Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ravintolavinkit Rovaniemelle
Pallontallaajat.net
Valikko

Kaksi ravintolavinkkiä Rovaniemelle

Kirjoittanut Inka 15.6.2016

Kukapa ei rakastaisi ruokaa? Mulla ainakaan ei ole tapana syljeskellä lautaselle, ja sen jos minkä kaikki mun kaverit tietää. Siispä ei tullut todellakaan yllätyksenä, kun meidän toukokuiselle Rovaniemen treeniviikonlopulle syntyi piiloagenda, joka tietysti liittyi ruokaan. Treenejä enemmän suunniteltiin nimittäin syömisiä, ja koska aikaa oli rajatusti, piti paikat valita huolella. Luotin paikkojen valinnassa tietysti paikallisoppaseen, ja Pasin suosituksilla syötiin se viikonloppu. Ja se kannatti, sillä molemmat ravintolat missä ehdittiin käydä, oli todellakin vierailun arvoisia.

Ravintola Roka Ravintola Roka-5 Ravintola Roka-3 Ravintola Roka-6 Ravintola Roka-4

Ravintola Roka

Perjantai-iltana, käytännössä suoraan makkaranpaiston jälkeen, treffattiin loppuja kavereita eli Jania ja Jannea (tuttuja muun muassa meidän Amerikan road tripeiltä) Rovaniemen keskustassa. Suunta oli harvinaisen selvä, sillä illan dinneri nautittiin katuruokahenkistä sapuskaa tarjoilevassa Ravintola Rokassa. Olin bongannut kaupunkiin muuttaneen Pää pilvissä -blogin Maaritin suositelleen ravintolaa, mutta enpä olis arvannu että me törmättäis juurikin kyseisessä paikassa heti ekana Rollon-iltana! Siellä se Maarit vaan istuskeli poikaystävänsä kanssa ravintolan ikkunapöydässä, mistä bongasin sen jo ennen Rokaan astumista. Siinä oli kohtaloa kerrakseen, ja sovittiinkin treffit meikän viimeiselle reissupäivälle.

Maarit ja Pasi ei kehuneet Rokaa todellakaan syyttä, sillä ravintola oli tosi viihtyisä! Sisustus henki modernia lappilaisuutta, ja olis trendikkyydensä puolesta voinut sijaita vaikka Brooklynissä. Paikka on erityisen tunnettu sänkkäreistään eli täytetyistä leivistään, jollainen mun piti tietysti päästä maistamaan. Signature dish on kuitenkin aina signature dish. Onneksi ravintolat suhtautuu nykyisin yhä paremmin asiakkaiden hankaliin toiveisiin, ja parin kulmakarvojen kohotuksen jälkeen mää sain tilattua sänkkärini asiaankuuluvasti ilman sämpylää.

Hetken kuluttua pöytään kannettiin melko komeita annoksia evästä, ja vaikka annoskateus ei iskeny missään vaiheessa, täytyy myöntää että silmäilin aika reilusti myös kavereiden annoksia. Mulla oli edessäni porosänkkäri ilman sitä sämpylää, ja voi moro miten hyvältä voi poronkäristys maistua!! Kympin hintainen annos oli ehkä mun ruokahalulle melko pieni, mutta onneksi tultiin melkein suoraan makkaranpaistosta, niin siihen väliin ateria oli enemmän kuin passeli. Myös palvelu oli enemmän kuin hyvää, sillä iltavuorossa ollut kaveri oli aivan superystävällinen, mikä paransi kokemusta entisestään. Vahva suositus siis Rokalle!

Kauppayhtio Rovaniemi Kauppayhtio Rovaniemi-7 Kauppayhtio Rovaniemi-3 Kauppayhtio Rovaniemi-4 Kauppayhtio Rovaniemi-5 Kauppayhtio Rovaniemi-2 Kauppayhtio Rovaniemi-6

Ravintola Kauppayhtiö

Treeniviikonlopun main event koitti lauantaina treenien jälkeen, kun suunnattiin aivan Rollon keskustassa sijaitsevaan Kauppayhtiöön. Tästä ravintolasta olin kuullut vuosikaudet kaverin jos toisen suusta, aina vaan vuolaita kehuja. Ravintola on kuulemma kokki Akseli Herlevlin Rollon-suosikki, ja mies onkin jättänyt ilmeisesti myös kädenjälkensä ravintolan ruokalistaan.

