Pallontallaajat.net
Valikko

Lentokokemus Aeroflotilla: tällaista oli venäläisyhtiön kyydissä

Kirjoittanut Inka 25.12.2016

Lensin Aeroflotilla lapsena Helsingistä Beirutiin, ja matkaan sisältyi koneenvaihto Moskovassa. Lento oli painajaismainen: vanha venäläinen lentokone tärisi ja rytisi koko matkan ajan, ja istuimme aika takaosassa konetta, ja se oli äänekkäin kone missä olen koskaan istunut. Pientä nitinää ja natinaa kuului jatkuvasti, ja mietittiin koko perhe että kohta kone hajoaa. Se oli kaikkea muuta kuin nykyajan hienot matkustajakoneet.

Moskovan lentokenttä oli oma lukunsa, se oli sanalla sanoen aivan hirveä. Siellä oli kauppoja ja ravintoloita, mutta ne kaikki olivat uskomattoman kalliita. Penkkejä ei ollut missään, ja jouduimme istumaan kylmällä kivilattialla, kun meillä oli todella pitkä vaihto. Siihen aikaan ei ollut nettiä tietenkään, mutta eipä olisi ollut tietokonetta tai älypuhelintakaan. Kenttä oli likainen, hullun kylmä ja aivan kauhea. Palvelu oli todella surkeaa. Toivoin etten enää koskaan joutuisi Moskovan lentokentälle tai Aeroflotin lentokoneeseen.

Näin kertoo armas matkakumppanini Karim Aeroflotin-muistoistaan reilun kymmenen vuoden takaa. Tuo venäläisyhtiö on ollu meidän matkataloudessa pannassa vuositolkulla, eikä missään vaiheessa oo tullu kyseeseenkään että lennettäisiin yhtään minnekään Aeroflotilla. Nyt kuitenkin auringonkaipuu voitti lapsuuden traumat, ja päädyttiin lopulta buukkaamaan lennot Aeroflotilta. Mietittiin pitkään Aeroflotin ja Air Chinan välillä, sillä molemmilla oli suunnilleen samanhintaiset lennot, noin 600 euroa yhdeltä, mutta Aeroflotilla oli yks välilasku vähemmän ja hemmetin paljon paremmat lentoajat. Siispä ei auttanut muu kuin laskea leuka rintaan, varata Aeroflotin lennot ja varautua pahimpaan.

lentokokemus-aeroflotilla-2 lentokokemus-aeroflotilla lentokokemus-aeroflotilla-3

Toki mun asenne oli jo ennen lentoa huomattavasti positiivisempi, sillä olin kuullut paljon kehuja Aeroflotista. Tällä kertaa päästiin molemmat yllättymään, ja vielä positiivisesti, sillä ainakin kahden lennon perusteella Aeroflot oli oikein mainio lentoyhtiö.

Helsinki–Moskova-lennolla selvisi, että yhtiöllä on yks maailman nuorimmista kalustoista ja sen kyllä huomasi myös koneessa, sillä se oli tosi siisti ja uutuuttaan hohtava. Kieltämättä siniset penkit toi aika vahvat Ryanair-vibat, mutta se olikin ainoa lennolla häirinnyt juttu. Saatiin vieläpä ihan ruoaksi luokiteltavat eväkset lennolla, vaikka se ei reilua tuntia kauempaa kestänytkään. Teefanina olin superyllättynyt, sillä Aeroflot on toistaiseksi ainoa kokemani lentoyhtiö, joka tarjoilee vihreää teetä! Siinä jos missä on räikän paikka.

Meidän Moskovan-koneenvaihto oli tietysti ihan helkkarin pitkä, ja palloiltiin kentällä kokonaiset kuusi tuntia. Siinä ajassa ehdittiin todeta siellä olevan penkkejä, ilmainen ja mikä parasta rajaton langaton verkkoyhteys sekä niitä samoja tax free -myymälöitä mitä kaikilla muillakin lentokentillä. Terminaalien väliset erot oli valtavia, sillä esimerkiksi meidän terminaali oli superkämänen, kun taas viereinen oli huomattavasti modernimpi ja valoisampi. Ei siis tarvinnut juuri miettiä missä terminaalissa sitä sen kuusi tuntia vietti. Iso plussa vielä vesipisteistä, joita kentällä oli lukuisia. Ei siis tarvinnut budjettimatkailijankaan kuolla janoon!

lentokokemus-aeroflotilla-5 lentokokemus-aeroflotilla-4 lentokokemus-aeroflotilla-6 lentokokemus-aeroflotilla-7
Moskova–Bangkok-lennolle astuessa suu loksahti auki. En olis voinu kuvitella Aeroflotin koneen olevan niin siisti! Koneen väritys oli muiden yhtiöiden sisustuksesta tuttu valkoinen, ja tunnelma oli heti merkittävästi harmonisempi. Paikoilla odotti vielä viltin, tyynyn ja silmälappujen lisäksi tohvelit, mitkä teki matkasta huomattavasti mukavamman kun vessareissulle ei tarvinnut konkoilla kenkiä jalkaan.

Viihdejärjestelmä toimi moitteettomasti ja leffatarjonta oli hyvä, mutta kuulutuksia oli tosi paljon. Lisäksi meidän kone lähti aika myöhässä, ja mun ensimmäinen leffa loppu aika nopeasti nousun jälkeen. Pisteet kuitenkin siitä, että leffan pystyi aloittamaan jo koneen ollessa maassa, joten odotteluaika sujui melko rattoisasti.

Aeroflotin lentokoneruoka oli oma lukunsa. Me kirottiin päivää ennen lentoa kun hoksattiin ettei oltu tajuttu tilata erikoisaterioita ajoissa, ja nostettiin peukut pystyyn. Se oli kuitenkin vähän turhaa, sillä tarjolla oli useampi vaihtoehto mistä valita. Kouraan iskettiin kierroksen aluksi menut aivan turkkilaisen tapaan, mutta se mikä oli huikeaa olivat ruokalistaan kirjatut ruokien ravintoainepitoisuudet. Annosten kokonaisenergia sekä rasva- ja hiilaripitoisuudet oli merkattu ruokalistaan, joka ohjasi tekemään itselle sopivia valintoja. Tämän kun saisi jokaiselle lentoyhtiölle, ihan mahtava juttu!

lentokokemus-aeroflotilla-8 lentokokemus-aeroflotilla-10 lentokokemus-aeroflotilla-11 lentokokemus-aeroflotilla-9

Reilun yhdeksän tunnin mittaiseksi venynyt lento Bangkokiin sujui venäläisen kyydissä siis oikein mukavasti, ja ainakin noiden kahden lennon perusteella voin suositella Aeroflotia lämpimästi. Paluumatkalla parasta on vaan reilun tunnin vaihto Moskovassa, sillä vaikka se ei mikään superkämänen kenttä ollutkaan, ei se mikään Singaporen Changikaan (hah, missä en oo ees käynyt mutta käytän siitä huolimatta vertauksena) ollut.

Löytyykö ruudun takaa muita Aeroflot-ennakkoluuloisia, tai vaihtoehtoisesti yhtiölle lämmenneitä? Olis mukava kuulla muidenkin kokemuksia yhtiöstä, eli laitahan näppis laulamaan!

30 Kommenttia
11

Lisää tästä aiheesta

30 Kommenttia

Eerojuhani 25.12.2016 at 19.24

Samansuuntaiset kokemukset kahden vuoden takaa. Tosin lennettiin Saigoniin. Tarjoilu yllätti Moskovasta Saigoniin: ensin jaettiin gruusialaista valko- tai punaviiniä. Lasit kerättiin pois. Sitten tarjottiin ruoka. Kokeneina matkustajina emme hörpänneet laseja tyhjiksi, joten meillä oli ruokailun alkaessa viinit. Ruoka oli ihan mallikelpoista. Olutta ei saanut lainkaan. Toinen kaato viiniä saattoi tulla vain siitä syystä, että olimme muukalaisia. Takaisin palatessa lento oli myöhässä tunnin jo lähdettäessä. Odotettiin yhtä matkustajaa. Kuulutuksista en saanut mitään selvää. Lähestyttäessä Moskovaa, olimme ottaneet aikataulun miltei kiinni. Mutta sitten ISO kaarros Venäjän ilmatilassa ja taas oltiin myöhässä. Vielä yksi ylimääräinen kierros ennen kuin päästiin terminaaliin. Siitä juoksujalkaa lähtöportille tunti myöhässä. Mutta meitäpä odotettiin. Meitä oli 11 suomalaista, joita ei haluttu jättää yöksi terminaaliin. Transitvisojahan meillä ei ollut. Mutta kotiin päästiin !

