Pallontallaajat.net
Valikko

Pitkien matkapäivien pelastus: äänikirja

Kirjoittanut Inka 8.9.2016

Yhteistyössä BookBeat

Kun tutustuin podcastien maailmaan viime keväänä jäin koukkuun heti. Oli niin helppoa kuunnella mielenkiintoista jutustelua samalla kun käveli, juoksi, siivosi tai vaikkapa kokkaili. Aika nopeasti kuitenkin huomasin että kuuntelemisen arvoisia podcasteja on tosi vaikea löytää, varsinkaan suomeksi.

Pitkin kesää suunnittelin kuuntelevani äänikirjoja, ja monta kertaa selailinkin äänikirjasovelluksia kuitenkaan löytämättä mitään mieleistä, saati sovellusta josta olis pystynyt kuuntelemaan äänikirjoja suomeksi.

Sitten syksyn tullen bongasin BookBeatin, jonka äänikirjat on toistaiseksi pääasiassa suomeksi ja jonka valikoimassa on niin kotimaisia klassikoita kuin kansainvälisiä chicklit-teoksiakin. Rekisteröidyin palveluun nopeasti, ja poimin sieltä suosikit kuunteluun välittömästi.

BookBeat-4 BookBeat-6

BookBeatin valikoimaan kuuluu sekä ääni- että e-kirjoja. Täytyy myöntää että äänikirjat voittaa e-kirjat ainakin mun silmissä satanolla, sillä tuntuu että en vaan ehdi lukea kirjoja! Onkin ihan tajuttoman kätevää pystyä lukemaan, tai siis kuuntelemaan, kirjoja samalla kun tekee jotain muuta. Kun aloin lukea ekaa äänikirjaa, menin ensimmäisenä sänkyyn, laitoin silmät kiinni ja kuuntelin samalla kirjaa ennen kuin nukahdin. Ihan loistava!

Näin reissu-Liisan näkökulmasta kännykkään saatava kirjapalvelu on äärimmäisen kätevä, sillä sen avulla matkaan saa loputtomasti lukemista ilman, että reissukassiin tulee grammaakaan lisää painoa. Esimerkiksi pitkillä lennoilla kun väsyttää ihan sairaasti ja ei jaksa kattoa leffaa, mutta ei kuitenkaan nukuta, toimii äänikirja ihan loistavana viihdykkeenä. Sama juttu muillakin pitkillä matkoilla tai vaikka altaalla tai aurinkotuolissa. Homma pelittää erityisen mainiosti reissatessa, sillä sovelluksen äänikirjat voi ladata puhelimeen, joten niitä voi kuunnella tai lukea myös offline-tilassa, esimerkiksi just siellä lennolla.

Palvelun kirjavalikoima ei toistaiseksi ole mikään järjettömän suuri erityisesti äänikirjojen osalta, mutta oon löytänyt sieltä monta kirjaa kuunneltavaksi. Äänikirjojen valikoima paranee kuitenkin jatkuvasti, ja tulevaisuudessa sovelluksen kautta voi kuunnella myös englanninkielisiä äänikirjoja, mikä laajentaa valikoimaa entisestään. Tällä hetkellä mulla on meneillään Pirjo Tuomisen Silkkipunos, joka on vie mut Turkin ihmiskauppatilanteen keskelle nappia painamalla. E-kirjaosastolta bongasin muun muassa Salamatkustaja-blogistakin tutun Satu Rämön kehutun Islantilainen voittaa aina -kirjan.

BookBeat-2 BookBeat-3

Ja mikä parasta, sen lisäksi että pääsin itse tutustumaan palveluun, sain myös tarjota teille lukijoille mahdollisuuden tutustua BookBeatiin kuukauden verran ilmaiseksi. Rekisteröidy palveluun tämän linkin kautta, syötä archiegonelebanon-alennuskoodi ja lataa sovellus puhelimeesi. Ilmaisen kokeilukuukauden jälkeen palvelun kuukausimaksu on 16,90 euroa kuussa, mutta tilauksen irtisanominen onnistuu näppärästi jos koet, ettet halua jatkaa tilausta. Etusivulla mainitaan kahden viikon kokeilujakso, mutta alennuskoodi tuo siihen vielä toiset kaksi viikkoa lisää. Koodi on voimassa 31. tammikuuta asti, joten tilaus kannattaa rekisteröidä ennen sitä!

Nyt mää taidan laittaa napit korville, silmät kiinni ja siirtyä Turkin tunnelmiin!

Miltä äänikirja tuntuu noin ajatuksen tasolla, ajattelitko kokeilla?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Janika 8.9.2016 at 19.08

Täytyy laittaa korvan taakse! Lapsena nukutin aina itseni kirjaston äänikirjakaseteilla, joten voisi kokeilla toimisiko vieläkin, hah. Varsinkin lentokonessa varmasti huippuhyvä!

Vastaa
Inka 10.9.2016 at 7.25

Heh, aika hauska. Ja just lennoilla on varmasti super!

Vastaa
Hanna 24.9.2016 at 16.31

Ai jukra, kiitos alekoodista!

Aloin kuuntelemaan podcasteja viime syksynä ja ne on kyllä olleet aivan parasta seuraa töihin ja kouluun matkustettaessa, yövuoroissa sekä lentokoneessa. Itse en ole suomalaisista podcasteista löytänyt mitään muuta itseäni kiinnostavaa kun teidän podcastin, mutta tuntuu siltä, että Suomessa vasta pikkuhiljaa aletaankin heräämään podcastien maailmaan.

Ollaan poikaystävän kanssa vähän kateltu sillon tällön et saisko jostain kuunneltua äänikirjoja kun audiobooks.com taitaa sponssailla vähän yhtä sun toista jenkkipodcastia ja ollaan mietitty et miten Suomesta ei vastaavaa palvelua löydy vaan kirjat pitää ostaa erikseen mut näköjään löytyykin!

Tää siis lähtee varmasti meillä molemmilla kokeiluun!

Vastaa
Hanna 24.9.2016 at 17.20

Pakko nyt korjata kun jäi häiritsemään (vaikka tällä ei varmasti oo mitään väliä) mutta tarkotin audible.com enkä audiobooks.com :D

Vastaa
Inka 26.9.2016 at 21.48

Jes! :D

Vastaa
Inka 26.9.2016 at 21.48

Mahtavaa, ihana kuulla että ilahduit tästä! Ja munstaki tuntuu että podcastit on vasta tuloillaan taas Suomeen. Meidänkin pitää aktivoitua jälleen! :)

Toivottavasti tykkäätte, mulla taitaa olla jo kymmenes kirja menossa, eli palvelu on ollu tosi kovassa käytössä.

Vastaa

Jätä Kommentti