Pallontallaajat.net
Valikko

Zákinthosin ykkösnähtävyys: Salakuljettajien poukama

Kirjoittanut Inka 13.10.2016

Nyt kun takana on pari reissua putkeen, en oikein tiiä missä järjestyksessä näitä postauksia kannattaisi alkaa purkaa, mutta hypitään nyt vähän kohteesta toiseen ja mennään fiiliksen mukaan. Vaihtuupahan ainakin aiheet! Palataan siis takaisin Kreikkaan, missä olin viime viikon. Zákinthosin lomasaari tarjosi jos minkälaisia elämyksiä itsensä voittamisesta huikeisiin maisemiin, mutta olipa saarella myös niitä supersuosittuja turistikohteitakin.

Yks niistä on varmasti tuttu kaikille jotka on edes vähän perehtyneet saareen, sillä Salakuljettajien poukama on ehdottomasti koko saaren tunnetuin nähtävyys. Kuten nimestäkin voi päätellä, liittyy kohteeseen myös mystisiä tarinoita. Korkeiden kalliolohkareiden syleilyssä sijaitsevalle pienelle rantakaistaleelle on haaksirikkoutunut vuonna 1982 laiva, joka on vuosikymmenten kuluessa lahonnut ja ruostunut. Se on kuitenkin tehnyt poukamasta erittäin kuuluisan, sillä keskellä rantaa oleva laivanraato on kieltämättä todella kiehtova.

Poukamaan pääsee tietysti pelkästään laivalla, ja sinne järjestetään risteilyjä varmasti jokaisesta saaren satamasta. Meillä kävi todellinen tuuri, sillä suhailtuamme aikamme Zákinthosin upeassa saaristossa huomattiin, että meidän vierailuhetkellä rannalla ei ollut ketään muita kuin me. Kuinka siistiä!

salakuljettajien-poukama salakuljettajien-poukama-3 salakuljettajien-poukama-4 salakuljettajien-poukama-2 salakuljettajien-poukama-8

Hypättiin kirkkaaseen rantaveteen ja kirmattiin kohti laivaa. Oli aika aavemaista kulkea pitkin laivan hylkyä. Tarinoiden mukaan alus kuului oikeastikin salakuljettajille, ja kyydissään Italian mafialle tarkoitettuja savukkeita se joutui huonolla säällä veden valtaan ja ajelehti lopulta poukamaan. Tarinan todenperäisyydestä ei kuitenkaan ole tietoa.

Ja täytyy myöntää että en ihmettele suosiota, sillä käyskentely noin eristyksissä sijaitsevalla rannalla olevan aluksen vieressä oli aika pysäyttävä kokemus. Vierailijat olivat jättäneet puumerkkinsä laivan runkoon, ja sisäpuolen pinnoille oli nosteltu suurimpia rantakiviä tarkkaan riviin. Vaikka tiesin että takana olivat saarella käyneet turistit, tuli siitä siitä huolimatta aika creepy fiilis. Huhhei!

salakuljettajien-poukama-9 salakuljettajien-poukama-10 salakuljettajien-poukama-11 salakuljettajien-poukama-12 salakuljettajien-poukama-13 salakuljettajien-poukama-15 salakuljettajien-poukama-16 salakuljettajien-poukama-17 salakuljettajien-poukama-18

Meidän seurueessa oli alle kymmenen henkeä, jotka eivät mitenkään riittäneet täyttämään rantaa. Kiertelinkin siellä kaikessa rauhassa yksikseni tovin, kuuntelin aaltojen paiskautumista kivirantaan ja tutkiskelin alusta. Vesi oli vielä lokakuussakin uintikelpoisen lämmintä, ja aurinko paistoi juuri sopivasti suoraan pilvettömältä taivaalta.

