Pallontallaajat.net
Valikko

Joulu ulkomailla

Kirjoittanut Inka 30.9.2016

Mää rakastan joulua. Oon just niitä piipertäjiä jotka asettelee harkitusti valitun joululiinan keittiön ruokapöydälle ensimmäisen adventin koittaessa, vaihtaa kynttilät punaisiin ja kaivaa kaapista joulumukit kun on sopivan teeman aika. Se on mulle tärkeä juttu, jonka oon oppinut kotoa. Vielä en oo hankkinut esimerkiksi pääsiäisliinaa tai Halloween-lyhtyjä, mutta joulu on aika, jolloin otan sesongista kaiken irti.

Siitä syystä tuntuukin erityisen valjulta, että en oo tänä vuonna viettämässä joulua kotona.

Joululaulujen kuunteleminen, kynttilöiden polttaminen, pimeiden iltojen tunnelmointi ja lahjojen paketointi loppuu mun kohdalla tänä vuonna melko lyhyeen, sillä napataan joulupako jo paria viikkoa ennen h-hetkeä. Tai ei se mikään joulupako oo, mutta tänä vuonna tuntui että talvella on pakko päästä yhdessä aurinkoon, ja opiskelijamieheni lomakausi on melko rajoittunut. Siispä tällä kertaa ollaankin joulu matkoilla.

_DSF1678 _DSF1263 _DSF1212 _DSF1142

Matkakohde on erityinen, sillä päästään molemmat viimein maistamaan, miltä se useimpien matkailijoiden rakastama Kaakkois-Aasia oikein nyt tuntuukaan. Joulukuussa me suunnataankin pariksi viikoksi Thaimaahan, mikä kieltämättä jännittää vähän. On kutkuttavaa matkustaa nyt viimein 37 maan jälkeen sinne, minne suurin osa reppureissaajista suuntaa ihan ekaksi.

Suunnitelmia on tehty jo paljonkin, mutta ajattelin avata niitä tarkemmin sitten, kun maansisäiset lennot ja ehkä majoituksetkin on buukattu. Nyt olis toisaalta mahtava mahdollisuus kokeilla sitä truutraveller-ajattelutapaa ja jättää majoitukset varaamatta buukaten majapaikat vasta perillä, mutta toisaalta joulun sesonkiaika ja mun kovaakin kovempi suunnitteluinto takaa sen, että me satavarmasti varataan majoitukset etukäteen. Ehkä maksetaan sen takia ekstraa, mutta onpahan sitten oppirahat jo pulitettu seuraavaa matkaa silmälläpitäen.

Lentojen kanssa soudettiin ja huovattiin viikkotolkulla niin pitkään, että oltiin jo jättämässä leikki sikseen. Aluksi bongasin sopiville päiville turkkilaisen lennot uskomattomalla tarjouksella, sillä ne maksoivat vaan 450 euroa naamaa kohden. Noin sesonkiaikaan tarjous oli huikea, mutta me mietittiin ihan liian pitkään. Odoteltiin vielä pari viikkoa josko hyvä tarjous sattuisi uudelleen kohdalle mutta niitä ei tietenkään enää näkynyt, joten maksettiin sitten aika paljon enemmän. Tarjolla olis ollu Air Chinan lennot noin 550 eurolla, mutta niissä oli huonot lentoajat ja kaksi vaihtoa. Sen sijaan napattiin venäläisen Aeroflotin lennot yhdellä vaihdolla Moskovan kautta sekä huomattavasti kiinalaista paremmilla lentoajoilla, ja maksettiin niistä noin 580 euroa hengeltä. Tuleepahan nyt viimein sekä Aeroflot että Moskovan lentoasemakin testattua.

Ensi joulu vietetäänkin siis palmun alla toivottavasti helteessä hikoillen. Rasti seinään, tästä tulee tosi jännää!

