Pallontallaajat.net
Valikko

Ensikertalaisen fiilikset Thaimaan-seikkailun jälkeen

Kirjoittanut Inka 3.2.2017

Yhden maailman suosituimman matkakohteen kokeminen herätti melko runsaasti ajatuksia. Toisaalta oli ihana olla päästä viimein näkemään ja kokemaan ne asiat ja paikat, mistä kaikki tuntuu puhuvan: kuuman kostea ilma, paahtava aurinko, pitkät valkohiekkaiset rannat, palmupuut ja tietysti paikallinen sapuska.

Niiden lisäksi huomasin matkan aikana kuitenkin ihan hemmetisti juttuja, joista kukaan ei puhu mitään, tietenkään. Niitä asioita, joita ei näky matkailumainoksissa tai mistä ei huudella ensimmäisenä matkan jälkeen.

Meidän Thaimaan-matka keskittyi parin viikon mittaisella reissulla kahdelle saarelle: Koh Lantalle ja Koh Lipelle. Molemmat on matkailijoiden suursuosikkeja, ja kummallakin saarelle on kehitetty valtavasti palveluja tyydyttämään vaativimmankin matkailijan tarpeet ja toiveet.

Koh Lantalla me majoituttiin Klong Nin Beachilla, jonka kehutaan olevan koko saaren kauneimpia rantoja. Ihan varmasti onkin, sillä en ihan heti keksi, mikä olis tehnyt rannasta vielä upeamman. Tai no, ehkä pari vaakasuoraan kasvanutta palmua rantahietikossa, mutta muuten ei juurikaan löytynyt valittamista.

Sama juttu Lipen kanssa: upea valkoinen hiekka, turkoosi kirkas merivesi ja siellä täällä tuulessa heijuvat palmut. Ei tuu ihan heti mieleen parempaa maisemaa.

Se mihin en ollut osannut varautua oli se, miten feikiltä kaikki loppujen lopuksi vaikutti. Tuntui, että kaikki siellä on tehty turisteja varten, ja niin varmasti onkin. Kontrasti paikallisten ja matkailijoiden välillä on jotain semmoista, mitä en ihan näin rehellisyyden nimissä olis osannut odottaa reppureissaajien suosimalta paikalta. Jos aivan totta puhutaan, olisin odottanut täällä olevan hieman aidompaa ja se jos mikä meni täysin keltanokkaisuuden piikkiin.

Tottakai ymmärrän että maassa jossa on todella alhainen elintaso rikkaista maista tulevista matkailijoista halutaan kaikki mahdollinen hyöty irti, ja sen mahdollistamiseksi palvelut viilataan oikein viimeisen päälle. Samalla hintataso nousee yleensä paikallisten ulottumattomiin, mistä syystä joistakin alueista muodostuu pääasiassa vain matkailijoiden suosimia paikkoja.

Siitä huolimatta tuli välillä suorastaan oksettava fiilis kun tajusi, että tämä reppureissaajien hehkuttama paratiisi onkin oikeasti kaukana autenttisesta, ja että kaikki mikä täällä on, on tehty juuri matkailijoita varten. Todellinen Thaimaa oli jossain ihan muualla kuin noilla nurkilla. Tietysti noissa paikoissa oli paljon hyvää ja nautin reissusta tosi kovasti, mutta en kuitenkaan voi jättää käsittelemättä sitä asiaa, mikä ihmetytti mua heti ensimetreiltä lähtien.

Esimerkiksi Koh Lantalla, missä pääuskonto on islam, oli tavallista nähdä matkailijat kävelemässä puolipukeissa tai parhaimmillaan pelkissä uikkareissa ostamaan banaanitäytteisiä pannukakkuja hijabiin sonnustautuneilta paikallisnaisilta. Kulttuurit todellakin kohtasivat, mutta siinä missä tavallisesti ollaan maassa maan tavalla, ei lomakohteessa tuntuneet pätevän samat säännöt.

Ja ei siinä mitään. Mun mielestä on ihan ok ottaa rennommin silloin, kun ollaan lomalla. Niin kauan kun ei loukkaa ketään on aivan sama mitä tekee. Se asia, joka mun mielestä teki tuosta tilanteesta erityisen huvittavan oli se, että tää nyt oli tosissaan se reppureissaajien rakastama paikka. Se minne me all inclusive -majapaikkoja kritisoivat wannabe-tosireissaajat suunnataan samalla, kun naureskellaan kymmenettä kertaa Kanarialle suuntaaville matkailijoille. Paikka, missä vastaan tulee toinen toistaan ruskettuneempia travellereita samoissa norsupöksyissä ja kaljapaidoissa, joita näkee kaikkialla Thaimaassa.

Tuon kokemuksen jälkeen jäin vaan miettimään, että mikä loppujen lopuksi on se ero, joka on sen parjatun all inclusive -matkustajan, “Samsonite-turistin” kuten Madventuresit sanoo, ja vannoutuneen reppureissaajan ero?

Ja lopuksi sanottakoot vielä, että toki tajuan että näin vaan kaks paikkaa, jotka edustavat hyvin pientä aluetta Thaimaan kokoisessa maassa. Kaikki yleistykset ja muut perustuvat niihin kokemuksiin, kuten koko blogissa on yleensäkin tapana.

Kuvat on sieltä meidän Koh Lantan kotirannalta Klong Nin Beachilta, jonka auringonlaskut oli lähes niin upeita kuin mun oli annettu ennen matkaa ymmärtää.

Lisää tästä aiheesta

33 Kommenttia

viltsuvilperi 3.2.2017 at 18.27

Mielenkiintoinen, rehellinen päivitys. Kiva, että havainnoit keskivertomatkablogia syvällisemmin matkakohdetta. :)

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.13

Kiitos kivasta kommentista viltsuvilperi. Mietin kyllä pitkään, uskallanko edes julkaista tätä postausta.

Vastaa
Aino 3.2.2017 at 19.17

Siis juuri tällaista rehellisyyttä kaipaan lisää matkablogeihin :) Hyvä Inka!

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.13

Mahtavaa, kiitos Aino! :)

Vastaa
Meidän matkassa / Monna 3.2.2017 at 21.41

Onhan Thaimaan todella paljon muuttunut siitä mitä se on joskus ollut ja suurimmassa osassa paikoista, varsinkin etelä-Thaimaassa ei törmää enää muihin kuin turisteihin. Harva thaimaalainen on edes käynyt etelä-Thaimaassa, ellei ole lähtenyt töihin sinne tai syntynyt siellä. Mutta onneksi Thaimaa(kin) on täynnä niin monenlaisia paikkoja että löytyy vielä niitäkin kohteita missä valtaosa onkin paikallisia ja vain kourallinen meitä farangeja eli valkoihoisia. :) Niissä paikoissa törmää vielä siihen aitoon thaimaalaiseen ystävällisyyteenkin, joka on todellakin suosituimmista kohteista jo kadonnut, valitettavasti.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.14

Mielenkiintoista pohdintaa Monna! Toki meillä oli nyt ensimmäinen reissu, mistä syystä valkattiin nuo tosi helpot kohteet. Ehkä seuraavalla reissulla ostataan ja uskalletaan suunnata sitten niille nurkille, missä muita turreja ei juuri näy, sillä tietysti niitä Thaimaan kokoisessa maassa on.

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 3.2.2017 at 22.18

Tuo juopa varallisuudessa vaikuttaa kyllä moneen. Olen usein miettinyt, ja joskus ääneenkin sanonut, että kun monet hehkuttavat Aasian edullisuutta, niin samalla he vähintään mutkan kautta ovat sitä mieltä, että on hyvä, että paikallisten tulotaso ei koskaan riitä lomamatkaan Suomeen, siinä missä moni suomalainen voi halutessaan käydä Thaimaassa vaikka joka vuosi. Olen kuunnellut reppumatkailijoita, jotka ovat todenneet Australian ja Uuden Seelannin olevan huonoja kohteita, kun ne ovat niin kalliita – mutta paikallisten keskimääräinen elämä noissa maissa on “länsimaisen hyvää” ja eikö se ole hyvä asia? Sama asia Kanadassa ja Yhdysvalloissa, ei ole niin halpaa kuin Aasiassa, mutta ei myöskään elintasoerot ole niin suuria. Olemme viime vuosina matkustaneet enemmän näissä “länsimaisissa” kohteissa ja olemme pitäneet Aasiaa paljon suuremmasta tasa-arvosta paikallisten kanssa – ja siitä, että kaikki toimii.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.16

Superhyvä näkökulma Pirkko, kiitos kun kommentoit! Tuo on tosi hyvä pointti, ja se unohtuu viimeistään siinä vaiheessa, kun aletaan tingata paikallisen taksikuskin kanssa 30 sentin tipistä. Se on meille pieni raha mutta paikallisille suuri, mutta siitä huolimatta ei voi antaa periksi, jotta paikalliset ei totu siihen että ne saa turreilta enemmän.. Ja se vois johtaa pahimmillaan matkakohteen hintatason nousuun ja heidän oman elintasonsa parantumiseen. Mikäs olis sen kauheampaa matkailijan silmissä kuin kallis lomakohde? Mukava kun toit tämänkin puolen esille!

Vastaa
Dorka 4.2.2017 at 8.56

Kevyt urpo niinkuin kirjoituskin

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.17

Hmm, mikäs siinä.

Vastaa
välillä vituttaa 4.2.2017 at 10.07

Pakettimatkakohteitahan nuo on, en oikei tiiä mitä niiltä ootitte. Tuo reppureissaaja käsite nyt o nykysi muutenki aika nii ja näin. Matkailu on nykysin niin suosittua puuhaa että ns omatoimimatkaajille aka reppureissaajille on paikan päälle kehitetty sellaset palvelut että ei niiden tarvii vaivautua tekemään oikeestan mitään. Bussiliput ostetaan matkatoimistoista busseihin missä muutki on länsimaalaisia, hotellit buukataan netistä paikoista missä muutkin reissaa, mennään paikkoihin missä kaikki muutkin käy, ostetaan retket matkatoimistoista ja mennään sinne heilumaan muiden länsimaalaisien kanssa, kaikkialle ohjataan oikeestaan kädestäpitäen jossa se reppureissun viehätys omasta mielestä katoaa aika täysin. Veikkaan että teitte iteki näin thaimaassa ja sen takia kokemus jäi sellaseks mitä se jäi. Jotenki tästä tuli vähä sellanen thaimaa dissi tästä kirjotuksesta, mut en tiiä se kai oli tarkotuskin, mitä nyt seurannu tätä blogia vuosia nii monesti sellasta pientä ennakkoasennetta aasiaa kohtaan on olluki havaittavissa ja nyt oot fiiliksissä ku pääsit sen todistamaan todeks, kivaa. Tuostaki thaimaan reissusta oisit saanu tosi jännän kahen viikon kokemukset mutta pelasit varman päälle ja pettymyshän sieltä tuli, jos viellä palaatte nii tehkää jotai oikeesti jännää, vuokratkaa vaikka mopo ja menkää ajelemaan pitkin burman vuoriston rajaa missä kukaan ei puhu englantia ja majotuksia ei läydy netistä vaan ne pitää ettii matkan varrelta, kommelluksia sattuu, renkaat puhkeilee, törmää paikallisiin ketkä pyytää syömään outoa ruokaa, näkee kukkotappeluita, ihmiset on ystävällisiä jne ja voin taata että tuolla parin viikon pyörimisen jälkeen perus tusristinen koh lanta maistuu taas aikas kivalta.. ei oo pallontallaajissa enää kunnon reppureissu omatoimimatkailu blogia ollu moneen vuoteen.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.25

Moikka Välillä vituttaa! Ja kiitti kommentista. Täytyy rehellisyyden nimissä tunnustaa että näin ensikertalaisina mää kyllä odotin vähän autenttisempaa tunnelmaa, kuten se varmasti tekstistäkin välittyi, ja vähäisen ennakkoperehtymisen vuoksi en tiennyt tasan, mikä meitä kohteessa odottaisi. Ja kyllä, otettiin pari retkeä just noin ku kuvailit, hotellista bussiin, bussista veneeseen ja nimenomaan kädestä kiinni -meiningillä takas hotellille. Siitä oli omatoimimatkailu kaukana!

