Pallontallaajat.net
Valikko

Skootterihuristelua Thaimaassa – ihan muina turisteina

Kirjoittanut Inka 10.3.2017

Jokainen meistä on varmasti kuullut niitä ikäviä tarinoita skootterilla lomakohteessa pärryyttelevistä turisteista, mitkä ei todellakaan pääty hyvin. Ne mielessäni lueskelin ennen Thaimaan-reissua kauhunsekaisin tuntein muun muassa Pallontallaajien keskustelupalstaa, jossa olevassa keskustelussa varoiteltiin melko antaumuksella skootterilla ajamista Thaimaassa. Olinkin vakuuttunut siitä, että me tullaan luottamaan reissun aikana joihinkin ihan täysin muihin kulkupeleihin eikä varmasti lähdetä ajelemaan skoottereilla ympäri saarta.

Jos ei muuta niin sen takia, että kummallakaan meistä ei oo juurikaan kokemusta skootterin, mopon tai ylipäätään minkään motorisoidun kaksipyöräisen käsittelystä. No way, Jose!

Kunnes koitti se reissaajille tuttu ilmiö, mihin törmää aika ajoin matkoilla: kotioloissa täysin käsittämättömältä tuntunut asia on matkakohteessa niin yleistä, että siihen vaan lähtee mukaan. Täysin riippumatta niistä kotona tehdyistä hell no -päätöksistä. Ja niinpä mekin löydettiin itsemme työntämästä kypäriä päihimme valmiina hyppäämään skootterin kyytiin.

Skodejen vuokraaminen on tehty aivan sairaan helpoksi Thaimaan lomakohteissa (ja tähän disclaimer: röyhkeä yleistys kahden paikan näkemisen perusteella), minkä lisäksi niitä ajavat kaikki: turistit ja paikalliset, aikuiset ja lapset, yksin, kaksin kolmin ja jopa viisin. Tapaa muutaman päivän seurailtuamme todettiin, että miksipäs ei siis mekin? Saatiin skootteri tosi kätevästi vuokrattua meidän hotellin respasta, minne piti jättää vaan passi pantiksi vuokrausta varten. Tämä taitaa olla aika yleinen tapa skootteria vuokratessa, ja ihan mihin tahansa kadunkulmavuokraamoon en kyllä ehkä passiani jättäisi, mutta oman hotellin respa oli toki semmoinen paikka, mihin sen uskalsi jättää.

Ajokorttia ne ei edes kysyneet, vaan ojensivat kypärät käteen ja lykkäsivät avaimet kouraan. Bensaakin olis saanut ostaa litroittain lasisissa pulloissa omasta hotellista, mutta tankattiin vasta toisaalla – samalla tavalla lasipullosta suppilon kautta tankkiin.

ilmiselvästi meistä Karim hoiti ajamisen mun istuessa takana. Pärryyteltiin pitkin Koh Lantan teitä paikasta toiseen, ja todettiin skootteri kyllä tosi käteväksi menopeliksi. Jännittäväksi homma meni teiden käydessä huonokuntoisiksi ja mäkien mennessä yhä jyrkemmiksi, mutta Karim vaan painoi kaasua ja antoi mennä.

Vastaan tuli jatkuvasti muita turisteja, ja fiilis oli kaikin puolin turvallinen. Samalla päästiin näkemään saarta ihan eri tavalla, sillä tuskin oltaisiin päästy esimerkiksi luolaseikkailulle tai edes Millaa moikkaamaan, jos oltais kuljettu jalan tai oltu pelkkien taksien varassa. Myös Muay Thai -tunti olis varmasti jäänyt kokematta.

Se mikä skootterihommassa yllätti eniten oli hintataso. Reilulla kympillä päivässä saatiin ajella niin paljon kuin huvitti, mikä on aika pieni hinta jos miettii, minkä verran esimerkiksi auton vuokraaminen maksaa. Ei siis mikään ihme, että skootterit tuntuu olevan se kaikkein yleisin menopeli saarella.

Tää taitaa olla superyleistä kaikkien Kaakkois-Aasian-konkareiden kesken, mutta kysyn silti: uskaltaisitko nää?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Destination LOMAN Satu 10.3.2017 at 9.37

Ollaan uskaltauduttu lähes aina mm. Thaimaassa ja Kreikassa. Muistan etenkin Koh Changin reissulla, että etsimme tankkausasemaa useamman tunnin, kunnes tajusimme, että ne lasipullot, joita luulimme edellisiltana mehupulloiksi, olivatkin “tankkiasema” (emme onneksemme ostaneet noita mehupulloja edellisenä iltana pienessä jetlagissa). Skootterilla pääsee niin näppärästi näkemään etenkin saaria oman aikataulun mukaan, eikä tarvitse odottaa bussilastillista muita turisteja tai maksaa riistohintaa privaattireissusta. Asiaa helpottanee kuitenkin kaksilahkeisen suht varma ajo kaksipyöräisellä. Itse pysyttelen suosiolla kyydittävänä.

Vastaa
Inka 11.3.2017 at 7.27

Apua, siinä oliskin olleet katastrofin ainekset kasassa jos olisitte napanneet vähän kallista mehua mukaan janojuomaksi! Ja skootteri on kyllä näppärä, mulla on just sama tilanne, en varmaan ikinä uskaltaisi ajaa ite saati yksin.

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 11.3.2017 at 12.45

Bermudalla, Kreetalla ja jollain muullakin Kreikan saarella (ainakin) on tullut ajeltua, ja siis kahdella skootterilla, kyytiin en kyllä taitaisi uskaltaa, vaikka siippa ehkä vakaamminkin ajaisi kuin minä!
Lomakohteissa, vähäisen liikenteen alueella joo – mutta ruuhkaisissa kaupungeissa tyyliin Hanoi tai Saigon ei missään nimessä! Ja kun viime vuosina on vähemmän enää noita lomakohteita koluttu, niin vähemmälle on jäänyt kaksipyöräisten vuokraaminen. Mallorcallakin viimeksi vaikkakin aika ex tempore kaivattiin sittenkin kulkupeliä alle valittiin pieni auto.

Vastaa
Inka 16.3.2017 at 6.18

Oho, aika kova että olette molemmat ottaneet omat skootterit! Bangkokin liikenne ainakin vaikutti sellaiselta, että sinne sekaan en kyllä missään nimessä haluais lähteä huristelemaan skootterilla ja veikkaan, että se ei ole edes paha moniin suurkaupunkeihin verrattuna..

Vastaa
Ait 13.3.2018 at 5.42

Onko ne Lantan molemmat sillat jo tehty?

Ei passia kaniin koskaan!

10€ moposta on sikahinta, 5€ ok, jopa 3€ mopoja löytyy.

Pullobensan loppuhinta on sama kuin Suomen bensahinta, mutta ei vissiin oo Lantalla huoltsikkaa?

Vastaa
Inka 16.3.2018 at 18.14

Nyt täytyy kyllä sanoa että Lantan siltatilanteesta ei oo ajantasaista tietoa, mutta eiköhän se netistä löydy! Selvästi ensikertalaisia vietiin, mutta onneksi selvittiin ihan hyvin vedätyksestä huolimatta. Ja yks huoltsikka taisi olla päätien varrella!

Vastaa

Jätä Kommentti