Pallontallaajat.net
Valikko

Kevään matkasuunnitelmat: synttärimatka Kroatiaan

Kirjoittanut Inka 4.3.2017

Balkanin alue on ollut mulle jonkinlainen pakkomielle siitä asti kun aloitin reissu-urani, sillä jotenkin oon kokenut sen alueen todella kiinnostavana. Mielenkiintoinen historia, edullinen hintataso ja upea luonto on ainakin olleet asioita, jotka saa mun sydämen hypähtämään joka kerta kun mietinkään koko aluetta.

Oon vieraillut Balkanilla pari kertaa: ensin vuonna 2012 reilillä (ei ehkä paras idea lähteä junailemaan tuolle alueelle) sekä toisen kerran vuonna 2015, kun kierrettiin aluetta autolla. Nyt tänä keväänä on luvassa kolmas kerta, kun toukokuun tullessa vietetään pari viikkoa taas Balkanilla. Oon niin innoissani!

Mun iskä täyttää tänä vuonna 55 vuotta, ja kun palattiin vuoden 2015 reissulta, julistin perheelleni että tätä virstanpylvästä juhlistetaan muuten sitten koko köörillä Kroatiassa. Kun juhlakalu ei pannut vastaan totesin, että tämä idea on toteutettava.

Nyt sitten ollaan siinä pisteessä, että kunhan toukokuun pääsee vauhtiin, lähdetään me reissuun. Ajatuksena oli alusta saakka vuokrata iso talo Splitin lähettyviltä sekä pihaan jokunen auto ja viettää aikaa yhdessä mutta kuitenkin myös erikseen niin, että kukanenkin puuhastelee mitä haluaa, mutta iltaisin kokoonnutaan yhteen dinnerille ja vietetään aikaa talolla.

Tällä konseptilla idea oli melko helppo kaupitella, ja lopulta nyt kun lennot on ostettu ja majoitus on varattu, on meitä lähdössä reissuun aikamoinen kööri. Mukaan lähtee mun ja Karimin lisäksi tietysti iskä, sisko sekä veli vaimoineen. Siihen lisäksi reissusta innostuivat vielä mun veljen vaimon vanhemmat, Karimin äiti ja sisko sekä isoisä että tämän naisystävä. Kaiken hyvän lisäksi mun serkku on tyttöystävineen ilmeisesti samaan aikaan reissussa noilla nurkin, joten eiköhän nekin tule pariksi päiväksi morottamaan meitä. Aikamoinen kokoonpano siis!

Mun kokemukset perhematkailusta ulkomailla rajoittuvat yhteen ainoaan Lontoo-viikkoon, joka vietettiin isän ja veljen kanssa muutamia kuukausia äidin kuoleman jälkeen vuonna 2010. Odotan siis tätä tosi kovasti, sillä uskon ja toivon että reissuun suunniteltu vapaus takaa sen, että kenelläkään ei pala käpy ja suuremmilta nahisteluilta säästytään. Ainakin meille vuokrattu talo on niin massiivisen kokoinen, että siellä tuskin tulee kenellekään ahdasta.

Mun ja Karimin Balkanin-seikkailut eivät pääty vielä tuohon viikkoon, sillä rennon lomaviikon jälkeen me jäädään vielä toiseksi viikoksi reissuun. Mää tosin teen näillä näkymin töitä etänä sen viikon, joten varsinaisesta lomailusta ei sijainnista huolimatta voi kyllä siinä vaiheessa enää puhua.

Reissun toinen osuus on toistaiseksi aivan auki, sillä nyt kun oon hoitanut majoituksen tuolle ekalle viikolle, on aika alkaa miettiä myös reissun jälkipuolta. Toistaiseksi kaikki on todellakin täysin auki, ja ainoa puolipäätetty asia on, että tullaan todennäköisesti viettämään sekin viikko Kroatiassa, mutta kaikki muut suunnitelmat on vielä tekemättä.

Tiiän että siellä ruudun toisella puolella on todellisia Balkan-eksperttejä, ja nyt teidän neuvot on enemmän kuin kalliit. Mikä olis sun mielestä paras mahdollinen Kroatian kolkka viettää viikko toukokuussa? Ainoa vaatimus on toimiva netti, sillä mun on pakko tehdä töitä.