Ja allekirjoitan täysin tuon ennakkoasenteen Aasiaa kohtaan, tai ainakin juuri Kaakkois-Aasiaa. Kuten oon monta kertaa maininnut blogissakin se alue ei oo koskaan kiinnostanut mua erityisesti, ja tää reissu oli vähän semmoinen kokeilumatka, että millaista siellä nyt on ja miltä siellä tuntuu olla. Eka reissu ei ollut täysi floppi mutta ei täysi napakymppikään, mutta siitä huolimatta ajattelin jatkaa tutustumista, sillä eihän kaikki kohteet vie jalkoja alta ensimmäisellä kerralla. Uskon myös, että nyt kun oon käyny vähän harjoittelemassa Thaimaan-matkailua, niin osaan ehkä seuraavaksi löytää paremmin niitä paikkoja, jotka oikeasti on semmoisia mitä mää matkailijana arvostan. Nyt mietin monta kertaa että onko ok julkaista negatiivissävytteistä postausta Thaimaasta, mutta kyllä näitäkin tarinoita tarvitaan. Pitää pitää nuo sun reissuvinkit mielessä, kun suunnitellaan seuraavaa Thaimaan-matkaa, eli kiitos niistä!

Reppureissaamisen ja omatoimimatkailun käsite on mun mielestä kiinnostava keskustelunaihe, sillä millainen on mainitsemasi “kunnon reppureissu-omatoimimatkailublogi”? Mihin sen repun kanssa pitää mennä ja mistä ne liput pitää itse ostaa, että pääsee tuohon jengiin?

Tässä kommentissa oli mun mielestä tosi paljon hyviä pointteja, mutta yhtä lailla kun sulle kalskahtaa mun Aasian-dissausasenne, niin mua vähän kyrsii tuo sun viestistä läpikuultava väärin matkustettu -asenne. Ehkä me molemmat vedetään ens kerralla paremmin!

Vastaa
välillä ei vituta 15.2.2017 at 14.27

Nojoo sori inka tuli kirjotettua vähä suivaantuneena :D.. kiitos vastauksesta. joo totta että mielenkiintosia aiheita nuo reppureissu ja omatoimimatkailu. Ehkä itestä nykysin, palveluitten kasvaessa aika monet “reppureissaajat” vois laskee “repputuristeiks”.. tai jotai :D. repputuristit ehkä lähtee isommalla budjetilla reissuun, menee tuttuihin vakio kohteisiin reissaamaan ja käyttää ehkä enemmän näitä valmiita palveluita, kun sitten taas reppureissaaja menee ehkä vähän syrjemmille seuduille, selvii pienemmällä budjetilla ja järjestelee asiat enemmän itsenäisesti ja vähän niinkun reppureissujen alkuaikoina oli pakko koska palveluita ei ollu.. en kyllä ees tiiä miks nää pitäs lokeroida jotenki :D
, eikä tarviikaa ollaan vaikka matkailioita vaan kaikki. Tuo nyt ku sanoin että ei oo kunnon omatoimimatkailu blogeja voi unohtaa kokonaan, on täällä monta hyvää blogia mitkä varmasti kiinnostaa monia mutta ehkä sellanen oma kaipaama reissublogi missä mennään just vähän sinne minne muut ei mee puuttuu tällähetkellä, ei sillä että muut blogit ois jotenkin huonompia mutta tuollanen kiinnostas henkilökohtasesti. Ja vielä vikana tuohon väärin matkusteluu hommaan,Ei oo väärää tapaa matkustella ja tykkään ite ihan yhtä paljon pakettimatkoista ja omatoimimatkoista, oli ne sitte enemmän tai vähemmän ite järjestettyjä, kaikenlainen matkustelu on parasta ja coolia. Esim parin kuukauden päästä viikon rodoksen loma tiedossa :), mutta en myöskään sinne mentäessä oota että se olis kreikkaa aidoimmillaan, jos sitä haluis nähä pitäs varmasti suunnata taas jonnekkin ihan muualle. ;)

Vastaa
Inka 15.2.2017 at 21.44

:D No, ehkä mää kestän olla suivaantumisen kohde varsinkin, jos ite kerjään verta nenästäni. Kiva että palasit vastaamaan ja vielä noin kattavasti!

Mielenkiintoista pohdintaa.. Ite en oo kanskaan leimojen kaveri, mutta toki noita reissaustyylejä on niin paljon että välillä tulee huomaamattaankin tehtyä pientä leimajakoa reissaajien välillä.

Ja noista blogeista. Afrikkaan, Afrikkaan vois olla semmonen missä on sun kaipaamaa reissuasennetta, kannattaa siis tsekata Anssin blogi! Ja tietty yks mahishan on sulla itellä perustaa semmonen tänne! Olispa vaan hyvä, eikö? Selkeästi semmoiselle on tilausta, joten laita näppis sauhuaan!

Huippua Rodosta!

Vastaa
Asiakaspalvelija 20.11.2017 at 6.35

Kantaa ottamatta blogi kirjoitukseen halusin tulla sanomaan että sulla on mieletön kyky vastaanottaa palautetta! Toivottavasti oot asiakaspalvelualalla töissä. Jos et oo voit tulla meille vastaamaan asiaspalautteisiin :)

SunRiseGirl 4.2.2017 at 11.20

Joo, reissaireitten sikailu ja urpoilu jossain kohteissa on sitä luokkaa, että oikeasti hävettää olla länsimaalainen. Samat juntit sitten kotona vaatii, että maahanmuutajien pitäisi omaksua meidän tavat ja elää meidän kulttuurin mukaan. Tekisivät itse ensin. Ykskin mimmi (siis ihan suomalainen) joskus nauroi Krabilla, ettei hän ikinä himassa menis biksuissa ruokakauppaan, mutta reissussa voi mennä. Sanoin siihen, että ettet sä täälläkään vois, mutta ei se sua näytä kiinnostavan. Osa ei selvästi sisäistä, että he ovat vieraana joidenkin toisten maassa ja joidenkin toisten kulttuurissa. Mutta eipä tälle varmaan enää voi mitään, aika menetetty peli. Pitää vaan koittaa välttää kohteita, jotka on tällaisten urpojen suosiossa.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.30

Kiitti kommentista SunRiseGirl! Mukavaa, että palasit kuitenkin jäätävän Telttailuaiheisen Kenia-postauksen jälkeen vielä takaisin mun blogin pariin. :)

Oon sun kanssa täysin samoilla linjoilla tässä asiassa. Tuntuu uskomattomalta, että tyypit kehtaa perseillä “kun on lomalla”, ja unohtaa täysin paikallisten kunnioituksen. Lomalle voi mennä vaikkapa all inclusive -hotelliin jos tuntuu että ei jaksa pitää vaatteita päällä. Siellä ei ehkä loukkaa paikallisia yhtä kovasti kuin ns. tavallisten ihmisten paikoissa.

Ja tuo sun esimerkki on kyllä valitettavan klassinen, ainakin mun reissukokemuksella. Jännää on kuitenkin se, miten harvat kulkee missään eurooppalaisissa kaupunkikohteissa puolialasti, vaikka olis miten kuuma, mutta sitten näissä uskonnollisissa maissa se on ihan helt okej.

Kiitti vielä kommentista!

Vastaa
Eve Friolandia 4.2.2017 at 17.06

Mulle Thaimaa on aina esittäytynyt enemmänkin just massaturismipaikkana… mutta tosiaan riippuu tietenkin missä ja kenen kanssa liikkuu ja miten paljon liikkuu, kuten missä tahansa kohteessa missä turismi on suuri elinkeino…

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.30

Mää haluaisin uskoa että näin ei oo, vaikka ekan reissun perusteella se kuva välittyikin tosi vahvasti. Täytyy tosiaan ens reissulla valita kohde vähän tarkemmin!