Kauppayhtiö on siitä erikoinen ravintola, että kaikki siellä olevat asiat ovat myynnissä. Ikkunassa on polkupyöriä, seinien vierustassa olevat pelikoneet ovat kaupan ja ostaa voi ruoan lisäksi vaikkapa kokonaisen ruokaryhmän. Fiilis on melko hipahtava, ja tunnelma kieltämättä vähän kuin kirpparilla olis. Se ei kuitenkaan ainakaan tässä tapauksessa oo huono asia, sillä ravintolasta ei todellakaan puutu tunnelmaa.

Ruokalistaa ei tarvinnut ihan hirveästi silmäillä, sillä Pasin vuolaiden kehujen perusteella oli selvää, että Kauppayhtiössä syödään hampurilaisia. Niiden joukossa oli mistä valita, ja sijainnin vuoksi oli tietysti valittava porohampurilainen. Tiskillä ei ilmekään värähtänyt kun tilasin tuplaburgerin ilman sämpylää, toisin kuin meidän pöydässä. Poropihvien lisäksi burgerissa oli kurkkua, salaattia, sieniä ja puolukkamajoneesia, mistä kombon viimeisin täyte oli kyllä aivan erityisen loistavaa.

Ruoka oli kyllä ihan sairaan hyvää, mutta ei yltäny aivan mun hampurilaisten topkolmoseen. Kahenkympin hintaiselta burgerilta olis kuitenkin ehkä odottanut vielä vähän lisää, vaikka toisaalta poro oli sieltä listan kalleimmasta päästä, ja muutkin raaka-aineet oli selvästi hyviä. Erikoisburgerin kohdalla on myös tietysti hivenen haastava ryhtyä vertailemaan perushamppareihin, joten sen verran jäi vielä kaivelemaan, että takaisin on vielä päästävä, jos ei muuten niin sen perus juustohampurilaisen vuoksi.

Jälkkäriksi tilattiin vielä pirtelöt, jotka valmistettiin perinteiseen tyyliin jätskistä suoraan silmien edessä. Ai että se maistui!

Onni on, että joka päivä on pakko syyä!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Linda 16.6.2016 at 0.49

Oi, Roka on huippu! Kerran käynyt ja oli tosi hyvä kyllä. Kauppuyhtiön hampparit ei sen sijaan vakuuttaneet, tosin Oulu on niin kova burgerkaupunki että paremmaksi on vaikea laittaa ;) Nimimerkillä Kauppurin aurajuustoburer fani

Vastaa
Inka 16.6.2016 at 7.16

Heh, hauska että nää näät Oulun burgerikaupunkina!! Mää en tosin koskaan lämmenny Kauppurille (en voi syödä juuri mitään niiden listalta), joten oon missannu aika ison osan oululaista hampurilaiskulttuuriperintöä.

Mutta hyvä että Rollo-tuntija hyväksy suositukset 1/2! :)

Vastaa
Tiina-Mari Karjalainen 16.6.2016 at 19.50

Hauska lukea arvosteluja oman kotikaupunkini ravintoloista. Täytyy myöntää etten ole käynyt syömässä kummassakaan paikassa :D . Täytyy ottaa melkein asiaksi käydä tuolla Rokassa ainakin näiden kehujen perusteella :) .

Vastaa
Inka 17.6.2016 at 6.55

Heh, aika hauska! Tosin ei itelläkään juuri tuu kotikaupungissa käytyä ravintoloissa, enemmän se on semmoista reissuhommaa. Kiva juttu, jos sait tästä uusia vinkkejä! :)

Vastaa
Maarit Johanna 21.6.2016 at 10.50

Viiminen lause sen sannooki! <3 Oli kyllä huippua törmätä tuollalailla randomisti :p

Vastaa
Inka 21.6.2016 at 18.37

No elä muuta sano! :)

Vastaa

Jätä Kommentti