Pallontallaajat.net
Valikko

Ensimmäistä kertaa Leville

Kirjoittanut Inka 12.3.2017

Yhteistyössä Arctic Challenge

Nyt seuraa nolo tunnustus: en oo koskaan käyny Rolloa pohjoisempana. Huutelen toki jokaisessa käänteessä pohjoisista juuristani ja jauhan Oulun murteella niin paljon että kukaan ei jaksa enää edes kuunnella, mutta siitä huolimatta muulla on aivan valtava Lappi-aukko sivistyksessäni. (Edit: paitsi että ei ookaan! En muistanutkaan käyneeni Pallastunturilla juhannusvaelluksella viis vuotta sitten.)

Siihen tulee kuitenkin muutos ens viikolla, kun matkustan elämäni ekaa kertaa Leville! Lennot Kittilään on buukattu perjantaille, missä vietetään Millan kanssa pitkä viikonloppu. Syy tähän on kerrottu jo aikaisemmin, kun paljastettiin podcastissa reenaavamme räkä poskella Arctic Challengea varten. Nyt ollaan päästy siihen pisteeseen että reenit on reenattu, ja edessä on enää valmisteluviikko, jolloin keskitytään lähinnä syömään, että lauantaina sitten jaksaa.

Arctic Challenge on elämäni ensimmäinen juoksutapahtuma. Kevyesti aloitetaan siis kymmenen kilsan matkalla, mutta siihen se kevyt sitten jääkin. Maasto on melko haastava, sillä tapahtuma järjestetään tunturilla jota juoksennellaan ylös ja alas moneen kertaan. Mukavasti matkan varrella on vielä kymmenen estettä, joista en kyllä tiijä pystynkö yhteenkään, mutta nyt ei auta muu kuin tehä täysiä.

Tapahtuma on yleensä järjestetty kesäisin, ja nyt kun se pidetään ensimmäistä kertaa talvella, oli pakko lähteä mukaan. Fiilikset näin vajaata viikkoa ennen tapahtumaa on tosi ristiriitaiset, sillä toisaalta oon tosi innoissani ja en malta odottaa että päästään viimein konttaamaan hankeen, toisaalta taas oon aivan kauhuissani siitä, miten me tullaan selviämään haasteesta. Oman mausteensa tuo vielä perjantaille luvattu lakko ja Finnairin lennoille sisältyvä vaivaisen kahdeksan kilon käsimatkatavara, johon pitäisi sisällyttää neljän päivän treenivaatteet.

Uumoillaan että meidän konttausvauhdilla lauantain reittiin menee joku kuus-seitsemän tuntia, sillä kesäreitti on kuuleman mukaan taitettu jossain viidessä tunnissa Mistään kevyestä kympistä tässä ei siis todellakaan ole kyse.

Eli pitäkää peukut pystyssä meille, että selvitään hengissä ja päästään ylipäätään perille Lappiin! Ja tiijän että siellä ruudun toisella puolella on muutamia jotka on kans lähössä mukaan, niin heitetäänpä ylävitskat kun kohdataan hangessa!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti