Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kreikan kesäloman suunnitelma - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Kreikan kesäloman suunnitelma

Kirjoittanut Inka 27.4.2017

Heti alkuun iso kiitos teille kaikille, jotka ootte jakaneet kokemuksia ja vinkkejä kesälomakohteisiin ja Kreikkaan liittyen! Ihanaa huomata, että siellä ruudun toisella puolella on ihan hillittömän monia mukavia ja kokeneita reissaajia, jotka on valmiita auttamaan matkakohteen valinnassa. Iso kiitos teistä jokaiselle! :)

Kreikan kesälomakohteiden päättäminen oli hitusen haastavaa, sillä saaria on niin valtavasti. Oma kokemus rajoittuu Zákynthokseen, joten ihan hirveän suuresta Kreikka-tietopankista ei siis voi ainakaan omaan kokemukseen nojaten puhua. Lopulta saatiin kuitenkin matkakohteet päätettyä, ja nyt noin neljää kuukautta ennen matkaa meillä on buukattuna paitsi lennot myös majoitukset ja laivamatkat. Huhhei, nyt voi vaan keskittyä odottamaan tulevaa lomaa ja fiilistelemään kesällä odottavia kohteita!

Lopulta päädyttiin valitsemaan saariksi Milos, Folegandros sekä mun unelmien Santorini, oli se sitten kuinka turistikohde tahansa. Alun alkujaan olisin halunnut matkustaa Naxokselle ja Koufonissille, mutta kun jälkimmäisestä tuntui olevan lähes mahdotonta löytää järkevän hintaista majapaikkaa, päätettiin lopulta antaa olla. Reitille Ateenasta Santorinille saatui onneksi monia muitakin saaria, ja lopulta päädyttiin Milokseen ja Folegandrokseen.

Milos vaikuttaa tosi erikoiselta ja upealta, enkä kyllä malta odottaa että päästään seikkailemaan kuuta muistuttavissa maisemissa ja ihastelemaan turkoosina helottavaa merta! Tällä hetkellä kun kevät antaa odottaa itseään se tajuton helle tuntuu ajatuksena pelkästään fantastiselta, mutta katsotaan mikä ääni on kellossa sitten, kun oikeasti ollaan helteiden armoilla. Miloksen tavoin Folegandrosin maasto vaikutti kiehtovalta ja oli se pääsyy valita saari matkakohteeksi, sillä pyramidimainen vuori näyttää ainakin kuvien perusteella tosi upealta paikalta.

Varattiin majapaikat airbnbn kautta, mistä löytyi suht edullisia ja toivottavasti ihan ok mökkejä, mutta mitään superluksusta ei tälläkään reissulla ole todellakaan luvassa. Eniten mua kummastutti laivamatkojen kalleus, ja siinä ilmeisesti näkyykin se, että ollaan matkalla elokuussa. Pakko kuitenkin ihmetellä: kolme laivamatkaa (Ateena-Milos, Milos-Folegandros sekä Folegandros-Santorini) maksoi meiltä kahdelta yhteensä noin 300 euroa, kun taas lennot Santorinilta Ateenaan oli kahdelta 40 euroa… Vähän on ehkä kusetuksen makua ilmassa, mutta näin ensikertalaisina maksetaan sitten oppirahoja jos ei muuta. (Ja nyt odotan kauhulla sitä ensimmäistä kommenttia, kun joku tulee räkänauraen kertomaan, että maksettiin laivamatkoista kymmenkertainen hinta…)

Ennen Kreikkaa on edessä vielä monta reissua, sillä tämän kevään reissukausi alkaa viimein ens viikolla! Tässä onkin oltu monta pitkää kuukautta Suomessa, joten on jo aikakin lähtä matkaan. Jihuu!

Kuvituksena tunnelmia viime lokakuun reissulta Zákynthokselle.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 27.4.2017 at 21.21

Ihania maisemia! Lauttamatkat kuulostaa kyllä kovan hintaisilta. :O Minä kun olen erehtynyt kuvittelemaan, että Kreikka olisi edullinenkin maa matkailla. Täytyy selväsikin mennä sinne sesongin ulkopuolella sitten joskus, kun saan Tomin houkuteltua sinne. Santorini olisi niin ihana nähdä, miljoonasta turistista huolimatta.

Vastaa
Inka 30.4.2017 at 16.18

Joo, olin kyllä tosi yllättynyt huomatessani nuo hintalaput.. Huhhu! Mutta tosiaan varmana on halvempaa silloin, kun kaikki muut ei oo myös liikkeellä. Toivotaan, että Santorini-elämyksestä tulee aivan ässä!

Vastaa
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 27.4.2017 at 21.28

Ei hitsi se oli muuten just toi folegrandos johon otettiin santorinilta botski ihan umpimähkään! Varmasti tykkäätte! Silloin 5vuotta sitten oli aika vähän turisteja mutta sairaan hyvää ruokaa! ❤

Vastaa
Inka 30.4.2017 at 16.19

Eikä, vitsi miten siistä, ja randomia! :D Odotan tosi innolla tuon kommentin perusteella!

Vastaa
katerina 2.5.2017 at 18.54

Kulostaa mukavalta suunnitelmalta! Santorinilla on Firanssa eli saaren pääkaupungissa Anatoli-niminen hotelli, jota voin vain kehua jos vielä päätätte majoitusta muuttaa.
Kreetalainen kaverini on vieraillut monesti Folegandroksella ja kehuu sitä kovasti Ioksen lisäksi.
Elokuussa laivamatkatkin voivat olla hiukka kalliimpia, toki siihen liittyy matkustaako kansipaikoin vai hytissä ja autolaitalla vai katamaraanilla. Itse pelkään katamaraaneja Välimeren aallokossa, mutta varmasti lyhyen matkan niillä pystyy matkstamaan ainakin tyynellä säällä tai matkapahoinvointilääkkeiden avulla.

Vastaa
Inka 4.5.2017 at 21.42

Jes, vähän kiva kuulla suosituksia Folegandrokselta!! Ja apua, odotan nyt kyllä vähän kauhulla niitä katamaraanimatkoja… Toivottavasti menis hyvin!

Vastaa

Jätä Kommentti