Pallontallaajat.net
Valikko

Kreikan merimaisemien äärellä

Kirjoittanut Inka 30.11.2016

Vaeltamisesta on tullut yks mun suosikkitapoja tutustua reissukohteeseen. Oli kyseessä sitten sairaan hikinen nousu, rennon leppoisa tallustelu tai jotain siltä väliltä, oon huomannu hankkiutuvani pikkupatikoille kohteessa kuin kohteessa. Parasta siinä on tietysti se että pääsee luonnon ytimeen ja niiden huikeiden maisemien äärelle, mutta totta lienee myös se, että sitä näkymää osaa arvostaa enemmän kun sen eteen näkee vähän töitä eikä vaan suhauta autolla näköalapaikan parkkipaikalle.

Kreikassa huusin siis hep heti, kun kyseltiin innokkaita vaeltajia.

vaellus-zakinthoksella vaellus-zakinthoksella-2 vaellus-zakinthoksella-3 vaellus-zakinthoksella-4

Vaelluspäivänä otettiin aamutuimaan suunnaksi Zákinthoksen saaren eteläkärki ja pikkuruinen Kerin kylä. Reitti lähti sieltä, ja mukana oli vielä kaksi opasta jotka tiesivät alueen parhaat maisemapaikat ja otollisimmat yrttipuskat. Heitettiin heipat polun vieressä hengailleille vuohille ja lähdettiin kapuamaan. Reitti oli melko selkeä ja helppokulkuinen, mutta ilman opasta oltaisiin oltu hukassa hetkessä, sillä minkäänlaisia kylttejä ei näkynyt koko matkan varrella. Niitä ei kuulemma ole, mutta on ehkä tulossa joskus. Niinpä niin.

Vastaan tuli lomasaarille tyypillisesti vähän vanhempi saksalainen pariskunta, jotka olivat aika innoissaan reitin kasvustosta. Ei kyllä mikään ihme, sillä vaikka kasvit ei ihan hirvittävästi mua inspiroikaan, olin minäkin melko mielissäni poimiessani villiyrtteinä niin rosmariinia, timjamia kuin salviaakin. Ihan huikeaa, että niitä kasvoi vaan valtavina puskina reitin varrella!

Tuolla reissulla nähtiin myös koko matkan upeimmat maisemat, sillä jossain vaiheessa toinen oppaista ohjasi munt pienen mäen päälle, josta avautui ehkä siistein merinäkymä, jonka olen eläissäny päässyt omin silmin todistamaan: kirkkaansinisen, ja rannalla vaalean turkoosiksi helahtavan meriveden keskellä nousi valtava kallio. Taustalla ei näkynyt muuta kuin horisontti, enkä meinannut saada silmiä irti maisemasta. Huhhei!

vaellus-zakinthoksella-5vaellus-zakinthoksella-7 vaellus-zakinthoksella-9 vaellus-zakinthoksella-11 vaellus-zakinthoksella-12 vaellus-zakinthoksella-10

Hetken päästä sain maisemaan toisen perspektiivin, kun suunnattiin alueen ainoaan kahvilaan, jossa mulle parasta antia oli nimenomaan näköala. Auringon paistaessa taustalla suoraan vastaan kalliot näytti vielä entistäkin maagisemmilta. Aloin viimeistään tuossa vaiheessa tajuta, miksi ihmiset oikeasti matkustaa Kreikkaan kerta toisensa jälkeen.

En nimittäin oikeasti oo aikaisemmin tajunnut, miten upeita paratiisimaisemia Kreikassa tosiaan on. Onneksi matkailu todella avartaa, ja meikäläisenkin ennakkoluulot lensi taas vauhdilla romukoppaan. Hyvä Kreikka!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

miija 1.12.2016 at 11.11

Wau mitä maisemia! Ja itse en tuohon “kopperoon” uskaltautuisi välttämättä seisoskelemaan. :D

Vastaa
Inka 4.12.2016 at 10.35

Heh, täytyy myöntää että minä olin tuosta porukasta ainoa, joka sinne asteli. En välttämättä olis itekään uskaltautunut jos tähtien asennot olis ollut toisenlaiset, mutta onneksi tällä kertaa ne oli mun puolella. :)

Vastaa
Ninnu 1.12.2016 at 14.04

Zakinthos on kyllä huikean kaunis paikka! Me oltiin häämatkalla tuolla reilu 5 vuotta sitten ja saaren kauniit maisemat jäi mieleen :) Paikkana muuten ehkä kuitenkin sellainen, että kertareissu riittää.

Vastaa
Inka 4.12.2016 at 10.36

Hei muistankin että te olitte Kreikassa, mutta en muistanut ollenkaan että Zákinthoksella. Ja oon kyllä samaa mieltä, yks kerta tuolla saarella näin lomailijan näkökulmasta oli aivan riittävä. Vaikka maisemat olikin huikeita!

Vastaa
katerina 2.12.2016 at 11.47

Kreikka on täynnä ihania saaria, joista löytää uskomattoman hienoja maisemia ja patikointireittejä. Mm Santorinilla ja Kreetalla pääsee patikoimaan vaikka minkälaisiin paikkoihin kaldeeran reunoista alkaen erilaisiin rotkoihin.

Vastaa
Inka 4.12.2016 at 10.36

Ah, kuulostaa ihanalta! Kreikan saaret pitää kyllä ottaa aivan uudella tavalla haltuun tulevaisuudessa. :)

Vastaa

Jätä Kommentti