Pallontallaajat.net
Valikko

Hattaranvärisen vuoriston keskellä

Kirjoittanut Inka 18.8.2016

Huhhei, miten upeita maisemia nähtiin Azerbaidžanissa! Perinteisten vehreiden vuoristojen lisäksi päästiin ihastelemaan myös jotain ihan muuta, kun otettiin Bakusta auto alle ja suunnattiin 80 kilometrin päässä maan pääkaupungista sijaitsevien hattaravuorien luo.

Candy cane -vuoret herätti mun huomion instagramin kuvatulvassa, ja samalla oli selvää että sinne oli päästävä. Me vuokrattiin auto yhdeksi päiväksi että nähtäisiin vähän Bakun ulkopuolista maisemaa, ja tämä siellä odotti. Kyllä kannatti, vaikka ajaminen Azerbeidžanissa on kaukana rennosta ja leppoistasta suhailusta.

Azerissa värikkäitä hattaravuoria sijaitsee kahdessa paikassa: Khizissä missä me käytiin ja vähän kauempana Bakusta Siyazan alueella. Khiziin oli aika helppo päästä, sillä tiet oli melko hyväkuntoisia ainakin maan yleiseen tasoon nähtynä ja vuorten luoksen pääsi melko vaivattomasti.

Kun ennen reissua tutkiskelin maan tärkeimpiä nähtävyyksiä ja sitä kaikkea siistiä mitä Azerit matkailijoille tarjoaa, tuli vastaan aika vähän juttuja. Tärkeimpinä nähtävyyksinä poimin lopulta nämä hattaravuoret, ja niiden lisäksi löytyi vaan kaks juttua. Tämä oli siis mulle ainakin yksi maan kolmesta tärkeimmästä nähtävyydestä. Siitä huolimatta hattaravuoria varten ei oltu pystytetty yhden ainoata tienviittaa tai kylttiä. Ajettiin vaan kapeaa tietä pitkin ja yhtäkkiä ympärillä oli aikamoinen väriloisto, kun saavuttiin hattaravuorten ympärille.

Candy cane mountains Candy cane mountains-4 Candy cane mountains-14 Candy cane mountains-2 Candy cane mountains-5 Candy cane mountains-3 Candy cane mountains-6

Laitettiin auto parkkiin ja meikä kirmas kohti näkymiä. Mitä lähemmäs meni sitä huonommin värit erottui, joten tätä maisemaa oli parasta ihastella etäältä. En kuitenkaan voinut vastustaa työntämästä nokkaa vaan parin sentin päähän värikkäästä mullasta, sillä olihan tuo nyt aika erikoista.

Vuorten väri johtuu siitä, että pohjavesi on hapettanut maaperässä olevan raudan, ja vuorten väri tulee siis käytännössä ruosteesta. Siltä se kyllä näyttääkin.

Candy cane mountains-8 Candy cane mountains-11 Candy cane mountains-10 Candy cane mountains-13 Candy cane mountains-9 Candy cane mountains-15 Candy cane mountains-16

Kaikeasta väriloistosta ja hienoudesta huolimatta tämä kohde oli aika nopeasti nähty, ja lähettiin ehkä puolen tunnin ihmettelyn jälkeen takas kohti Bakua. Olihan nää makeita, mutta Azerbaidžanilla on aika paljon opittavaa siitä, miten matkailijoita saatais houkuteltua alueelle lisempää. Tai edes ottaa hyöty irti niistä, jotka maassa vierailevat.

Esimerkiksi tämän nähtäyyden äärellä ei ollu edes parkkipaikkoja – tai no yks, mutta sekin oli tien viereen rakennettua museota varten. Tietenkin suomalaisittain oli  mukavaa ettei valtava turrejoukko ollut pilaamassa näkymiä, mutta kieltämättä tätä kohdetta vois hyödyntää aika paljon enemmän.

Mutta eipä se meitä estänyt, ja ei toivottavasti suakaan jos joskus vierailet Azerissa, sillä kyllähän nää kannattaa omin silmin nähdä!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 18.8.2016 at 21.37

Oot niin kaunis misu etten kestä! Aika ihanan värisiä kyllä nuo vuoretki – ei sillä:D

Vastaa
Inka 21.8.2016 at 19.32

Kiitos ihana! <3

Vastaa
Heidi / Auringon alla 19.8.2016 at 12.39

Oi että, nyt on kyllä kauniin väristä vuoristoa! <3

Vastaa
Inka 21.8.2016 at 19.36

Nää maisemat oli kyllä mahtavia!

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 21.8.2016 at 1.01

Mäkin bongasin Kiinassa just Instasta tällaisia samantyyppisiä vuoria, mutta niissä oli vielä enemmän eri värisävyjä! Ei sitten koskaan päästy katsomaan, täytyy jättää tulevaisuudellekin jotain. :) Hienoja kyllä ovat, vaikka nekin näyttivät tietti Instan viritetyissä kuvissa hiukan värikkäämmiltä kuin oikeasti. :D

Vastaa
Inka 21.8.2016 at 19.38

Uijui, mahtavaa! Ens kerralla sitten. :)

Vastaa

Jätä Kommentti