Pallontallaajat.net
Valikko

Uusi asenne vuoteen 2017: iisisti kotona ja reissussa

Kirjoittanut Inka 9.1.2017

Tämä vuosi olkoon omistettu downshiftaukselle! Oon täysin kyllästynyt siihen, että mulla on jatkuvasti kiire ja vuoden vaihtuessa päätin juhlallisesti, että nyt se saa luvan loppua. Täys toppi, finish, slut ja halas! En rupia ennää!

Vuonna 2017 aion siis ottaa täysin siisisti, kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Opettelen suorittamaan vähemmän, tyytymään muuhun kuin parhaaseen lopputulokseen sekä lojumaan ilman, että teen samalla päässä listaa asioista jotka odottaa hoitamistaan.

koh-lipe-sunset-beach-7 koh-lipe-sunset-beach-4 koh-lipe-sunset-beach-11

Tällä hetkellä oon siinä tilanteessa, että oravanpyörä on imaissut munt mukaansa aivan täydellisesti. Toisin sanoen oon irtioton tarpeessa, täysin valmis vuoden maailmanympärimatkalle tai hautautumaan erämaamökkiin viikkokausiksi.

Sen lisäksi että käyn töissä täysipäiväisesti ja kirjoitan blogia (oon muuten luvannut itselleni, että kaks postausta viikossa on ihan riittävästi, mutta silti se tuntuu liian vähältä) vastaan kansallisen urheiluliiton viestinnästä toistaiseksi yksin, istun urheiluseuran hallituksessa ja hoidan muun muassa viestintätehtäviä, pyrin treenaamaan vähintään 4-5 kertaa viikossa, huolehdin seuran treeneistä ja varmistan että harjoituksissa on vetäjä, optetan myös itse, teen pari 40-sivuista printtilehteä vuodessa  ja siihen päälle pitäisi vielä huolehtia etäavioliitosta sekä ystävyys- ja perhesuhteista, matkoista puhumattakaan. Lisäksi tällä hetkellä oon vielä järjestelemässä matkabloggaajien hyväntekeväisyystempausta, joka huipentuu Matkamessuilla. Tätä listaa rakentaessani totesin taas sen saman, minkä oon sanonut jo monta kertaa: tässä ei oo mitään järkeä!!!

koh-lipe-sunset-beach-5 koh-lipe-sunset-beach-13 koh-lipe-sunset-beach-6 koh-lipe-sunset-beach-10

Thaimaassa ollessani tein prioriteettilistan asioista, jotka on mun elämässä oikeasti tärkeitä ja sellaisia, jotka haluan hoitaa itse. Samalla tein listan asioista, tehtävistä ja vastuurooleista, joista oon valmis luopumaan kyetäkseni hoitamaan jäljelle jäävät asiat ja velvollisuudet kunnialla (Huom! En täydellisesti, mutta kuitenkin kunnialla). Se lista ei ollut niin pitkä kuin olisin halunnut, mutta antaa kuitenkin hieman toivoa.

Aion suhtautua tänä vuonna kaikkiin asioihin sillä asenteella, että tärkeintä on olla rennosti ja maata kotona sohvalla. Tälläkin hetkellä mulla siintää laiskiaisen kuva silmissä, ja se olkoot mun toteemieläin vuonna 2017. Oon vetänyt niin pitkään sata lasissa, että nyt tuntuu siltä että on pakko, siis aivan pakko, hengähtää. Muuten voi käydä huonosti.

Kuten jo aikaisemmin julistin, tänä vuonna ei välttämättä seikkailla yhtä kovasti kuin aikaisemmin ja se on aivan hyvä, sillä vuosi 2017 on omistettu rentoilulle, hyvälle ololle ja sille ajatukselle, että minä olen aivan riittävä. Vaikka kävisi niin että vuoden seikkailut rajoittuis Ouluun ja Tallinnaan, ei se downshiftaamisen vuonna haittaisi.

koh-lipe-sunset-beach-2 koh-lipe-sunset-beach-8 koh-lipe-sunset-beach-3 koh-lipe-sunset-beach-12

Veikkaan kuitenkin että sisäinen suorittajani istuu niin tiukassa, että menee useita kuukausia ennen kuin pystyn oikeasti löysäämään nutturaa, olemaan korjaamatta blogipostauksiin lipsahtaneita kirjoitusvirheitä ja olemaan suunnittelematta seuraavaa tajutonta seikkailua maailman ääriin.

Oikeastaan voisin ottaa saman asenteen myös matkustamiseen. Epäilen aika vahvasti että reissuja tulee olemaan ihan mukavasti myös tänä vuonna (siis myös muualle kuin Ouluun ja Tallinnaan, vaikka eittämättä saatan vierailla vuoden aikana myös niissä molemmissa), joten yritän ainakin suunnata kaikille matkoille toteemieläimeni kuva takaraivossa.

Vielä yksi julistus tähän loppuun ja se on siinä: otetaan iisisti! Who is with me?

Kuvien tarkoitus on muistuttaa, että iisisti ottaminen voi parhaassa tapauksessa tarkoittaa myös kookosveden juomista palmun alla varpaat hiekassa. 