Vastaa
VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 4.2.2017 at 23.06

Mielenkiintoista ja suoraa pohdiskelua tää artikkeli! Oon itsekin aina miettinyt tota, että miten turisteja varten parannellaan kohteita ja yritetään saada niistä vielä upeampia ja autenttisempia, vaikka samalla sitä tajuaa, että eihän tämä ole totta edes. Jostainhan ne rahat on kuitenkin saatava, niin tollaisilla paranteluilla saa hyvin laitettua vähän lisää hintoihin. Ei sitä turhaan voi ihmetellä, että miten Thaimaalla menee tosi hyvin matkailun taloudellisten hyötyjen saralla, kun vertaa esimerkiksi muihin Aasian maihin.

Itse en oo käynytkään Lipellä tai Lantalla, tosi moni on kyllä puhunut niistä ja oon luonut vähän sellainen liian turisti-mielikuvan niistä, vaikka varmasti ovat reippaasti erilaisia kuin vaikka Phuket tai Krabi. Olin itte loppuvuodesta Koh Koodilla Thaimaassa ja siitä on kyllä pakko sanoa, että se oli upea ja autenttinen paikka!

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.33

Hyviä pointteja Veerapirita! Tuo Las Vegas -tyylinen kulissi tuntuu monissa kohteissa kyllä aivan älyttömältä, mutta toisaalta jos se tuo paikalliselle leivän pöytään, niin ei kait se auta siinä muuta kuin vaihtaa matkakohdetta, jos se ei miellytä. Vaikka noita tehdään ensisijaisesti meitä turisteja varten, niin toki siellä on loppupeleissä tärkeimpänä se paikallinen, joka ruokkii niillä tuotoilla perheensä. Oli siitä tavasta sitten mitä mieltä hyvänsä.

Täytyy pistää Koh Kood korvan taa, kiitti vinkistä! :)

Vastaa
Unnukka 6.2.2017 at 8.13

Hyvä kirjoitus! Paljon jäi samankaltaisia mietteitä meidän Aasian turneelta… Mä tykkäsin tosi paljon Pohjois-Thaimaasta, siellä fiilis oli jotenkin mukavampi. Tuntui, että siellä sujahti paikalliseen menoon paremmin, eikä kaikki ollut niin rakennettua ja keinotekoista. Me oltiin loppumatkasta sitten Koh Changin saarella ja siellä oli sitten taas ihan erilaista, varmaan siis hyvin samanlaista kuin useimmilla Thaimaan lomasaarilla.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.34

Kiitos Unnukka! :) Tuo Pohjois-Thaimaa tuntuu kiinnostavan Karimia tosi kovasti, eli voi olla että meidän seuraava Thaimaan-reissu suuntautuu sitten sinne. Toivottavasti tunnelma kohteessa on vähän erilainen kuin noilla saarilla.

Ja olipa ihana nähdä eilen!! <3

Vastaa
miija 6.2.2017 at 13.16

Ihanan rehellinen kirjoitus (tosin niinhän sulla aina on)! :) Mä en ole myöskään käynyt koskaan Thaimaassa ja samat asiat mietityttää.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.34

Kiitos Miija! :)

Vastaa
Ode 6.2.2017 at 15.34

Matkustaminen ja turreilu on vähän kaksiteräinen miekka. Ainakin itse tykkään kohteista, jotka eivät ole pullollaan muita kaltaisiani, turisteja. Tahdon jotain autenttista, mutta silti pitää olla turisti-infraa, että homma toimii ja lomailu ja/tai matkustaminen on helppoa. olisi kiva nähdä jotain paikallista, mutta se ei saa olla mitään teatteria, täysin turisteille suunnattua. Yritä siinä nyt sitten miellyttää arvon turistirouvaa!

Itse en ole ollenkaan sitä mieltä, että matkabloggaaja ei saisi käydä tai kirjoittaa pakettimatkaturistikohteista, että jos ei ole vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin ole sitten hiljaa. Ei matkabloggaajan tarvitse olla aina se eka, joka naama ravassa ryömii sen yhdenkään länkkäriturren tallaamattoman polun. Ylipäätään sellainen toisia osoitteleva väärin matkustettu asenne on perseestä.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.38

