Pallontallaajat.net
Valikko

Oulun paras ranta

Kirjoittanut Inka 29.6.2016

Heti alkajaisiksi on todettava miten huvittavaa on se, kuinka paikat ja muistikuvat romantisoituu samalla hetkellä, kun on ollu pois riittävän pitkän ajan. Mulle se selkeni konkreettisesti juhannuksena, kun vierailtiin superkuuman juhannussunnuntain ajopäivän päätteeksi Nallikarin uimarannalla.

Nallikari eli kavereiden kesken Naltsu on Oulun paras uimaranta, noin kilometrin mittainen hiekkaranta joka tarjoaa oululaisille mahdollisuuden polskia hyytävässä merivedessä kesän kuumina päivinä. Vesi on Naltsussa niin matalalla, että rannalla saa kävellä kymmeniä ja taas kymmeniä metrejä että voi edes kuvitella kastuvansa lantiosta ylöspäin. Se on kuitenkin osa Nallikarin charmia, ja rantsu onkin omiaan juurikin rentoon kahlaamiseen ja pienimuotoiseen pulikointiin.

Tuona kuumana kesäsunnuntaina Nallikari oli tupaten täynnä – ainakin oululaisittain. Todellisuudessa siellä oli ihan mukavasti tilaa, mutta oli kieltämättä yks tai toinenkin juhannusjuhlija lähtenyt päättämään keskikesän juhlinnan täydellisellä rantapäivällä. Keli helli ja pohjoisen aurinko anto todellakin parastaan.

Me piipahdettiin rannalla lyhyen vierailun verran, ja jäätettiin uikkarit peräkontissa olevien laukkujen uumeniin. Siitä huolimatta kahlaaminen viilentävässä merivedessä pehmeän hiekkapohjan hieroessa jalkapohjia herätti semmoiset nostalgiahuurut ettei paremmasta väliä. Ylistettiin Karimin kanssa tuo kilsan mittainen uimaranta koko kaupungin parhaaksi siitäkin huolimatta, että ei olla meidän kymmenvuotisen yhteisen taipaleen aikana käyty siellä kertaakaan uimassa, tosin rantafiilistelemässä – kuten myös nyt – senkin edestä.

Nallikari-7 Nallikari-4 Nallikari Nallikari-3 Nallikari-2 Nallikari-5 Nallikari-8 Nallikari-6 Nallikari-9

Nallikarin uimaranta on se kohde missä on tullut vietettyä juhannusta muun paikallisen nuorison kera, fiilisteltyä auringonlaskua, otettua eeppisiä potkukuvia ja nautittua pohjoisen kesästä ystävien kans. Paikassa on mulle tosi paljon nostalgiaa. Aika puolueellisesti voin myös todeta sen olevan parhaita suomalaisia rantoja missä  oon käyny, sillä esimerkiksi Helsingin kodin naapurissa sijaitseva Hietsu on vaan lyhyt hiekkalaatikko verrattuna Nallikariin.

Parasta Naltsussa on pehmeän hiekan lisäksi tietysti rannan vieressä kohoava pieni majakka sekä rannan vaaleansiniset hengenpelastaja- ja pukukopit. Fiilis on melkein kuin maailman suurilla uimarannoilla ainakin, jos käyttää vähän mielikuvitusta.

Rannan palvelut on parantunteet huomattavasti jo tän kahden vuoden aikana mitä ollaan oltu pois Oulusta. Rannan oman ravintolan avauduttua kaupunkilaisille tuli taas uusia syitä viettää aikaa Nallikarissa, ja ilmeisesti tänä kesänä avattu Minettin jäätelökontti tuo varmasti myös omalta osaltaan lisää porukkaa rannalle. Se on tietysti loistojuttu, sillä kieltämättä nyt vähän karvas, kun rannalla ei tullut Oulu-vuosien aikana käytyä tarpeeksi.

Nallikari sopii mulle mainiosti kaikkina vuodenaikoina, mutta täytyy myöntää että ehdottomasti parhaimmillaan se on kesällä, eli just nyt.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Maarit Johanna 29.6.2016 at 15.43

Olen tainnut ekan rantalomani ikinä viettää tuolla <3

Vastaa
Inka 29.6.2016 at 16.50

Eikä, ihanaa! Ja sun kohdalla kyseessä tais olla vielä etelän loma? :D

Vastaa
Maarit 29.6.2016 at 17.19

On se kaunis, mutta tiiätkö mitä? En oo koskaan käynyt Oulussa! Kuvien perusteella on kyllä minun silmiin yksi Suomen kauneimmista rannoista tuo Nallikari. Milloinkohan sitä noille korkeuksille tulisi matkattua. :)

Vastaa
Inka 30.6.2016 at 16.20

Siis anteeksi mitä? Tää pitää kyllä korjata heti, sillä jo tuo ranta on riittävä syy matkustaa Ouluun! Ehkä tässä olisi ideaa kesän viikonloppureissulle? :D

Vastaa
Katja | Historia de Viajes 29.6.2016 at 19.30

Naltsu on kyllä semmonen ison maailman ranta, varsinki nykyään ko se on niin hienoksi laitettu. Tuossa Naltsun ravintolassa on viimesen päälle saunatilatkin ja palju siinä pötikässä aika mahtavilla näkymillä eli kelepais jotain juhliaki pitää siinä!

Ja muutenkin iha huippua, että aluetta on kehitetty ihan kunnolla. Ehdottomasti paikka, missä vaan pitää aina päästä käymään fiilistelemässä. Koskaan en oo tainnu naltsussa uija:D
Niin ja aivan ihania kuvia !

Vastaa
Inka 30.6.2016 at 16.21

Se on kyllä muuttunu viime vuosina valtavasti, mikä on ihan mahtavaa! Todellakin ison maailman meininkiä. :)

Ja haha, uiminen on mullakin tosiaan jääny vähemmälle, vaikka rantsussa onkin käyty harva se kuukausi Oulu-vuosina.

Vastaa
Heidi / Auringon alla 29.6.2016 at 20.12

Aaaa ai Nallikarissa on Minetti?? En oo vielä ehtinyt käymään siellä sitten kesäkuun puolivälin, kun olin siellä työn puolesta (silloin oli jäätävän kylmää, enkä edes kurkkinut muualle kuin sisätiloihin). Onneksi on loma, joten tulee varmasti pyörähdettyä jätskillä. Huippujuttu!

Vastaa
Inka 30.6.2016 at 16.21

Jes, en voi olla muuta ko ylypiä jos voin tarjota sulle uutta infoa Naltsusta! Ja nimenomaan jäätelökontti siellä näky olevan, aivan tien vieressä. Sinne siis jätskille! :)

Vastaa
Vintagella 30.6.2016 at 7.32

Mun tuntemat ulkomaalaiset eivät meinaa uskoa, että Suomessakin voi uida, ja että siellä oikeasti on ihan kivoja biitsejä. Itse rakastan Hankoa ja erityisesti Furunäsin matalarantaista biitsiä. Yhtenä juhannuksena merivesi oli siellä todella lämmintä, se muisto ei pyyhiydy mun mielestä ikinä. :D

Vastaa
Inka 30.6.2016 at 16.22

Heh, niin ne mielikuvat pysyy lujana! Ja hei kiitos vinkistä, oon nimittäin viikon päästä menossa elämäni ensimmäistä kertaa Hankoon, joten täytyy laittaa korvan taa tuo ranta. :)

Vastaa
Unnukka 1.7.2016 at 0.24

Siis minäkään en ole koskaan käynyt Oulussa! Jopa meidän antireissaaja-iskä vietti viikon siellä keväällä, ja kehui kyllä kaupunkia. Katoin, että Kuopiosta ajaisi vain kolmisen tuntia ja puolitosissaan mietitään, että pitäiskö lähtee käymään vielä tässä kesällä…kahotaan! Mutta kiinnostaisi kyllä, etenkin näiden biitsikuvien jälkeen :)

Vastaa
Inka 1.7.2016 at 7.30

Se on kyllä teitä niin lähellä että ehottomasti kantsii mennä!! Naltsuun vaan. :)

Vastaa

Jätä Kommentti