Pallontallaajat.net
Valikko

Kaksi viikkoa käsimatkatavaroilla – mitä mukana?

Kirjoittanut Inka 30.5.2017

Tajusin juuri tätä postausta kirjoittamaan alkaessani, että enpä oo koskaan aikaisemmin reissannut kahta viikkoa pelkillä käsimatkatavaroilla! Haaste on siis ihan todellinen, sillä vaikka koenkin olevani neljännen tason pakkausmestari aiheuttaa kaikkien vaatteiden, kosmetiikan ja elektroniikan mahduttaminen yhteen käsimatkatavarasettiin (50 l laukku + 20 l personal item) haastavalta. Kaikesta onneksi selviää timanttisella suunnittelulla, ja sitä taitoa multa onneksi löytyy!

Kahden viikon mittaisen Kroatian-reissun pakkaamiseen valmistautuminen lähti siis liikkeelle pakkauslistasta. Koostin sen tavalliseen tapaan kolme pääperiaatetta muistaen, ja pidin mielessä reissun ajankohdan, sääennusteet sekä ohjelman. Tavoitteena oli pakata tietysti mahdollisimman fiksusti: niin vähän kamaa kuin suinkin, kaikki vaatteet toisiinsa mätsäten eikä tietenkään mitään ylimääräistä. Tällä kertaa ei mennyt tälläkään pakkausmestarilla aivan täysin nappiin, vaikka ihan ok-suoritus olikin. Kuten aina, mukana oli jotain liian vähän sekä tietysti muutama käyttämättä jäänyt asia.

Näihin kahteen kassiin mahtui mun koko omaisuus. Mukana oli ikuiset luottokumppanit, blogin kautta saatu Haglöfsin 50-litrainen Lava-laukku sekä kaikkien aikojen paras reissureppu eli perinteinen 20 litran kokoinen Fjällräven Kånken -klassikkoreppu. Näiden kanssa on reissattu käsimatkatavaravarustuksella niin monta kertaa, että uskoin kaksikon selviytyvän myös tästä keikasta ongelmitta.

Ja hyvin kamat kyllä sujahtikin noihin laukkuihin, vaikka kieltämättä jäätävän elektroniikka-arsenaalin roudaaminen mukana kaikkien muiden vermeiden lisäksi aiheuttaakin aika ajoin harmaita hiuksia.

Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy, minkä verran mulla oli lopulta tavaraa mukana. Vaatteet sujahti näppärästi eri pussukoihin, kengät suojattuina muovipusseihin ja kaikki muutkin kamat oli erinäisissä pussukoissa, minkä lisäksi mukana oli varalta vielä yksi pussukka likapyykkiä varten.

Läppärilaukkuja kuvassa on kaksi, sillä mukana oli todellakin kaks läppäriä. Roudasin kaksi viikkoa sekä omaa että työkonetta, sillä se on kaikessa idioottimaisuudessaan mun tapa. Toisella viikolla molemmat koneet oli kuitenkin käytössä ja vieläpä samaan aikaan, joten aivan turhaan ne ei mukana olleet. Mutta kuten näettä, aika vähällä tavaramäärällä mentiin! Näiden lisäksi mukana oli tietty kamera ja vaihtolinssi, minkä lisäksi tästä kuvasta puuttuu syystä tai toisesta vielä yksi pieni pussukka, joka piti sisällään kaikki maailman laturit.

Tsekataan kuitenkin vielä tarkemmin mun pakkauslistaa ja sitä, mitä tällä kertaa oli mukana:

Kosmetiikasta mukaan olin pakannut monet vanhat tutut, ja näiden kuvassa näkyvien asioiden lisäksi Marimekon pisarakuvioiseen pussukkaan kätkeytyi myös mun meikkipussi. Sisältö on monien tuotteiden osalta sama kuin tässä vuosi sitten julkaistussa melko tarkassa kosmetiikkapostauksessa.

Shampoo on vaihtunut palashampoosta perinteiseen nestemäiseen versioon, sillä jouduin lopulta toteamaan palasaippuat tällä hetkellä liian tuhdeiksi mun herkälle päänahalle. Sen sijaan puteliin kätkeytyi superhyvää Rahuan luomushampoota, ja tällä reissulla mukana oli myös saman merkin hoitoainetta (molemmat tuotteet saatu blogin kautta). Saippua eli suihkugeelipullossa taas on elokuiselta Berliinin-reissulta ostetun Alverden luomusuihkugeelin viimeiset pisarat.

Erona edelliseen pakkauspostaukseen tällä kertaa mukana oli myös niin ikään blogin kautta saatu Dr Bronner’sin laventelintuoksuinen luomukäsidesi sekä Avrilin päivävoide, jonka kohdalla tein klassikkomokan: testasin uutta tuotetta reissussa. Jo toisena päivänä kirosin, että olisi vaan pitänyt ottaa hyväksi havaittu Madaran DD-voide mukaan ja olla siihen tyytyväinen. Lisäksi tällä kertaa mukaan lähti lähestyvän 30-vuotispäivän kunniaksi myös Laveran silmänympärysvoide ja maailman paras huulivoide eli Sierra Beesin rasva. Hammastahnaa kuvassa ei näy, sillä ostettiin se vasta paikan päällä. Hammasharja sen sijaan oli mukana, mutta oli kuvaushetkellä toisaalla.

Aika perus kosmetiikka-arsenaalilla siis mentiin!

Näissä kolmessa kuvassa näkyvät mukana olleet vaatteet ja kengät. Ylemmässä kuvassa näkee, miten vaatteet vei kaikkein suurimman tilan, sillä kaks pussukkaa, pari pussukkaa kenkiä ja yks lämmin college ei mee aivan pieneen tilaan. Toki ilmat puristettuina pussukat on melko pieniä, mutta vähemmälläkin olisi pärjännyt.

Tässä koko lista siitä, mitä mulla oli mukana (ellei kiinnosta, skrollaa suoraan loppuun):

Kengät (4 paria, järjetöntä!)

– Vaelluslenkkarit
– Kaupunkitohvelit eli Tomsit
– Släbärit (ehdottomat!)
– Sandaalit (en käyttäny kertaakaan, paitsi yhesti kastelin ne pihalla, tosin ei ne silloinkaan jalassa olleet)

> Yhteenvetona todettakoot, että sandaalit olis voinu jättää kotia, muita ei.

Vaatteet

– Takki
– Kahdet shortsit (toisia käytin ehkä kerran, eli olis voinu jättää kotiin)
– Pitkät farkut
– Minihame
– 1 pitkä mekko (käytin kerran, eli ihan turha)
– 1 haalari (päällä nolla kertaa, nimim. “pakkausmestari” yeah, right!)

– 4 toppia
– 3 siistiä pitkähihaista (tuolle reissulle olisi riittänyt vähempikin, yks jäi käyttämättä)
– 2 t-paitaa
– 3 treenitoppia/t-paitaa
– 1 pitkähihainen treenipaita (turha!)
– 2 treenikalsarit (näitä ei voi koskaan olla liikaa)
– 1 treenishortsit
– 1 kollaripaita

– 2 settiä yökkäreitä
– 2 rintsikat + 3 urheilurintsikat
– 2 bikinit (koska yksillähän ei pärjää, what?!)
– 7 alushousut
– 5 paria sukkia (koska oli kesä, kaks paria olis riittäny)

> Ensi kertaa varten voisi muistaa, että pakkaa vaan niitä vaatteita mitkä on luottotuotteita kotonakin, sillä niitä ainakin tulee käytettyä.

Laukut

– Haglöfs Lava 50
– Fjällräven Kånken
– Käsilaukku
– Kangaskassi

> Kaikki tuli tarpeeseen, hyvin meni näiden osalta!

Elektroniikka

– 2 läppäriä + laturit
– ulkoinen kovo (jos olis tehny mieli vaikka kesken reissun katella vanhoja kuvia, eli ihan turha, mutta onneksi pieni)
– Kameran vara-akku ja laturi
– Kamera + 2 linssiä, 20 mm ja 50 mm (jälkimmäisen olis voinu jättää kotia, kun se hajosi reissussa joten siltäkin vaivalta olis säästyny helposti)
– Kännykkä ja laturi

> Jatkossa mukaan aina power bank, kun sellainen kerta on olemassa!

Mitä vielä

– Kosmetiikka
– Bullet journal + kynät
– Kroatian Lonely planet
– Vedenpitävä pussukka

> Ei lisättävää, hyvin meni.

Alan olla pikkuhiljaa suht tyytyväinen mun pakkaustaitoihin, vaikka petrattavaakin toki olis. Tällä reissulla päätavoite oli saada kamat mahtumaan annettuihin raameihin, ja vaikka mukana oli nolosti ylimääräistä, ei laukkujen koosta tai niiden painosta tarvinnut kuitenkaan tapella lentokentällä, mikä on aina vähintään ainakin henkinen voitto.

Nyt mua kiinnostaa tietää, kiinnostaako sua näin tarkat, vähän vanhanaikasetkin, pakkauslistat?

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Sanni 30.5.2017 at 21.55

Mulle tää tuli ainakin tarpeeseen! Ollaan lähdössä elokuussa kuukauden road tripille ja oli pakko alottaa kans oma lista mitä pitää olla mukana. Power bankin oisin varmaan unohtanu ostaa ilman tätä :D

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.46

Jes, mahtava kuulla! Power bank on kyllä aivan ässä keksintö, en lähe enää mihinkään reissuun ilman sitä. Ihanaa road tripin suunnittelua! :)

Vastaa
Noora | Kerran poistuin kotoa 30.5.2017 at 22.10

Pakkauspostausfani tässä taas hei! Munkin pitäisi joskus jaksaa kirjoittaa ihan tavara tavaralta, mitä kaikkea mä pakkaan mukaan. Reissasin nimittäin äskettäin 12 päivää, mukana reppu, joka vetää reilu 20 litraa ja pieni käsilaukku. Ei edes tehnyt tiukkaa, vaan reppuun mahtui hyvin mm. eväitä :D Toki se aina riippuu reissusta, mihin kaikkialle menee ja mitä sen myötä tarvii. Mutta taputtelin kyllä itseäni vähän olalle tästä :) Ennen olen samanpituisen ja about samanhenkisen reissun tehnyt ainakin tuplamäärällä tavaraa, joten edistystä on tapahtunut!

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.47

Ei vitsi Noora, oot kyllä todellinen pakkauskuningatar!! Tuo kuulostaa ihan älyttömän vähältä tavaramäärältä noinkin pitkälle reissulle! Hatunnosto ja kumarrus, ei tässä muuta voi.

Vastaa
Emilia 30.5.2017 at 22.41

Todellakin kiinnostaa! Kaikki pakkausjutut on ihan lemppareita! Mua olis vielä kiinnostanut nähdä vaatekappaleetkin yksittäin kuvattuna! :D kiitos ihanasta blogista, oon ollut fani jo vuosia <3

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.48

Eikä, kiitos Emilia sulle ihanasta kommentista!! <3 Tosi kiva kuulla! Ja haha, mahtavaa että pakkauspostaukset oikeesti kiinnostaa, pitää ens kerralla tehdä vielä tarkempi setti. :)

Vastaa
illusia 31.5.2017 at 9.04

Palasin hiljattain 40 päivän reissulta Pohjois-Espanjasta. Koska jouduin koko reissun kantamaan kaiken selässäni, pakkaamista oli mietittävä todella tarkkaan etukäteen. Omasta mielestäni minäkin olen kokenut pakkaaja ja hyvä karsimaan turhaa pois, silti rinkkani painoksi tuli 11 kiloa, mikä on liikaa tällaiselle pätkälle. Seuraavaa caminoa varten pitää jättää vielä jotain pois, luultavasti ne siistimmät kaupunkivaatteet. Se onnistuu vaeltamalla camino ensin ja pitämällä lomaa vasta sen jälkeen, jolloin voin tarvittaessa ostaa jotain uutta päälle pantavaa. Tässä minun listani:
http://illusiafinland.blogspot.fi/2017/05/yhta-puolikasta-caminoa-viisaampi.html

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.49

Ohhoh, sulla on ollut aika paljon kannettavaa kyllä, 40 päivää ei oo mikään pikku nakki. Mahtavaa, miten sitä kokemuksen määrästä riippumatta oppii joka kerta aina jotain lisää, ja kerta kerralta tulee taitavammaksi pakkaajaksi. :)

Vastaa
Ananas2go / Popot pogoillen 31.5.2017 at 9.58

Luin kiinnostuneena! Yleensäkin käsikamoilla liikkeellä. Tänä kesänä pitkästä aikaa muutama lento, joten repun mittailu vielä tarkempaa kuin tavallisilla bussireissuilla.

