Pallontallaajat.net
Valikko

Vesiputousseikkailu Koh Lantan viidakossa

Kirjoittanut Inka 27.12.2016

Koh Lantan toisen päivän aluksi päätettiin vuokrata lähes kaikkien muiden lomasaarella olevien turistien tavoin skootterit ja lähteä rossailemaan ympäri saarta. Muutaman kilometrin päässä meidän hotellista sijaitsi yksi saaren kehutuimmista luontokohteista, Khlong Chakin vesiputous. Hypättiin siis skootterin selkään ja suunnattiin aivan ensimmäisenä etelään kohti luontoelämyksiä.

Oltiin lliikkeellä melko aikaisin, joskus yhdeksän pintään, joten saavuttiin viidakon laidalle melko hyvissä ajoin ennen päivän kuuminta aikaa. Vesiputoukselle järjestetään myös elefanttisafareita, mutta me jätettiin luonnollisesti eläimiä kiduttavien yritysten tukeminen välistä, ja toivottiin ettei kukaan muukaan sitä tekisi. Vesiputouksen parkkipaikalle kulki reilun parin kilometrin mittainen päällystämätön tie, joka oli vesisareiden jälkeen melko haastava skootterikuskille.

Perillä meitä odotti pieni kioski ja parkkipaikka. Mitään sisäänpääsymaksua ei vesiputoukselle ole, mutta parkkipaikasta pulitettiin kuitenkin 60 senttiä. Sieltä lähti ihan hyvästi opasteita kohti viidakkoa, jonka polkujen päässä odottaisi palkinto kosteassa tiheikössä taivaltamisesta.

koh-lantan-vesiputous-5 koh-lantan-vesiputous-3 koh-lantan-vesiputous-2 koh-lantan-vesiputous koh-lantan-vesiputous-6 koh-lantan-vesiputous-11 koh-lantan-vesiputous-20koh-lantan-vesiputous-10

Oltiin varustauduttu matkaan kuten ketkä hyvänsä turistit, ja jaloissa oli komeasti lipokkaat. Ei mennyt kaukaa kun meikäläinen lensi persiilleni, mutta toisaalta jos joku jossain sählää, niin se on taatusti minä. Tulipahan sekin hoidettua pois alta sopivasti vielä silloin kun vastaan tuli suomalaisperhe pienten lapsien kanssa. Äiti sai hyvän tilaisuuden kertoa lapsosille, miksi hyvät kengät on kaiken a ja o.

Taivallus jatkui turvallisemmissa merkiessä, ja polut oli onneksi merkattu ihan hyvin. Liikkeellä oli aamupäivän aikana suht vähän porukkaa, mutta vastaan tuli muutamia seurueita. Saatiin aika rauhassa nauttia viidakon äänistä, ihmetellä edessä nousevia liaaneja ja ylittää puroja aivan omaan tahtiimme. Siinä kohdassa ne släbärit muuten tiesivät paikkansa!

Vesiputouksen yhteydessä sijaitsee myös luola, jossa päätettiin piipahtaa ensimmäiseksi. Matka tuntui aika pitkältä, sillä vaikka poluilla ei matkaa oo reilua kilometriä enempää, meni meillä varmaan 45 minuuttia päästä luolalle saakka. Jossain vaiheessa ehdin manata jo mielessä meidän eksyneen keskelle thaimaalaista tiheikköä, mutta sitten vastaan tuli onneksi ruotsalaisia, mikä kertoi meidän olevan edelleen kiinni sivistyksessä.

