Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ruotsin-reissun luottokumppani: Volvo XC90
Pallontallaajat.net
Valikko

Puolen Ruotsin läpi upouudella Volvolla

Kirjoittanut Inka 28.6.2016

Yhteistyössä Visit Sweden ja Volvo

Autot ei oo mulle mitenkään suuri intohimon kohde, mutta pikkukylän kasvattina oon kyllä aina osannut arvostaa niiden tuomaa vapauden tunnetta ja oman auton tarjoamia mahdollisuuksia. Se näkyy myös reissuelämässä, sillä kaikkein mieluiten vuokraan matkoille auton ja kuljen kohteesta toiseen just eikä melkein oman aikatauluni mukaan pysähdellen tasan siinä missä tuntuu kaikkein parhaimmalta.

Kevään Ruotsin-matkalle lähdettiin todellisessa road trip -hengessä, sillä lentämisen sijaan matkustettiin Helsingistä 1 400 kilometriä Pohjois-Ruotsissa sijaitsevaan Hemavaniin laivalla ja autolla. Ensin puksuteltiin Helsingistä Turkuun, sieltä laivalla Tukholmaan mistä sitten jatkettiin vielä autolla Hemavaniin. Ruotsin puolella matkaa kertyi yhteen suuntaan noin 900 kilometriä eli mukavasti 11 tunnin mittainen ajomatka ruotsalaisilla pikkuteillä. Aikataulu oli varsin tiukka, sillä haluttiin vetää nuo Ruotsin ajopäivät putkeen mahdollisimman nopeasti, joten siinä vaiheessa alla olevalla menopelillä oli melko suuri merkitys.

Volvo xc90 Volvo xc90-2 Volvo xc90-3

Saatiin matkalle lainaksi upouusi Volvo XC90 -auto, joka mahdollisti niin mukavan ajomatkan kun vaan suinkin. Lisäksi uuden auton ollessa alla ei juuri tarvinnut pelätä, jos se vaikka lasahtaisi kesken matkan Ruotsin Lapin kapoisille vuoristoteille, mikä on aina yksi painavimpia syitä sille, että tykkään hankkia matka-autoni juurikin vuokraamosta.

Kuten sanottua, en oo missään nimessä mikään autohifistelijä, mutta kieltämättä istuessani Volvon etupenkille jäin itellenikin kiinni fiilistelemästä muutamia ominaisuuksia. Esimerkiksi tuulilasissa näkyvä ajonopeus, automaattijarrutus edessä olevan auton lähestyessä ja itseohjautuva ratti oli mulle hyppyjä tulevaisuuteen. Ajaminen oli siis aika älyttömän helppoa ja rentoa, sillä käytännössä mun ei oikeastaan tarvinnut muuta kuin pitää kiinni ratista: vakionopeuden säätö huolehti kaasusta, minkä lisäksi auto jarrutti itsekseen ja jopa käänteli vähän rattiakin tien mukaisesti. Siinä sitten vaan kuskin penkin hierontatoiminto päälle ja menoksi, eikä paljoa kilometrit rasittaneet tuolla matkalla.

Meitä oli matkalla kolme mimmiä, eli käytännössä kaksi kuskia mun ja Kean vaihdellessa paikkaa ratin takana ja Even toimiessa vänkärinä. Ajomatkat sujui melko vauhdikkaasti, vaikka kieltämättä maisemat Ruotsin Lapissa tuntuivat vaihtelevan yhtä kovasti kuin Suomessakin, eli käytännössä ei juuri lainkaan. Se ei tosin haitannut, sillä olipahan ainakin kotoisa tunnelma.

Volvo xc90-11 Volvo xc90-7 Volvo xc90-5 Volvo xc90-8 Volvo xc90-6 Volvo xc90-9 Volvo xc90-14 Volvo xc90-15

Ruotsin road tripin ykköskohteiksi nousivat matkan varrelle sijoittuneet ICA Marketit, joihin piti pysähdellä vähän väliä fiilistelemään paikallisia ruokatuotteita, täydentämään läskikassin varustusta ja hyödyntämään mahdollisuus vessataukoon. Paluumatkalla pääsin myös viimein maistamaan legendaarisia ruotsalaisia hamppareita, kun pysädyttiin evästämään Maxiin. Ei aivan vetänyt vertoja amerikkalaisille burgereille, mutta tulipahan kokeiltua.

Ajaminen Ruotsissa oli kyllä tasan yhtä helppoa kuin kotimaassakin. Vähän tietty ihmetytti taas kerran maan tapa laittaa nopeusrajoitukset pääasiassa parittomille kymmenluvuille, mutta siinäpä se. Toki Ruotsissa on tullut ajettua aikaisemminkin kun ollaan käyty kerta toisensa jälkeen Haaparannalla ja Luulajassa, mutta jotkut asiat jaksaa ihmetyttää kerta toisensa jälkeen. Varför, kysyn vaan!

Seuraavaksi voisi suunnitella pientä Ruotsin road tripiä näin kesäisemmissä tunnelmissa, sillä veikkaanpa että maisematkin hemmottelis vähän eri tavalla kuin kevätkuukausina.

Osa kuvista Kean ja Even ottamia. Kiitokset mimmeille myös loistavasta matkaseurasta! <3 

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Sara I Sara's Fab Life 28.6.2016 at 7.43

Mä oon myöskin aina tykännyt RoadTripeistä, vaikka tajusinkin sen oikeastaan vasta talvella, kun olin varannut Melbourne-Sydney matkalle tekemistä ja luettavaa, mutta lopulta tuijottelin oikeastaan koko matkan maisemia kuvia nappaillen. Omassa autossa on jonkun sortin automaatti pysäytin (mutta toimikohan se vaan 40km noudeudessa?) Mutta en ole oikeastaan uskaltanut sitä kokeilla :D Itse kyllä tarvitsisin vielä parkki avustimen, kun taskuparkit ei oikein onnaa xD

Vastaa
Inka 29.6.2016 at 7.16

Juurikin maisemat tekee road tripeistä parhaita! Mikäs oikeasti sen siistimpää kuin vaan katella ohimeneviä maisemia? :) Taskuparkit on kyllä kinkkisiä, mutta onneksi neki oppii ku tarpeeksi vaan tekee.

Vastaa
Eve Friolandia 28.6.2016 at 15.22

Minne lähetään seuraavaks? :D

Vastaa
Inka 29.6.2016 at 7.16

Täytyy pistää reissusuunnitelmat vireille, mielessä on jo noin miljoona ideaa. :D

Vastaa

Jätä Kommentti