16 Kommenttia

miija 9.1.2017 at 9.45

Mä oon niin mukana! Vaikka en ookaan ihan sun kaltainen suorittaja, niin silti huomaan aivan liikaa suorittavani ihan mitä typerimpiä asioita. Oon jo miettinyt että pitäiskö mun hankkia tatuointi, jossa lukisi, että “Älä suorita”. :D Vaikka rakastan suunnitella asioita etukäteen ja pitää langat tiukasti omissa käsissä, niin haluaisin oppia vähän löysäämään ja olla enemmän spontaani. Tsemppiä sun downshiftaus vuoteen! :)

Vastaa
Inka 10.1.2017 at 21.35

Haha, tuo muistutus tatskattuna olis kyllä mullekin tarpeellinen! Tsemppiä sullekin löysäilyyn!

Vastaa
Rimma | RIMMA + LAURA & Fall into Finland 9.1.2017 at 17.08

Jes hyvä Inka! Oikea asenne! Just tähän mä aloin pyrkiä jo tossa viime kesän jälkeen, kun alkoi tuntua että nyt on liikaa tullut sanottua kaikkeen KYLLÄ. Siis olis kiva olla osana kaikkea kivaa, mutta aina ei vaan kertakaikkiaan jaksa ja siksi on oikeasti hieno juttu, kun osaa sanoa ei. Vältän tekemästä mitään hirveitä plänejä kalenteriin muiden kuin töiden osalta, joten todellakin downsifting with you! <3

Vastaa
Inka 10.1.2017 at 21.35

Jee jee!

Vastaa
Salla 9.1.2017 at 18.16

Mä opin downshiftaamisen töitten vuoksi jo viime vuonna :´D Ei oo aina pakko olla paras… Ihanaa, että säkin huomasit sen, ennen kunnon burn outtia.

Vastaa
Inka 10.1.2017 at 21.35

Jes, hyvä Salla!! Katotaan että missä vaiheessa saan suunnitelmat käytännön tasolle, toistaiseksi tää juttu on ollut pelkästään kaunis ajatus…

Vastaa
sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 9.1.2017 at 20.07

Hyvä, just noin. Ei kannata tehdä asioita yli omien rajojen ja parempi huomata ne rajat ennemmin kuin liian myöhään. Mun vuoden matkailuteema liittyy samaan aiheeseen #hitaastimatkalla #slowtravel

Vastaa
Inka 10.1.2017 at 21.36

Hyviä teemoja! Katsotaan, miten tässä käy. :)

Vastaa
Ella - Matkalla kaiken aikaa 10.1.2017 at 7.25

Ehdottomasti olen mukana! Kuulostaa aika paljon mun elämältä muutama vuosi sitten. Sitten läheiseni sairastui, ja sitä myötä kaikki muuttui hetkessä. Vaikka sairaus ja lopulta menetys olivat pahinta ikinä, opin väkisin hidastamaan ja laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Surusta selvittyäni lähdinkin sitten maailmanympärimatkalle, ja nyt on onneksi vielä yli puoli vuotta aikaa miettiä, mitä sitä elämällään haluaisi tehdä. Ihanaa vuotta 2017!

Vastaa
Inka 10.1.2017 at 21.37

Tuo tärkeysjärjestys on kyllä niin merkittävä, ja pitäisi pitää mielessä aina niin ei tulis erheosumia. Katsotaan, miten tämän vuoden kanssa käy! Sun tämän hetken olotila kuulostaa ihannoitavalta, vaikka syyt jotka ajoi siihen ovat olleet kaukana hyvästä. Tsemppiä ja ihanaa vuotta myös sulle!!

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 10.1.2017 at 8.27

Mä tein tälläisen keikauksen vuosia sitten, kun lopetin aktiivisen treenaamisen ja kisaamisen koirien kanssa. Ai että miten rentouttavaa onkaan, kun ei ole viitenä päivänä viikossa aikataulutettua ohjelmaa töiden jälkeen. :) Olen siis messissä. Edelleen!

Vastaa
Inka 10.1.2017 at 21.38

Jes, hyvä Elina! Mää en varmasti pääse tuohon pisteeseen vielä moneen vuoteen sillä en vaan voi luopua treeneistä, mutta ihan varmasti olo kevenee sen mukaa, kun pääsen irti kaikesta turhasta. Sitä odotellessa!

Vastaa
Ulla 12.1.2017 at 23.38

Hyvä Inka! Nyt on helpompi pitää tästä kiinni, kun se on täällä blogissakin julkaistu ;) Musta tuntuu, että mää oon jossain vaiheessa tosiaan aiemmin jo vähän hellittänyt tahtia mutta kieltämättä se kalenteri täyttyy aina tosi helposti. Eli tällaiset muistutukset ovat aina tarpeen säännöllisesti! Tsemppiä!

Vastaa
Inka 16.1.2017 at 21.22

No niinpä, pitää sanoa aina välillä tavoitteita blogissakin ääneen niin on sitten motivoituneempi toteuttamaan niitä. :) Nyt jos vielä muistais aktiivisesti sanoa ei sen ainaisen joon sijasta niin hyvin menis. Tsemppiä sullekin!!

Vastaa
Sonja | FIFTYFIFTY 16.1.2017 at 19.47

Rentoilu ja iisisti ottaminen on kyllä niin täärkeetä! :) Itsekin oon ihan mahdoton suorittajaluonne, mutta jotenkin “oravanpyörästä” eli työelämästä pitkästä aikaa opintojen maailmaan hyppääminen on ollut tietyllä tavalla himmaamista. Ehdoton jee relaamiselle!

Vastaa
Inka 16.1.2017 at 21.19

On tosi lohdullista kuulla muiden kokemuksia siitä, miten se on todella mahdollista. Tällä hetkellä tuntuu että ei kyllä onnistu! Katotaan, kuinka pitkälle pääsen!

Vastaa

Jätä Kommentti