Pallontallaajat.net
Valikko

Ennenaikainen joulu

Kirjoittanut Inka 11.12.2016

Oman perheen joustavuutta arvostaa erityisesti siinä tilanteessa, kun omat suunnitelmat vaikuttavat kaikkien elämään ja siitä huolimatta jokainen on valmis muuttamaan perinteitä. Tästä joustavuudesta minä saan olla erityisen kiitollinen tänä vuonna, sillä mun ja Karimin joulun reissusuunnitelmat sotki ilmiselvästi meidän perheen joulunvieton.

Mun puolen perhe on melko pieni, sillä mulla on kaksi sisarusta, joista toinen on naimisissa. Äidin kuoleman jälkeen joulut on olleet meille hyvin tärkeätä aikaa, ja oikeastaan niitä harvoja ajankohtia vuodessa, kun koko konkkaronkka on koolla. Siitä syystä päätös joulun viettämisestä muulla kuin perinteisellä tavalla ei ollut mikään pieni juttu, mutta onneksi kaikesta jännityksestä huolimatta mun perhe suhtautui siihen hyvin.

Sen seurauksena me vietettiin joulua jo! Otettiin itsenäisyyspäiväviikonloppuna esille kuusi, koristeet, jouluvalot, -matto sekä -pöytäliinat, leipastiin torttuja ja pipareita sekä jaettiin lahjat. Sunnuntai oli kuin jouluaatto paitsi ehkä jopa parempi, sillä kuun alussa nopeasti yllättänyt joulu ei ollut jättänyt aikaa stressaamiselle tai muulle, joten yhdessäolo oli päivän pääasia ilman turhaa huseeraamista.

joulu-2016-2 joulu-2016-4 joulu-2016-6 joulu-2016-3 joulu-2016-5 joulu-2016-7 Viikko sitten oli 20 astetta pakkasta, korkeat kinokset ja joulutunnelmaa enemmän kuin olisi voinut arvata. Meidän vaaleansinisessä kotitalossa oli olohuoneessa kuusi koristeltuna, lahjat aseteltuna sen alle ja keittiössä jouluateria katettuna. Koko porukka oli aivan joulutunnelmassa, sillä se ei todellakaan ole kiinni kalenterista. Joulu on silloin kun sen tekee.

Jouluateria oli varmasti tähänastisen elämäni paras, ja sen valmistelun lomassa kurkittiin perinteisesti ikkunan lävitse, kun oravat ja pikkulinnut kilpaili herkuista takapihan lintulaudalla. Jouluperinteet jatkui joulusaunan ja lahjojen muodossa.

Kaikesta etukäteisjännityksestä ja joulunajan missaamisen harmittelusta huolimatta täytyy tunnustaa, että tässä vaiheessa joulu ulkomailla tuntuu tosi kivalta ajatukselta varsinkin, kun meidän etukäteisjoulu oli noin valtava menestys. Kun perhe on noin joustava ja ymmärtävä, mahdollistaa se monia asioita. Tosin katsotaan, miten ääni muuttuu kellossa kun kalenteri näyttää joulua ja me ollaan lumikinosten ja pakkasten peittämän Yli-Iin sijaan palmujen alla Thaimaassa.

joulu-2016-11 joulu-2016-10 joulu-2016-9 joulu-2016-12 joulu-2016-13 joulu-2016-8 joulu-2016-14

Parasta etukäteisjoulussa oli ehkä se, että ekan joulun jälkeen sama juttu oli edessä uudelleen seuraavana päivänä, kun vietettiin juhlaa Karimin perheen kanssa. Nyt vaan sitte on koko viikko ihmetelty miksi ihmeessä porukka huseeraa joulua, kun se meni jo. :D

Ja voin muuten kertoa että on aika jännät paikat, kun ylihuomenna olisi määrä hypätä Aeroflotin siiville ja matkustaa ekaa kertaa elämässä Thaimaahan – apua!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Annika - home & away 11.12.2016 at 23.39

Kuulostaa ihan parhaalta kombolta tuo teidän ihana joulu ja vielä lämmin joululoma palmujen alla :) Rentouttavaa ja aurinkoista lomaa!

Vastaa
Inka 13.12.2016 at 9.50

Kieltämättä toivon ettei palmujen alla tarvi sitten harmitella pakkasen puuttumista. Katotaan! :D Kiitos toimituksista, nyt on jännät paikat!

Vastaa
Unnukka 12.12.2016 at 9.52

Ihana ajatus! Me vietetään sellaista kolmen viikonlopun joulua, aloitettiin nyt männäviikonloppuna :D ja voi että, pian sä oot siellä palmujen keskellä! Vähäsen olen kyllä kateellinen… kohan toi meidän neiti pikkuisen kasvaa niin mekin otetaan taas nokka kohti aurinkoa :) sitä ennen harjoitellaan tätä perheenä reissaamista kotimaassa, alkuvuodesta on tulossa Etelä-Suomen kierrosta ja huhtikuussa hilpaistaan Lappiin reiluksi viikoksi. Mä aion silloin käydä vihdoin siellä Oulussa! :) ja Matkamessutkin muuten vähän houkuttaisi!

Vastaa
Inka 13.12.2016 at 9.52

Eikä, ihanaa että teilläkin on jouluja ihan kunnolla! Ja veikkaan että ei mee kaukaa että nappaatte misukan mukaan ja lähdette reissuun. :)

Kotimaan reissut kuulostaa huipulta, erityisesti tietysti Oulu. Ja olispa hauskaa nähä messuilla!!!

Vastaa
Arimo | Arimo travels 12.12.2016 at 11.57

Mahtava idea! :) On hyvä kun muistaa, että perinteet on ihmisiä varten, eikä toisinpäin. Silloin voi tarvittaessa joustaa perinteissä ja niiden ajankohdissa vaikka tähän tyyliin.

Vastaa
Inka 13.12.2016 at 9.53

No nimenomaan, mutta eipä tuo olisi onnistunut jos perhe olis ruvennu hankalaksi. Onneksi niin ei käynyt. :)

Vastaa
VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 12.12.2016 at 12.16

Me vietettiin myös aikaistettua joulua meidän reissujen takia. Jännää, miten sen joulutunnelman silti saa, vaikkei oikea jouluaatto/päivä olisikaan. Ihanan lämmin tunnelma teillä!

Pssst! Sulle on mun blogissa blogipalkinto! :)

Vastaa
Inka 13.12.2016 at 9.53

Jee, kiva kuulla että muutkin reissuliisat on ottaneet varaslähdön jouluun. :) Ja ihanaa, kiitos!!

Vastaa
Salla 12.12.2016 at 20.10

Huippua reissua! Mekin vietettiin viime jouluna etukäteisjoulua meidän Thaimaan reissun takia, mutta silti musta tuntuu, että tänä jouluna mun joulufiilis on tuplaantunu – pitäis olla kaikki maholliset koristelut, jouluvalot ja laatikot sun muut :D Joten varaudu siihen, että sulla on ens vuonna sama edessä! ;D

Vastaa
Inka 13.12.2016 at 9.54

Äääk, kuulostaa ihanalta, oon jo aivan valmis siihen!! :D

Vastaa

Jätä Kommentti