Salakuljettajien poukama on kyllä vierailemisen arvoinen kohde, monesta syystä. Se on paitsi itsessään ihan huikea elämys mielenkiintoisen historiansa ja ylipäätään erikoisuutensa vuoksi, mutta myös matka sinne on todella siisti. Reitillä on nimittäin upeita kallioita ja kirkkaana loistavia sinisiä luolia, jotka veti ainakin munt sanattomaksi hetkeksi.

salakuljettajien-poukama-19 salakuljettajien-poukama-20 salakuljettajien-poukama-21 salakuljettajien-poukama-23 salakuljettajien-poukama-22 salakuljettajien-poukama-6 salakuljettajien-poukama-5 salakuljettajien-poukama-24

Ja täytyyhän se myöntää, että elämä ei todellakaan maistunut hullummalta siinä vaiheessa, kun Kreikan aurinko lämmitti ja istuskelin kesähelmoissani laivan kannella aluksen kiitäessä pitkin saaristoa. Se elämys sopi just eikä melekeen lokakuulle.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Katariina H 14.10.2016 at 0.02

Vitsit miten ihania kuvia ja mielenkiintoisen näköinen paikka. Täytyykin pistää korvan taa seuraavaa reissua suunnitellessa. :)

Vastaa
Inka 16.10.2016 at 8.22

Kiitos Katariina! Kannattaa ehottomasti muistaa. :)

Vastaa
Sarkku K 14.10.2016 at 6.31

Ihana, oon nähnyt tämän ainoastaan ylhäältä kalliokielekkeeltä ja jo sieltä näky oli huikea.

Vastaa
Inka 16.10.2016 at 8.23

Kieltämättä vähän harmittaa että meillä jäi se väliin, mutta ehkä ens kerralla sitten! Näky oli varmasti huikaiseva.

Vastaa
Maiu 14.10.2016 at 8.00

Tuo paikka oli varmasti upea noin tyhjillään! Itse kävin tuolla 2013 syyskuussa ja silloin siellä oli turisteja aika paljon, mutta ei se kuitenkaan häirinnyt. Myös tuon paikan valo ja veden väri täydessä auringonpaisteessa löi ällikällä. Olisi voinu luulla katsovansa uimahallin altaan pohjaa, en ollu ikinä nähnyt niin ihanan kirkasta vaaleansinistenä hehkuvaa merivettä! Suositus paikalle myös täältä. :)

Vastaa
Inka 16.10.2016 at 8.23

Kiva kuulla sun kokemuksia rannalta! Ja kieltämättä mullakin oli vähän samanlainen uimahallifiilis juurikin tuosta samaisesta syystä.

Vastaa
Jenna / With huge passion for life 14.10.2016 at 9.03

Mä en kestä näitä kuvia! Ihan hillitön rantakaipuu iskee. Ihana tuo keltainen paita :)

Vastaa
Inka 16.10.2016 at 8.24

Kiitti Jenna! Ja et usko, se nappasi osan tuliaisviineistä matkalaukussa (en selvästikään oo mikään ekspertti niiden pakkaamisessa) enkä saanut sitä enää puhtaaksi, joten goodbye sille. :(

Vastaa
Emilia Alexandra 14.10.2016 at 15.39

Voi ei mikä ihana paikka<3 Oon monesti kattellut vaan kuvia tuolta ja sinne on joskus päästävä :')

Vastaa
Inka 16.10.2016 at 8.24

Ehdottomasti, ja kannattaa ajoittaa matka juuri sesongin ulkopuolelle, niin ei tuu ruuhkaa.

Vastaa
Annika - home & away 14.10.2016 at 18.21

Tää on ehdottomasti yksi hienoimmista rannoista, missä oon koskaan ollut. Valitettavasti meidänkin reissulla tuolla oli pikkasen enemmän populaa kyllä. Mun ymmärtääkseni se on jopa rankattu Euroopan kauneimmaksi rannaksi, mutta ei mikään ihme! :)

Vastaa
Inka 16.10.2016 at 8.25

No ei todellakaan mikään ihme. Oon kyllä mielissäni kun meille sattui niin hyvä munkki ettei paikalla ollut muita!

Vastaa

Jätä Kommentti