Pallontallaajat.net
Valikko

Nyt faktat tiskiin – näin paljon maksoi Lontoo-viikonloppu

Kirjoittanut Inka 29.10.2016

Raha kiinnostaa varmasti kaikkia matkailijoita, sillä se mahdollistaa kaiken. Budjetista riippuu aina millainen reissu on, ja se määrittää matkan tason. Toiset haluaa matkustaa laadukkaasti ja reissaa harvemmin käyttäen kuhunkin matkaan suuret summat rahaa, toiset taas mieluummin jakaa saman summan useaan reissuun. Ei varmaan tarvi kauaa miettiä, kumpaan suurin osa ihmisistä kuuluu? Käsi nousee ylös sen merkiksi, että minäkin, kuten varmasti suurin osa teistä lukijoistakin, kuulun tuohon jälkimmäiseen.

Kahden päivän mittainen matka Lontoossa oli mun silmissä halpa reissu, ja itsensä huijaamisella pääsee aika pitkälle, tarkalleen ottaen 1 821 kilometrin päähän. Nyt on kuitenkin aika kattoa totuutta silmiin ja laskea reissun todelliset kulut. Kuinka paljon halvaksi ajateltu kahden päivän kaupunkipyrähdys todellisuudessa maksoi?

Lähtökohtaisesti yritin saada kaiken niin halvalla kuin suinkin, mutta siitä huolimatta halusin olla Lontoossa järkevinä aikoina ja viettää viikonlopun tunneista mahdollisimman pitkän ajan kaupungissa. Lisäksi halusin myös nukkua mukavasti omassa huoneessa ja käyttää omaa, en jaettua vessaa. Nämä molemmat pikkurilli pystyssä esitetyt toiveet nosti reissun budjettia merkittävästi, sillä kaikkein halvimpia lentoja ja kaikkein halvinta majapaikkaa en voinut valita.

lontoo-matkabudjetti-4

Siispä maksoin lennoista, jotka oli Lontoossa lauantaiaamuna ja lähtivät sunnuntai-iltana 136,70 euroa. Yhden yön majapaikasta ok-tason hotellissa taas maksoin Hotels.comin Welcome rewards -pisteiden käytön jälkeen 26,82 euroa (oikea hinta 75,56 euroa). Lennot ja majoitus maksoivat siis yhteensä 163,52 euroa. Ei paha.

Siihen päälle tulevat vielä lentokenttäkuljetukset. Suosin Helsingin-päässä Finnairin omaa bussia, joka on mun mielestä mukava ja nopea, eikä hintaero julkisiin ole juuri mitään. Siispä matkakassaa verotti 11,5o euron hintainen menopaluulippu jo lähtiissä. Lontoossa suosin yleensä junaa, ja tälläkin kertaa hyppäsin Gatwickin kentällä junaan, vaikka bussit olis tietysti voinut saada huomattavasti halvemmalla. Nyt kuitenkin aika oli rahaa tärkeämpää, ja pulitin suosiolla edestakaisesta junalipusta 34,90 euroa. Punnan kurssi oli suomalaisittain edullinen, sillä punta vastasi reissuhetkellä noin 1,10 euroa, joten se toi tuntuvan alennuksen käytännössä kaikkiin maksuihin. Lentokenttäkuljetukset maksoi siis tuolla reissulla yhteensä 46,40 euroa. Se on kieltämättä aika paljon.

Hoidin syömiset omaan tapaani ruokakaupasta, ja Isossa-Britanniassa jos missä se hoituu niin helposti! Omat evääni haen briteissä kaikkein mieluiten sieltä ruokakaupasta, mistä kaiken saa vaivatta. Mun ruokailut koostui pääasiassa kasviksista, hedelmistä ja kanasta, jota nappasin mukaan niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Eväät vetelin naamaan milloin milläkin puiston penkillä istuen, ja se sopi mun reissun teemaan varsin mainiosti. Tarkkoja kuitteja en säilyttänyt, ja yleensä mukaan lähti muutakin kuin pelkät eväät, mutta kahden päivän ruokakauppaostokset teki reissun hullaantumisheräteostosten kanssa 25,37 euroa. Siihen lisäksi hotellissa sai tosiaan aamiaisen, joka tosin jäi mun osalta melko vaatimattomaksi.

Kuljin paikasta toiseen pääasiassa jalan, mutta toisena päivänä hyppäsin sitten Lontoon kaupunkipyörän selkään. Koska en ehtinyt palauttaa ekaa pyörää ajoissa, jouduin maksamaan siitä aloitusmaksun lisäksi vielä yhden puolen tunnin käyttömaksun, joten päivän pyöräilyt laihdutti mun reissukassaa hurjalla 4,44 eurolla. Ei paha varsinkaan jos miettii, että yks metrolippu olis maksanu jo pelkästään lähemmäs viis euroa.

