Pallontallaajat.net
Valikko

Vain minä ja Lontoo

Kirjoittanut Inka 23.8.2016

Kuinka kauan on liian pitkä aika poissa omasta lempikaupungista? Tai kysytäänpä mieluummin niin, että mikä on sopiva matkustustiheys, jos on menettänyt sydämen jo 10-vuotiaana kaupungille, josta asuu nykyisin noin sadan euron lentojen päässä?

Mun vastaus on kerran vuodessa, sillä välillä on hyvä käydä jossain muuallakin, mutta totuus on se että ensirakkautta ei jätetä ainakaan silloin, kun on kyse kaupungeista. Siitä syystä mää annoin periksi houkutukselle ja totesin, että jos en löydä vähällä vaivalla reissukaveria mun kanssa Lontooseen, en anna olla sen matkan esteenä, vaan lähen yksin. Ja niinpä ostin lennot Lontooseen!

Lontoo-2 Lontoo-13 Lontoo-15 Lontoo-17

Lokakuussa pääsen taas pariksi päiväksi kulkemaan mun Euroopan lempikaupungin katuja. Koska oon matkassa kaikkein parhaassa seurassa eli täysin itekseni, ei kompromisseja tarvi tehdä vaan voin kävellä tasan niin monta tuntia kuin sielu sietää, kiertää taas kerran ne jo niin monesti nähdyt turistinähtävyydet, kierrellä tuntitolkulla ruokakaupoissa ja fiilistellä ympärillä kuuluvaa ihanaa brittiaksenttia.

Koska mulla ei oo lomapäiviä jäljellä ja tavallaan halusinkin tän reissun olevan suht lyhyt, oon Lontoossa vaan yhen yön. Sain kuitenkin kikkailtua lennot niin, että lähen matkaan tosi aikaisin lauantaiaamuna ja palaan tosi myöhään sunnuntai-iltana, joten siinä jää kuitenkin käytännössä kaks kokonaista päivää, vaan mulle ja Lontoolle. En oo mikään yksin reissaaja, mutta ehkä tää kohde on niitä harvoja paikkoja maailmassa, jossa mulle tuskin tulee tylsää. (Kaverit, vielä ehtii mukaan!)

Suunnitelmia ei vielä oo (paitsi vähän), ja majapaikkakin on varaamatta, mutta oon varma että tästä tulee ihan huippu reissu! Ja täytyy kyllä myöntää että vähän kiljahdin ilosta kun ostin lennot reilu viikko sitten, sillä tätä on odotettu!

Ja pst, jos sutkin valtas ihan älytön Lontoo-kuume, kantsii tsekata norjalaisen tarjouslennot nyt, sillä Helsingistä saa nyt halvimmillaan menopaluun 73 eurolla. Sen halvempaa ei oo eikä tuu. Ja iso hip hip hurraa myös samaisen puljun Rollo–Lontoo-reitille, se on kyllä tämän vuoden parhaita lentouutisia!!

Mihin kaupunkiin nää lähtisit yksin viikonlopuksi?

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Salla 23.8.2016 at 21.51

ÄÄÄÄ! Kuulostaa just sellaiselta, mitä voisin iteki tehä! Koska todellakin voi yksinkin matkustaa, ja varsinkin Lontooseen! Oon jo henkisesti valmistautunu siihen, että jos kukaan ei lähe mun kanssa ens kesänä (tai köh köh, joululomalla jos en jaksa oottaa…) Lontooseen, niin omatoimireissu ois oikeen hyvä vaihtoehto :) Koska mullaki on se kerran-vuodessa mentaliteetti tässä :D

Onneksi noi syysloman Berliinin liput polttelee jo taskussa, niin ei tullu niiiiin paha kateus tästä :D

Vastaa
Inka 25.8.2016 at 10.39

Hei mahtavaa, ihanaa että nappasit ne Berliinin lennot, vuhuu!!!!!!

Ja jotenkin ei yllätä että sulla on sama kerran vuodessa -mentaliteetti kuin mullakin, hyvä Salla! :D Ihanaa, että sullakin on siis reissu Lontooseen luvassa. :)

Vastaa
Maarit Johanna 23.8.2016 at 22.00

ONNEKSI mieki pääsen taas joulun jälkeen Lontooseen! En viime syksyä ennen tiennytkään miten ihana kaupunki se on oikeasti. Siis sen jälkeen kun on jo siinä vaiheessa kuherruskuukautta kyseisen kaupungin kanssa, että kaikki perus nähtävyydet on jo tsekkailtu ja voi keskittyä olennaiseen. Niinkuin vaikka ruokaan ja tunnelmaan… ^^

Vastaa
Inka 25.8.2016 at 10.40

Jes, huippua! Ja niin siistiä että Rollosta pääsee suoraan!!!!!!!

