Pallontallaajat.net
Valikko

Valmiina kotiinpaluuseen – kahden viikon Kroatia-seikkailu alkaa olla ohi

Kirjoittanut Inka 18.5.2017

Pahanmakuinen aamutee ei oo kovin montaa kertaa maistunut yhtä hyvältä kuin kroatialaisen kerrostaloasunnon parvekkeella pienen saaristokylän heräämistä seuratessa. Kukot kiekuu, linnut laulaa, kirkkojen kellot kilkattaa vähän väliä ja sivusta nouseva aurinko heijastaa valoa edessä oleville kukkuloille ja alhaalla laaksossa sijaitsevan kylän keskustaan. Parvekkeelle se ei vielä paista, joten teekupposen kaverina on asunnon varusteluihin kuuluvaa laventelin värinen – ja tuoksuinen – viltti.

Jo tuon joka aamu toistuvan elämyksen vuoksi yhden aivan tavallisen työviikon vaihtaminen etäviikkoon Kroatiassa kannatti.

Tuntuu hullulta, että on mennyt jo melkein kaks viikkoa siitä kun kokoonnuttiin 12-henkisellä porukalla Helsinki-Vantaalle ja noustiin Norwegianin lentokoneeseen. Viikko sitten heitettiin heipat kymmenelle reissukaverille ja jäätiin Karimin kanssa kaksistaan. Silloin mietittiin että tuntuupa kontrasti tosi valjulta, ja olisi ehkä ollut sama painella samalla koneella perheen kanssa Suomeen asti. Ei kuitenkaan mennyt yhtä päivää kauempaa ku muistettiin taas se ilo mikä on reissata kaksistaan, ja tää viikko on sujahtanut edellisen tapaan hetkessä.

Siinä missä eka viikko oli lomailua ja perheen kanssa paikasta toiseen suhailua, tää toinen viikko on ollut puhtaasti paikallaanoloa ja töihin keskittymistä. Meillä ei oo ollu ohjelmassa yhtään mitään, sillä arkipäivät on varattu siihen että hoidetaan hommat ja otetaan rennosti loppuaika. Ja vitsi miten hyvää se on tehny! Meidän illat on täyttyneet treenien ja velvollisuuksien sijaan rennoista kävelyistä, yhdestä tappavan kuumasta juoksulenkistä, kauppareissuista saarikylän pikkumarketeissa ja hedelmätoreilla sekä leffoista.

Samalla tän parin viikon reissun avainsanana on ollut uudet kokemukset. Jo ylipäätään matkustustapa on tullut meille aivan uudenlaisena, sillä tavallisesti ollaan paikoillaan aivan minimaalinen aika ja suhataan paikasta toiseen vaihdellen tukikohtaa päivän–parin välein. Nyt ollaan oltu viikko aina samassa paikassa, ja vaikka ekan viikon aikana vierailtiin joissakin lähialueen kohteissa tää toinen viikko ollaan kyllä puhtaasti jähitty paikoillamme. Ei olla käyty edes Hvarin saaren pääkaupungissa joka sijaitsee vaan jonkun 30 kilometrin päässä, mutta se ei haittaa. On tosi hyvä välillä opetella rauhoittumaan myös reissatessa.

Enää edessä on viimeinen ilta Jelsassa, ja se aateltiin käyttää samalla tavalla kuin aikaisemmatkin: ruokaa kämpillä, ehkä iltakävely auringonlaskun värjäämillä kallioilla, viimeiset vilaukset turkoosiin mereen ja sitten parvekkeelle Sherlock Holmesin pariin.

Huomenna meitä odottaa Suomen ihana kevät, ja viikonlopun jälkeen mun on taas aika suunnata Helsinki-Vantaan kautta maailmalle, sillä mua odottaa ens viikolla työmatka Madeiralla. Että se siitä paikallaan jähimisestä. :) Pakko vielä mainita, että onnistuin sunnuntaina pyörällä kaatuessani rikkomaan mun 50-millisen linssin, jolle täytyy ehtiä viikonlopun aikana hankkimaan vielä korvaava linssi ennen Madeiran-koneen lähtöä. Selvästikään mun reissuhistoriaan ei mahdu Balkanin-matkaa, jolla joku kameraväline ei hajoa, sillä vastaava linssi päsähti palasiksi myös vuoden 2012 Balkanin-seikkailulla. Hyvä minä!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Laura | RIMMA + LAURA -matkablogi 18.5.2017 at 18.06

Niin huippuihana tää viimeinen kuva, ja kaikki muutkin kyllä! Ihana värimaailma.

Tervetuloo takas kotiin! Harmi et linssi meni mäsäks, mutta onneksi on matkavakuutus! :)

Vastaa
Inka 20.5.2017 at 8.34

Hehe, Karimilta tuli vähän noottia sen julkaisun jälkeen mutta onneksi pystyin vetoamaan tähän kommenttiin! :D Ja joo todellakin oon onnellinen vakuutuksesta, ei vaan auta muu kun painella tänään uuden linssin ostoon että ehtii saada ennen seuraavaa reissua.

Vastaa
Salla 18.5.2017 at 18.52

Viimeinen kuva kertoo todellakin teiän reissun fiilikset, aivan ihanan kuuloista!

Vastaa
Inka 20.5.2017 at 8.34

:D :D Hyvä että tunnelma välittyy, oli nimittäin ihan huippu reisba!

Vastaa
Jenny 2.6.2017 at 10.09

Upeita kuvia, pakko udella että mitä linssiä olet käyttänyt? Minulla on Canonin järkkäri hankinnassa ja mietin jo siihen sopivia linssejä..

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 18.04

Voi kiitos Jenny! :) Mulla on käytössä Canonin 6D-runko ja siinä Canonin 20 mm 2.8 ja Kroatiassa oli käytössä vielä 50 mm 1.4. Tällä kombolla oon päässyt pitkälle, mutta 50-millisen tilalle hankin nyt reissun jälkeen Sigman vastaavan. Jos sulla on noista jotain kysyttävää niin jeesaan kyllä mielelläni.

Vastaa

Jätä Kommentti