Hei pikkusen hyvä kommentti, kiitos Ode! Tuo kiteyttää tosi hyvin sen, mitä oon yrittänyt ehkä tälläkin postauksella tuoda esille varsinkin kun lopputulos oli juuri se, että tätä arvon turistirouvaa ei tosiaan sitten onnistuttu miellyttämään, ainakaan täysin. Eli ollaan aika samoilla linjoilla, kuten varmasti tosi monet muutkin matkailijat jotka suuntaa noille nurkille. Hemmetti meidän vaativien turrejen kanssa! :D

Ja kiva, että sulta löytyy ymmärrystä myös reissubloggaajia kohtaan. Kiitos siitä! :)

Vastaa
Ulkosuomalainen6 7.2.2017 at 12.15

Aloitit aivan oikein tutustumisen Thaimaahan ja ajatuksesi, havaintosi ovat tuttuja. Seuraavaksi olet valmiimpi reissaamaan esimerkiksi pohjoisessa tai koillisessa tutustuen maaseutuun, pienempiin kaupunkeihin.
Turistikeskusten ja koyhan maaseudun ero on suuri, samoin vastaavasti turistien kirjava joukko tapoineen ja tekemisineen Thaimaassa.
Thaimaalaiset tietavat mita tekevat ja mm turismiin ja sen ilmioihin suhtautuminen on luonnollista, maaseudulla saat paljon katseita, huomiotakin toki kun olet ulkomaalainen.
Nuoriso kaupungeissa elaa lansimaista elamaa mm seurustelu ja vapaa-aika, maaseudulla on viela perinteisempia tapoja, arvoja.

Luulen etta omat kokemukset olisi jaaneet “turistina” nykyistakin pinnallisemmaksi jos ei olisi sukua siella. Oltuaan viikkoja hyvin vaatimattomissa olosuhteissa, tuntuu ihan hyvalta paasta ilmastoituihin, lampimien suihkujen, puhtaisiin ja ilman hyttysia olosuhteisiin – Lapsien kanssa etenkin.( ps. Lapsiystavallisyys on kivaa mutta taytyy pitaa rajat, turvallisuus kun halutaan niin paljon koskea, sylitella jne.)

Itse olen voinut muodostaa kuvaa maasta ensin tavallisten ihmisten kautta ympari Thaimaata ja mm Bangkokin laitakaupungilta. Vuosien kokemusten jalkeen kavin ensikerran kavelemassa suosituimman turistikeskuksen “ilokadun” – toivoisi ettei niin monien (sosiaalisessa mediassa) julistama totuus tuosta maasta olisi vain tuolta hankittu.

Hyvia reissuja kaikille toivotellen.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.41

Kiitos kommentista! Tässähän oli nimenomaan kyse juuri tuosta eli tutustumisesta uuteen kohteeseen. Ensimmäinen askel on nyt otettu, ja seuraavaksi mennään sitten vähän syvemmälle.

Tuo on kyllä mahtava, että oot päässy kunnolla sisälle paikalliseen kulttuuriin sukulaisten kautta. Ei sitä matkailija voi omilla reissuillaan varmasti päästä samaan, mutta onneksi voi aina yrittää, ja kun tarpeeksi monta kertaa käy niin tulee varmasti paikallisia tuttuja, jotka taas auttavat pääsemään syvemmälle sisälle kulttuuriin.

Kiitos kommenteista ja kokemuksistasi!

Vastaa
Venla 7.2.2017 at 21.35

Minä odotan kovasti uutta podcastia teiltä. Toivottavasti ette ole lopettaneet niitä.

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.43

Kiitos Venla kommentista, ihana kuulla! Uusi tuli juuri! :)

Vastaa
Katriona 8.2.2017 at 0.16

Miten löysin tän sun blogin vasta nyt? Heti piti lukea miljoona vanhempaakin postaustasi, olen ihan koukussa! Nousee aina vaan pahempi matkakuume, kun katselee sun kuvia ja lukee ihanan sujuvaa tekstiäsi kaikista mahdollisista kohteista. Ihanaa, kun löysin tieni tänne!

Vastaa
Inka 9.2.2017 at 6.43

Heh, ihana kommentti, kiitos Katriona! Mukavaa, jos löytyy miellyttävää lukemista. :) Tervetuloa remmiin, toivottavasti viihdyt!

Vastaa

Jätä Kommentti