Kun päästiin viimein luolalle, ei hetkeen kummastakaan päässyt pihaustakaan. Valtava luola oli todella upea!

koh-lantan-vesiputous-17 koh-lantan-vesiputous-14 koh-lantan-vesiputous-21 koh-lantan-vesiputous-16 koh-lantan-vesiputous-12

Oon päässyt vierailemaan muutamissa luolissa, mutta tämä veti kieltämättä aika komean korren. Korkea luola ja sen vieressä avautuva vehreä viidakko loi supernäyttävän kombinaation, joka pisti pienen ihmisen nöyräksi luonnon mahtavuuden edessä. Ei edes harkittu astuvamme sisälle luolastoon, vaan käytiin vain kääntymässä luolan suulla, sillä ilman opasta ei kyllä tule mielen viereenkään hypätä kiven sisään.

Lyhyen kävelymatkan päässä odottava vesiputous ei sen sijaan tarjonnut aivan yhtä suurta elämystä. Vettä lorisi hajanaisina noroina, mutta kyllä sitä siitä huolimatta varmasti vesiputoukseksi pystyi kutsua. Saatiin jopa hetki katsella maisemaa ihan vaan keskenämme, ennen kuin paikalle säntäsi lisää ruotsalaisia Go Pro -kameroidensa kanssa. Veikkaan, että sadekaudella vesiputous voisi olla huomattavasti näyttävämpi, vaikka eipä nytkään kyllä ollut millään tasolla kuivaa.

koh-lantan-vesiputous-18 koh-lantan-vesiputous-8 koh-lantan-vesiputous-7 koh-lantan-vesiputous-19 koh-lantan-vesiputous-5

Paluumatka sujui yhtä sutjakkaasti kuten aina, ja siinä vaiheessa ilma oli selvästi lämmennyt. Myös ilmankosteus oli sen verran kova, että olin äärettömän kiitollinen jatkuvasta purojen virrasta, joita ylittäessä sai edes hetkellistä viilennystä.

Meillä meni kokonaisuudessaan reissuun ehkä reilut pari tuntia, sillä varsinkin mennessä pysähdeltiin jatkuvasti. Jos siis suunnittelet vierailua noille nurkille, kannattaa piipahdus todellakin ajoittaa aamuun ja aikaa varata kahdesta kolmeen tuntia. Monilla oli oppaat mukana, mutta me suunnistettiin Karimin avulla. Kylttejä ei ollut ihan mahdottomasti, mutta polut näkyi sen verran selvästi, että reitiltä on aika mahdoton eksyä.

Luolavierailu oli kyllä yksi koko Koh Lantan huikeimpia luontokokemuksia, huh ja vau!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 27.12.2016 at 12.39

Vau mikä luola! Vesiputouksesta ei tosiaan voi sanoa ihan samaa. :D Liaanitkin on kyllä makeita. Mitään eläimiä tuolla ei ilmeisesti tullut vastaan (et varmaan ylläty, että just mä utelen niistä :D)?

Vastaa
Inka 28.12.2016 at 15.52

Haha, vesiputous oli kyllä tuon reissun ykkönen. D: Ja jo, eläimiä ei juuri näkynyt paitsi semmoisia pieniä eli pääasiassa sammakoita ja toukkia, Karim otti jokaisesta Avara luonto -tyyppisen videon, voin pitää sulle katselmuksen joku kerta jos kiinnostaa! :D :D

Vastaa
Ella - Matkalla kaiken aikaa 1.1.2017 at 13.00

Kiitos näistä vinkeistä! Oon menossa Lantalle ekaa kertaa tammikuun lopussa. Tuosta luolasta oonkin nähnyt Instassa kuvia, mutta oli kiva lukea paikasta myös suomeksi :) Ootko muuten luontoseikkaillut Lantalla paljon?

Vastaa
Inka 2.1.2017 at 6.17

Jes, mahtavaa jos näistä irtoaa iloa. :) Oon käynyt Lantalla vaan tuon kerran, ja varsinaiset luontoseikkailut rajoittui tähän yhteen elämykseen. Kansallispuisto jäi kieltämättä vähän hiertämään, sillä olis ollu tosi kiva käydä myös siellä. Ihanaa reissua!

Vastaa

Jätä Kommentti