Pallontallaajat.net
Valikko

Kesän lomakohde viimein selvillä – Kreikka kutsuu

Kirjoittanut Inka 14.4.2017

Mun oli määrä viettää 30-vuotismatkaani komeasti maapallon toisella puolella Perussa Inka traililla vaeltaen kohti Machu Picchua, mutta Perun-lentojen ollessa niin hemmetin kalliita totesin, että on aika katsella muita nurkkia. Sain teiltä tosi paljon ja tosi hyviä vinkkejä matkakohdetta ajatellen, ja oli ihana lukea teidän suosikkipaikoista ympäri maailmaa. Lopulta todettiin kuitenkin, että ei ole mitään järkeä matkustaa maailman toiselle puolelle silloin, kun Euroopassakin on ihan mahtavat kelit.

Siitä alkoikin Euroopan-kohteiden väsymätön selailu. Oltaisiin varmasti suunnattu Kroatiaan tai Albaniaan ellei oltaisi nyt toukokuussa matkustamassa pariksi viikoksi Kroatiaan, joten elokuun lomille piti keksiä joku toinen kohde. Lopulta Ullan suositus tuntui ilmiselvältä valinnalta: me lähdettäisiin Kreikkaan!

Saarihyppely Kreikassa on todellinen matkailuklassikko, ja nyt jos koskaan, kolmenkympin kynnyksellä, on aika toteuttaa se haave. Lennot me ostettiin juuri äsken, ja nyt on aika alkaa tehdä tarkkoja matkasuunnitelmia!

Ajankohta tuo jälleen kerran hurjasti haasteita, sillä tottakai me reissataan samaan aikaan kaikkien muiden kanssa. Olis ihana viimein mennä vaan sinne minne nokka näyttää ja fiilistellä paikan päällä majoituksia ja miettiä, jäädäkö samaan paikkaan useammaksikin yöksi vai jatkaako matkaa seuraavalle saarelle, mutta elokuussa se ei liene mahdollista. Siispä sisäinen suunnitelijahirmuni saa ottaa taas kerran vallan ja tulevina viikkoina täytynee plänäillä meille kesäloman laivayhteydet ja majapaikat valmiiksi.

Lennot meillä on Ateenaan, mikä tuntui kaikkein järkevimmältä vaihtoehdolta. Norwegian lentää suoraan Helsingistä tunnetuimmille lomasaarille, esimerkiksi Rodokselle tai Kreetalle, mutta lennän mieluummin Ateenaan ja matkustan sieltä käsin laivalla saarille kuin nappaan lennot lomasaarelle. Ennakkoluuloja tai ei, Rodos tai Kreeta ei todellakaan oo mielessä tulevaa matkaa suunnitellessa.

Reissuun on nelisen kuukautta aikaa, ja päädyttiin lopulta varaamaan lennot käyttäen niinkin eksoottista lentoyhtiökomboa kuin Norwegin + Aegean Airlines. Kreikkalaisyhtiön palvelut on vielä kokeilematta, joten ihan kiva päästä testaamaan myös niitä. Lennot maksoi kahdelta noin 400 euroa, joten mistään superedullisista lipuista ei oo kyse, mutta toisaalta oon tosi tyytyväinen varsinkin jos miettii, miten paljon oltaisiin joutu pulittamaan jo pelkistä lennoista sinne Peruun. Ehkä joku toinen kerta. Kulkemisesta tullaan toki maksamaan vielä pitkä penni, sillä laivaliput vie varmasti tuntuvan osan reissubudjetista.


Nyt kun lennot on ostettu, alkaa reissufiilistelyn paras osuus, eli paikkojen tsekkailu ja sopivan reitin valinta. Nyt täytyy alkaa tutustumaan pikkuruisiin kreikkalaisiin saariin, sillä mua hotsittaa vierailla kaikkein pienimmissä paikoissa. Ja siihen päälle pitää tietysti piipahtaa Santorinilla. Veikkaanpa, että pari päivää sillä saarella tulee viemään valtaosan budjetista, mutta on taatusti joka sentin arvoinen!

Ihanaa, en malta oottaa että pääsen nauttimaan siitä tukahduttavasta kuumuudesta (tässä vaiheessa tuntuu superhyvältä ajatukselta), niistä upeista rannoista sekä tietty kreikkalaisesta ruoasta. Vuhuu – kreikkalaiset mummot kesäkurpitsapullineen, täältä me tullaan!

Mitä Kreikan saarta nää suosittelisit omatoimimatkailijalle?

Lisää tästä aiheesta

23 Kommenttia

Ulla 14.4.2017 at 18.10

Wau mahtavaa, että meikäläisen hyvistä neuvoista otitte siellä vaarin! Ja aaaaahhh en kestä noita kuviaa!! <3 <3 <3 Ja siis nythän on niin, että myös me ollaan elokuun lopussa Kreikassa! Missä vaiheessa kuuta te meette? Me lennetään Italiasta Korfulle ja lähdetään sieltä etenemään kohti Thessalonikia ja sit lopuksi vielä yhdeksi päiväksi Ateenaan. Kannattaa muuten tsekata, et onko järkevintä lentää jotku saarten väliset pätkät sillä paikallisilla lentoyhtiöillä pääsee tosi halvalla saarten välejä. Huomattiin viime kesänä.

Vahva suositus Santorinille Apanemo-hotelli, jos sattuu olemaan kohtuullisissa hinnoissa teidän ajankohtana. Se oli niin mahtava että huh huh. Tuolla on kuvia sieltä: http://stilettikorkokanta.blogspot.fi/2016/10/14-haamatka-paratiisissa-nimelta.html Oltiin myös toisessa hotellissa, joka oli kans maisemiltaan jotain seitsemän tähteä, huoneen koon osalta sitten lähinnä asuntovauvu-tasoa :D http://stilettikorkokanta.blogspot.fi/2016/10/santorinin-oia-firostefani-anteeksi-mita.html Mutta siis oh tekis mieli vaan muuttaa suunnitelmat ja palata Santorinille koko lomaksi mutta epäilemättä muut saaret myös on kyllä ihan timanttia kans. Outi ja Akis suositteli Paxosta ja Anti-Paxosta ja niille ajateltiin mennä veneellä Korfulta. Onko sulla muuten sinne suunnalle vinkkejä? Ootko ollu Korfulla?

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.10

Ei vitsi, vähän hauskaa! Me ollaan noin puolivälissä! Pitääpä kattoa myös noita paikallisia lentoja, kiitos vinkistä! Ja vitsi näyttää kyllä hienolta hotellilta!!! Mää veikkaan että jos meillä edes on varaa majoittua Santorinilla ylipäätään, ollaan varmaan jossain koirankopissa. :D Pitääpä kattoa Paxosta! Ja siis määhän oon ollu vaan Ateenassa ja Zákynthoksella, joten oon ihan Kreikka-noviisi! Onneksi siihen tulee pieni muutos ens kesänä. :)

Vastaa
Katariina 14.4.2017 at 20.20

Me lomailimme viime elokuussa vajaan viikon verran Tiloksella, jota voin suositella, jos rauhallista saarikohdetta etsitte. Postaus tuosta reissusta löytyy blogistani osoitteesta http://www.maisemajahdissa.fi/2017/02/22/lomarauhaa-kreikan-tiloksella/. Tilokselta tehtiin päiväretki Nisyrokselle, joka oli myös idyllinen, muttei niin rauhallinen kuin Tilos. Nisyroksen päänähtävyys (kreikkalaisen saaritunnelman lisäksi) on tulivuoren iso kraateri, jonka sisälle pääsee kävelemään. Upeaa saarihyppelyä sinulle päädytpä sitten minnepäin Kreikkaa tahansa!

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.11

Kylläpä Tilos näyttää idylliseltä, juuri niitä maisemia mitä meilläkin on mielessä kun suunnitellaan lomaa. Pitää siis ottaa harkintaan, kiitos vinkistä. :)

Vastaa
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 14.4.2017 at 20.56

Muakin houkuttaa toi saarihyppely niin paljon! Me oltiin 5vuotta sitten Santorinilla touko-kesäkuun vaihteessa ja se oli ihan täydellistä. Ei paljoa ketään turisteja ja päivät oli kuitenkin super lämpimiä :) meillä tais majotuskin olla tosi halpa ja hieno uima-altaalla varustettu mesta vähän Firan ulkopuolella :) se on siis tosi makee kohde! Me käytiin jollain saarihyppelyllä myöskin santorinilta ja se oli kyllä hauskaa! Eipä näkynyt oikein muita ja satamastakin joutu joko käveleen tai oottamaan jotain bussia “kylälle” :D
Harmittaa kun sillon ei oikein tajunnut kuvaamisesta mitään :D tänään just postasin 7vuoden takaa Marokon Chefchaouen postauksen ja ihan melkein itketti kuvien vähyys sieltä!! :D pitää joku Santorini muistelu tehdä keväällä tai huijata Topias sinne uusiksi :D

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.12

Vitsi tuo teidän ajankohta on kyllä varmasti ollut täydellinen Kreikkaan, toisin kuin meidän elokuu… No, sillä mennään mitä on! Ja mulla on sama, välillä tuntuu että pitäs mennä johonki uudestaan ihan vaan sen takia että sais parempia kuvia. :D :D

Vastaa
katerina 15.4.2017 at 10.04

Aegean Airlines on ihan mainio lentoyhtiö, ei mitään moitittavaa. Elokuussa kreikkalaiset lomailevat, joten majoitukset kannattaa varata nopeasti tai muuten voi tulla aika hintavaksi. Mielestäni parhaimmat matkustusajat ovat toukokuu ja syyskuu, elokuussa on hyvin kuuma. Ateenastakin kannattaa lähteä nopeasti saarille, vaikka laivalla tai lentäen. Itse lähtisin saarihyppelemään ympäri Kyklaadeja vaikka Santorini-Ios-Folegandoros-Paros-Antiparos ja lentäisin takaisin Ateenaan.
Olen käynyt noin 15 Kreikan saarella ja TOP3 listani on Santorini, Karpathos, Kreeta. Vaikka Kreeta onkin Kreikan suurin saari, parempaa ruokaa en ole saanut missään.

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.14

Jes, onpa kiva kuulla että Aegean on herättänyt luottamusta. :) Ja kiitos kovasti vinkeistä, pitää olla nopea! Kuumuus ei ainakaan toistaiseksi haittaa, vaikka kieltämättä Libanonissa elokuussa ollessa oli tosi kuuma, ja varaudutaan siihen että Kreikassa lämpötilat on suunnilleen samaa luokkaa. Kiitti myös kohdevinkeistä, ne auttaa noviisia!

Vastaa
illusia 15.4.2017 at 20.25

Kreikan saarihyppely on kyllä mainio tapa tutustua myös niihin pieniin saariin, mihin vain laivalla pääsee. Tai oli ainakin ennen. Olen tehnyt kymmenkunta saarihyppelyä ja kolunnut vajaat 30 Kreikan saarta. Joinakin kertoina keväällä, useimmiten syksyllä. Elokuuta vältän viimeiseen saakka. Suosittelenkin varaamaan myös joitakin lauttalippuja, sillä saarilla kulkee runsaasti mm. italialaisia, saksalaisia ja ruotsalaisia lomailijoita.

Itse suosin pienempiä ja vähemmän turistisia saaria (siksi en ole koskaan käynyt Santorinilla), niistä on majoitus löytynyt aina ilman etukäteisvarausta. Muutamaan vuoteen en ole Kreikassa hypellyt, kun mielenkiinto on suuntautunut Balkanin maihin, Portugaliin ja Espanjaan. Mutta todella suosittelen kokemaan sen edes kerran. Kykladeilla on toimiva lauttaliikenne, kannattaa katsoa kartasta sopivat saaret ja googlettaa niiden välillä kulkevat lautat. Tässä viimeisimmän Kreikan reissun tunnelmia:
https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/06/03/saarihyppelya-kykladeilla-2011/

Terveisiä helteisestä Madridista!

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.15

Meillä on just suunnitelmissa mennä vähän pienemmille saarille, mutta voi moro miten vaikeaa tää valinta on! Ajateltiin kaikkien näiden vinkkien perusteella buukata kaikki mahdollinen etukäteen, niin eipähän tarvi sitte paikan päällä säätää. Kiitti vinkeistä Illusia! :)

Vastaa
Pingviinimatkat 16.4.2017 at 18.38

Oi ihanaa, että saitte suunnitelmat lyötyä lukkoon! On se vaan niin parasta päästä suunnittelemaan ja tekemään konkreettisia varauksia. Eli ei muuta kuin kuin suunnittelun iloa ja ihanaa loman odotusta <3

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.16

Niinpä, nyt kyllä riittää virtaa lomareissun suunnitteluun, ja ihan varmasti Kreikasta löytyy semmoinen saarikohde, joka vie multakin jalat alta. :) Kiitos Milla! <3

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 16.4.2017 at 18.51

Voi, saarihyppely Kreikassa olisi mieletön kokemus! Tosin elokuussa, huh, olet rohkea :D Varmasti kuitenkin ihan mahtava paikka synttäreiden viettämiselle :)

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.16

Joo, ei tässä ihan hirveästi ollut vaihtoehtoja ajankohdan suhteen, joten silloin mennään kun lomaa on. Eiköhän siitäkin selvitä. :)

Vastaa
Sini matkakuumeessa 20.4.2017 at 22.13

Me löydettiin edulliset lennot Korfulle: 350€ menopaluu kahdelle Norwegianilla Heinäkuuksi. Puolet reissusta menee Albaniassa ja puolet Korfulla. Matkavinkkinä.. mene saarille, joista tiedät vähiten.