Vastaa
lena / london and beyond 23.8.2016 at 22.10

Huippua Inka, ihanaa reissua! Olipas niin hauskaa teidän kanssa Lontoossa viimeksi, että olis hauska ottaa uusiksi. <3 Mulla on fiilis että meidän bebe näkee Lontoon ihan pian.

Vastaa
Inka 25.8.2016 at 10.41

Kiitos Leena! Ja kieltämättä kutkuttais ottaa uusiksi, oli niin kivaa. Toivotaan, että onnistuu jossain vaiheessa!

Ja ihanaa, jos bebekin pääsee pian rakastumaan Lontooseen.

Vastaa
Anna / 270 Degrees 24.8.2016 at 19.55

Aika pahan pistit, mihinköhän lähtisin? Siis outoa kyllä, minä – reissuhullu – en ole koskaan ollut Lontoossa. Briteissä kylläkin, mutten silti Lontoossa. Eli sinänsä jo ihan siinäkin mielessä se olisi oiva kohde yksinäiselle viikonloppumatkalle. Jos pitäisi valita joku oma lemppari niin hmmmm…ehkä se kuitenkin tuo Rooma olisi :)

Ihanaa matkaa Lontooseen, nauti!

Vastaa
Inka 25.8.2016 at 10.42

Kiitos toivotuksista! Pidän peukkuja, että nääkin pääsisit pian Lontooseen. :)

Vastaa
Pingviinimatkat 24.8.2016 at 22.13

Ihanaa, että pääset rakkaan Lontoosi seuraan :) Sitähän mä jo kyllä ennustelinkin kaupunkilomia käsittelevässä podcastissä, että ei tästä vuodesta ehkä selvitä kuitenkaan ilman niitä rakkaimpia, vaikka kuinka yritettäisiin. Ja liekkö edes tarvetta mainita, mutta New Yorkiin matkustaisin yksin ja tavallaan niin olen tehnyt aiemminkin ja teen uudelleenkin ;)

Vastaa
Inka 25.8.2016 at 10.43

Tuo sun Nykin-seikkailu on kyllä saanu muntki miettimään, että olisko se sittenkin mullekin hyvä kohde yksin reissailuun!

Vastaa
Ellis 1.9.2016 at 14.38

Moi Inka! Olisiko sinulla jotain hyviä must-see vinkkejä ensimmäistä kertaa Lontooseen suuntaavalle? Maailmaa on kierretty vaikka ja kuinka, mutta jotenkin vasta nyt tuli mieleen lähteä Lontooseen. Perus kensingtonit ja buckinhamit tulee varmasti väijyttyä, mutta sinulta varmaan löytyisi muutama hieman erikoisempi reissuvinkki. Mihin itse ihastuit Lontoossa ensimmäisellä kerralla siellä käydessäsi?

Kiitos kivasta blogista!

Vastaa
Inka 1.9.2016 at 21.38

No moikka Ellis! Ensinnäkin ihanaa, että oot menossa Lontooseen, juhuu! Mää oon siinä mielessä vähän kehno vinkkaamaan kun rakastan niitä Lontoon perusnähtävyyksiä, mutta jos jotain erityistä niin suosittelen tosi kovasti Sky Gardenia, oon kirjoittanut siitä postauksen, ja se löytyy Iso-Britannia-tunnisteen alta. Se on aivan ehdoton. Myös Emirates Air Line on varmasti kiva hyvällä säällä, pilvisellä vähän plääh. Lisäksi Thames kannattaa kokea tietysti joelta käsin, ja budjettiystävällisin vaihtoehto siihen on singahtaa Greenwichiin Thames Clippersin purkilla.

Ruokapaikoista suosittelen Breakfast Clubia, Le Comptoir Lebanaisia tai Hummus Bros -ravintoloita.

Kaikista näistä vinkeistä löytyy lisää blogista, juurikin tuolta Iso-Britannia-tunnisteen alta. Toivottavasti vinkit jeesaa eteenpäin!

Vastaa
Ellis 1.9.2016 at 23.33

Kiitos vinkeistä, näistä sain jo monta ideaa! En tajunnutkaan vielä etsiä noista tunnisteista, sinne siis seuraavaksi.

Vastaa
Inka 4.9.2016 at 20.35

Jes, huippu juttu!

Vastaa

Jätä Kommentti