Pallontallaajat.net
Valikko

Pikavenematka Phi Phi -saarille

Kirjoittanut Inka 20.2.2017

Pikaveneen kova vauhti saa koko veneen hypähtämään ilmaan aina aallon osuessa vastaan. Takapuoli nousee ihan kunnolla ilmaan ja putoaa hetken päästä tömpsähtäen takaisin kovalle penkille. Vastapäätä istuvan israelilaisen perheen äiti pitää lapsista tiukasti kiinni, ja vene nousee taas ilmaan seuraavan aallon voimasta. Matkan arvioitu kesto on 45 minuuttia, mutta merenkäynti rauhoittuu onneksi hetken päästä niin, että oransseihin pelastusliiveihin kietoutuneena on helppo nukahtaa.

Pikavenematka Thaimaan saaristossa on parhaimmillaan tietysti auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta, mutta on melko mukiinmenevä myös pilvisellä säällä. Andamaanienmerellä sijaitsevat Phi Phi -saaret on yksi koko Thaimaan suosituimpia matkailukohteita, ja sinne mekin päädyttiin, vaikka saarivierailu ei käynyt mielen vieressäkään siinä vaiheessa kun reissua suunniteltiin, enkä pitänyt sitä todennäköisenä edes Bangkokissa ollessa ennen saarille rantautumista. Pari päivää myöhemmin löydettiin kuitenkin itsemme seisoskelemasta noin 300 muun turistin kanssa hiekkarannalla, jossa oli joskus ollut maagisen hiljaista ja autiota. No eipä ollut enää.

Buukattiin yksi niistä Thaimaan lomakohteissa tarjolla olevista lukuisista saariretkistä, ja tämä seikkailu vei meidät Koh Lantalta Phi Phi -saarille. Saariryhmään kuuluu useita saaria, ja päivän aikana päästiinkin vierailemaan niin rauhallisella Bamboo Islandilla kuin matkailijoiden täyttämällä Phi Phi Don -saarellakin, Maya Bayta unohtamatta.

Olin ensimmäistä kertaa mukana perinteisellä turistiretkellä, missä osallistujia viedään suunnilleen kädestä pitäen kohteesta toiseen. Meidät haettiin majapaikasta, vietiin rannalle, osoitettiin oikea vene ja siinä me sitten trendikkäästi saarihypeltiin Thaimaan postikorttimaisemissa,  kansainvälisesti noin 20 muun turren kanssa.

Ja olihan päivä paitsi antoisa myös tehokas. Yhden seikkailun aikana ehdittiin kokea kolme saarta, ja päästä vielä siihen kaupan päälle snorklailemaan aika upeissa maisemissa. Tähän väliin täytyy muuten todeta, että oon päässy ihan superpitkälle siitä ajasta, kun kuus vuotta sitten väänsin itkua Key Westissä snorklaillessani.

Siinä pikaveneellä saarelta toiselle hypellessä oli välillä aika haastavaa käsittää, että oltiin todella niiden elokuvistakin tuttujen näkymien äärellä. Keli tosin oli kaukana trooppisesta rantaparatiisista, sillä kirkkaansinisen taivaan sijaan tuolla viikolla oli tosi pilvistä ja harmaata, ja päivän aikana satoi myös ihan ronskisti vettä. Eipä se noissa maisemissa ja lämpötiloissa haitannut kuitenkaan muuta kuin kameraa.

Matkan alkajaisiksi istuttiin pikaveneessä vajaa tunti, ja tuijotettiin suu ammollaan häikäiseviä kalliomaisemia kunnes oltiin perillä ensimmäisessä kohteessa. Se oli juurikin se leffoista tuttu Maya Bay. Vitivalkoinen hiekkaranta oli täynnä paitsi perinteisiä thaimaalaisia pitkähäntäveneitä myös nykyaikaisia pikaveneitä. Saatiin tunti aikaa tutustua rantaan, ja siellä sitä sitten koikkeloitiin muiden turrejen joukossa. Rantsun takana sijaitsi tuuhea ja tiheä kansallispuisto, mikä tuntui vähän absurdilta korkeiden kallioiden ja valkoisen rannan keskellä.