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.18

Huhhei miten halvat lennot saitte, mahtavaa! Kuulostaa hyvältä! Ja tuota vinkkiä ajateltiinkin noudattaa, kiitos! :)

Vastaa
aanai 21.4.2017 at 6.52

Naxos on myös kaunis, isohko saari. Maisemat saaren sisäosissa mahtavan jylhiä ja rannat kauniita. Paljon oli kreikkalaisia lomailijoita, samoten saksalaisia. Kreikkaan lähtisin mielelläni kyllä uudestaankin!

Vastaa
Inka 22.4.2017 at 8.19

Ahh, kuulostaa ihanalta! Tuolla lomalla riittää nimittäin juurikin ne kalliot ja rannat.. Toistaiseksi Naxoksen ympäristö on aika vahvoilla meidän suunnitelmissa, joten sitä sietää harkita nyt toden teolla. Kiitti vinkistä! :)

Vastaa
Anna 24.4.2017 at 0.27

Hymyilytti, että Kreeta tai Rhodos ei tuu kuuloonkaan, mutta Santorinille on ehdottomasti päästävä :) Hehehee. Oon ehkä tän asian suhteen tosi party pooper, mutta vaikka se kuinka kaunis saari onkin niin on se musta KUITENKIN turistirysistä pahin. Fair enough, Kreetalla ja Rhodoksella on ne “turistilomakylät” (niin kuin useimmilla saarilla), mutta ne voi ohittaa. Santorinin kaunein puoli on taas ihan tukossa koko heinä- ja elokuun kiitos “reppureissaajien”, lomapakettimatkailijoiden ja risteilymatkustajien. Mutta joo.
Jos itse voisin nyt mennä saarihyppelylle, niin yrittäin ehkä mennä Amorgokselle, Naxokselle ja Tassokselle. Näissä en ole käynyt, mutta kuullu tosi paljon positiivista! :)

Vastaa
Inka 26.4.2017 at 7.20

Helppo ymmärtää, että Kreikka-konkaria naurattaa ensikertalaisen matkasuunnitelmat ja ennakkokäsitykset, kun kokemustaso on niin täydellisen erilainen. Se taas jaksaa kerta toisensa jälkeen ihmetyttää, miten konkarit ei osaa asettua noviisien asemaan ymmärtäväisesti vaan nimenomaan huvittuneesti. Mutta tietysti tää on sulle vanha virsi, sillä jaan samat ennakkokäsitykset niin monen muun matkailijan kanssa.

Kiitti vinkeistä, päädyttiin lopulta sen jäätävän turisti-Santorinin lisäksi Milokseen ja Folegandrokseen. Katsotaan, tuntuuko reissun jälkeen että olis sittenkin pitänyt mennä sinne Kreetalle tai Rodokselle. Harkittiin myös Naxosta ja Koufonissia, mutta kun jälkimmäiselle ei löytynyt enää inhimillisen hintaista majoitusta, päätettiin lopulta mennä eri nurkille.

Vastaa
Anna 25.5.2017 at 7.14

Taisit ymmärtää kommenttini väärin, ja mä saatoin ymmärtää sun väärin. Ensinnäkään en oo mikään konkari. Mua vaan harmittaa ennakkoluulot noita saaria kohtaan, ja se nyt vaan on fakta, että Santorinillakin niitä matkailijoita riittää. Ehkä käsitin väärin, mutta kun kirjoitit että “Rodos tai Kreeta ei todellakaan oo mielessä tulevaa matkaa suunnitellessa” niin sain käsityksen että se on juuri sen takia että ne on nimenomaan näitä “tuttuja” lomasaaria. Anyhow, , vaikka Santorinilla matkailijoita riittää, niin on se silti super hieno, eikä teillä tietenkään reissun jälkeen ole fiilistä et ois pitänyt mennä muualle – mutta uskon myös, että Kreetalla ja Rodoksellakin on helmiä. Se oli se mun pointti. ;) Ehkä tein vain omia johtopäätöksiä.. Mukavaa reissua ihanaan Kreikkaan!

Vastaa
Raija 5.7.2019 at 9.51

Kreetalle menisin mieluiten Paleohoraan ja Rodokselle joko Pefkosiin tai Lindokseen. Pefkos on tuttu monen reissun jälkeen.

Vastaa
Raija 5.7.2019 at 9.48

Tilos kiinnostaa kovasti ja juuri rauhallisuutensa takia. Pohjoismaiselta saitilta tulee luettua kommentteja ja kokemuksia tuolta saarelta.

Vastaa

Jätä Kommentti