Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Suosikkipaikka Beirutissa - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Suosikkipaikka Beirutissa

Kirjoittanut Inka 22.6.2016

Mun ei tarvitse Beirutissa miettiä kahta kertaa, missä mun lempipaikka kaupungissa on. Se on nimittäin satanolla Välimeren rannalla sijaitseva Manaran rantabulevardi.  Se on paikka, missä blogin ensimmäiset palmukuvat on napattu ja kohde, jonne haluan mennä kerta toisensa jälkeen, vaikka se onkin jo niin nähty.

Manara on pieni tuulahdus siitä, millaista Libanonissa voisi olla kaikkialla, jos sotia ei olis koskaan ollu. Rantabulevardin varteen muuratut mosaiikkipenkit on pysyneet jo vuosikausia yllättävän hyvässä kunnossa huomioiden, että Beirutissa kaikki tuntuu rapistuvan muutamassa vuodessa. Välimeren rannalla sijaitsevalla kadunpätkällä voi lenkkeillä ehkä ainoana paikkana kaupungissa, ja paikallisten urheiluinnostuksesta kertoo ehkä jotakin se, että vastaan tulee kuitenkin miljoonakaupungin mittakaavassa vain muutama hassu juoksija.

Manara-5 Manara-4 Manara-3 Manara-10

Parasta Manaralla on paitsi meren läheisyys tietysti myös palmut. Rakastan myös alueen värejä, sillä vieressä kimmaltava meri, tien varrella olevat värikkäät autot ja rakennukset sekä se pieni rosoisuus tuovat Manaralle just sen oikeanlaisen väripaletin, mutta myös tunnelman. Alueella rakennetaan jatkuvasti jotain, samalla kun vanhat rakennukset rapistuu vieressä.

Manaralle tullaan viettämään iltaa, ja porukka parkkeeraa autonsa tien varteen ja pystyttää retkituolit ja vesipiipun eli argilen autonsa viereen. Mankka huudattaa arabiankielistä poppia vähintään täysillä ja ilta pitenee yön pikkutunneille asti riippumatta siitä, että mukana on myös ne perheen pienimmät. Tunnelmaa riittää pitkälle yöhön asti, ja auringon laskiessa voi ihastella vaikkapa etessä kohoavien pilvenpiirtäjien valojen syttymistä.

Lyhyen kävelymatkan päässä Manaralta sijaitsee myös julkinen uimaranta, jonka vesi tosin ei oo uimakelpoista enää kevään ensimmäisten viikkojen jälkeen. Aivan lähellä on myös tivoli, jonka parhaat päivänsä jo aikaa sitten nähnyt maailmanpyörä saa jopa kovahermoisimman vatsan kuplimaan, sillä natisevat ruuvit ja heiluvat korit eivät todellakaan luo sitä parasta turvallisuudentunnetta. Pieni riski kuuluu kuitenkin Beirutiin, ja se on selvää jo lentolippujen ostohetkellä.

Manara-19 Manara-17 Manara-12 Manara-8 Manara-21

Beirutissa ei voi mun mielestä käydä piipahtamatta fiilistelemässä Manaran rantatunnelmaa. Viime reissulla me käytiin siellä vain pikaisesti, kävelemässä katu päästä päähän kuuman auringon paahtaessa. Pääasia oli kuitenkin se että ehdittiin käydä edes hetken verran haistelemassa Välimerta ja katselemassa, kun kallioilla olevat kalastajat yrittävät napata Välimerestä saalista.

Jotain siinä paikassa vaan on.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti