Pallontallaajat.net
Valikko

Nuukailijan lento- ja majoitustärpit

Kirjoittanut Inka 31.7.2016

No niin, puhutaanko taas vähän tähän väliin rahasta?

En oo pitkään aikaan saanut lähipiiriltäni enää kommentteja tiheästä matkailutahdista. Ne on jääneet sinne reissuinnostuksen ensivuosiin eli opiskeluaikoihin, mistä on jo melko kauan aikaa varsinkin, kun oon valmistunut jo viis vuotta sitten. Sillon sai vähän väliä selitellä miten on varaa matkustaa, mutta nykyään ketään ei oikeastaan taida se kiinnostaa, tai ainakaan ihmetyttää. Nyt ollaan jo ylitetty se vaihe kun pitää selittää valintojen tärkeyttä tai sitä, miten elämän suurimpien haaveiden listan kärjessä on tällä hetkellä jotain muuta kuin omakotitalo tai auto.

Mutta siitäkin huolimatta että palkasta laitetaan summa x joka kuukausi matkasäästötilille, on säästövinkit mulle ainakin aina tervetulleita. Lisäksi nyt kun eletään tätä hurjaakin hurjempien lentotarjousten aikaa, haluaa jokainen päästä käsiksi hyvään lentotarjoukseen sellaisen sattuessa kohdalle.

USA-13 USA-10

Mun kohdalla hyvien lentotarjousten löytäminen ei oo mitenkään sattumaa, sillä tsekkaan tarjoukset käytännössä joka päivä. Tutkin siis jatkuvasti lentolippujen hintoja eri kohteisiin yleisen hintatason sisäistämiseksi, ja pyrin pitämään varalla lomia ja säästöjä sen verran, että kun hyvät lennot sattuu sopivalle ajalle ja kiinnostavaan kohteeseen, me voidaan mennä.

Jos ihmettelyt matkailutiheydestä ovat loppuneet, niin vinkkikyselyt hyvien lentotarjousten löytämiseksi ovat sen kun kasvaneet. Saan vähän väliä kyselyjä niin lähipiiriltä kuin teidän lukijoidenkin joukosta aiheeseen liittyen, ja eipä se oo multa pois jos kerron omat niksini, joten täältä pesee.

Lentoja tsekkailen tavallisesti kolmesta paikasta: Lentodiileistä, Secret Flyingistä ja Skyscannerista. Ellei jaksa vähän väliä käydä refreshaamassa Lentodiilien sivuja, kannattaa tykätä sivusta Facessa ja pinnata niiden uusimmat päivitykset omaan feediin, jotta tuoreet lentotarjoukset lävähtää verkkokalvolle joka kerta, kun vierailet Facebookissa.

Siinä missä Lentodiileistä ja Secret Flyingista voi bongata puljujen itse poimimia lentotarjouksia, Skyscanner levittää eteen todellisen tarjousmeren, jossa kahlaten voi poimia itse omat suosikkinsa. Käytän hakua niin, että laitan kohdekentäksi kaikkialle ja ajankohdaksi halvin kuukausi, jolloin saan eteeni listan mihin on listattu kaikkein halvimmat lennot kuhunkin kohteeseen hintajärjestyksessä halvimmasta kalleimpaan. Kun tietää missä minkäkin kohteen pitäis olla, on helppo bongata superhyvät tarjoukset.

USA-6 USA-12 USA-7

Skyscannerissa vaan on se huono puoli, että hinnat päivittyy sinne aika hitaasti, joten sitä käyttäessä on se mahdollisuus että innostuu tosi kovasti jostakin tarjouksesta, mutta hinta ei olekaan enää voimassa. Mulla on käyny niin aika monta kertaa, ja niin se vaan tuntuu yhtä kitkerältä joka kerta.

En kuitenkaan koskaan varaa lentoja suoraan Skyscannerin kautta, vaan tsekkaan itelleni sopivat päivämäärät, ja haen lennot Rantapallon lentohausta. Disclaimerina todettakoot että tietysti suosin oman työpaikkani lentohakua, mutta sen lisäksi että lennot saattaa olla jokusen euron muita hakukoneita edullisempia, tuen myös mieluusti avainlipun saanutta kotimaista yritystä. Ja mainittakoot vielä tässä välissä, että lennot ostan lähes aina incognito-tilassa, jottei mun oma surffailu nosta lippujen hintaa.

Ja kun lennot on plakkarissa, on majoitusten vuoro. Varaan ne tavallisesti Hotels.comin kautta siitäkin huolimatta, että pulju on saanut viime aikoina melko runsaasti kritiikkiä erityisesti tietoturva-asioita koskien. Ennen Hotels.comin sivuille klikkailua kipaisen ensin kuitenkin Bonuwsayn eli entisen Ostohyvityksen sivuille. Kirjaudun sisään ja menen puljun sivuston oman linkin kautta hotellinvaraussivustolle, mihin oon sinnekin kirjautunut sisään omilla tunnuksillani. Varaan hotellin, ja saan paitsi Bonuswayn tarjoaman noin viiden prosentin verran hinnasta takaisin myös kerrytän Hotels.comin welcome rewards -tiliä kohti ilmaista hotelliyötä.

Paras tapa säästää hotellien hinnoissa on tietty matkustaa sesongin ulkopuolella ja varata majoitukset hyvissä ajoin etukäteen, mutta muita erikoisvinkkejä mulla ei tähän ole.

Aika pitkälti näillä vinkeillä mää pelailen lentojen ja majoitusten kanssa. Tuliko jotain uutta?

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Satu 31.7.2016 at 11.43

Mä käytän Hotels.comia samasta syystä: rekkaan oman affiohjelmani kautta prosentit tilille ja kerään maksuttomia öitä. Sen verran usein tulee kuitenkin hotelleissa yövyttyä, että joka kymmenes ilmainen yö on mulle jo ihan tuntuva säästö.

Mutta nyt oon muuttunut aika skeptiseksi Hotels.comin kanssa, sillä mun omat luottokorttitiedot pöllittiin sitä kautta. Onneksi kotipankkini oli proaktiivinen eikä antanut epäilyttävän “Crystal Hotelin” veloittaa kortiltani kymmentä euroa. Jos se olisi mennyt läpi, olisin luultavasti joutunut isomman huijauksen kohteeksi.

Nyt mä yritän etsiä Hotelsia vastaavaa varaussivustoa, jossa oikeasti hyötyisi suurista yöpymismääristä.

Kiitos hei noista lentovinkeistä, tuo Secret Flying oli mulle uusi tuttavuus. Ja nyt näyttäisi olevan ihan törkeen hyviä alennuksia Meksikoon!!

Vastaa
Inka 4.8.2016 at 21.08

Eikä, miten nihkeää joutua luottokorttitietovarkauden kohteeksi, voi ei! :( Onneksi kuitenkin kävi lopulta ihan hyvin, ja uskon kyllä että tuon jälkeen ei ihan hirveästi innosta käyttää puljun palveluja enää jatkossa. Toivottavasti löydät jonkun vastaavan hyvän, se kiinnostaisi muakin!

Ja mahtavaa että löytyi uusia vinkkejä, nuo viime aikojen tarjouslennot on kyllä ollu ihan liian hyviä, onneksi oon ollu reissussa niin ei oo ehtiny jatkuvasti kuumotella niitä. :D

Vastaa
Virve 10.9.2016 at 18.35

Moi!
Oisko sulla vinkkiä siihen että kannattaako lennot katsoa vain Helsingistä ja buukata omasta kaupungista yhteys eri kerralla? Minä esimerkiksi reissaan Oulusta ja teen usein niin että varaan lennot Helsingistä johonkin ja myöhemmin katselen jatkoyhteydet erikseen.

Vastaa
Inka 11.9.2016 at 21.05

Moikka! Mää tein Oulu-vuosina juuri noin samoin, eli aina eka lennot Helsingistä ja erikseen vielä Oulusta siihen päälle. Kantsii tietty kattoa kuitenkin aina, paljonko hinta olis suoraan Oulust. Onneksi Oulu-Helsinki-reitti on niin kilpailtu, että siihen saa yleensä aina hyvät lennot!

Vastaa

Jätä Kommentti