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.50

Mahtavaa, kiva kuulla! Ja onneksi vain harva lentoyhtiö on nykyään niin tarkka käsimatkatavaroista kuin Ryanair ja muut vastaavat oli muinoin.

Vastaa
Isäkuukaudet 31.5.2017 at 12.15

Vanhanaikaista tai ei, niin kyllä pakkauslistojen käyttäminen on ainakin itselle se paras, ja lopulta myös helpoin, tapa a)varmistaa, että kaikki tarpeellinen lähtee mukaan, b)tarkistella, ettei kovin paljon ylimääräistä lähde mukaan. Nykyään teen listat myös lasten kamoista, jos niiden pakkaaminen on meikäläisen vastuulla.

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.50

Juuri näin, pakkauslistassa on sitä jotain. Ja varmasti lasten kanssa tulee oltua vielä kovempi tekemään listoja, kun haluaa varmistaa että kaikki on mukana. Pakkauslistat todellakin forever! :D

Vastaa
Jessica 31.5.2017 at 13.28

Mua kiinnostais minkälaiset noi tomsit on käytössä? :)

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.52

Ne on ihan huiput!! Mulla on kahdet Tomsit, joista ekat ostin vuonna 2011 ja rakastuin, ja nyt viime syksynä reissussa ollessani mun sandaalit hajos jalkaan, ja Tomsit oli ainoat kengät mitkä uskalsin ostaa kesken kaupunkiloman tietäen, että ne kestää. Supermukavat kyllä, en voi kehua tarpeeksi! Ehkä mun tämän hetken suosikkikengät, jotka on toimineet reissussa aivan superhyvin.

Vastaa
Ode 31.5.2017 at 22.13

Ainahan nämä kiinnostaa! Väitän olevani hyvä ja minimalistinen pakkaaja, mutta kosmetiikka on ongelma. Suihkukamppeet, kaiken maailman purkit ja purnukat ja meikit on vaan liian iso läjä. Käytän matkakokoisia puteleita ja siltikin tavaraa on vaan liikaa. Ilmeisesti jatkosa pitää karsia myös määrää eikä vain kokoa. Kattelin tuota sun kosmetiikkakasaa ja mun mielestä mulla on melkein samat kamat ja silti musta tuntuu, että mulla on jotain liikaa.

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 17.56

Kosmetiikka on kyllä todellinen murheenkryyni, ja määki taistelen sen kanssa joka ikinen kerta. Tuntuu, että sitä tosiaan on aina ihan liikaa! Mulla on suunnitelmissa hankkia vielä pienempiä matkapurnukoita, sillä nuo mitä nyt on käytössä on vähän liian isoja useimmille reissuille. Puolet pienemmät shampoot ja muut nesteet niin johan pienenee – ainakin toivottavasti. Tsemppiä sullekin kosmetiikkapakkaustaisteluun!

Vastaa
Aidan 2.6.2017 at 10.19

Täällä kanssa yksi joka rakastaa pakkauspostauksia. Odotan aina joka reissun jälkeen, että kertoisitpa mitä oli mukana! Itselläni jatkuvan matkakuumeen vuoksi teen paljon lyhyitä muutaman päivän kaupunkilomareissuja, ja ihan parasta on aina fiilistellä ja suunnitella pakkaamista etukäteen :D
Ensi syksynä tiedossa ensimmäinen pidempi reissu aasiaan, ja mietin rinkka/reppu/laukku järjestelyä sille reissulle. Käsimatkatavaroilla lähden. Ei ole tarkoituksena kävelllä kaikki kantamukset selässä kilometri tolkulla, mutta maisemaa vaihdetaan ja reppua pakataan ja puretaan useita kertoja, joten tämä aiheuttaa mulle päänvaivaa :D
Mietin että onko tuo Lava millainen kantaa? Jaksaako sitä kantaa vaikka kilometrin/pari silloin tällöin tarvittaessa?
Mulla on yksi vaellusrinkka joka ei oikein kokonsa puolesta sovi lentomatkailuun, enkä ole yhtään vakuuttunut siitä onko nuo matkailurinkat yhtään sen parempia kantaa kuin joku tällainen vähän halvempi ja kevyempi ratkaisu..

Vastaa
Inka 2.6.2017 at 18.06

Haha, mikä ihana kommentti! <3 Ja vähän kiva huomata miten positiivisen vastaanoton tää pakkauspostaus on saanu, pitää kyllä tehdä jatkossakin. :)

Lava on ihan ok kantaa kilometrin tai pari, mutta kovin pitkälle vaellukselle sen kanssa en lähtis. Mulla on noin 20 minuutin kävelymatka kotoa lentokenttäbussiin, ja sen matkan se kulkee selässä ihan mukavasti ja nurisematta. Lavan hyvä puoli on kyllä myös sen keveys, sillä se ei itsessään paina juuri mitään, mikä on tietty supertärkeää monestakin syystä. Toivottavasti tää jeesasi edes vähän!

Vastaa
keke 3.6.2017 at 19.25

Ikuinen murheenkryyni tää käsimatkatavaroilla reissaaminen, kun koskaan ei tiedä mitä reissussa tapahtuu, ja ei voi oikein varautua mihinkään ottamalla puoltaelämää mukaan jättimäisessä ruumaan menevässä laukussa, kun budjettireissaajalle se tulee yleensä aivan liian kalliiksi. Itse olen tullut siihen tulokseen, että pakkaa viikon reissun kamat vaikka ois pidempikin reissu tiedossa, ja pitää välissä pyykkipäivän.
Mitä sitten nesteisiin tulee itellä lähtee aina mukaan pelkästään piilarinesteet(matkapullo),hammastahna ja perus käsirasva.
shamppoon löytää useimmiten hosteleiden suihkutiloista jonkun sinne jättämänä tai sitten lähimarketista parilla eurolla ostettuna.
Tästä postauksesta havahtuneena taidan vihdoin jättää uskollisesti palvelleen minikoon matkalaukun eläkkeelle ja hankkia itsellekkin tuon Haglöfs Lava laukun vaikutti yllättävän tilavalta varsinkin kun täyteen survottuna kangas antaa huomattavasti enemmän periksi kuin kova muovilaukku :D Ei muutakun lisää vastaavia postauksia!

Vastaa
Inka 5.6.2017 at 15.09

Olis kyllä hyvä jos mukaan sais nimenomaan puoli elämää kaiken varalta, mutta kun ei niin ei, ja eipä sitä ehkä jaksais roudatakaan mukana kovin paljoa kamaa. Ja tuo viikon reissukamat on hyvä nyrkkisääntö, meilläkin oli mahdollisuus pestä pyykkiä niin se oli tosi iso apu.

Ja voi vitsi miten vähän nesteitä sulla on mukana, oon kateellinen!! Mistä huomaa miesten ja naisten erot? :D Pidemmillä reissuilla mulla on tapana tehdä samaa shampoiden ja muiden kanssa, mutta yleensä se vaatii sen kuukauden reissun tai ison porukan, sillä yleensä harmittaa se ylijäänyt määrä pesuaineita.

Onpa kiva jos sait tästä postauksesta iloa! Mullakin on vintillä pölyttymässä minikoon matkalaukku, mutta en oo tainnut käyttää sitä sen koommin kun sain tuon Lavan. Toki matkalaukku tietää paikkansa ja en oo sitä hylkäämässä kokonaan, mutta kyllä munsta tuntuu että tuonne Lavaan mahtuu paljon enemmän kamaa.

Mahtavaa että tykkäsit postauksesta, pitää pitää pakkausjutut mielessä! :) Huippuja reissuja!

Vastaa

Jätä Kommentti