Täytyy myöntää, että Maya Baylla ei olis viihtynyt kovin paljoa kauempaa, paitsi ehkä jos olis käynyt ihan järjetön munkki ja paikalla olis ollu vaan pari hassua venettä. Nyt kun ranta oli oikeasti tupaten täynnä, ei suomalaisturisti ihan hirveän kauaa jaksanut katella muiden reissaajien uima-asuja. Siispä matka jatkui seuraavalle saarelle juuri sopivaan aikaan.

Tai itseasiassa reissu eteni seuraavaan aktiviteettiin ja maski sekä snorkkeli päässä veteen. Pinnan alla meitä tervehti valtava määrä todella värikkäitä kaloja, jotka ei ihan hirveästi snorklaajista piitanneet. Kuten aiemmin tuli ilmi, vedenalainen maailma avautui mulle tuolla snorklausreissulla aivan uudella tavalla, ja jännittävintä oli kalojen sijaan simpukat, jotka avautui ja sulkeutui sitä mukaa, mitä lähemmäs niitä meni. Tuntui uskomattomalta päästä näkemään jotain sellaista! Ja mikä parasta nynnyn näkökulmasta: merihirviöt loisti komeasti poissaolollaan!

Snorklauksen jälkeen oli luvassa seuraava saari, joka oli Bamboo Island. Saari on täyttä kansallispuistoa, ja vasta siellä pääsin ensimmäistä kertaa näkemään kunnon paratiisirannan. Hiekka oli toki yhtä valkoista kuin Maya Bayllakin, mutta huomattavasti hienojakoisempi hiekka sai munt kyllä ihmettelemään voiko niin pehmeää hiekkaa olla edes missään! Jalat vaan upposi pehmeään hiekkaan joka oli niin valkoista, että muutaman päivän aurinkoa nähneet koivetkin alkoivat näyttää oikein terveen värisiltä sen rinnalla. Tämä kelpasi oikein mainiosti! 

Bamboo Islandilta matka jatkui turistien täyttämälle Phi Phi Don -saarelle, joka on Phi Phin keskus. Siellä on valtavasti palveluja ravintoloista hotelleihin ja hierontapaikoista tuliaiskauppoihin. Siellä meidän aika kului vauhdilla, sillä mulla oli siellä yks työkeikka, minkä lisäksi ei juuri ehditty muuta. Pikavilkaisun perusteella saarella ei näyttänyt olevan juuri muuta kuin matkailupalveluja, joten periaatteessa lomalaisella olisi siellä varmasti tosi hyvät oltavat.

Viimeinen saarivierailu päättyi kunnon vesisateeseen, ja menomatkalla vedeen keulan vallannut ruotsalaisnuoriso saapui hattu kourassa sisätiloihin toivoen, että täydessä veneessä olis heillekin istumapaikka katoksen alla. Se löytyi tietysti, vaikka vastapäätä istunut israelilainen perheenäiti vähän karsastaen katsoikin pelkkiin bikineihin sonnustautunutta teiniä, joka kävi aivan sen lasten viereen istumaan.

Paluumatka osoitti samaa kaavaa kuin lähtiessäkin: suunnilleen kädestä kiinni ja oikealle autolla, ja oman hotellin kohdalla pois kyydistä. Aika heleppoa!

Kaikki kuvat on otettu elokuvamaisemista Maya Baylta.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Pirkko / Meriharakka 21.2.2017 at 18.16

Taitaa olla entistä vaikeampaa löytää Thaimaan rannoilta sitä rantaa, jota turistit eivät vielä ole löytäneet.
Phi Phi -saarilla oli kyllä ruuhkaa jo yli 10 vuotta sittenkin :-)

Vastaa
Inka 22.2.2017 at 6.21

On varmasti, mutta eiköhän niitäkin ole, tosin jossain ihan muualla kuin näissä maisemissa. :)

Vastaa
Aron / Ja sitten matkaan... 22.2.2017 at 15.24

Venematkat noissa maisemissa ovat kyllä kivoja. Phi Phi -saarilla en ole käynyt, mutta parilla muulla saman merialueen saarella kyllä. Ei tarvinnut ainoana turistina olla sielläkään. Nuo merestä nousevat kalliot ovat upeita!

Vastaa
Inka 23.2.2017 at 7.02

Älä muuta sano, nuo kalliot on ihan huikeita! Veikkaan, että itelläkään ei jääny nuo saaret viimeisiksi, sillä tottakai sitä autiota paratiisisaarta pitää metsästää kunnes se löytyy. :)

Vastaa

Jätä Kommentti