Tässä on periaatteessa kaikki kulut, sillä lennot, majoitus, lentokentältä kulkeminen, ruokailu ja paikallisliikenne riittää reissulle. Välttämättömät kulut matkasta oli siis 238,73 euroa. Täytyy myöntää tässä vaiheessa, että ihan hyvä suoritus!

lontoo-matkabudjetti lontoo-matkabudjetti-5 lontoo-matkabudjetti-3 lontoo-matkabudjetti-2

Se ei kuitenkaan jäänyt mun osalta siihen, kuten on varmasti helppo arvata. En tullut reissusta kotiin todellakaan tyhjin käsin, sillä mukaan tarttui aika paljon tuliaisostoksia, mutta ne voi onneksi jättää tämän reissulaskelman ulkopuolelle, sillä niiden suhteen jokainen voi päättää minkä verran tuhlaa vai tuhlaako mitään, kun kyseessä ei todellakaan ole mikään välttämättömyys. Ja mainittakoot vielä että kaikki huvitukset joita itselleni soin tuon reissun aikana olivat ilmaisia, joten niistäkään ei siis tullut kuluja.

Tämän laskelman perusteella uskallan kuitenkin todeta, että matka tuli yllättävän halvaksi, ja oli todella jokaisen sentin arvoista päästä käymään suosikkikaupungissa taas pitkästä aikaa. Kieltämättä ajatus uudesta vastaavasta reissusta keväälle alkaa pikkuhiljaa jo syntyä, mutta katsotaan pystynkö hillitsemään itseni. Tosin kun Lontoo kutsuu niin se silloin myös kutsuu.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Pingviinimatkat 29.10.2016 at 23.54

No kyllä oot edullisesti selvinnyt! En tiedä uskallanko edes laskea minkä verran Nykin matka imaisi…. Paljon joka tapauksessa! No olipahan sen arvoista :) -Milla

Vastaa
Inka 30.10.2016 at 7.27

Haha, veikkaan että sulla meni ehkä vähän enemmän? Mutta se lienee ok, no stress! :D

Vastaa
Jasmin | Wanderwall 30.10.2016 at 10.51

Mun pitäis ehdottomasti alkaa käyttää noita kaupunkipyöriä Lontoon reissuilla! Kaikki matkustaminen on siellä muuten niin syntisen kallista. Kannattaa muuten ehdottomasti tulevaisuudessa suunnata Gatwickilta Lontooseen ja takas paikallisjunalla. Matka kestää ehkä just sen 5 tai korkeintaan 10 minuuttia pidempään, mutta yksisuuntainen lippu on vaan reilu kymmenen puntaa :D

Vastaa
Inka 3.11.2016 at 6.06

Se on kyllä älytöntä, miten kallista Lontoossa on liikkua julkisilla. Jos vertaa esimerkiksi New Yorkiin niin ei voi edes puhua samana päivänä! Ja kiitos vinkistä, nuo paikallisjunat on käyny mielessä mutta on toistaiseksi jääneet ajatuksen tasolle, eli ehkäpä otan tämän ens reissun tavoitteeksi. :)

Vastaa
Janni / Lentopelko 31.10.2016 at 20.48

Lontoon reissusta ollaan siskon kanssa vähän puhuttu, ois ihanaa päästä lähtemään sinne. No, tää postaus sai mun innon kasvamaan paljon kovemmaksi; siis voiko siellä oikeesti pärjätä noin halvalla? :D Ja ihana kuulla, että tohon hintaan sisältyy jopa oma huone ja vessa. Tästä sain paljon pontta Lontoon matkan suunnitteluun! ;)

Vastaa
Inka 3.11.2016 at 6.07

No niin, nyt puhut asiaa! Ja kun on tarpeeksi kova sniiduilija niin kyllä voi pärjätä! Tosin tuossa oli vaan yks yö ja sain ison alennuksen majoituksesta, mutta silti uskon että hyvin vähällä rahalla voi todellakin pärjätä. Toivottavasti pääsette reissuun!

Vastaa
Ina 6.5.2018 at 10.25

Onko vinkkejä hyviin ruokakauppoihin Lontoossa, et sais just puistoeväät lounaaksi? Sillä säästäis ehkö sievoisen summan verrattuna siihen, et käy sen 2 kertaa päivässä ravintolassa. Oon kesäkuussa menossa Lontooseen, ehin olla 4,5 päivää, niin puistolounaseväät ois hyvä juttu! :D

Vastaa
Inka 8.5.2018 at 20.39

No kyllä! Oma suosikki on Hyde Parkin ja Oxford Streetin risteyksen lähistöllä sijaitseva Sainsbury’s, mutta käytännössä kaikki Tescot ja Sainsbury’sit on mun suokkareita. :D Niitä on kaikkialla, mutta just tuon kaupan erinomainen sijainti on osoittautunut hyväksi useaan otteeseen. Ihanaa matkaa!

Vastaa

Jätä Kommentti