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.57

Heh, ihan huippu tarina!! Ja jännä että teidän lennolla on tarjoiltu alkoholia, kun monet on käyneet kertomassa että heidän lennoillaan ei ole ollut alkoholitarjontaa.. Onkohan joku uusi käytäntö tai riippuukohan kohteesta? Ja mulla oli ihan sama setti koneessa, oli aivan turha edes yrittää saada mitään selvää kuulutuksista. Luotettiin vaan siihen että kaikki pelaa kuten aina, ja niinhän se toimikin. Katsotaan, tuleeko meillä juostua huomenna Moskovan kentällä, kun on paluulennon aika.

Vastaa
Suunnaton 25.12.2016 at 22.54

Tämä jos jokin oli hyödyllinen ja budjettiystävällinen postaus! Aeroflotin lennot pomppaavat usein hintavertailussa kärkeen, mutta oon ollut niin epäluuloinen tuota yhtiötä kohtaan, että oon skipannut ne vaihtoehdot ihan suorilta. Tämän tekstin jälkeen ne ehkä voikin ottaa harkintaan!

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.56

Mahtavaa, tulipa hyvä mieli tästä kommentista, kiitos! :) Harkintaan kannattaa ehdottomasti laittaa.

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 26.12.2016 at 9.21

Koneen sisustus näyttää kyllä omaan silmään aika kauhealta, mutta muuten kuulostaa kyllä siltä, että voisin lennellä ihan mielelläni Aeroflotilla. Ihan huikea tuollainen ruokalista! En muista vastaavaan törmänneeni millään lentoyhtiöllä. Yleensä on vaan se “chicken or pasta”?

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.55

Hehe, siniset lasit päähän ja menoksi! Tuolla oli kyllä kunnon smurffimeininki, ainakin ekalla lennolla. Onneksi pitkälle lennolle vähän rauhoittui. Ja siis tuo ruokalista oli ihan paras!!! Tässä asiassa saisivat muut todellakin ottaa Aeroflotista mallia.

Vastaa
Merja / Merjan matkassa 26.12.2016 at 19.42

Lensin kesäkuussa ensimmäistä kertaa Aeroflotilla. Ensin Helsingistä Moskovaan ja sieltä Mineralnye Vodyyn. Mullakaan ei ollut kovin ruusuiset odotukset Aeroflotista, mutta ihan samanlaista meininkiä kuin millä tahansa lennolla. Kuva sämpylästä näyttää tutulle. Niitä mekin syötiin ja ihan hyvänmakuista oli :) Ehkä ainoa asia mikä ihmetytti oli se, ettei lennoilla tarjoiltu alkoholia. Olisin yhden oluen voinut juoda, mutta tarjolla oli vain kahvia, teetä tai vettä (ehkä mehua ja limppariakin, en muista kun en sellaisia juo). Meillä oli aika lyhyt vaihtoaika Moskovassa ja se meni oikean portin metsästykseen, joten lentokenttään ei juuri ehditty tutustua.

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.54

Hei onpa mahtavaa että sullakin on takana hyvä kokemus, jee! :) Ja mulla tosiaan jäi ihan kokonaan huomaamatta että alkoholia ei ollut tarjolla, aika mielenkiintoinen yksityiskohta. Ja ette ehkä kuitenkaan missanneet mitään, vaikka Moskovan kenttään tutustumiseen ei ollutkaan aikaa. :D

Vastaa
Huhta 27.12.2016 at 12.13

Joulukuun alussa Moskovan kautta Bangkokiin, ei mitään valittamisen aihetta! Suosittelen.

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.53

Mahtavaa!

