Altea jäi kyllä mieleen kohteena, johon vois palata vielä joskus varsinkin, kun seuraava reissu noille nurkille on jo suunnitteilla.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Maarit Johanna 14.6.2016 at 17.52

Ompa söpöä! Mulla tullee hämmentävästi jotenkin Santorini ja Oia tästä mieleen. Tosin paljon vähemmän turisteja kuitenkin. :)

Vastaa
Inka 14.6.2016 at 20.33

Joo, mullakin mielessä oli just nuo Kreikan kohteet, mutta tosin vaan mielikuvien perusteella.

Vastaa
Marja 25.12.2016 at 13.16

Vietin joululomaa Alteassa. Kauneus ja sää lumosivat!

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.57

Onpa ihanaa!

Vastaa

Jätä Kommentti