Kuvituksena tunnelmia reilun parin vuoden takaa Meksikosta. Haaveissa on vähintään yhtä hyvät biitsikelit!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Sara|Sara's Fab Life 3.10.2016 at 6.41

Kannattaa varata kyllä joulun aikaan ajoissa. Meille meinasi iskeä paniikki HuaHinissä, kun isäni oli vuokrannu 3mh kämpän, johon olisi mukamas pitänyt mahtua majottumaan minä, siskopuoli, sisko+mies+2 lasta, sekä tietenkin isä ja äitipuoli. Siskopuolen ei ollut tarkoitus alunperin tulla mukaan. Sattumalta isäni läysi/kuuli että viereisessä Ruotsalaiselta loma-asunto alueella oli vapaa kämppä mihin siskoni lapsineen pääsi. Eikä sitten siskopuolenkaan, perinteisenä pitkään nukkujana tarvinnut aikasin herääviä lapsia kestää. Ei ollut fiksuin idea isältäni mahduttaa kaikkia samaan.

Mulle on moni sanonut että “Jouluna pitää olla kotona, minä en lähtisi jouluna minnekkään” ja minä oon vaan antanu asian mennä toisesta korvasta sisään ja toisessa ulos. Nyt tosin rupean itsekkin huomaamaan, että olisinkin sittenkin mielelläni joulun kotona, enkä reissussa. Tuntuu että siitä on ikuisuus kun oon kynttilöitä poltellut ja syönyt pipareita ja onhan siitä 2vuotta, kun viime joulukin meni reissussa.

Mutta kiva että ootte päättänyt vaihtaa hieman maisemaa KA-Aasiaan :)

Vastaa
Inka 6.10.2016 at 7.06

Okei, tämäpä oli huojentava kommentti. Osa majoituksista on nyt varattu, ja odotan mielenkiinnolla pääseväni reissuun! Aika ahtaalta tosiaan kuulostaa tuo teidän alkuperäisen suunnitelman mukainen majapaikka, onneksi pääsitte vähän isompaan majapaikkaan. :)

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 3.10.2016 at 8.12

Ihanaa! Taattua lämpöä ja aurinkoa luvassa teille. :) Mä kanssa tykkään joulusta Suomessakin, mutta monta joulua on juuri lomista johtuen mennyt reissussa. Yksi myös Thaimaassa. Ei siellä ihan samanlaiseen fiilikseen pääse virittäytymään kuin Suomessa, mutta tuleehan se joulu sitten taas seuraavanakin vuonna.

Vastaa
Inka 6.10.2016 at 7.07

Niinpä, jos nyt tuntuu kauhialta olla joulu pois niin aina ehtii sitten seuraavana jouluna nauttia taas kunnolla perinteisestä pohjoisen joulunajasta. :)

Vastaa
Mari 3.10.2016 at 14.15

Oi ihania joulusuunnitelmia! Mä en ole koskaan viettänyt joulua muualla kuin kotona Kajjaanissa ja nytkin juuri varasin viime viikolla lennot jouluksi Suomeen, Oulun ja Pudiksen pitstopeilla :) Mutta eipä olisi ollenkaan hullumpaa kokeilla joskus viettää joulu jossain lämpösessä palmun katveessa!

Vastaa
Inka 6.10.2016 at 7.08

Hihi, ihana Kajjaani! Ja oon kyllä sitä mieltä että Oulu ja Pudis on sen lisäksi oikein mainioita valintoja. :) Katotaan, miltä se palmujoulu tuntuu vai kaipaako mieli tuiskuun ja pakkaseen.

Vastaa
Gevalia 6.10.2016 at 0.21

Aeroflotia käyttäessä kannattaa hakea Venäjän viisumi jos käy niin, että jatkoyhteys missataan tai se viivästyy todella paljon. Sitten pääsee hotelliin kentän ulkopuolelle, muussa tapauksessa joutuu notkumaan kv-alueella.

Vastaa
Inka 6.10.2016 at 7.13

Kiitos vinkistä, täytyy laittaa harkintaan. Olis kyllä aika painajaista joutua jumittamaan Moskovan lentokentällä tosi pitkään.

Vastaa

Jätä Kommentti