Vastaa
OLAVI VIIKKI 27.12.2016 at 13.25

Olen lentänyt Aeroflotin koneilla venäjää ristiin rastiin työni vuoksi,olin siellä töissä kaksikymmentä vuotta,eikä koskaan mitään ongelmia ollut.Sisäiset lennot Tupolev koneilla ja ulkoiset lennot tehdään Airbussin kalustolla.Ja palvelu on erinomaista myös ruoka on tosi hyvää ja valinnan varaa on riittävästi.Useamman kerran lennellyt Bangok.Moskova reitillä ja ei mitään ongelmia ole ollut.

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.52

Hei onpa mahtava kommentti, kiitos Olavi mielenkiintoisesta tiedosta. Tuo vaihtoehtomahdollisuus sapuskan suhteen on kyllä hieno juttu!!

Vastaa
Mai 27.12.2016 at 15.08

Kiitos tästä kirjoituksesta! Pisti uusiksi kaikki käsitykseni Aeroflotista, nyt uskallan lentää silläkin. Paitsi että Tupolevit vieläkin putolevat….olisi hyvä jos saisi varmuuden konetyypistä ennen lentoa. :/

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.51

Mahtavaa, onpa hienoa olla oikomassa käsityksiä. Ja tosiaan Seat Guru (https://www.seatguru.com/) on palvelu, josta voi tsekata käytössä olevan konetyypin ennen buukkaamista! :)

Vastaa
Elina 27.12.2016 at 16.12

On tosiaan niin paljon lukenut palautetta Aeroflotista puolesta ja vastaan että voisi uskaltaakin lentää sillä. Tosin ensin pitäisi tietää tarkemmin että mikä konetyyppi ollut se rämisevä ja mikä taas aivan mahtava niin osaa valita varmuudeksi kun on varaustarve päällä? :)

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.50

Hehe, veikkaan että noilla pitkillä ja kansainvälisillä lennoilla käytössä on ihan kunnon kalusto, Venäjän sisäiset lennot on varmaan sitten asia ihan erikseen. Olispahan ainakin mieleenpainuva elämys! :D

No ei sentään, Seat Guru -palvelun kautta voi mun käsittääkseni tsekata käytössä olevan konetyypin, joten kannattaa ottaa se käyttöön ennen lennon buukkaamista.

Vastaa
Ex Ennakkoluulollinen 27.12.2016 at 17.36

Olen lentänyt kahdesti moskova-helsinki välin aeroflotilla. Itseänikin jännitti alkuun kovasti mutta kokemus osoittautui todella mielekkääksi. Uudehko Airbus 320 oli koneena. Erikoista oli todellakin se ettei lennolla tarjoiltu alkoholia lainkaan. Sheremetyevon kenttä oli kelvollinen paikka odottaa lentoa.

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.48

Mulla jäi tuo alkoholiasia kokonaan huomaamatta, mutta onpa kieltämättä erikoista varsinkin ennakkoluuloiselle, kun kyseessä on venäläisyhtiö.

Vastaa
Markus 27.12.2016 at 17.50

2015 Syyskuussa Helsingistä-Moskovan kautta Tokioon ja takaisin . Muistaakseni edestakainen lippu alta 400e. Ei mitään valittamista ja ennen tätä oli kanssa isot ennakkoluulot tyyliin Venäjälle ei muuten kun porukalla täyspakkaus selässä. :)

Esim. Kuubaan pääsi tässä vähän aikaa sitten yhdellä vaihdolla ja hinta ok.

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.47

Huhhuh, nyt on kyllä irronneet Tokion-lennot superhalvalla! Oon nähny joskus vastaavia, mutta niihin on sisältynyt makija 24 h koneenvaihto Moskovassa niin oon toistaiseksi jättänyt välistä. Ehkä jatkossa laitan harkintaan (toivottavasti en). Aeroflotin hinnat on kyllä tosi kilpailukykyiset, ehkä ne on tosiaan ne ennakkoluulot mitkä saa porukan klikkaamaan muiden puljujen lennot.