Ja lisäksi jos on jotain vinkkejä perhelomasta selviämiseen täysissä järjissä, nekin otetaan ilolla vastaan sillä eihän sitä koskaan tiedä, mitä tapahtuu. :D

Kuvat on vuoden 2015 Dubrovnikin-matkalta, jolloin vierailtiin kaupungin edustalla sijaitsevalla Lokrumin saarella.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

servechilled 4.3.2017 at 10.58

Plitvice Lakes on hienoin spotti Kroatiassa, missä itse olen käynyt. Maagisen kauniit järvet kannattaa kyllä tsekata. Noilla nurkilla ei kuitenkaan viikkoa jaksa – sitä varten suuntaisin vaikka Cresin saarelle, jossa on kaikenlaista nähtävää ja useampi miellyttävä pikkukaupunki / -kylä. Ja Istrian nurkka vaikuttaa myös kiintoisalta – itse en tosin ehtinyt nähdä kyseistä aluetta kuin nopeasti bussin ikkunasta

Vastaa
Inka 6.3.2017 at 21.27

Ahh, se onki mulla ykkösprioriteettina, sillä sinne on pakko päästä! Ja kiitos vinkistä, Cresin saari näyttää tosi siistiltä!! Pitää kattoa jos sieltä löytyis joku kiva majapaikka. Suunnitelmissa olis just ottaa tosi iisisti ja nauttia maisemista, sillä veikkaan että aktiviteettiviikon jälkeen sitä on vaan mielissään vähän aikaa paikoillaan, ja joku saarikohde vois sopia siihen juuri täydellisesti. :)

Vastaa
Heidi / Seikkailujen helmiä 4.3.2017 at 19.17

Mehän taidetaan olla siellä sitten samaan aikaan! Me mennään viikoksi Bracin saarelle. Ihania kuvia. Näitä katellessa ei malttais oottaa omaa reissua. Mukavaa matkaa teille! :)

Vastaa
Inka 6.3.2017 at 21.28

Brac on meillä myös listalla, tosin vaan päiväretkikohteena. Zlatni rat on pakko nähdä! :) Ihanaa reissua myös teille, toivotaan lämpimiä kelejä!

Vastaa
illusia 5.3.2017 at 8.52

Et kertonut, mihin teillä on lennot ja missä päin sijaitsee majoitus. Joka tapauksessa, suosittelen toisen viikon viettämistä Kroatian upeassa saaristossa. Esim. Hvar-Trogir -kombo onnistuu hyvin viikossa, varsinkin jos lennot on Splitiin.

Minulla taitaa olla takana yhdeksän Balkanin reissua, joissa useimmissa olen käynyt myös Kroatiassa. Saarihyppely Kroatiassa on ihan huippua!

Vastaa
Inka 6.3.2017 at 21.29

No vau, sulla on kyllä kokemusta Balkanista! Saarihyppely kiinnostaa kieltämättä, joten täytyy tutustua noihin sun mainitsemiin saariin, kiitos vinkistä! :)

Vastaa
Johanna Hulda / Vida de Estrada 5.3.2017 at 14.12

Perheen kanssa lomailu on ihan parasta! Me vietettiin joulua Portugalissa sekä oman että miehen perheen voimin, ja oli ihan mahtava viikko kaikkien mielestä. :) Kroatiaan ei sen kummempia vinkkejä ole antaa, paitsi että ne rannikon tuntemattomatkin pikkukylät voi olla tosi symppiksiä paikkoja vierailla.

Vastaa
Inka 6.3.2017 at 21.30

Jes, kuulostaa hyvältä! Odotan kyllä tosi innolla tuota perhematkaa, sillä voi olla että vastaavia ei oo ihan heti tulossa, niin tästä pitää ottaa kaikki irti jo asennoitumisen osalta. :)

Vastaa
Unnukka 5.3.2017 at 21.12

Perhelomalle pitkää pinnaa ja huumorimieltä :D mekin ollaan menossa Kroatiaan, Splitiin, syyskuussa!

Vastaa
Inka 6.3.2017 at 21.31

:D Niitä pitää pakata mukaan! Varmasti tullee siistiä. Ja jee, vähän mahtavaa!!!

Vastaa

Jätä Kommentti