Pallontallaajat.net
Valikko

Rantatunnelmissa Makarskan rivieralla

Kirjoittanut Inka 10.5.2017

Meidän Kroatian-huvila sijaitsee Splitin ja Makarskan puolivälissä, mutta kuitenkin vähän lähempänä Makarskaa. Ei varmaan yllätä, että joukko suomalaismatkustajia on tykästynyt enemmän Makarskan pikkukaupungin tunnelmaan ja rauhaan kuin Splitin kaltaisen matkailijamagneetin meininkiin.

Piipahdettiin Makarskassa jo ensimmäisenä reissupäivänä, ja vaikka suurin osa porukasta ei vielä vajaan viikonkaan reissun jälkeen muista kaupungin nimeä (Marsalkka, Madagaskar, Marakatti, mitä näitä nyt on…), on Makarska selkeästi koko porukan suosikki. Ja eipä siinä, yhdyn itsekin kyllä vuolaisiin ylisanoihin kun mainitaan vuori, rantabulevardi, turkoosi vesi, palmut ja aurinko. Siihen kun vielä yhdistetään selvästi Splitiä edullisempi hintataso ja mun Saksan suosikkikemppari Dm, alkaa lomakaupungissa olla asiat kohdillaan.

Kaupungin keskusta on tosi pieni ja meno keskittyy selvästi rantabulevardin ympärille, missä mekin ollaan valtaosa ajastamme palloiltu. Lyhyt rantakatu on – kuten melkeinpä missä tahasa Välimeren rantakaupungissa – kahviloiden ja ravintoloiden reunustama, ja matkan varrella on myös “paikallisia” tuotteita kauppaavia kojuja ja jätskikiskoja. Siis lähes kaikkea, mitä lomailija voisi matkallaan kaivata.

Parasta Makarskassa on kuitenkin mun mielestä vuoret, jotka kohoaa heti kaupungin takana. Biokovon vuoriston huippu Sveti Jure nousee 1762 metrin korkeuteen, ja vaikka se mikään Mount Everest ei nyt varsinaisesti olekaan, on vuoristo kyllä melkoisen komea. Varsinkin yhdistettynä palmumaisemaan.

Meidän reissun aikana kelit on olleet muun Euroopan tavoin epätavanomaisen kylmät, mutta siitä huolimatta piipahdettiin tietysti rannalla. Makarskan rivieralla on loputtomasti nättejä kivirantoja, mutta kaupungin edustalla sijaitseva lyhyt rantakaistale oli noin pilvisenä päivänä sen verran tyhjä, että se oli oikein hyvä valinta. Eipä sillä, rannalla käväsi meidän lisäksi kaksi muuta ihmistä, jotka oli arvatenkin suomalaisia.

Jatkettiin rannalta Poluotok sveti Petar -puistoon, joka sijaitsee aivan rantsun vieressä. Iso viheralue oli täynnä mäntymetsän tuoksua mutta parasta siinä oli kuitenkin aivan rantakallioiden tuntumaan tehty polku, joka luikerteli kuohuavien kallioiden välissä. Piipahdettiin myös puiston edustalla komeilevan majakan luona, ja auringon paistaessa kävelyreissu rantakallioilla oli kyllä Makarskan parasta antia. Varsinkin, kun välillä muisti kattoa toiseen suuntaan ja kuikuilla vuoristoa.

Retken huvittavin hetki sattui maisemia ihastellessa, kun just heitin ilmoille isoon ääneen valtavat ylistyssanat hulppeista näkymistä, ja noin puolta sekuntia myöhemmin silmäkulmaan sattui rantakallioilla auringosta nauttineen naturistimiehen paljas takapuoli. Hieno hetki ihmisen elämässä.

Seuraavaksi uusiin seikkailuihin, sillä tänään on luvassa niin pitkään odotettu ensimmäinen kansallispuistovierailu!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Terhi / Muru Mou 10.5.2017 at 14.46

Aah, Makarska on ihana! Vietin siellä 5 kk vuonna 2014, enkä olisi voinut toivoa parempaa paikkaa kesän viettoon: aamut alkoi metsälenkillä viereiseen Tucepin kylään, töissä oli mukavaa ja usein iltaisin istuttiin torin laidalla kivassa viinibaarissa – tai sitten minun parvekkeella vuoria ihaillen. Oli ikimuistoinen kesä :)

Vastaa
Inka 13.5.2017 at 8.47

Ahh, kuulostaapa ihanalta Terhi!! Vuorimaisema oli kyllä ihan tajuton, ja vitsi miten onnekas nää oot ollu päästessäsi fiilistelemään sitä ihan kunnolla.

Vastaa
Anniina 10.5.2017 at 17.01

Ihanan näköistä! Itse lähdössä parin päivän päästä samoille suunnille :)

Vastaa
Inka 13.5.2017 at 8.48

Jee, ihanaa matkaa! :)

Vastaa
VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 12.5.2017 at 9.07

Siis mikä matkakuume nousee täällä! Samoille suunnille kesällä suuntaamassa ja nyt yritän löytää uusia vinkkejä matkakohteisiin. Kauniita kuvia Inka! <3

Vastaa
Inka 13.5.2017 at 9.08

Voi vitsi, nää on kyllä niitä nurkkia joita ei kannata jättää välistä. Ihanaa reissusuunnittelua, toivottavasti löydät hyviä vinkkejä!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti