Pallontallaajat.net
Valikko

Hikiset terveiset Thaimaasta!

Kirjoittanut Inka 16.12.2016

Terkut Thaimaasta! Tuntuu järjettömältä olla viimein, kaikkien näiden reissuvuosien jälkeen maassa, mistä valtaosa reissaajista aloittaa matkailu-uransa. Perinteinen klassikkokohde on kieltämättä tarjonnut meille jo näiden parin päivän aikana melko runsain mitoin eksotiikkaa, sillä kieli josta ei parhaalla tahdollakaan tajua yhtään mitään, kuuman kostea ilmasto sekä loputon vieraiden ruokien tarjonta muistuttavat jatkuvasti siitä, että nyt todellakin ollaan kaukana kotoa.

Ja mikäs olis sen siistimpää? Vietettiin matkan ensimmäiset päivät Bangkokissa, missä meillä oli tosi sympaattinen B&B-majoitus. Baan Pra Nond sijaitsi BTS-aseman lähellä ja oli suht edullinen, hintaan sisältyi aamiainen ja saatiin nollattua ihan riittävästi joten ainakin majoitusten puolesta reissu lähti käyntiin tosi hyvin!

bangkok-15 bangkok-13 bangkok-6 bangkok-17 bangkok-16 bangkok-14

Mulla ei ollut kovin suuria odotuksia ensimmäisille reissupäiville, sillä Bangkok ei oo meidän reissun varsinainen kohde, ja ajattelinkin meidän käyttävän ne ekat päivät pääasiassa aikaerorasituksesta toipumiseen. Lisäksi mulla on mennyt runsaasti aikaa myös töiden tekemiseen, sillä en tosiaan ottanut lomaa tätä matkaa varten, vaan oon töissä ihan normaalisti. Tai no ehkä vähän epänormaaleihin aikoihin, mutta kuitenkin hommissa.

Aikaero ei oo mulle koskaan mikään helppo juttu, ja sama iski vasten kasvoja jälleen kerran. Vaikka nukun vaikka seisaaltaan ladossa puimurikoneen vieressä, on vähillä unilla pärjääminen hemmetin vaikeaa. Siispä täällä on tallusteltu historian tummimpien silmänalusten kanssa ja koitettu olla nuokkumatta aivan kaikissa liikennevälineissä. Toistaiseksi se on onnistunut melko kehnosti, sillä kukapa vois vastustaa auton tasaista liikettä ja pehmeitä penkkejä?

Mutta ehdittiin me jotain tehdäkin Bangkokissa! Ihan ekaksi nähtiin meidän vanhaa treenikaveria Asseria, jonka jotkut blogin lukijat saattaa muistaa meidän vuoden 2013 jenkkireissun vierailevana tähtenä. Kaveri asustelee nykyisin Bangkokissa, ja käytiinkin Asserin kanssa kokemassa ensimmäiset ruokaelämykset Thaimaassa, seikkailemassa pitkin Bangkokin katuja sekä illan (tai oikeastaan yön) päätteeksi piipahtamassa vielä yhdessä kaupungin lukuisista rooftop bareista.

bangkok-7 bangkok-8 bangkok-9 bangkok-10 bangkok-12 bangkok-11

Tuon illan lisäksi meillä oli yksi kokonainen päivä Bangkokissa, jonka aikana seikkailtiin ympäriinsä, mutta aikaerorasituksen sekoittamana se jäi aikamoiseksi haahuiluksi. Kierrettiin vähän siellä täällä mutta ei oikeastaan missään, mutta sehän sopii näin ensimmäiselle reissupäivälle. Sen päivän tärkein agenda oli käydä ostamassa kunnon nyrkkeilyhanskat tulevia treenejä varten, ja eivät treenikaverit todellakaan puhuneet palturia kun kertoivat täältä löytyvän aika edullisia hanskoja. Napattiin molemmat mukaan omat parimme sekä siihen päälle vielä hammassuojat joten kyllä nyt kelpaa ottaa nyrkkiä nessuun!

bangkok-18 bangkok-19 bangkok-20 bangkok-21 bangkok-22

Bangkok oli oikeastaan vaan lyhyt varikkovierailu, ja nyt ollaan jo meidän seuraavassa kohteessa Koh Lantalla, missä rentoillaankin jokunen päivä. Jännittävää olla viimeinkin täällä!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Reissausta ja ruokaa 16.12.2016 at 18.17

Bangkok näyttää niin siivolta kuvissasi. Vaikka pari viikkoa Intian tomussa oleilua tekee sen, että osaan taas arvostaa Thaimaan puhtautta. Suosittelen Koh Lantalla vierailua Lanta Animal Welfarella käymistä, mikäli kiinnostaa tietää miten lomasaarella pidetään eläimet terveempinä lahjoitus- ja vapaaehtoisvoimin! Siellä pääsee myös tapaamaan kissoja ja näkemään koiria.

Vastaa
Inka 17.12.2016 at 15.02

Kiitti vinkistä, meillä onkin itse asiassa tuo paikka listalla. :) Ja kieltämättä saattaa olla että ihan tarkoituksella rajasin roskikset kuvien ulkopuolelle.

Vastaa
Marsa 16.12.2016 at 19.23

Ai ku ihana postaus. Jatka juttua.
Mistä tää sun blogin nimi tulee?

Vastaa
Inka 17.12.2016 at 15.04

Jes, kiitti kivasta kommentista. :) Lisää postauksia on kyllä luvassa!

Blogin nimi tulee suoraan yhdestä Don Johnson Big Bandin kappaleesta, tuo ilmaus painui syvälle mieleen joskus kymmenen vuotta sitten ja päätyi lopulta blogin nimeksi. Loogista ja järkevää, ei välttis mutta turha kait sitä on tässä vaiheessa enää vaihtaa.

Vastaa
Pingviinimatkat 17.12.2016 at 10.09

Näyttipä ihanalta tuo teidän majapaikka! Ja miten mukavaa lueskella kokemuksestasi Bangkokista. Vähän oon meinaan jännännyt et mitä mahdat Thaimaasta tykätä. Mielenkiinnolla odottelen jatkoa ja sitä et pian nähdään

Vastaa
Inka 17.12.2016 at 15.04

Joo, se oli huippu!! Ja heh, mua on jännännyt sama, ja itse asiassa jatkuvasti mietin että miltä täällä tuntuu olla. Vähän on vielä sekavat fiilikset. Huomenna nähhään!! <3

Vastaa
"Peter" 17.12.2016 at 18.29

Itselläni oli suht. sama tilanne. Thaimaa oli vasta noin 60. käymäni maa. Ihan kiva, muttei ykkössuosikki.

Vastaa
Inka 18.12.2016 at 14.13

Aika hauska, kiva kuulla että on muitakin, vaikka ite en oo ihan kuuteenkymppiin vielä päässyt!

Vastaa
Annika - home & away 19.12.2016 at 21.46

Mäkään en ole koskaan käynyt Thaimaassa, joten jään kuulostelemaan sun fiiliksiä. Toivottelen kuitenkin rentoa reissua, vaikkei lomaa oliskaan :)

Vastaa
Inka 21.12.2016 at 0.43

Kiitos Annika! :) Lohdullista että on muitakin reissaaja joilla Thaimaa on jäänyt toistaiseksi käymättä.

Vastaa

Jätä Kommentti