Vastaa
Aakoo 27.12.2016 at 18.18

Komppaan, Malagaan lennettiin lokakuussa Moskovan kautta, koska syysloman vuoksi hinnoissa oli huima ero muihin nähden. Yli 1-2 tunnin vaihtoa en Moskovan kentälle suosittele, koska tosiaan hinnat on aivan pilvissä ja penkeillä ei voi maata käsinojien vuoksi (:D) . Kenttä on myös savuton, tosin hetken aikaa henkilökuntaa seurattuamme huomasimme inva-WCn ahkeran käytön. Aeroflotin koneet oli todella siistit ja kunnolliset, kuten palvelukin ja meillä lennot olivat myös ajoissa.

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.46

Oho! Aikamoinen reitti ollut jos Moskovan kautta Malagaan, pääasia kuitenkin että pääsitte perille. :) Ja joo täytyy myöntää että itekin tuli huomattua tuo vessatupakointi, sillä ihan perusvessoissakin lemusi ihan jäätävä röökin katku. Huhhei!

Vastaa
Pirjo ressam 28.12.2016 at 7.53

Tammikuussa 2016 Helsingistä Moskovan kautta Saigoniin….vähän huolestutti. Kun pääsimme Moskovassa koneeseen niin siinä leuat loksahti kyllä meiltä.todellakin tyynyä peittoa tossuja ym…voi veljet. Monta vuotta menty Singaporeen lufthansalla ja luultu että niillä on hyvä palvelu.
Paluumatkalla kone saigonissa Moskovaan myöhässä ja olisimme missanneet lennon Helsinkiin, mutta ei…siellä koneella vastassa henkilö joka opasti meidät Helsingin koneelle ja vei ruuhkien läpi kentällä. Kone odotti vain meitä kahta ja kerkesimme lennolle. Kiitos Aeroflot

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.45

Onpa mahtava kuulla, että teillä meni noin hyvin! Juuri maalailen piruja seinille huomista paluulentoa varten, kun luvassa on vaan lyhyt vaihto Moskovassa että ollaanko ajoissa. Nähtävästi ei tarvitse huolehtia, jos yhtiöllä on tapana odotella. :) Aika mahtava kokemus teillä!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 28.12.2016 at 17.31

No joo, täällä ennakkoluuloinen hei! :) Vaikka tääkin postaus jäi plussan puolelle, niin mun täytyy sanoa, että ei kuulu mun valintoihin lentoja etsiessä. Itse asiassa rajaan tämän yhtiön pois tuloksista kokonaan… Eli syvällä istuu mun ennakkoluulot ja pelot. Kiva kuitenkin, että oli toimiva ratkaisu teille :)
Toi menu ja ravintoainepitoisuudet toki on ihan superia. Ja muutenkin lentoyhtiöt, joilla on tuollainen menu, nostaa mulla jo kummasti pisteitä. Ja edelleenkin se, että jälkkäriksi sai valita jätskiä Cathay Pacificin lennolla on ikimuistoista! :DDD

Vastaa
Inka 29.12.2016 at 1.33

Haha, ihana Sanna! :D Annetaan Aeroflotille aikaa, ehkä se jossain vaiheessa päätyy pois sunkin kieltolistalta. Ja hei Jet Airwaysillä tarjoiltiin myös jätskiä jälkkäriksi, oli ihan huippua!

Vastaa
*minea* 3.1.2017 at 16.01

Hei,

Kyllä ihan Finskin lennoilla kesällä Tokioon sai vihreää teetä, taisi olla useampaakin sorttia (senchaa ainakin). Aeroflotista minulla ei ole kokemusta, ainoa tuntemani lentäjä puhuskeli ettei niiden kyytiin paree mennä…mutta hienoa jos homma toimii!

Vastaa
Inka 6.1.2017 at 23.31

Jes, onpa mahtava uutinen! Tietty itellä mennyt ohi kun en oo lentänyt Finskillä Aasiaan. Heh, huvittavaa kuulla miten ennakkoluulot istuu syvällä myös ammattilaisissa!

Vastaa
Tatu Siilola 7.6.2018 at 22.00

Aeroflot on hyvä yhtiö ei mitään valittamista :) ruoka oli hyvää ja palvelu myös :)

Vastaa
Inka 9.6.2018 at 9.25

Kiva kuulla! Omatkin kokemukset on melko positiivisia, joten se kyllä yllätti!

Vastaa

Jätä Kommentti